Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2021 04:15 - "Философия" на Прошката...
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 1743 Коментари: 4 Гласове:
18

Последна промяна: 19.04.2021 15:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За Прошката, и как, колко и кога Сега е...

На душманите си всички ще простим на края
на Времето си, щом простим на себе си Сега. 
От началото му все мечтаем си за Рая, 
а с Ада вътре в себе си се питаме Кога! 
 
Не е пригоден Рая за себеугодници,
примирени в страх да оцелеят в свойто Его.
Изстрадваме го, ОтлЪчени за Злосторници,
за да творим Простени, но в  името на Него.
---
Но прошката ни не е жертвеност на демони, 
обладали нас и родовата ни душевност, 
и необятните вселени нас обсебвани,
а катарзис в нас, страдан чрез други с наш"та сквернос.  

Ако с Времето си сме заслужили си Рая, 
и от Него с дарба чрез изстрадани заслуги, 
като Синовете Му от Времето до края, 
ще простим Сега, не само Себе си... , и други.  

-------
   Това пак го написа тъмносинята Светка..., а светлосинята ме ръчка да съм го бил написал в блога...
   Тъкмо поспах два часа брат... Ами ние безсмъртните така спим..., може и два, а понякога 12 часа да си наваксаме :-)))
   И всичко това заради лошото дъждовно време бе... , дето не може да свършиш никакви пролетни възнамерености. Но зависи как го тълкуваш спрямо твоето си време... А понякога се оказва че "Няма нищо по-хубаво от лошото време!" Иначе нямаше от скука, клик, клик... да прочета една "Притча за прошката" (image), а Светките ми да я мъдрували вместо мене, докато спя... 
   Утре пак ще прочета какво са писали, защото пак ме измориха и ми се доспа.... 

П. П. Предупреждавам Предварително, че този клип го избра светлолилавата Светка, защото още била ядосана на някакви демони, обладали пандемично хора, стремящи ни към огъня на ада си, докато искат от името на техните Архонти, имитиращи Твореца, нашата примирена прошка... 




Гласувай:
20



1. ascentions - ДДАА
17.04.2021 10:12
Виждаш ,че всичко се подрежда. И в същото време се променя...за ново подреждане. Най -важното е в какво влагаш своята емоция. Като пчели ако сме напълнили добрата пита ще храним твореца и роя в кошера. Лошата пита- ще е за друго...Всички говорят ,че сега е време да излезе всичко на яве. Всичко .Защото ще осветим живота си . Реалноста-измислица също. В момента си оцифровам негативите от преди кусур години...Виж как се получава . Давай Напред и Нагоре.
цитирай
2. lexparsy - Кратко и точно резюмираш...
17.04.2021 11:21
ascentions написа:
Виждаш ,че всичко се подрежда. И в същото време се променя...за ново подреждане. Най -важното е в какво влагаш своята емоция. Като пчели ако сме напълнили добрата пита ще храним твореца и роя в кошера. Лошата пита- ще е за друго...Всички говорят ,че сега е време да излезе всичко на яве. Всичко .Защото ще осветим живота си . Реалноста-измислица също. В момента си оцифровам негативите от преди кусур години...Виж как се получава . Давай Напред и Нагоре.

   Допълвам че даже и учените изчисляват забързаното време и колко оставало за "минутите ни до 12". Затова ако искаме да сме адекватни, трябва да участваме във всеки катарзис на промените, за да сме готови за новите. А скоро забелязах, че още преди три години съм пишел в блога думата Сега с главна буква.... :-))
    Затова и толкова лесно успяват да манипулират съзнанието ни, чрез медийна информираност, когато сме далече от естествената ни природа. И спонтанно се сетих, че започнах да пиша в този блог за да видя как се възприема едно мое есе със заглавие' "Информирани ли сме, без да сме...?" (25.06.2017).
    Благодаря ти и за твоите интересни споделяния в блога. И Да..., останалите будни ще си пожелаваме и ще вървим Напред и Нагоре...
цитирай
3. tonsun - Здрасти, Лекс! (hi)Стихото ти ме ...
18.04.2021 15:20
Здрасти, Лекс! (hi)
Стихото ти ме накара да се замисля много сериозно какъв път ми е отреден...
Рай или Ад!?!
Прошка!
Лесно е да се каже да простим, но никак не е лесно да го направим.
Давам си сметка колко често гневът ме хваща в клопката си; колко пъти отказвах и отказвам да простя - предателство, глупост, лицемерие, двуличие, подлост, жестокост и безраличие.... Собствената си глупост...
Май ако има няколко ад-а, аз ще се запътя към най-жежкия и дълбок...:(
Попрочетох малко психология на прошката, известни цитати и мисли за прошката и тогава попаднах на тази мисъл, която кореспондира 1:1 към днешната ситуация в страната...

