Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2021 17:37 - ИЗБРАНО ОТ БЛОГА ЗА ЗДРАВЕТО ЛЕКАРСКО МНЕНИЕ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2215 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 01.03.2021 07:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Ч  Б  М 
image
МАРТЕНИЦАТА  ПОСЛАНИЕ НА  ПРИРОДАТА ЗА ВСЕКИ! ЧЕСТИТА  МАРТА!


Природните сили в нас са истинските лечители на болестта” 
Хипократ. Много от нас забравиха, не признават и не се съобразяват с тази мисъл на Хипократ, а някои дори са стартирали професионалната си реализация с неговата клетва на уста. Здравето на всеки е активно състояние, а не е просто отсъствие на болест. Организмът има седем вградени защитни системи за опазване и поддържане на здравето ни: първичната съдова система,  защита на генома, регенерация, ангиогенеза, имунитет, микробиома, интелект,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       все още е неопознат и недостижим за нас. Тези седем, известни ни към момента, системи са отговорни за поддържането на нашето здраве и устояването на заплахите:

-  с които се сблъскваме всеки ден като част от обикновения живот;

-  като благодарение на тях и оздравяваме, т.е. те усъвършенстват и обучават организма ни – да се справя с всякакви проблеми и самостоятелно да си ги разрешава;

-  когато атакуващата ни болест нанесе щети на нашето тяло. Като си изясните как тези системи отбраняват нашето тяло с цел да продължи съществуването на този организъм;

-  като активират вътрешните си сили за да произведат необходимите за организма ни ендогенни, биологично активни вещества за да се справят с проблема, който ни атакува;

- за да живеем по-дълго, да бъдем по-здрави и активни, както за себе си, така и за околните.

Всяка от нашите системи за защита на здравето ни има забележителна история с доказани научни изследвания и открития. Една може би голяма част, остават само като резултати и факти, които нямат все още научни обяснения, защото явно не сме достигнали това ниво на знания, което ни е необходимо за да ги обясним и използваме.  Всяка от тези наши защитни отбранителни системи се подкрепя от отлично синхронизиран и сработен отбор от съратници – органи, клетки, протеини и много други. Всяка една от тях е част от общото за предотвратяване не на една, а на няколко болести. Целият ни организъм в едно с всичките седем системи работят в синхрон, за да ни поддържат в перфектно здраве от времето, когато сте били в утробата на майка си, до последния си дъх.

В следващите публикации ще се опитаме да бъдем полезни за вас, като Ви запознаем с характеристиките и ползите от тези седем образователни, защитни и отбранителни системи в организма ни.

Убедени сме, че тази информация може би ще представлява някакъв интерес лично за вас и вашите близки, защото почти не се преподава и изучава в момента по образователните ни програми, а  според нас е необходимо.                                                                           

Малко хора знаят, че В момента на проникване на сперматозоида в яйцеклетката – тя светва и сменя поляритета на мембраната си. След този момент, никой сперматозоид не е в състояние да я преодолее и проникне в яйцеклетката. Човек започва своето развитие след сливането на мъжките и женските полови клетки (яйцеклетка и сперматозоид), защото едва тогава бъдещият организъм получава част от цялата наследствена информация (надхвърляща съхраняваната и обработваща се сега цифрова информацията на Земята – 40.2 зетабайта /секстибайта), която определя какъв ще бъде с всичките му физически и интелектуални особености. Ембрионът и развитието му е може би една от най-големите мистерии, която ние не осъзнаваме и не разбираме. Почти никой лекуващ не знае коя система (Primo Vascular System -  PVS) се създава първа в яйцеклетката и то още в първите часове след оплождането й. Във вътреутробния плод има огромен обем от информация, за съхраняването на която, според изчисления, се изискват стотици от най-модерните към момента в света суперкомпютри. Но къде се съхранява това буквално астрономическо количество информация?

