Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2020 19:16 - Светът такъв...
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 1919 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Светът съвсем не е такъв...,
в какъвто взирам се самотно,
страдалчески вменен ни блъф,
и информиран ни страхотно...!

Светът е истински  такъв,
какъвто сещам споделено,
съпричастен на душевен зов,
творящ реалност безпределно.

-------
   Само повод да си напиша така на брега на морето, след като прочетох котешкото оплаквателство на Мисси от слънцелишение... :-)))
   А аз докато си разговарям с времето, се сетих за една китайска притча,  която може да е по истински случай, защото властите попитали Приносителят на Време.
    - Ти магии ли правиш, и защо взимаш пари на хората?
   - Никакви магии не правя - рекъл - Само се потапям в страданието на хората, които имат нужда от дъжд или слънце., а после си връщам хармонията на духа с усмивка... И времето само се нагажда по мене.! А им взимам парите за храната, която биха изяли докато още щяха да се самосъжаляват! Нужна ми е за из път, защото отдалече ме извикаха....
   :-))) Е, малко импровизирах, защото не можах да намеря оригинала. :-)
   А всъщност тази магия я може всеки от нас! Защото Времето (и в двата му смисъла на български), има толкова неща които да ни разкаже и сподели, преживени и през вечността, че ако разговаряме с него и му угаждаме, и то тъй с нас ще стори! :-))

   А на този бряг има толкова интересни камъни, че ме наведоха на други интересни мисли... Може и да разкажа по-късно:-)
   Направих си едно фейса с Времето, и си го прилагам, да не би да се изгуби... :-))
image
   А понеже от съседното заведение звучи Madonna: Frozen, може би баш нея трябва да пусна, с клипа и къвара на Mt Eden Dubstep. 



Тагове:   светът такъв,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - При толкова романтичен първи куплет,
29.05.2020 19:26
безпощадно реалистичен втори. Може би защото сътворената реалност е непознаваема за нас.

Поздравявам те за тази изящна миниатюра, Приятелю!
цитирай
2. valeska - Нали съм на психологическа вълна, затова:
30.05.2020 11:40
Ние виждаме в света това, което е в нас и това, в което вярваме. Фейсът с Времето много ми хареса! Поздрави, Лекс!
цитирай
3. lexparsy - Правилно и психологически изказано само с едно изречение Вале :-)
31.05.2020 15:05
valeska написа:
Нали съм на психологическа вълна, затова:
Ние виждаме в света това, което е в нас и това, в което вярваме.
Фейсът с Времето много ми хареса! Поздрави, Лекс!

   Аз приемам, че Психото ни не е точно Душата, а е Азът ни, като център, през който се отразява и проявява и вътрешното и външното..., както и адамово придобитите ни морбидност и душевност, или както херметично е казано "Каквото Горе, това и Долу" :-) И важното е какво избираме да се проявява. А всъщност и добрите психолози така лекуват, като ни карат да осъзнаем тази крайност която сме изпаднали за да може да я балансираме.
   А за фейсито, да си призная тези ефекти случайно открих Gallery на смартфона, докато се мъчих да коригирам контраста. Явно се получават от най-светлата точка към най-тъмната... :-))
   Много ти благодаря за коментара и посещението.
цитирай
4. lexparsy - Мисля че трябва да виним себе си за безпределната наглост ширеща се в този блог,
31.05.2020 15:33
и на модераторите, и на познатите на всички единици хейтъри, на които и на предоставя на власт и програмни средства умишлено да гонят набелязани от тях хора и да ги накарат да спрат да пишат!
   Вбесих се, защото не само в този ми постинг, но и в други бяха изтрити мои коментари, а последния отговор се наложи пак да го публикувам защото го пазя!
   Виновни сме и за всичко което се случва около нас, и в държавата ни и политически и икономически... примиреното мълчание и страх превърнат в забавление и агресия срещу самите нас, пак пред неколцина служители на няной си, от някаква пирамидална йерархия, на който явно само формата му е човешка, а целта е да ограничава изопачава и манипулира споделянето и съзнанието ни!!!
   И пак ми се иска да напиша един стар постинг озаглавен "Вие сте овце! ", в който на доводите ми пак само хейтърите в блога възроптаха.
    Най-малкото никой не ми отговори Защо само минута след като съм се логнал, вече излизам анонимен в коментарите си и трябва да се подписвам Лекс за всеки случай въпреки че си пиша коментарите отделно и се логвам всеки път... и това е от една година.
:-(((((((((((((((
цитирай
5. valeska - Лекс,
31.05.2020 17:25
При мен изчезна коментара ти като анонимен, другият си стои. После видях, че и в твоя пост са ти изчезнали коментарите. Пиши на модератора да оправи това нещо.
цитирай
6. lexparsy - Модератора ще си направи само една "злобарка" пред огледалото Вале :-))))
31.05.2020 18:57
valeska написа:
При мен изчезна коментара ти като анонимен, другият си стои. После видях, че и в твоя пост са ти изчезнали коментарите. Пиши на модератора да оправи това нещо.

