Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2020 10:22 - Обладани Обаяния
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1421 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 03.12.2020 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
С мимикрия човек преструваш,
     да имитираш  външността му,
маскираш я за да ловуваш,
     и подиграваш любовта му,
и мразиш я за да го страдаш, 
     и забавляваш чрез страха му, 
в амброзия да претворяваш, 
     да консумираш същността му.

Зад маска на добронамереност,
     студенокръвна пресметливост,
зад размисъл чрез разсъдителност, 
     стратегия на демагогия,
зад мнима дарба на чувствителност,
    стаени хитрост и лъжливост,
зад малоценната привързаност,
    спят обладани обаяния. 
---
Кой същността ти обитава, 
     и словото ти без емпатия, 
с красиви думи обладава, 
     чувствата ти чрез апатия? 
Кой духа обезличава, 
    чрез душевността в депресия, 
и любовта преиначава, 
      в забавлителна импресия?   

А дочуваш ли ефирен зов,
     че нейде някой те обича,
чрез Слова на истинска любов,
     с която тебе те нарича?
Те шепнат в твоя свят тъй живо,
     поетично, даже и да сричат,
докосват всичко тъй красиво,
     а Любовта към тебе тича...

 
_______
     Тук май вече ни е страх да си споделяме, с емпатия човешки чувства и словесност за любов, даже съдържанието на постингите ни, освен информационните сухарчета и оценителските ни забавни поучителности..., припомнящи ни правилата, инвестирани във Фермата ни обетувана... 
     А на стопанина и името не споменаваме,  тъй както пише в Библията, Но даже и на планинския ни Бог...  Как беше...? Читахури...? Уффф,  плеснах се по устата... :-()  Глътеам си го обратно, и ще шепна на кенефната ни дупка...  Който ще, нея да пита, като воайорски мастурбира ни... :-() 
      А моето име озаглавено и аналиВзирано,  четете и се съвещавайте,  за бесило или клада готвите, или фетиш за жертвеност на Бога си планински... 
    А мен на мира оставете, че имам други задължения да си приключвам с Боговете  ме нарочили...  Нали доказвам се безсмъртен... :-(())) %-) 

    Въпросително,  и за размисляне поздравявамЗа  с  How To Save A Life (TheFray)  Защото на мене, на аудиторията в този блог май ми е трудно да обясня...





=============
   Уффф,  забравих да поздРадвисвам МеееДийно илюСтрадално и забаВлиятелно и любимите ви Мразци...

А знаете ли кой Ви е обичал,
с имена безброй, с лик на онанирал,
брадясало изцъклен, поетичал,
с пръста, който ви е консумирал... 
image 
   За незапознатите ще
отбележа че това е само един от поруганите ми аватари,  на един от нарастващият брой блогъри посветени да оплюват специално мене, публично и назидателно пред мълчаливото съгласие на всички "приятели",  притихнали от страх това да не се случи и на тях...  А бе страхливци... , не знаете ли, че ще ви се случи, но и вече ви се случва неосъзнато, и то по друг, и по-неприятно изненадващ начин ? 

     Поздравявам всичките му мутации с Megan Thee Stallion - Savage.  (image) Със сигурност ще харесат посланието,  може и на Вас ! :-() %)


============
       Хе..., ский брат на какво на Пук на квадрат се маскирали Мразните ми фенове..., понеже изцъклената ми брадясала маска, сигурно вече е прогнила от киселинната им смрад:-() %-()
image
     Прилича на силиконово късметлийско вДетеЛинкване, с което да прикрият вонята от кенефа в който надзъртат, което аз предсказах както винаги... :-() Ами защото се чудили какво толкова съм му бил прошепнал на този кенеф...  (image) :-))))
     И като се зачудих, как толкова бързо на Пук2 стана най-четено поеТачен, заедно с други, поетично   проповядващи   изтребване  на  сатанинският  български ген ,  като отрича да има участие в програмната инвестиция на блога, аз се загледах в някои цифри на Пук на квадрата на манталитета му... Там пише, че от 26 постинга, посветени на моето блогово Его, толкова са му популярни... А като разделих броя на общите му четения (включая блоговите) се получава малко над 500 А как за няколко часа днес от блога го прочетоха 300, си остава инвестирана тайна. Както и в ДетеЛинковите коментарни и харесвания плюнати плюсово от 2-3 мутационно размножени андроида.. %) %) %)... :-((()))
      А аз се чудя дали да съм им благодарен, че по този неясен благов параметър, напоследък постингите ми трябва да са четени от между 2 и 5 хиляди чиляци... Много отговорна популистка популярност брат, чак срам да те хване...
     :-))) хиля се защото се сетих за изследването, че преболедувалите коронният вирус били затъпявали... но аз съм сигурен че затъпяването предхожда заразата...
       А като безсмъртно ваксиниран доктор, препоръчвам на всички вдъхновено споделящи се в блога, най-сигурната ваксина с много усмивки и любов!