Дали само в клетките или в морфогенетичното им поле, както се твърди отскоро? Физическите възможности на клетките очевидно са огромни, но в момента тези факти не са преподавани и изучавани в медицинските университети, както и изобщо в сферата на образованието. Физиката твърди, че живият свят се състои не само от вещева форма на материята, но и от вълново (полева) форма, които са неразривно свързани помежду си.  Едното допълва другото. Наред с материалното тяло има и неговият вълнови образ или портрет, който съхранява или разчита генетичната или вътрешната информация, съхранявана в организма. Доказано е, че вълновото изображение на веществото характеризира състоянието на самото вещество.

Защо ли всички си мислят, че информационното тяло е извън организма ни – защо да не е вътре и субстрата му да е първичната съдова система – Primo Vascular System (PVS) (открита още 1962 г.). Може би се препокрива с информационната система на организма ни. В първичната съдова система (PVS) има единични молекули ДНК, РНК, аминокиселини и др., основно микростволови клетки, които дублират и изпълняват ролята на една от защитните отбранителни системи на организма ни – регенерацията на тъканите, органите ни. Информационната медицина се основава на представата за целостта на човешкото тяло, т.е. относно необходимостта да се вземат предвид взаимовръзките между неговите органи и системи, докато основата за функционирането на организма се явяват процесите на енергоинформационния обмен. Организмът се разглежда като сложна самоорганизираща се система, която притежава всичко необходимо за поддържане на своята хомеостаза. Същността на информационната медицина се състои в активирането на естествени механизми, насочени към възстановяване и поддържане на здравословно състояние.

Всички промени в работата на организма, отрицателни или положителни, започват именно в този образ на полето или вълната. А след това информация за тях се предава на материалното тяло, предизвиквайки същите тези последствия. Още в древността китайските лекари установяват, че здравето и животът на човека са въпрос на качеството на обмена на информация и енергия между човек като микрокосмос и Вселената като макрокосмос. Докато този обмен отговаря на определени критерии – човек е здрав. Щом тези критерии се нарушат, човек се разболява. И когато поради нарушаване на критериите обменът престава, физическото тяло на човек престава да функционира. Но само физически: информационно-енергийният слой не изчезва, а претърпява определени метаморфози. Изглежда, че Вернадски е имал това предвид при създаването на своето учение за ноосферата. Информационно-енергийният портрет продължава да функционира от 24 до 72 часа след смъртта на физическото тяло на човек. В съдебната медицина този факт се използва в някои развити страни с цел диагностициране, без да се прибягва към аутопсия.   

Разбира се, това е трудно да осъзнаем, разберем и приемем: как тялото ни е заобиколено от своя вълнови двойник, който ние не виждаме и не чувстваме. Но нека да надникнем в учебника по физика от средния образователен курс. Всичко, което съществува, е изградено от атоми, твърди той, а атомите от своя страна са съставени от елементарни частици - електрони, протони, неутрони, кварки. Техните комбинации в атомното ядро и в орбитите около него създават огромен брой разнообразни "тухли" на Вселената, от които се състои цялата жива и нежива материя.  Но самите елементарни частици са струпвания от електромагнитни полета, удържани в определен ред от мощни вътрешни и между атомни сили. И така, разделянето на тези форми на две огледални модификации – телесна или вещева и вълнова или полева - се дължи, очевидно, на една от проявите на закона на симетрията и на четирите вида на взаимодействие на материята. Така разделението на всичко по същество на дясната и лявата половина, между които медицината все още не смее да изгради надежден мост.    

През 1943 г. известният немски физик В. Шрьодингер изразил идеята, че цялата жива материя има квантова или информационна природа, като тя излъчва и получава определени електромагнитни вълни. Много по-рано, през 1923 г., руският учен А. Гурвич направил експеримент, истинското значение на който стана ясно едва след много години. Той поставил наблизо една до друга две епруветки, в които живеели най-простите растения, и след това излял киселина в една епруветка. Растенията умират в тая с киселината, но много скоро и растенията в друга епруветка загиват, където е имало напълно жизнеспособна среда. И така излиза, че растенията от първата епруветка по някакъв начин предават информация за смъртта си във втората епруветка,  която "нарежда" на растенията, които живеят там, също да умрат.  

