Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2020 13:30 - Две не виждам!
Автор: lexparsy Категория: Политика   
Прочетен: 743 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 22.07.2020 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
или
Виц на Деня на политическата ни реалност.

   Председателят на втората политическа сила влиза в кабинета на премиера от първата, и го вижда да марширува замислено около бюрото, и равномерно да си тактува:
— Едно-три, едно-три, едно-три...
— Ама не трябва ли в марша на мандата си да съобразявате Едно-Две бе генерале? - пита вторият.
— Докато властвам, първостепенно завися от третата политическа сила, а тя толкова взискателно ме притеснява, че Две не виждам!
— А в протестите на второстепенния ви Охлос не се ли вторачваге бе първи?
— Едно е Демоса бе втори, а протестиращите са обвиняеми в Охлокрация, и им намалихме раждаемостта, а интелигентните изгонихме, и са на второ място! И тях не виждам!
— А не виждате ли, че Охлоса на третите е втори етническа сила в България?
— Те първично си глсуват за Демоса на третите, мирно си размножават вота, и им позволяваме протести само срещу първвичния ни Халос. А това никой..., даже и Конституцията не вижда!
— А не виждате ли, че направихте Българската Конституцията втора, след Евро-Атлантическата, и след Законите и Разпоредбите Ви даже?
— Да, но тя защитава Демоса на първите, и тридесет години премълчава рекета на неизменно третите във властта. А това ми е второстепенно, и не желая да виждам, докато никой друг не е видял!

-------
Задължителен Образлвателен речник, за провиждане на вица, и за тези, които се образоват от учебници, или от Google или Wikepedia, където ПОГРЕШНО пише:
ДЕМОКРАЦИЯ - (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“) е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа... (същ.) народовластие, народно управление, свобода. Близост до хората; толерантност, либералност...
ДЕМОС - (δῆμος) Сободното пълноправно население на градовете-държави, стоящи под аристокрацията и над чужденците, освободените роби и др.
— Непривилегированите обществени слоеве.
— свободното население, което не се ползва от привилегии.

ИСТИНАТА Е:
ДЕМОС -  (δῆμος) - Родовата аристокрация владеела земята, а голяма част от обикновения народ я обработвал. Властта била у знатните, а ДЕМОСЪТ в периода VІІІ – V век пр.н.е., чрез призива за Демокрация претендирал за равноправие и съсловни привилегии. Но незачитайки своя
ОХЛОС - Тълпата, контролирана чрез."Хляб и Зрелища", плебеи, нисшата прослойка на обществото.
непривилегированите обществени слоеве, свободното население, което не се ползва от привилегии, нито от право на глас в управлението.
   На политически жаргон - Народ, на турски - Рая, на еврейски - Гои..., и т. н. , а на популярен сред тях жаргон - Овце... :-))) 
ОХЛОКРАЦИЯ - (на старогръцки οχλοκρατία, от οχλος – тълпа и кρατος – сила, власт) буквално значи власт на тълпата, но не трябва да се бърка с демокрацията. Обикновено се приема за изродена форма на демокрацията. За охлокрацията е характерно, че народът често мени предпочитанията си, повлиян от демагогия. Охлокрацията е характерна за преходни и кризисни периоди. Има смисъла на Анархия на Охлоса
   ДЕМОКРАЦИЯ в този контекст означава буквално Плутокрация (image), а в съвременната и форма на интерпретация и практика, пак буквално Олигархия (image

   А ако решим поне да тръгнем към възстанлвяване на изгореното ни и пренаписано Познание, трябва да започнем от правилното разбиране на хиляди понятия, изопачени социално и проповядвани църковно , чак до своята противоположност. Чак тогава ще ни се прииска да започнем от начало, и чак от детското ни и природно разбиране за Света.


-------
   В блога се вижда в кои отрхайтърите са инвестирали първите и вторите във властта. Но я да видим кои са заложили на третите, че така притесняват всички първи премиери, което всички се правят че не виждат! 🤔 😱

