Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2020 21:09 - Сънувани спомнености
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 937 Коментари: 4 Гласове:
16

Последна промяна: 24.03.2020 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Като буден сън в съня ми,
сънувах утро с мисли буден,
а в него спомен се присъни,
за сън, тъй немислимо чуден.

Сега в кой сън ли се оказах,
с преживяното ми чувствено,
че като смисли го разказах,
думите звучат безСмислено!?

Но буден спрях да мисля сложно,
и спомних чувство от съня си,
а най-красивото възможно,
нарекох сбъдно за деня си!

image
-------
   Ами, написах си така, за да не забравям сутрин, преди да започна да си мисля, да си спомням някоя от красивите сануваности, за да продължа да си я сбъдвам денувано... А останалите, да се подсетя да забравя, защото нали вече са ми се сбъдннали сънувано бе човеко...! Прав ли съм!?
   Да, ама често забравям къде ми е Нещо от  сънуваните Неща! А като е безполезно и немисленето, питам друго Нещо, което също го е сънувало. Само ако е с лош характер му кряскам -   Кажи къде ми е Нещото бееее...!!!  И обикновено казва! Имат ми респект Нещата, навярно придобит из сънищата! :-)))))

===
   Уффф, като си нахраня сънуваното тяло ще си припомня някоя сбъдната картинка и клипче... Много ми е жал, че хабя храната на несънуваните туловища, та затова моето е станало едно ефииирно! Но нищо бе, така си го сънувам по-лесно... :-)))
    За  някои "сладки сънища" на други Неща, Annie Lennox ще се изкаже, а аз си спомних една сънувана любовчица, и сега All I have to do is Dream...






Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Наистина - в кой ли сън сме?
18.03.2020 00:36
Сънуваме будно, а може би будуваме сънно. Лунатици м/у будност и сън! И дано не се събудим внезапно и преждевременно. Красиви и парадоксални редове, Лекс.
Това е стилът ти. Пожелавам ти скорошно вдъхновение за нов оригинален текст!
цитирай
2. mihala - Поздрав,
18.03.2020 06:34
И "недосънуван сън не ще остане" само дано да са хубави,което ти пожелвам.Добър ден.
цитирай
3. lexparsy - Също като Дзен дилемата... дали пеперудата сънува че съм аз...
18.03.2020 08:46
missana написа:
Наистина - в кой ли сън сме?
Сънуваме будно, а може би будуваме сънно. Лунатици м/у будност и сън! И дано не се събудим внезапно и преждевременно. Красиви и парадоксални редове, Лекс.
Това е стилът ти. Пожелавам ти скорошно вдъхновение за нов оригинален текст!

   Всъщност стихът ми беше предизвикан от една друга древна ментална и духовна практика. Че за да си спомним вече сънуваното разбиране, което сме търсили с мислите си, трябва да спрем да го мислим...! Така работи и възнамеряването чрез желаниятa, но чрез Забравянето! Преправих си поантата защото който го знае сам ще си го припомни! А ти не издавай че съм те подсетил... ;)

   Но не знам защо, всички андроидни хора си мислят, че проявата на духовност и морал, са следствие на лудост алкохолизъм или други зависимости, програмирани в съзнанието им!? Като дежурният Апостолов и другите ни познати хейтъри, които явно така са ги придобили... ;-)
   Дали пък да не взема да ги посещавам сънувано, във формите на нарочната ми порочност... Тъкмо ще разбера кой е инвестирал в чиповете им... Ще се поупражнявам, за да се посмеем после, какви ще ги плещят и плащат?!

Слънчев и предразмислен сън да спомни денят ти приятелю!
( Виж как нарочно членувах "денят* че граматиците да се чудят защо... ;))))

П. Ама аз първо този стих ще си премисля и посънувам Младен, и после ще пиша други! А не като онези от пейката поеТичащи парадно сънно удавни из блога всекидневно и ежечасно ;-)
Не нарочено си правя експерименти, за колко часа мислите ми, (гадаейки дали са напомпани) , ще излязат на поеТачената им "първа". (В случая за 12 нощни) Днес там е по-чистичко, но май пак се преместя в "лични"..., за да освободя място за прекрасна и съкровена поезия.
цитирай
4. lexparsy - И "недосънуван сън не ще ос...
18.03.2020 09:00
mihala написа:
И "недосънуван сън не ще остане" само дано да са хубави,което ти пожелвам.Добър ден.

Всъщност това е идеята и на живота който сънуваме... ;) Трябва да си досънуваме всички сънища, защото иначе пак Те ще ни сънуват... За това лошите ще приемем за временни и забавни даже...
И на тебе добро сънен ден ти пожелавам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364570
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375