Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2020 17:14 - Семе от Любов, инвестирано във Орис
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1541 Коментари: 7 Гласове:
19

Последна промяна: 28.09.2020 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Семето на мойта орис
   тук бе посято,
       в битуването на Земята.
В лоното на нейна горест
   ми бе полято,
       дъждувано от красотата.

Горест на Любов обрекох,
    с мой си избор
        извоювам свободата.
Богопригоден се нарекох,
   пил Негов  извор,
       мен даруван чрез душата.

Сезоните на житието,
   не прогнозирам,
       а Богум верно адаптирам!
Низост, ни гордост, в битието
   не придобивам,
       а с любов ефирно се намирам.

image

_______
   Пак така синхронично минути преди да публикувам този постинг, прочетох новото скандално становище на Дейвид Айк: "Многоизмерното съзнание, или кой укрива безсмъртието?" (image)
   Бързам да отбележа че аз рядко чета Айк, но и с удоволствие бих поспорил с него, навярно за някои абстракции, които са различна страна на една монета. :-)  Но ме изкефи, че в статията се говори за неща които аз намеквам в десетки от "съждителните си стихчета", даже и в това... :-)))
   За религиите, пригодили Вярата ни в доктрини, срещнах съмишленици, но за науката ни, ограничила Познанието в емпирични закони, даже в очевидно безумни аксиоми, на които се позовава, тепърва ще се съзнаваме! Но пък си се кефя на категоричния довод за апостроф на загрижени досадници... Че съм безсмъртен! 🤪😄 (image) Спестява ми много излишни оправдание на обвинителна загриженост Защо... ! 😄
    Споделям мнение, с едно скромно послание. Че ускорилото се Време, все по-често ни предизвиква да взимаме решение, и да правим Избор Сега! (и за двете думи съм размислял тук) Защото отлагането с минута на правилният катарзис, е равносилно на вечност...

______________________
   Извинявам се на другото ми Аз, че му звучи тъй мъдрувано стихчето, но не съм му виновен, че посред нощ си водел някви си книжни записки преди да заспи забравно... Като

      Семето на ориста чрез любовта,
   се посява всеки сезон,
   и няма нужда нито от слънце,
   нито от дъжд, за да порасне.
      А онези, които боговете искат да погинат,
   те първо надаряват с гордост и блудност.

... а после аз трябва да му ги сънувам поетичано и непоетачено! И много се е възгордял, блогопо́четен за "най четен", че чак иска да ми прилича!
   Искал да си шушне на ухо на приятели, а се оказал до отверстие на инвеститори, в КалибанЛика с отвратителите му бЛижни, инвестиращи ни семето му на омраза.  И кат" гледам само какъв са го погрознели, като тях. Ша са погинат от блудност тез" чиляци!
   Абе на мене к"во ми пука...!? Нали вече си се се душеЗна́х за безсмъртен... :-) Затова може и да го преместя в раздел Други, че той и без туй си Ви е от тях... :-)))




Гласувай:
20



1. ok3223 - иии
28.09.2020 19:03
И ТЕЕЗИ ГЛУПОСТИ ГИ НАРИЧАШ...ПОЕЗИЯ.
ПРОЧЕТИ ПО НЯКОЛКО СТИХОТВОРЕНИЯ ОТ... ЯВОРОВ, ДЕБЕЛЯНОВ, ШЕКСПИР И ГЬОТЕ, ОТ ПУШКИН И ЛЕРМОНТОВ, ОТ СМИРНЕНСКИ И ВАПЦАРОВ... ТА БЕЛКИМ СХВАНЕШ КОЕ ОТ НАПИСАНОТО ОТ ТЯХ Е В МЕРЕНА СТИХОТВОРНА
РЕЧ... И СЕ НАРИЧАТ СТИХОТВОРЕНИЯ.
цитирай
2. lexparsy - Ииии, хуууу... Абе ОКИ три хиляди и еди колко си...
28.09.2020 19:44
   От тези които са останали все още да пишат тук, аз чета наистина хубава поезия, а също и тривиални напъни.. но прекрасната поети не смея да коментирам, за да не ги разболея с Вас, които имате мнения за оплюване на всичко и веднага...
   А ти схвана ли моето разбиране, за което отделих толкова време в миналия постинг, или поне последните две строфи, за да ме питаш като даскал в в соц. ТВУ, дали съм чел класиците, че и с главни букви за назидание. Щеше да ти се сгъне една гънка на силикона, за да схванеш това което повтарям десетки пъти! Че нямам претенции за поетичност, а си водя лични дневници за мене и за приятели в римувани сентенции...Уфффф, няма никаква надежда да схванеш! :-)))
Слагам те в моя списък за игнориране, не защото ме критикуваш, а защото мислиш със силикона си!