Учените си спомнят този експеримент, година или повече след като д-р Кристиан Барнард извършил първата трансплантация на сърце в света, в далечния Кейптаун, когато пациентът му починал. Удивитено аутопсията разкрила следното: трансплантирано младо сърце станало ... старо. Съдовете му изглеждали така, сякаш са живели дълъг живот, а клетките им не се различавали от обкръжаващите ги, собствени на пациента клетки. Това можело да се обясни само с едно: околните клетки предават на „новодошлите” информация за тяхното състояние за стареене и/или продължителност на живота. Остава да предполагаме как тази информация те са я предали може би на генно или друго ниво. Младите клетки все едно са получили заповеди да станат същите и - станали. Как ли? –Според нас, за това е спомогнали ангиогенезата и/или регенерацията.  

Водата:  

Петър Гаряев, доктор на физико-математическите науки, въз основа на брилянтни експерименти, доказал, че информацията се обменя не само вътре в тялото, но и извън него – чрез информационно-енергийното поле, заобикалящо човек. Субстрат на този пренос явно се явява първичната съдовата система в организма ни, чиито първични съдове са разположени – вътре, отвън и по повърхността на стените на кръвоносните и лимфните съдове, както  и в органите в тялото ни. С други думи, той потвърди това, което китайските лекари знаеха отпреди хиляди години. Гаряев обаче отишъл още по-далеч: той доказал, че клетките обменят информация помежду си, използвайки различни видове полета.

За пореден път ще поясня: – Всичко което става в Природата може да се обясни с 4-те типа взаимодействия между елементарните частици:

-          силно ядрено;

-          слабо ядрено;

-          електромагнитно;

-          гравитационно.

Всичко, което се случва във Вселената е взаимодействието на тези четири основни сили в материята – от делението на атома до зараждането на нови звезди.

Всички ученици, студенти и преподаватели знаят, че най-бързата скорост е скоростта на светлината. Обаче, проф. Нажип Х. Валитов бе първият, който научно доказа и математически изчисли (1993-1998 г.), че скоростта на взаимодействието между гравитационното поле и електромагнитното поле е равна на скоростта на светлината на степен 900 млн. или – 299792,458900000000  км/сек, от което следва, че тя  е практически безгранична. Това му е дало основание да твърди, че във Вселената съществува една единствена висша сила! В края на краищата, всъщност той твърди: – „Всичко е свързано във всичко!“. „Мисълта е материална и тя може мигновено да се засече от която и да е точка на Вселената.“ От горното следва, че всяка мисъл, действие … информация стига до която и да е точка на Вселената почти мигновено, та дори и до всяка клетка в организма ни. По инициатива на Ватикана изчисленията и твърденията му са възложени за проучване и впоследствие потвърдени от всички водещи световни научни общества, институти и университети, като и до днес те не са опровергани или отхвърлени. За съжаление това не се изучава, ползва и прилага никъде, поне не и в България, като не се коментира дори и в научните среди, та дори и в БАН.

Проф. Нажип Валитов беше първият в света, който откри феномена на обратната осмоза, върху който днес се основава пречистването на питейната вода.  Той и семейството му имат регистрирани над 800 публикации и 120 патента в САЩ, Русия, Азия и Европа. 

В момента стана възможно да се определи дължината на вълната на излъчването на организма ни – 890 нанометра. А източникът на излъчването в организма ни се оказва, че се явяват молекулите на ДНК. Но, това означава, че на една и съща дължина на вълната от 890 нанометра е възможно да се предава голям обем от информация на молекулите на ДНК, принуждавайки ги да пренареждат работата на един или друг орган в правилната посока.

В действителност, в допълнение към съхраняването на генетичния код, хромозомите могат да обработват, предават, възстановяват загубената информация и да прилагат заложената в тях програма за развитие, строго изграждайки верига от енергийно-информационни трансформации във времето и пространството.   