Гласувай:
25



1. tonsun - Има хора, които дори не осъзнават ...
30.11.2020 20:21
Човекът сменя маските си, за да прикрие своята колебливост, неустойчивост, собствената си ранима същност.
Но има хора, които дори не осъзнават как жонглират с маските, защото фалшът е тяхна естествена природа. Те са конформисти, които искат да се харесват на всекиго. В зависимост с кого общуват, те слагат поредната маска.
Маската крие очите, променя лицето, но тялото показва кой е човекът.
А тук, в блог-а, начинът на писане е това, което най-ясно определя, кой и какъв е човкът.
Безсилен е и кралят най-велик пред силата на злостния език!...
Бъди здрав, Лекс! (hi)
цитирай
2. lexparsy - Има хора, които дори не осъзнават. . ...
30.11.2020 21:56
tonsun написа:
Има хора, които дори не осъзнават ...
Човекът сменя маските си, за да прикрие своята колебливост, неустойчивост, собствената си ранима същност.
Но има хора, които дори не осъзнават как жонглират с маските, защото фалшът е тяхна естествена природа. Те са конформисти, които искат да се харесват на всекиго. В зависимост с кого общуват, те слагат поредната маска.
Маската крие очите, променя лицето, но тялото показва кой е човекът.
А тук, в блог-а, начинът на писане е това, което най-ясно определя, кой и какъв е човкът.
Безсилен е и кралят най-велик пред силата на злостния език!...
Бъди здрав, Лекс! (hi)


   Винаги ме радва твоето вникване и разбиране Тонсън. Защото както споделих, май евсе по-рядко коментарно отношение в контекста на постинга.  Като изключим  краткословни поздравителности, оценителности, възхвали телност и оплюване... :-()
    Съгласявам се с казаното от тебе, макар че не знам дали се забелязва, но аз в един постинг влагам многопластово и различен контекст и в дълбочина, и за различни настроения на четящите даже..., но това си го правя за лични записки и за забавление...
    Между другото и днес както и много често, след ден в разнообразни разбунени мисли и настроения, гледам и ми е смешно какво съм писал,  обикновено докато не мога да заспя...
    И ми е много жалко, как хората които четат в блога какво пиша аз, ( и хора над нивото им) , си правят някакви изводи за характер, мисли, настроения, манталитет,  камо ли тяхната дълбочина, чрез първично споделеното, заслужаващо този блог, което е една мъничка част.. . А пък някакви ръботи павета си слагат моята маска в плитките си локви брат... Че и искат да ме оценяват и обиждат, огледалото на собствения си грозен манталитет. :-((())) А как да се обидиш като е смешно и жалко,  но не за тях даже, а за блога, духовните и интелигентни хора които са им жертва, но не се осъзнават че са им и храна и забавление,  с което привикват и добиват техния манталитет... %) (%
    Та това е само един аспект за послание към блога, който ми хрумна вчера.
    А аз все им се обяснявам като ученичка с Надежда за разбиране, на когато беседваме с тебе, и неколцина други приятели, и с импатия няма нищо общо!
    Моите искрени поздрави и почитания, че ни радваш и ти с твоята дарба да споделяш настроения!
цитирай
3. lexparsy -    Днес брат, гледам едно новои...
30.11.2020 23:31
   Днес брат, гледам едно новоизлюпено андроидно пиле, в първия си постинг и в един абзац, оплаква миличкия блог, какви неграмотни хора пишели, изопачавали българския език, и не знаели как се членува даже... и после така гузно ми стана че си открих неправилно членуване :-() %-)
   А той сигурно три пъти си го е проверил на големия монитор, и го е дал на инвестора да провери, дали отговаря на класическите литературни изисквания, за да го на помпа за най-четен.. %-)
    Абе пернатко, постингите на хората не са научни дисертации, че да им се само назначаваш рецензент...
    Аз примерно докато пиша, диктувам на телефона и после коригирам каквото е разбрал, взрян в малките му буквички на тъмно или в отражение на слънцето... или докато си ходя по улицата или заспивам, и ми е хрумнало нещо... А освен товасещаш ли се, че докато пиша стих, а и всичко останало, съчетано в един завършен постинг, в главата са ми толкова асоциации, че хейтъра и за месец не мога да ги събере, ако има къде, и последното за което мисля накрая, са членуванията и запетайките, и грамоТачените канони на литераТурените им чипове...:-(())
    А всъщност езика на постинга е една асоциативна комуникация, която както в поезията, се обръща внимание най-вече на правилното предаване на посланието и смисъла. И освен емотикони, и примерно многоточия, както аз използвам, всеки си има свой стил... А съчетаването и измислянето на думи е цяло литературно изкуство... (Дела подсети думата но забравих...).
   Така че бурените, израсли в локвите си, хайде де не ье прорастват и в ботушите на пътешествениците, дето ги газят... Уффф, това пък от къде ми хрумна... :-))))
цитирай
4. анонимен - O!
01.12.2020 16:06
Много си се сбръчкал? Искаш ли да те опъвам, а ти да пишеш стихо, ела в моя блог и гласувай.
цитирай
5. lexparsy - О!... Охооо!
01.12.2020 16:27
go4iito написа:
Много си се сбръчкал? Искаш ли да те опъвам, а ти да пишеш стихо, ела в моя блог и гласувай.

