Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2018 20:31 - Ти трамвайче пъстро си ми
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 6671 Коментари: 19 Гласове:
5

Последна промяна: 26.12.2018 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

П.П. (ПредПис) Възползвайки се от моята напомпана „популярност‘“, ПАК ВИ ПРИЗОВАВАМ.
   Ако имате лично достойнство и смелост… оставете си постингите отворени, но колекционирайте коментарите с лични обиди, клевети и обсъждане на личния ви живот от единиците неадекватни даже и Коледно личности без капка морал. 
   И на първо време ги споделяйте с Модераторите на блога, просто за да Бъдат Уведомени!!!
   Моля Ви не бъркайте „свободата на Словото“ със свободата на Избора Ви дали и коледно да Бъдете агнета в кочината на единици неХора. Мисля че има някакво просто средство за прекратяване на тази гавра с Вас, и то най-демократично, както уж пребъдваме, даже и през Коледните и Новогодишни празници.

---------------------------------------------------------------

image
image

You‘re motley tram of mine. 
But I am colored thicket of yours. 
Rise me to your blue horizons. 
The beauty of my sunsets I‘ll share.

Лекс
25.12.2018

----------------------------------------------
   Ще го издам Лекс, но няма да казвате че съм ви казал…
   Той често кат‘ се качва да се прекачва на друг трамвай, откачва при мисълта да се изхарчва хляб че и два, вместо да ги даде на хора без да ги вадят от кофите, или за шоколадна коледна хапка на детенце…
   Ама да ви кажа само… ако мине контрола, как я гледа само… хем го има, хем го нема иго отминават… Но днес пак така се случи и даже контрольорката пожелаваше „Весела Коледа“ на пътниците, но така искаше да си говорят с Лекс че направи запитваш поглед… А той нагло и усмихнато невинно и среча – Пазарувах!!!... А контролката отвръща „Весела Коледа“… на другите пътници де…
   Патилан Гратескин ви викат. Ами защото все си патя като се държа гротескно…
   И от мен", весело коледно патилуване Ви желая!





Гласувай:
9



1. vesever - Ами, весело коледно пътуване. . . ...
25.12.2018 22:05
Ами, весело коледно пътуване...щом е цветно и усмихнато, значи е добре!
Мен преди години една контрольорка ме свали от един влак, бях се качила на бързия, а билетът ми бил за пътническия, който бе след 3 часа...и се развика "дамата", която беше някъде 3 пъти колкото мен, огромна жена...и се наложи да сляза на Тулово. Там да чакам 3 часа.
Е, как се чака 3 часа на гарата, рекох да се поразходя и да разгледам и ...попаднах на пшеничени поля, разкошни...толкова отдавна мечтаех да попадна на такива поля...подивях от радост...
И си направих дори клипче от този момент, това бе един прекрасен ден, въпреки намусената контрольорка.
Та, щом твоята е била коледно добропожелателна, супер си е.
Ето и моето клипче, с много любима песен...
https://www.youtube.com/watch?v=3yzWV_9hwmE
цитирай
2. lexparsy - Ей, така ме усмихна и ти Веси
25.12.2018 22:37
ами аз не знам как ги подбират с психо конкурс контрольорите, но аз даже да искам да си платя глоба си предпочитам да си поприказваме, че да се посмея после... Уникални случаи има... няколко пъти спасявам добри хора забравили картата си или възрастни или деца с колелото си и т.н...
Интересно е че избягват да се занимават с мангали, ило лошо гледащи хора, даже с баби, които се оказват епични войни милите и могат да те преместят с една ръка за да седнат... и после са като от турския сериал... болни за света... Не е истина ти казвам. :-)))

Чек че се сетих един от многото уникални случаи, да се посмееш.
Сядам и докато си ровя в чантата за билет или пари се качват зловидни контрольори. А стареца (поне 70г.) седнал до мене ме ръчка и ми подава едно билетче новичко… и толкова настоятелно че аз го вземам, само мир, защото се сетих как съм в същия стар автобус от вчера, а билета в джоба ми…
А стареца поучително и нарицателно ми прича: - С наште деца в Герман такива ги бием… и не идват вече!!!
Идва злодея, аз си подавам вчерашното билетче, а стареца и подава някакво смачкано и незнайно къде перифризирано...
След опити за някакви фрази… честно не си спомня какво съм чак рекъл, честно, но злодеите се приовчиха и забравиха и слязоха…
Само да ти кажа! Стареца не ми позволи да му върна билетчето… Изплаших се от него, честно!