Неопровержими доказателства за горното, бяха следните експерименти, проведен преди няколко години от руски, английски, а след това и от американски физици, който впоследствие се превърнаха в учебник:

-         Малка част бе откъсната от здраво нормално листо от растение. След това увреденият вече лист бе сниман с високо чувствително оборудване, което улавя микровълновите лазерни полета. И удивително – на снимката се оказа изображението на целия лист. Тогава бе възприето за доказано, че действително клетките и тяхното вълново изображение имат памет.

-         Друг пример е феноменът фантомни болки, когато човек, който отдавна е загубил ръка или крак, изгубеният крайник започва да боли. Да речем, когато времето се промени. Това означава, че гените на останалите живи клетки не само „помнят” какъв е бил изгубеният крайник, но и неговия вълнови образ, който не е изчезнал със загубата на „оригинала“, и е в състояние да възприема информация отвън (промени в атмосферното налягане, температура, влажност) и реагира на дразнене и предават тези усещания на клетките.    

-         Към това добавяме още един пример - уникален, сякаш идва от приказка, в която са отразени скритите мечти на човечеството. Преди около три-четири години "Российская газета" описва случай, възникнал в московска рехабилитационна клиника, където били проведени експерименти за лечение на гръбначни заболявания с електромагнитни полета. Задавайки параметрите на полето на апаратурата, лаборантката се разсейва за минута и завърта настройващото копче твърде рязко, след което тя се усеща и задава необходимите показатели, дори без да погледне скалата, където първоначално е забила стрелката. Но, работата е била вече свършена: залп от електромагнитни полета с неизвестни параметри ударили тялото на болната жена.  И жената ... започнала да се подмладява. Отначало това я зарадвало. Когато обаче започнала да изглежда по-млада от собствената си дъщеря, тя се притеснила. И тогава като цяло изпаднала в паника. За щастие процесът в крайна сметка спрял сам по себе си, като за известен период от време останал  на същото ниво и след това тялото започнало да се връща в предишното си състояние с ускорена скорост. Така, че пациентката все още е имала късмет.  

-         Наскоро изтече информация, че в Америка група лекари провеждат подобни експерименти, действайки чрез силови полета върху информационните и енергийните полета на болни хора. Задачата била поставена по следния начин: да се накара тялото да „помни“ какво е било преди началото на болестта и да влезе в това състояние, след което да потуши болестта в зародиш. Задачата се провалила с трясък, като при нито един от петте пациенти, изследователите не успели да спрат процеса в точното време и за двама пациенти това „пътуване към младостта“ завършило трагично. Експериментите били спрени и експериментаторите се постарали да направят всичко, за да не излезе информация за това. И все пак тя изтече.   

-         Изследователи от Асоциацията на квантовата медицина и от други медицински организации, работещи в същата посока, не си поставят задачата да подмладят организма. Принципът на тяхното лечение е различен: да поставят тялото на пациента в онези условия, при които той трябва да функционира нормално. И тогава болестта ще отмине, защото нормалното функциониране на организма с болестта е несъвместимо.

През милионите  години, еволюцията на  човешкото тяло и на първо място неговият вълнови образ се е адаптирало към определени електромагнитни условия на съществуване, широк спектър на излъчвания, който заобикаля всяко живо същество. Това е слабо магнитно поле на Земята, инфрачервената слънчева радиация, видимата цветова гама, създадена от определени електромагнитни полета и накрая, излъчването на Луната и далечните галактики - всичко това е необходимо, за да може организмът ни да функционира правилно. Но, каква аура сме създали с нашата техногенна цивилизация? Слабото магнитно поле на Земята не пробива мощните патогенно-импулсни електромагнитни полета, които се излъчват от промишлени обекти. Инфрачервеният спектър на Слънцето се отразява от фино диспергирания смог, като от гигантско огледало.      Вълните, идващи от Космоса, също са изкривени. Човек живее в извратени електромагнитни условия и това причинява груби изкривявания на неговата информационно-енергийна обвивка и следователно груби нарушения в структурата на тялото. И колкото по-нататък – толкова повече и по-тежки стават тези увреждания. Това не обяснява ли появата на толкова много нови заболявания и експлозивния растеж на старите?