Откакто съществува блога модераторите са получили толкова много писания от хора, преди да го напуснат блога, или да престанат да се споделят и коментират, че не знам дали сега някой ще направи нещо по различно!
Аз написах десетки постинги за да докажа че това поведение е не само безотговорно, но и престъпно тенденциозно! Защото след като програмистите създатели са изоставили този блог, са оставили в наследство само хакерските прийоми за достъп даден на определени хора, които имат наглостта да се ползват освен за лично забавление, но и под нечия диктовка съзнателно или не!
Тези които се гаврят с блогърите се познават от почерка на коментарите, но същите и то съвсем организирано извършват нагли и безскрупулни провокации, и то срещу набелязани от тях хора...
Аз съм втрещен от наглостта, освен че съм принуден да се подписвам, приятели ми да се оплакват, че получават обидни анонимни коментари с моето име... освен че изчезват коментари Няма да се учудя и ако някои коментари на приятели въобще не недостигат до получателя.
А в предишния си постинг установих че цитираният от мен постинг от преди две години е нараснал с повече четения отколкото текущия ми...
И всичко това се върши от неколцина, със знанието и одобрението, и навярно със съучастието на самите модератори!
Не мога да разбера И мазохизма на някои блогъри с които искам да споделям, но те декларират че предпочитат забавната комуникация с хейтърите си, вместо с хора които ги е гнус от ни чисто плътната замислите им среда за споделяне...
Аз си пиша тука само за лични дневници, изреди няколко човека които мога да споделя Нещо адекватно. Иначе Бих споделил и много повече интересни за мене размисли които обаче не са за ушите на прасета, както пише в Библията :-)))
Извини ако има грешки, но диктувам на телефона на една пейка... :-)))
цитирай
7. tonsun - Светът не е такъв, какъвто в ме...
14.06.2020 16:26
Светът не е такъв, какъвто
в мечтите си да бъде жадуваме...
Светът е винаги такъв, какъвто
със смелостта си успеем да отвоюваме...

Дано смелостта ни стигне за всичките ни мечти...
цитирай
8. lexparsy - Прав си за смелостта...
14.06.2020 18:36
tonsun написа:
Светът не е такъв, какъвто
 в мечтите си да бъде жадуваме...
Светът е винаги такъв, какъвто
със смелостта си успеем да отвоюваме...

Дано смелостта ни стигне за всичките ни мечти...

Но първо трябва да се освободим от страха и примирението, пред тези, които са обезличили възприятията ни за реалния свят. И да съчетаем смелостта ни със спомените ни поне, а след това с мечтите и въображението, за да вземем истинския свят, който се проявява чрез красота и любов, когато и ние сме такива!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363810
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375