Истинска история Веси. Надявам се че те усмихнах!
цитирай
3. missana - Честито Рождество, Лекс!
26.12.2018 00:13
Отличен е стартът ти. Това "трамвайче пъстро..." ми легна на душата.
цитирай
4. lexparsy - Честито и Бъдно и на тебе Младен
26.12.2018 00:47
missana написа:
Честито Рождество, Лекс!
Отличен е стартът ти. Това "трамвайче пъстро..." ми легна на душата.

Радвам се че ти легна стихчето, само не лягай на релсите брат... лудо трамвайче си е това :-))))
А не знам къде е старта даже..! Аз и на трамвайчетата си се качвам в движение :-)
Радвам се да усмихвам, така и мене, а и на тебе пожелавам повечко Младен и коледно и целгодишно!
цитирай
5. benelina - Успоредни като релси, но безкрай пресечни
26.12.2018 01:09
Това парадоксално явление ми свали шапката... И си рекох, Лекс вижда неща, които ние само усещаме... И не само,.... Лекс може да ги изговори!
И може даже да го разберат-един или няколко абоната на фантастиката, която се докосва реално като захарче... Зарче... Или.. Че...
Рекох една истинска картинка да ви разкажа. Качвам се аз на едно тролейче на три спирки от Пирогов, от задната врата и понеже нямаше от къде да си купя билетче на спирката... Ще си счупя краката да разбутам всички хора, да стигна до ватманчето. Купувам билетче и го питам... На колко спирки е Пирогов....
_НА три- ми отговаря той и аз отново разбутвам всички да си продупча билетчето...
Тъкмо посягам и чувам гласове
-Ама, не го дупчете, не го дупчете...

Чудя се къде съм. Колко ли смешна съм и много ли съм извънземна в очите им... Дупча го и след минута слизам... Оставяйки го на една седалка.
....
Ами сега се пък сетих един стих, ще си го потърся... За да се спася от образ. Лекси, невероятни са думичките ти. Бих ги разпознала всякъде.
цитирай
6. lexparsy - Пресечни си с емпатия, но тъй безкрайно успоредни си…
26.12.2018 03:26
benelina написа:
Успоредни като релси, но безкрай пресечни
Това парадоксално явление ми свали шапката... И си рекох, Лекс вижда неща, които ние само усещаме... И не само,.... Лекс може да ги изговори!

Ами сега се пък сетих един стих, ще си го потърся... За да се спася от образ. Лекси, невероятни са думичките ти. Бих ги разпознала всякъде.

„Пресечни си с емпатия, но тъй безкрайно успоредни си…“
така перифразирах, но правилно, големия „Парадокс“ на който ни учат вменено и Погрижно по геометрия за разбиране и виждане на света че „две успоредни прави не се пресичат“ (Аксиома.. нема доказателства или оборгване сестро!).
И така научени си живуркаме успоредно непресечно, и си подвикваме разни фрази като си разминаваме трамвайчетата успоредно, а ако сме на спирка близка, може да си подадем ръчичките да си ги пипнем… Уаууу… и после да си ги мечтаем по време на работата, дето трамвайчето ни кара До :-)

А диеза на акорда аз грешния се опитвам да смисля по Коледа, и понеже много чета, но не разбирам ще цитирам:
„Всъщност ако си отворим Прозирката е очевадно че такива „НЕЩА“ като УСПОРЕДНИ ПРАВИ… НЯМА..! ВСИЧКИ СЕ ПРЕСИЧАТ, РАНО ИЛИ КЪСНО. И всички имаме Избор по Божия повеля да се пресичаме или да вървим Успоредно!“
… край на цитата.
Това го е казал кандидат шамана на едно племе (забравих, че ми е сложно) дето скоро го открили, и искали да сключат договор да ги Изочувстват срещо Взаимодашности… А той като изучил простия им език за една нощ в града, туй дет цитирах рекъл първобитната му твар нйедна… (без преводач даждем му… :-)

Извини че се отнесох в отговора си Рени… Тез‘ неща съм сигурен че Младен по-добре ще ги обясни научно-поетично…

Всъщност едно от „трамвайчетата“ на които искам да се кача е твоята прекрасна поезия, винаги вдъхновена, и вдъхновяваща за абстрактни пресечности :-)))
Но понеже не вярваме че сме уникални прави, и НИКОГА УСПОРЕДНИ ще ти върна комплимента, че бих разпознал изразната ти фантазия всякъде :-)

Прости Моля за многословието, но е защото виждам виждането ти, и това си е всъщност монолог на Някой си с общо разбиране… успоредно :-))))))))