"Приемай само тогава в ръцете си власт, когато се научиш да прощаваш" - Солон

Явно, с днешните политици имаме много да се учим и тренираме, докато намерим пътят към Рая...

От къде тръгнах и къде стигнах?!?
Явно имам талант да обединявам несъвместими неща;)

Бъди здрав! (hi)
цитирай
4. lexparsy - Бъди здрав и ти Тонсън...!
19.04.2021 03:27
   Това е много хубаво пожелание, с което завършваш изказваниятаси Тонсън!  Но не само телесно, но и духовно, когато сме оцелели и с душевното си Здраве!
   От къде сме тръгнали в мислите си, и докъде сме стигнали, е просто правилно разчитане на негативите на менталните ни холограми, които да се проектират в съзнанието ни, чрез светлинни, за осъзнаване... А това да споделим мислите си, така естествено и спонтанно, е най-ценното, което може да имаме, не само в този блог, но и в реалния ми социален живот, без да ни бъде ограничено и забранено...!
   Хе... ский как в този блог се научих да изказвам дълги изразности с кратки изречения... и това е от мързел бе..., защото с който си трябва се разбираме... ефирно"..:-))))

   А относно Прошката и Рая и Ада, се сетих, че най-добре може да ги разберем, без сложни религиозни или ментални абстрактности, а като чиста прагматична реалност!
   Ами нека си представим, че ние живеем в един, както го описва езотериката астрален и енергиен свят, където всяка мисъл се реализира и материализира СЕГА... А не така бавно и трудно, както в материалния ни свят..., където цялата ни духовна енергия, или прахосваме на Халост, или се черпи от някой, който ни е нарочил да я използва в своя полза!
    Защото винаги, и не самоТам, това което си пожелаваме и сътворяваме чрез, ума и мислите си, неминуемо се сбъдва!
    И тогава ще се запитаме, защо сме такива мазохисти да продължаваме да мразим и да отмъщаваме, без да можем да простим, а не можем да позволим на Волята Свободна ( дадена ни по право) да пожелава, и да творим позитивни неща, и да се раздаваме и да се радваме когато го правим, за да получаваме насрещно адекватното...
   Представи си Рая, поне като Света на едни по-добри хора...,, например като че е мистичната Шамбала.. Дали там те биха те приели, ако продължаваш да твориш с мисълта си Омраза, за да им бъдеш ближен и да ги споделяш?
   И дали докато си заразен.., с това да отговаряш с нея на мразещите, те не те ли правят и подобни на тях, като превръщат духовно да ти енергия в нискочестотна за да се хранят с нея и да ни подражават....?

   НО и дали, СИ ДЛЪЖЕН, да търпиш агресията на "душманите си", и, докато ти внушават че Примирението, ангажирана чрез Сстрах, е нечия Прошка?
   Свободата на Личността ни е винаги... винаги да имаме Право, освен на Избор, но и да защитим Аза на Себето ии...., и да го отстояваме!
... Тук правя, Изповед и името на много споделени в очи, хора, даже проповядващи Исляма, (и не едон или двама),  даже и млади хора, които искат да се разплачат пред очите ми, жестикулирайки от сърцето си към Бога да обяснят, че проповядвания от Ислвма Джихад, никога не е бил интерпретиран както самите агресори като агресия, а е най-вече Прошка...!!!, Но. когато си дал всичко от себе си да Простиш.., и Правото да защитиш Честта... личната, на семейството, на рода си, на родината си..., но не с агресия а да влезеш в битка за да ги защитиш от мразещите избора си да не мразиш!
   А виждал ли си някои Светец или Ангел, изобразен с пистолет или картечница, или атомна бомба? Там тези неща не работят! Имаш Меч който е метафора, абстрактна но адекватна на, Силата на Възнамерената  Воля, която побеждава противника Очи в Очи! И само това е истинска Победа и която се зачита, както Горе така и Долу! И тогава може да Простиш на победения ..
   И не с Примирение, но и най вече с жертва Себе си, докато подражаваш Христос и всички заслужили да се нарекат синове Божии! А ако трябва много дълго и пак ще водиш битки, докато се научиш да го правиш и без Меч, а само със силата на Вярата си!
   Защото имаме и много други оръжия, даже и силата на Словото  и силата на истинската си Вяра, даже и на Малкият на душевен Бог живеещ така близо в Нас, който ни е на разположение винаги да разговаряме с Него!
   А това е едно много дълго и лично търсене, и никога не трябва да обвиняваме другия, как следва своята  Дхарма (правилният свой Път, не само Кармата си) и.Правото да  Търси Себе си, но и да е споделен с емпатия и  сред приподобните си...
   Лекс

Няма да си търся повече диктуваните  смартфонни грешки... :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363398
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375