Всъщност ние сме истински деца и роби на цивилизацията.    

Когато, ние докторите действаме върху тялото с някакви чужди несвойствени за него химически съединения или с нож, ние не лекуваме човека, ние спасяваме живота му, предприемайки редица мерки за спасяване на тялото му. Ние не се борим с дългосрочните последици от онези нарушения, възникнали преди в информационно-енергийните полета. А би трябвало да започнем именно с тези полета. На първо място, следва да се определят компонентите на енергийно-информационното поле на организма, т.е. неговото „огледало“, да се определят резервите на адаптация. Тогава ние ще можем да определим какво точно се случва в самия организъм, във всеки един от неговите органи. Това е основата на полевата или информационната диагностика, която е много по-точна от която и да е друга поне към момента.

В практиката, лекарите (прилагащи информационната медицина) се натъкват на примери, когато откриват при пациент, например, жлъчнокаменна болест. При апаратурата това е дълбок спад на енергия в меридиана на жлъчния мехур. След като получи такава диагноза, зашеметеният пациент, който не изпитва никаква болка и поради това не вярва съвсем, тича в областната клиника за ултразвуков преглед. Но, ултразвукът не показва наличието на камък. Мъжът се успокоява. И напразно. Всъщност в този случай апаратурата е уловила склонността на организма: ако не се повиши енергията на жлъчния мехур, че със сигурност ще се появи камък. Но, тогава лечението ще стане много по-тежко и по-сложно. Но,  може бързо да се премахне болестта още в зародиш, коригирайки нарушенията на информационно-енергийното поле в меридиана на жлъчния мехур. И тази информация веднага „слиза” до телесно ниво. Така че принципът е верен: „Не е нужно да лекувате човек, нужно е да не спирате човек да се самоизлекува”. Всъщност първият, който обявил този принцип, бил Хипократ преди две и половина хиляди години, предшестван от известната му максима: „Медицината често утешава, понякога облекчава и рядко лекува“. И неслучайно гениалният лечител поставял думата на първо място. Още тогава той е разбрал, че думата е мощен полеви импулс, който може да коригира нарушенията на информационно-енергийния обмен. И доколкото лекарят утешавал човека, толкова повече му е и помагал. Всичко останало са подръчни средства, които могат да подействат на структурата на тялото. Те са от второстепенен характер, въпреки че, разбира се, са необходими.

 

Автор: inmasto  Антон Танев

 






Гласувай:
14



1. zaw12929 - ЗНАНИЕТО Е СВЕТЛИНАТА, ОСВЕТЯВАЩА ...
28.02.2021 17:43
ЗНАНИЕТО Е СВЕТЛИНАТА, ОСВЕТЯВАЩА ПЪТЯ НА ЧОВЕШКАТА ДУША
СПОРЕД ЗНАНИЯТА, ХОРА ЕДИН ДО ДРУГ СЕ ДВИЖАТ ПО РАЗЛИЧНИ ПЪТИЩА С РАЗЛИЧНА СКОРОСТ.
цитирай
2. kvg55 - zaw12929,
28.02.2021 18:38
Много полезна статия.
цитирай
3. zaw12929 - Много полезна статия. ТОЗИ ДОКТОР Е ...
01.03.2021 01:21
kvg55 написа:
Много полезна статия.

ТОЗИ ДОКТОР Е И УЧЕН И ТОВА Е ВАЖНО ЗА ХОРАТА БЕЗ НАУКА НЯМА СПОЛУКА!
цитирай
4. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=i2mQHlVVzBg
01.03.2021 13:18
ЧБМ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206714
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031