Усмихната и коЛедо-пожелувана си тъй Бъди!
цитирай
7. codetroina - опаля,па к ли си надрусан..
26.12.2018 10:22
и на куку Вундер..Рени ли и казваш..
тъпоъгълен фрийлансъре../баахти и чичката си
...на Селски панаир го обърнахте тук..путети и потеси
цитирай
8. vesever - Лекси, има всякакви случаи, да, и ...
26.12.2018 10:48
Лекси, има всякакви случаи, да, и весели, и тъжни....намират се и човечни хора, които да помагат. И една от нашите контрольорки понякога се запецва, когато някой възрастен човек няма билет, наскоро така се случи, развика се на един старец, много ми домъчня и бях нащрек, ако тръгне да го свали от рейса, да му платя билетчето, но на нея й размина, явно човечността проговори...и остави човека.
Да, хората са различни...дай Боже да попадаме на повече добри Хора,
а при мен едно слънце грее, направо Пролет!
И днес съм на купон в селския ресторант, със съселяните ми, може да кача някоя снимка довечера, ))
Поздрави на компанията!
цитирай
9. lexparsy - Слуш внимателно, ако можеш и двете едновременно codetroina
26.12.2018 11:09
Току що съобщих и на модраторите и стопаните на този форум че ПРИЗОВАВАМ ПИШЕЩИТЕ да колекционират Публичните обиди, клевети и коментари на личния живот от единиците неадекватни даже и Коледно личности без капка морал като тебе Тройната и сие…
И вервай ми… че ще писне на хората да се престорват на агнета в кочината ви и все ще се намери някой адвокат и прокурор да се позабавляват, че и някой лев да изкарат след празниците.
И ще Ви се сбъдна всички коледни писъмца до Дядо Блогеда, като подаръци пожелувани от сърце.
Вервай ми!
цитирай
10. vesever - Работата е там, Лекси, че бабата е ...
26.12.2018 11:18
Работата е там, Лекси, че бабата е сериозно психично болна и невменяема, лечение й трябва, но явно и лечение няма за нейния случай...вижда се, че много се влошава...
На мен ми дожалява, как живее горката, с цялата тази помия в главата си, с цялата тази злоба, която я изяжда и съсипва...
А на нас нищо ни няма, всеки си гледа живота, тя само злобее отстрани...
Дано Бог да й прости!
Айде на купон у наше село убаво )))
цитирай
11. ednalady - пульо, май се качи на главата на ..многоотърпеливите
26.12.2018 11:19
ошашавени съблогери..трамввай..непоръбен..недотакован..
срамота , деца имаш...
цитирай
12. lexparsy - Виж бе ednalady,
26.12.2018 12:25
даже нямаш въображение да си подбереш разнообразни имена на многоликата си личност...
Това ще улесни прокурора и следователя в идентификацията ти.
Благодаря за коментара ednalady, влизаш в списъка! Честито!
ИЗПРАЩАМ КОМЕНТАРА ТИ НА МОДЕРАТОРИТЕ...
УВЕДОМЕНИ СА!

МОЛЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ, ПОСЛЕДВАЙТЕ ПРИМЕРА МИ... ВАШ ИЗБОР Е, И КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ. ДА СТЕ ОВЦЕ ИЛИ СВОБОДНИ И ДОСТОЙНИ ЛИЧНОСТИ!
цитирай
13. lexparsy - Ха…codetroina
26.12.2018 13:21
След като махна самокоментирания си и напомпан постинг за осмиване зад гърба на друг уважаван от много хора пишещ… сега си измисли тежкотоварен и пълен със самопризната простотия постинг за „трамБайчетатата“.
Но по мазните ти релси само до навалицата от пошли коледни мисли и пожелания ще стигне… без спирачки… защото Тук на това място си попаднала само на жертвите му на Твоя си Трамвай… и не мисли че в него си на безопасно място…
Горките Вие споделящи около тези трамвайни спирки… Горко ви!
А масторбацията на четящите и мълчаливо подстрекаващи този трамвай само прави релсите още по-мазни бе Хора!!! :-)))
цитирай
14. germantiger - ...
26.12.2018 14:08
Гласувам ЗА постинга ти и за началото му, но имам различна позиция и подход към "нещата" в блога

НИКОГА НЕ УВЕДОМЯВАМ, не топя и не се обръщам заради други хора към модератори или админи в блога

Не желая да получавам коментари в блога ми и за това съм ги затворил от лятото, преди това получавах

Когато получавах също комнентарите бяха с рестрикция, не от страх кой какво ще ми пише и не от моя цензура, а заради обратното - не желаех да изтърва нито един нов коментар под който и да е мой постинг, а няма как да се върна назад и да гледам всяка седмица или месец над 100 мой постинги да си ги проверявам имам или нямам коментар, особено на някой руски червен българин - на такива винаги държа да отговоря с гавра, а не искам да ги пропускам при свободни коментари и да ги незабележа нейде в блога ми назад.

