Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2021 16:27 - Безсмислена Цивилизация
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1408 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако Ви бъде зададен въпроса : "Какво характеризира модерното общество и цивилизация в наши дни?" - вероятно мнозина биха изброили неща като технологичен прогрес, глобални възможности, или пък корупция, свобода и тн.

Нека се съгласим, че тези неща наистина представляват съществена част от живота на днешното общество и човешката цивилизация като цяло. Но тази част не би могла да характеризира цивилизацията, в която живеем.

Тя не се характеризира и с религиозните, политическите, географските и историческите постижения и събития от миналото.

Отговорът на този въпрос може да се крие в един особен феномен на нашето време. В едни от най-развитите и проспериращи страни, които спред всички данни и изследвания са местата с най-добри жизнени, финансови, материални, лични и обществени показатели и възможности. В същото това време, именно в тези страни, изживяващи небивал в историята прогрес, срещаме особения феномен сред младите поколения, които страдат от всевъзможни психически и разни други разстройства. Нивата на депресивни, самоубийствени и нихилистични състояния в тези ядра на благоденствие са по-високи от тези във всички останали страни в света. От друга страна, този небивал обществен, финансов и материален прогрес, голяма част от обществата на тези страни са функционално неграмотни и/или изпаднали в примката на всякакви пороци.

Днешното общество може да се характеризира с апатия, нихилизъм, хедонизъм и загубата на всякакъв здрав разум, но най-точно и ясно, това е общество без смисъл за своето съществуване, дълбоко ирационално общество, където желанието да се генерира все повече и повече ресурс, съчетано с популярност базирана единствено на мантрата - бъди известен, с това че си известен.

Това е дълбоко ирационалното общество на безсмислената цивилизация, в която днес човечеството преживява дните си като един иначе "свободен" - безправен скот.

Големи маси народ бяха и биват сбирани в грандиозни по своите размери, анти-утопични жилищни сгради, които внушават чувство на дистопия, пораждащо и целящо единствено атомизирането на човешката общност.

Постоянно затъпявано с различни идеологически лозунги и силна пропаганда както в публичното, така и в образователното пространство, човешкото същество загърбва своята природна мисия да бори битието със силата на духа и разума и бива потискано чрез различни мерзости на най-новите архитектурни престъпления и прочее грозни символики.

Живеещи и работещи в клетки за атомизиране в продължение на часове с години наред, единственото развлечение, което плебсът на модерното време намира, е в развлекателната и хазартната индустрии, финансирани от същите мултимилионери и милиардери и техните глобални, наднационални корпорации.

Неспособни да открият какъвто и да било смисъл в своето жалко и монотонно битие, едни избират самоубийството като генерално решение за своите иначе временни проблеми, докато другите биват просто асимилирани в "културата" на това безформено и безчувствено общество.

От тях някои се отдават изцяло на наслада и пороци, а други в някоя служба, която така и не им носи удовлетворение.

Във всички случаи, те са нищо повече от марионетки на тази прикрита власт, която държи в ръката си както местното, така и държавното управление.

Тази амалгамация от различни по своят етнически и национален произход, глобална олигархия не се интересува от духовните и материални потребности на своите доживотни клиенти. Затова и чрез своята намеса и "мека сила" (разбирай финансиране и подкупи) в различните правителствени институции, тя е успяла да депресира и оглупи голяма част от обществото на тази, иначе "благоденстваща" цивилизация.

Няма вече нужда от велики умове, които да дават нов смисъл за живот на обществото, има нужда от полуграмотни, лишени от всякакво мнение и оригинална мисъл роби на почасово заплащане, които трябва само и единствено да умеят да използват инструментите на технологическия прогрес за благото на своите корпоративни господари.

Има нужда само от консуматори.






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 354093
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031