   Слуш' Гоче нещо си ме объркал с някой обърнат братче! Не посещавам постинги за да давам оценка, камо ли докато ме опъват за нечие забавление. В момента даже си имам сума ти идеи за много по-приятни забавления, и то с взаимно забавни хора!
   Ако имаш нужда някой да те опъва, за да пишеш забавни постинги, може да ме сънуваш като Миз, но ще съм си сложил на всички глави маски и то короновани... Ще се сблъскаш от вдъхновения братче :-() %-)
   Все пак много ти благодаря за поканата и че ме развесели :-()
цитирай
6. vesever - Финалът:
01.12.2020 22:04
Любовта към тебе тича

много ми хареса, Лекси!

Инак, понеже малко съм изморена днес, се разсеях, обаче финалът ме събуди.
Ами да. На Земята има Ангели и демони.
Нека повече бъдем с Ангелите.

Поздрави!
цитирай
7. lexparsy - Финалът, Любовта към тебе тича...
01.12.2020 23:39
vesever написа:
Финалът,
Любовта към тебе тича

много ми хареса, Лекси!

Инак, понеже малко съм изморена днес, се разсеях, обаче финалът ме събуди.
Ами да. На Земята има Ангели и демони.
Нека повече бъдем с Ангелите.

Поздрави!

   И мене ме радва, че прочете Веси, и че именно финалът те събуди...
   Защото именно това беше поантата ми... Да прозрем, че Любовта е по-силна от фалшивите маски, опитващи се да я обладаят и консумират.
    Но и на Тонсън споменах, че подсъзнателно пише и многопластово и предсказателна даже... :-))) Защото кенефа на който прошепнах, веднага се появи напомпан за най поетичен, и започна да се саморазказва публично... %(=) Но други неща за които намеквам, тепърва ще касаят правото на осъзнаване и Свободата на Избор на всеки...
    :-) :) :) Сетих се за една наСМучна статия че се установило затъпяване след боледуване от короновируса. Но аз мисля че пак ни заблуждават, и че затъпяването предхожда заразяването. Така че който се усмихва и ти чакам любовта си, със сигурност и тя към него, и това е най-добрата ваксина!
    Ех че ти завиждам за варненското море и лебедите споделени. Но ще си контактуваме чрез Ливингстън... Той лети и вижда от високо, но като кацне разказва и споделя всичко помежду ни... :-)))
    Сърдечни поздрави и успешен и весело празнуван декември да споделяш с всички приятели и семейството ти!
цитирай
8. vesever - Така, така, пращам Ливингстън към ...
02.12.2020 10:32
Така, така, пращам Ливингстън към теб, че как иначе!

За вируси не знам какво да кажа....при мен знаеш как е положението - диво и щастливо и безвирусно....благодаря на Бога!
Но да, прав си, че всеки си носи отговорността за душевното, емоционалното и физическото състояние....и всеки си шета на акъла.
Хейтърите сами си вкарват автогол, ала още не им стига скъл да го проумеят...
а после ще е късно, уви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364297
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375