===========
   А аз моят хейтър който всекидневно се лишава от онанизма си за да пише постинги посветени на личността ми, а вече даже ми изработва плакати с образа, за да бъде напомпан от модераторите на първа поетична, си го виждам и даже чета мислите му,  с антенките на космите си, въпреки че се е посветил да ми ги лигави.
image) , а цялото му лигаво творчество, под егидата на министър-председателят на BLOG.BG,  и с спомоществователството на правителствените му модератори, може да прегледате  на http://kaliban.blog.bg. Аз съм си го кръстил тази сЛичност сКалЕбан, ама не му казвайте, че съм Ви казал!
   Правя му реклама защото от 12 постинга посветени на мене,  явно от "инвестиралите" в него, за най-четен в раздел "поезия" , общо е Прочетен (и извън блога) от 1620 Охлоса.  Аз пък се загледах математически и установих че дано не с неговия мазохизъм, средно на постинг съм прочетен от 1800 членове на Охлоса,  и докато три години се боря против помпането и цялото малоумие на Демоса Ви,  и с намерение единствено да усмихна или размисля малкото ми останали неизгонени приятели. А сте ми дали популярност 82 %, с което много съжалявам че съм смутил блеенето и църкането което се споделя по мой адрес!  А някой неподозирано от приятелите си допускат подигравки  към тях в постингите си, а писле излизате да се забавлявате и да се кръстите на жертвоприношението и на приятел на блоговия кръст, както са ви привикнали и в църквата! И човек не може да предположи,  кой от приятелите му ще бъде следващата  жертва е най-масовата пандемия! 🤨 🤐

   А това може да се случи с всеки от вас докато сте си жалки страхливи и примирени представители на Халоса на Демоса. И блеещи овце 🐑 докато четете и пасете, и църкащи мишки 🐀, оплакващи се и изпокрили се в дупките си , че някой плъх с маската на нов ваш колега блогър, да не набележи и Вас за жертва на тенденциозно олигофренско забавление 👹, и за назидание пред очите на обичаните Ви почитатели, приятели и семейства. 

-------
Не желая коментари извън контекста на вица и прилежащият му речник! 



Тагове:   две не виждам,


Гласувай:
14



1. lexparsy - На Пук те е срам какво акаш на Халос ...
22.07.2020 15:09
На Пук те е срам какво акаш Тук, или си от третата полит-етническа Сила, която на Пук от 30 години подкрепя или притеснява премиерите и Охлоса му, че веднага се хвана за червения си отрицателен палец надолу, на Пук?
Настоятелно моля министър-председателят на блог. бг и управителните му мадуратори, да платят най-сетне заслуженият хонорар на психопата Апостолоффф, който явно му заплащат за стимул на, явен психически тормоз. Защото започна да изпраща не по един, а по три, и то еднакви, явно предварително готови записани малоумни коментара, минути след публикацията на мой постинг.
   Мисля че сте много нечестни с него, защото той май разчита на инвестициите които сте направили правителствените, законовите и силови структури, за да имате такова самочувствие за безнаказаност и наглост. И той си мисли че те могат да го опазят от спешно лечение, което е мое право и задължение да му окажа. Имайте милост защото аз ви гарантирам, че ще му се върне всичката гнус на подигравки, обиди и клевети, която е изписал в този блог, под формата на болестно състояние. Забелязал съм че обикновено е рак който се дължи не чуждо тяло събрало цялата скверност на мислите. Обикновено го прихващат и тези които ги стимулират четат и им се радват! Имайте си милост!
цитирай
2. lexparsy - Хе, Ами аз нарочно си направих експеримент с предишния коментар...
22.07.2020 20:24
   Резултатът беше че Апостолфф ми пусна още четири малоумни коментара...   И продължават да ми валят някакви странни анонимни коментари и цитати от предишни постинги, което недвусмислено, и за хиляден път доказва подигравката  и самочувствието на "демократичните" ви блогови олигарси, че тези хора са техни агенти и  разполагат с тяхната подкрепа да използват който си пожелаят в този блог за Назидание на всички Вас,  и припомняне че със страхът и примирението Ви, сте тяхна собственост!
    И не може да осъзнаете, каква тъжна окончателна прогноза и диагноза е това!    Не за него бе, той си е обречен, както и другите му приятели зомби..., за Вас! Че всички овце и мишки се правят на кучета, дето лаят заплашително и поучително, или на малки котета, които си мяукат оплаквателно, докато някой им предостави н готово някаква друга храна, респективно Свобода,  от тази която Ви е препоръчително задължителна.
   От всички мъдри дебати при уважавания от мене Тонсън, относно какво се очаква да се постигне след като енергията  на гнева  на протестиращите хора бъдат използвана от новите демократични олигарси,  жалките  прогнози се заключават в резолюцията - Ами дайте пак да видим кое е по-малкото зло, че да ни е мирна главата. Ако стане чудо, някой да ни извоюва нещо по-различно и наготово, много ще го уважаваме, но ще искаме още, и още да ни даде да си дадем.
   Но дотогава не искаме да имаме нищо общо с него. А и след това след като сме го обвинили че е спрял да ни дава да си даваме, и го разпнем на кръста по демократични и църковни и препоръки, както се непривикнали да оплакваме обичаните ли хора и боговете ни.  Пък дано възкръсне пак, като Бог благодетел, който да продължи да ни дава да си даваме, защото нали сме си заслужили като сме страдали за Него и сме Му се молили.
   А цялата депресия, омраза, гняв и агресия, ще си я делим помежду си, и с най-близките хора, защото с олигарсите които ни дават минимум от птепоръчаните, и максимум от засължителните "Свободи" , шега не бива.!
цитирай
3. missana - Прав си, Лекс,
22.07.2020 21:10
Но кой създаде третата /етническа/ сила? Създадоха я БСП + СДС. Бойко няма вина за това.
цитирай
4. radostinalassa - 1. lexparsy
22.07.2020 21:30
Чудя се защо четеш Простолъ. Виж му само изцъклените очи и не го прави. Той е баннат , но има право на коментари, но не бива да се чете. Превърнал се е в "зеленчук", който не става за нищо.
цитирай
5. lexparsy - Благодаря ви Младен и Радостина, за опита да бъдете съпричастни към написаното с въпросите си!
25.07.2020 00:48
   Приемете моите извинения за преценката, че колкото и кратко да се опитам да отговоря, само страдалчески ще се отдалечим от контекста на взаимното разбиране...
   Поради подобни причиниси ограничавам комуникацията, и не знам кога и дали ще си възстановя желанието ск да пиша в този блог, където смятах че може да си водя записки на мислите, и да споделям свободно и безтрепятствено с неколцина приятели.  За съжаление, освен безскрупулното унижение, това ми отнема голяма част от позитивната енергия която мога да споделя.
  
