Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2020 16:06 - СбобоДарно честиТотално празНищие
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 608 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 04.03.2020 00:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Свободни да изказваме се умно
сме, ако някой чува ни пробудно,
че свобода в рат чрез кръв и жертвеност,
пази се чрез Дух от Род обреченост!

Свободни и крилати ли те бяха,
пак бранейки честта ни, и успяха...!
А ние припознати за свободни,
даруваме Дом с Вяра, не нам Родни...?
_______
   Сещате ли се защо така написах?
   В същност, докато се разхождах, Свободно под Слънцето, една облечена парадно Муза взе да ме ръчка, че трябвало честито да се възрадвам на предоставената ми Свободия, че и да я празнувам заедно с телевизора и...
    Ами не знам как съм я погледнал, но взе да тича заднешком, и без да се препъва даже... Трябва да го е тренирала брат... Сигурно по онези здравословни ТиВи-фитнес шоута,  "дето са след новините на Свободните ѝ медии, касаещи напредъка ѝ;-))))
   А докато се отдалечаваше се сетих да и кресна - Ама ти днес не знаеш какво си сѝ извоюва ла мааа! Освен примирението свободно да мероПреяждаш празнично!!

   А с тази будна песен поздравявам всички, които празнуват, почитайки паметта на извоювалите свободата ни! 
   Моя прадядо поне е бил там, в битката на Шипка ( имам му снимка и фамилията на този връх му нося). А той ме пита, дали днес тези люде празнуват безочливо свободата му, продадена срещу мизерната ни, и най-вече душевна мизерия, илюминирана с фойррверки... :-(
-------
   П. П. Припомних си по Повода известни цитати. Перифразирам: "Най-ефикасната демагогия, с която се управлява един народ, е че той се нуждае от свобода, която трябва да му бъде предоставена!" (не помня от кой).
   Но помня, че Маргарет Тачър каза "Народ, който сам не извоюва свободата си, не я заслужава!". Амиии, май се подразбира, че трябва да бъде управляван... ;-)))
   А Народа се доверява, и просто очаква от управниците си да му кажат какво да прави, за да може да се ползва от собствената си Свобода! Да живее, твори и се развива в собствената си държава... Но винаги докато... И всичко се повгаря...
   Само разликата е показателна, но и  по-страшна! Че преди ни колеха, бесеха и ни режеха езиците ако говорим, а сега разчитат само на приученото ни овчедушие. А а неудобните законно ги обвиняват в агресия, психически отклонения и т. н., докато останалите  ги  четат по вестниците и телевизора, за назидание и забавление... 
    Но уникалното е, че всички се питаме - Защо ли продължаваме демократично да избираме потисниците си.!? Ами защото всички все още някак преживяваме благодарение на предоставените ни "свободи"  да се възползваме от слабостите на тенденциозно некадърното им управление! 




Гласувай:
12



1. tonsun - Не знам чие дело са размислите ти /на ...
03.03.2020 18:17
Не знам чие дело са размислите ти /на Музата ти, или.../ ама понякога отекват в съзнанието на човек, като звучен шамар :x
цитирай
2. lexparsy - Ами от време на време се мерва и тази Муза Тонсън...
03.03.2020 19:04
tonsun написа:
Не знам чие дело са размислите ти /на Музата ти, или.../ ама понякога отекват в съзнанието на човек, като звучен шамар :x

   Мерва се понякога за малко, и разправя че била от родовата ми памет на българин! И тогава, когато единици малоумници свободно парадират върху главите на милиони, с единствено предоставен им свободен избор, да им подражават и благодарят! А те самите не съзнават от кой са контролирани и програмирани така, че да им се страхуваме повече от турците които пък са били доста повече на брой... !
   Тях поне "етиката" на народопсихологията ги е наичила с първото си изречение да не ни обиждат... а не като мнимите "Апостоли" и вариациите на Ю-too и сие, които така от години извоюват свободно предоставените им "права" да ги изслушеаме, че и да им се страхуваме... :(((
   Шамари ли? Чудя се дали словесните ще смогнат да препрограмират етичния им софтуер, неимплантиран до първите седем? Ами, поне за да могат да влязат в контакт с Хора, Свободно извоювали Морала си!

цитирай
3. missana - Поздравявам те, Лекс! Чудесни редове ни поднасяш и то точно когато трябва.
03.03.2020 22:23
Голямо е падението на българската нация понастоящем. Сбъдна се идеалът на Левски и Ботев - България да е свободна. Но виждаме, че точно в този момент българите масово я предават и напускат. Язък за голямата саможертва на участниците в Априлското въстание. Язък за саможертвата на Левски и Ботев, и за всички онези отдали сили и живот за свободата на този робски народ, който дори не иска да тачи паметта им!
цитирай
4. lexparsy - Предугаждайки твоята съпричастност  към скандалните за празнуващите мои слова, ти благодаря Младен
03.03.2020 23:24
missana написа:
Поздравявам те, Лекс! Чудесни редове ни поднасяш и то точно когато трябва.
Голямо е падението на българската нация понастоящем. Сбъдна се идеалът на Левски и Ботев - България да е свободна. Но виждаме, че точно в този момент българите масово я предават и напускат. Язък за голямата саможертва на участниците в Априлското въстание. Язък за саможертвата на Левски и Ботев, и за всички онези отдали сили и живот за свободата на този робски народ, който дори не иска да тачи паметта им!

   Само не знам дали съм единствен който не вижда тази "свободна България". Част от напусналите я, над милион интелигенция, е само една надежда че ще се върнат! Но нали знаем необходимият индекс за възпроизводство който е 2.1, а статистиката за българите едвам надминава 1.5, докато на турците циганите и прииждащите емигранти май е над 3! И бат Бойко го знае докато днес се изказа, че сме щели да бъдем развита държава! Чия???
Голямо страдание е емпатията да виждаш, чуваш, четеш, питаш и ти споделят... затова е нежелан дар от свободите на Евро "демокрацията" ни!
   Никой ли не вижда армията от мизерстващи българи с отнето имущество от банките, мафиите, олигарсите, с участието и на самите управници. А безбройните клошари, сред които има и много интелигентни българи които преживяват по-щастливо от това да разчитат на социалното съдействие на държавата... Унищожено селско стопанство, лека промишленост, туризъм български инвестиции, собствено производство на средната класа, която знаем че е движещата сила на икономиката и културата! И всичко това на фона на изнесените десетки милиарди от държавата и монопола на чужду пирамиди...
   А България, образно казано, само да си затвори границите си, може да се самоиздържа, даже и санкции да ни наложи купиюата я Европа..., която е изтрила и собствените си и нашите спомени колко и каква култура сме и дали!
   Спирам! Защото който не вижда, няма и да прогледне, докато чака само свободната си паша, нс оредяват о от и от трева ливада... все още България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1369055
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7380