Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2020 19:03 - Логиката на системния хаос
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.07.2020 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шестте банки, които фалират света

Печатането на трилиони няма да ги спаси

Икономически анализ на "Строго секретно"

Съдбата на света е в ръцете на 6 централни банки - Fed, ECB, BoE (Англия), PBOC (Китай), BoJ (Япония), SNB (Швейцария), т.е. ФРС на САЩ, Европейската централна банка, Банката на Англия, РВОС – на Китай, Банката на Япония и Швейцарската SNB.
Това е като да накарате злодеите да отговарят за съдебната система.
От десетилетия тези централни банки злоупотребяват с властта си и поемат контрола над световната парична система в полза на приятелите на банкерите, а в някои случаи и на техните частни акционери.
Централните банки тотално корумпираха и разрушиха финансовата система, като печатаха пари и отпуснаха кредити, които не съществуват. Всеки знае, че създаването на пари от въздуха прави парите напълно безполезни. Тези банкери знаят, че ако застанете до печатницата и вземете първи парите, те имат все пак някаква стойност, преди да стигнат до циркулацията.
Но, след като парите стигнат до хората, те се обезценяват бързо. Ротшилд каза преди повече от 200 години: "Позволете ми да издавам и контролирам парите на една нация, и не ме интересува кой прави законите й."
Банкерите обаче не отговарят само за печатницата, но контролират и цената на парите под формата на лихви. Чрез манипулиране на лихвите те отменят естествените закони на търсенето и предлагането. Така те могат да отпечатват неограничени суми пари. Ефектът от това е дълговият балон, който никога не може да се изплати, и балонът с активи, който е толкова фалшив, че нито един актив не струва даже стотна част от стойността, на която е оценяван.
Сега централните банки изпаднаха в паника и печатат трилиони долари, евро и т.н. Добавете към това допълнителното банково кредитиране и трилионният държавен дълг и сме в десетките трилиони.
Като погледнем 6-те най-големи банки, балансите им нараснаха от 21 трилиона долара в края на февруари 2020 г. до 24 трилиона днес. Това е само началото.
Не коронавирусът стартира печатането на парите. Всичко започна още в края на юли 2019 г., когато ЕЦБ предупреди света, че нещо сериозно не е наред, като обеща, че "ще направим всичко необходимо".
Няколко седмици по-късно ФРС на САЩ започна ежедневни Repos по 100 милиарда долара. В края на септември 2019 г. балансът на ФРС беше 3.8 трилиона долара, а днес е 6.6 трилиона долара. През същия период (септември 2019 – април 2020 г.) дългът на САЩ нарасна от 22 трилиона до 25 трилиона.
Така между федералното правителство и ФРС бяха създадени почти 5 трилиона от края на септември 2019 г. По-голямата част от това увеличение стана през април 2020 г. Не забравяйте, че това не са истински пари, а пари, произведени от въздух. Те не включваха никаква работа, никаква услуга в замяна, и никакво производство на стоки. По този начин тези пари имат стойност на нула. Zero. Това е просто един компютърен запис от една 5-ца и 12 нули. Следователно получателите на тези средства получават фалшиви пари.
Ако ФРС или правителството на САЩ твърдят, че издават истински пари, които имат реална стойност, защо просто не си отпечатват 21,5 трилиона долара, което се равнява на годишния БВП на САЩ. Така, вместо да се налага да работят и да произвеждат стоки, всеки възрастен и дете в САЩ ще получат по 65 000 долара. (21,5 трилиона, разделени на 331 милиона население). Никой не би трябвало да работи и всеки може просто да харчи парите както си харесва и да живее в пълно блаженство, както в Шангри-Ла. Но някой все пак ще трябва да произвежда храна и да предоставя основни услуги. Е, всичко това може да бъде закупено от страни с по-ниски разходи, например Китай.
Ако правителството на САЩ и ФРС наистина вярват, че решават всички проблеми, като печатат пари, защо тогава не печатат целия годишен БВП? Защо да не отпечатат вместо 21, 43 трилиона за да удвоят стандарта на живот в САЩ? Или защо да не отидат на 100 трилиона и всеки наистина да забогатее?
Пълно безумие!
И може ли някой да повярва, че тези 6 централни банки ще спасят света, като печатат кухи пари? Докъде смятат, че могат да надуват пирамидата преди светът да открие блъфа им?