    По-скоро бих споделил коментарът ми в постинга на Тонсън, който ме  подведе за този политически виц и други размисли...
=======
   Всички се съгласяваме с правилната насока на мислите ти Тонсън!
       Но замисляме ли се в дълбочина защо...?
Прав си че е "народа" знае защо протестира, досеща се какво иска, но не знае, а и май не е негова работа да знае как това се постига. Хората искат да живеят в структурата е на един социум, където всеки на своето място да дава труда чрез волята си по призвание, но и да получава обезпечаване сигурност и стимул да го прави. и тук идва проблемът с управлението на това което наричаме държава, което обаче позволяваме да попада в ръцете на тези които управляват народа, докато го експлоатират за своя сметка.
   Не не е празнословие това което казах защото се досещаме че Демокрация която ни е наложена не е управление на народа. И за децата вече е ясно че е политически партии се правят само от... да ги наречем общности от хора които вече владеят всички структури на социума и икономически и силово. (Да не изреждаме за глупаци... :-) Оказва се че ние избираме демократично единствено по-малкото зло. Но много ще ни заболи ако разберем че даже и това не избираме. А когато гневът на Демоса е явен, Кратната сила на вота ли е демонстрация на ДемоКрация?
   Отдавна..., да речем в "постингите" Сионези мъдруващи са казали че... "Най-разпространената и лесно приложима Демагогия, чрез която можеш да контролираш и управляваш народа, е убеждението че се нуждае от Свободи, а после да му ги измислиш и предоставиш, първо като препоръчителни, а после и като задължителни!"... Малко го удължих това изречение за яснота и затова спирам цитатите от тези постинги... :-)

   А колко ли от сегашните протестиращи се били родени или не са си изгубили спомените как" победихме комунизма"? Толкова бяхме горди и въодушевени, че сме изгонили злото, и сме си извоювали Свободата. Но цялата ни енергия и ентусиазъм беше използвана от тези които вече бяха измислили как да ни я предоставят! Ако има някой който има обяснение, вкаквосе изразява тази "свобода", аз не се наемам да изяснявам...! И дано има хора които да си върнат спомените и да припомнят или разкажат за поуките си!

   Но и представете си образно че тези същества, които прогнозират политиката, икономиката и целият ни социален живот просто живеят много по-дълго от нас и имат достатъчно време да планират историята ни със столетия. И им става все по-лесно, защото имат самочувствие че менталното и духовно зомбиране на 'народа" който да им служи, вече е постигнато!
   Хе, за забавление си представете че сте 33-та степен масон и прогнозирайте, като четете лозунгите, и сте запознати с политическото и икономическото състояние, но и самочувствие на.... Добре де спирам с шегите... :-)))

   А понеже блогът е подложка за социологически проучвания и прогнозиране на лозунги, аз си представям, че собственикът му е министър-председател, правителство са му модераторите, а аз съм самотен протестиращ... Народът се дистанцира от мене, и само някои смело ми махат за поздрав... Днес на блоковия ви телевизор пак се напомпали новини за мене... Сигурно пак обсъждат космите ми, и така и не разбраха че само ми ги лигавят аз ги ползвам за антенки, да им чета мислите... :-))))
Лекс
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364390
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375