С "две думи" - при мен коментарите не бяха отворени с цел да не пропусна някъде някой червен боклук коментирал някой мой постинг включително назад в блога ми - държа да им обръщма внимание на кому онанистите и не само на тях.
цитирай
15. apostapostoloff - А какво да правя с мръсните думи, които
26.12.2018 14:39
някои употребяват?

Думи като лайно, еба, кур, путка и пр. Тях да ги пращам ли на модераторите?
цитирай
16. lexparsy - Благодаря за станощето germantiger
26.12.2018 14:47
   Тука не става на въпрос само лични обиди, защото аз трудно мога да се засегна от простотията и пошлостта. Става дума и за ограничаването и буквалното отнемане на правото си да се споделяме и коментираме…
Защо ли?
   Ами аз лично избягвам да коментирам много интересни постинги в които искам да споделя или попитам в дебат, НО когато видя че тези „Личности“ вече са опорочили с мръсни епитети, на които и други отговарят, от ЧИСТО ЕТИЧНИ СЪОБРАЖЕНИЯ просто избягвам контакта… По същата причина и на мене са ми споделяли че хората избягват да се изказват в моите опити да споделям, когато са опорочени от нецензурни думи.
   Освен това тука става на въпрос и за чисто МАРОДЕРСТВО, защото са нападани тенденциозно чувствителни хора, от които стотици за години са се отказали или нямат желание да пишат…
   Освен това подобна „Свобода на Словото“ може да се нарече ПРЕСТЪПНА И МОРАЛНО И ЗАКОНОВО. Защото подобно посегателство върху достойнството и личната свобода на хората може да е по-болезнена и трайна от физическата.
   Благодаря за разбирането!
цитирай
17. apostapostoloff - А бе, аз май не разбрах.
26.12.2018 14:50
Какво ще рече всичко това? Означава ли, че не бива да употребяваме мръсни думи. Думи като курва, пичка, ебливец, гъзолизец, педераст...
цитирай
18. lexparsy - ТОЧНО ТОВА ТРЯБВА според мене Апостол
26.12.2018 14:54
apostapostoloff написа:
А какво да правя с мръсните думи, които някои употребяват?
Думи като лайно, еба, кур, путка и пр. Тях да ги пращам ли на модераторите?

   И модераторите СА ДЛЪЖНИ да вземат мерки, защото би трябвало най-малкото морално да носят отговорност за предоставения от тях форум за споделяне.
   Интересното е че това може лесно да се предотврати и не с лични порицания или наказания а прости програмни средства!!!
   И ми е интересно КОЙ ИМА ПОЛЗА това да не се прави, а да се стимулира???
   Примерно може да се даде възможност някой блогъри да се маркират като „нежелани“ и да не се допускат в пространството на пишещия…което е практика във всички Нормални блогове.

   А и наистина никой не е длъжен да си модерира коментарите и цял ден да следи кой да одобри, вместо да си гледа работата, семейството или удоволствието. И това само заради неколцина злонамерени люде, които явно това им е „работата“!
цитирай
19. lexparsy - Ами не знам бе Приятели, честно!
26.12.2018 18:26
   Напомпаха постинга ми на първа, за храна на гаргите, и после го махнаха, защото се оказа че са пуснали от клетката и ги е накацала по-зла птица… :-)
   Ами даже и сериозните теми които обсъждаме в този тъй наречен Блог май си ги говорим сами, като пред телевизора!
   И честно, не знам дали от това има някаква полза, и тя е само толкова, колкото от бабичките дето сгледат трагедиите на сериалите и после ги прилагат в Реалити на най близките около тях.
   - Едни казват че това е реалността на живота. Този от който се оплакват примирено!
   - Други казват че това е ‚Свобода на „Словото“. А се оплакват че не са разбрани и не са чути.
   - Трети просто се наслаждават на обругаването на човешкото достойнство. И се оплакват само ако нямат храна за насладата си от интриги…

   Мисля че Всички Ние сме огледало на това което сме си пожелали!
   И не се учудвайте какво сте получили за подаръци от Св. Николай (saint Nicholas), който може да почетем и е първообраза на фалшивите Дядо Мраз и „дядо‘ Коледа.
   Прочетете поне неговото битие, за разбиране на някакви духовни ценности и морал покрай празниците…
   Не Ви пожелавам успех.
   Успеха и свободата „се извоюват Санчо! С…“.
   Но може да се започне с Достойнство и Съвест…
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363542
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375