Или ФРС да си отпечата 9,5 трилиона долара и да купи цялото злато в света, включително бижутата, т.е. всичките 170 000 тона при сегашната цена от 55,6 милиона долара за тон.
Ако не разбират какво ще се случи, можем да им кажем: Няма да могат да купят и 1 тон физическо злато на тази цена. Докато купят втория тон, пазарът ще оцени долара по истинската му стойност на нула, а златото, измерено в безполезни долари, ще отиде до безкрайност – infinity.
Във ФРС обаче разбират последиците от своите действия. Те знаят, че играят много опасна игра, която може да се провали по всяко време. Те също са наясно, че доларът от 1971 г. насам е паднал с 98% в реално изражение срещу златото. С въвеждането на нефтодолара в комбинация с шерифа на световната финансова система, САЩ успяха да поддържат изкуствено висока стойност на своята валута в продължение на десетилетия. Но това свърши.
Комбинацията от срива на цените на петрола и Китай и Русия, които се отказват от долара, стартира лавината на долара надолу. Освен това неограниченото печатане, което започнаха САЩ, скоро ще се ускори, тъй като компаниите и финансовите институции ще фалират, което ще доведе до срив в долара.
След няколко месеца никой няма да иска да държи долари.
Проблемът е, че днес няма нито една солидна валута. Еврото е на косъм, както йената и лирата. Всички тези страни печатат пари от въздуха заради глобалната криза.
Какво ще кажете за швейцарския франт? Винаги е бил разглеждан като сигурен в периоди на криза. Е, швейцарците може да имат валута, в която да се избяга за кратък период. Но ако анализираме швейцарската национална банка – SNB, както и швейцарската банкова система, ще намерим и там големи проблеми, както навсякъде по света.
За съжаление консервативният швейцарски банкер го няма отдавна и SNB и цялата швейцарска банкова система поемат рискове, от които настръхва косата.
Ако започнем с SNB, откриваме, че той е най-големият хедж фонд в света. Над 76% от акциите са в щатски долари и 24% в други валути, като йени, лири, канадски долари. Почти 100 милиарда са в американски акции на Apple, Microsoft, Google и т.н.
Така откриваме, че SNB е мащабен спекулант с валути, с 92% от активите в инвестиции извън швейцарски франкове. Това е масов залог от национална банка срещу собствената й валута. Официалната причина, поради която го правят, е да задържат швейцарския франк нисък спрямо основните търговски партньори.
Но това е само началото за SNB. Когато американският фондов пазар падне с още 30% или с повече, което е вероятно, загубите ще нарастват. Това ще доведе до повече печатане на швейцарски пари и отслабване на швейцарския франк и SNB ще понесе още значителни загуби, преди швейцарският франк да загуби стойност. И тогава SNB ще трябва да отпечата огромни количества швейцарски франкове, които ще имат нулева стойност, както всички печатни пари.
Изводът е ясен. Нито една банкова система в света не е безопасна, включително тази в Швейцария.
Златото (и среброто) ще бъде победителят от падането на валутата. Цената от 10 000 долара за унция е гарантирана.
Графиките показват, че златото днес е толкова евтино, колкото беше през 1979 г., когато цената му беше 35 долара или през 2000 г., когато беше 290 долара.
С огромен натиск на физическия пазар, където банките не са в състояние да изпълнят задълженията си за доставка на физическо злато, само въпрос на време е цената да изгърми нагоре. 17 000 долара за унция със сигурност е реалистична при нормална инфлация. А коригирано с реалната инфлация ще бъде 18 100 долара, което ще бъде равно на върху от 1980 г. на 850 долара.
Разбира се, хиперинфлацията ще добави много нули към цената на златото. Това няма да бъде безсмислено за хората, които все още държат безполезни долари или евро, вместо да държат единствените пари, оцелели в историята – е златото.
Просто говорете с хора, живели във Венецуела, Зимбабве, Унгария, България или Югославия, за да вземете последните хиперинфлационни примери. Тези хора загубиха всички си пари заради хиперинфлация.
Не забравяйте, че хиперинфлацията не възниква в резултат на увеличението на цените, а в резултат на срива на валутите, който тепърва предстои.
Бумът им ще бъде космически. 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820876
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031