   И в този постинг не мисля повече да пускам малоумия с олигофренски доводи! Защото за да ги отговарям без полза, трябва да си зарежа десетки други полезни и позитивни занимания...
цитирай
3. wonder - Лекс, точно този злобен съсел Ок...
28.09.2020 22:01
Лекс, точно този злобен съсел Окейчо, не го отразявай - триене и игнор. Той е от онези, които плюят нагоре. ;)))
цитирай
4. lexparsy - Малко възмути, но повече зарадва коментара ти Дела! :-))
29.09.2020 03:01
wonder написа:
Лекс, точно този злобен съсел Окейчо, не го отразявай - триене и игнор. Той е от онези, които плюят нагоре. ;)))

   Освенн голямото ми уважение към изразното ти изкуство, очакващо коментар в контекста на постинга ми..., ме мога да не се съглася с обяснителната ненужност на простотията!
   Но като на слон ми се лепна мъдрата ти резолюция... импровизирам по спомен, "да отвръщаме на омразата с любов, и тя ще.... ги осъзнае в собствената им злъч... ". ДА, Но това важи за тези, с оцеляла душевност, притежаваща съвест! А останалите изгодно считат тази благородност за Наша Слабост.
   И куриоза е че даже в глобален мащаб, тази човешка" слабост", ни е изопачено вменена като религиозно подражание за Примирение към Наглостта на Простотията...,, вместо Смирение към Мъдростта на Твореца...! А това е само един прост пример!
... и само ще асоциирам, че за хората с душевност, обидната агресия, камо ли засягаща достойнството им, превишава многократно Болката..., примерно от ритник по силикона, за да го освежиш здравословно... :-)))...от което ще циврят като улични пумияри, и ще се позоват на Инвестирани прокурори и "законови" биячи, докато се крият в дупките си...
   Спирам..., с оправданието, че се разприказвах негативно, защото днес си събрах много позитивни емоции...

   Даже и докато губя време да се обяснявам на Оки в парка, две румънски тинейджърки от катуна музиканти, ме стряскат в гръб..., и като ги насмитам, че Ho lavora,, ми пеят Mamma mia..., което значело, че на майките им, им трябвам Веднага и Сега... Идват и други с подобен довод, а аз гледам дали има пожар, докато малката Анджела скоква наоколо, и ме тормози с "Регало, регало..." (подарък), а аз и показвам с жестове да им обясни, че всички са луди маймуни... :-))) И се оказва, че пак внезапно си тръгват...    А за два месеца идване и заминаване на някъде, срещайки се междудневно, са неразказваеми емоциите, особено в блога, и несравнимо, примерно с гръцкия манталитет, който... И за всеки случай уточнявам на Оки, че импровизирам непоетично част от реалността, от която бих написал и позитивни и вдъхновени стихове доближаващи се до Поезия, вместо във всяко заглавие да използвам думата "инвестирам" .. :-)))
   Та на кой да обясняваме, че поезията първо трябва да си позволим да преживяваме, а после и да се учим и словесно да.... Припомняме, и позитивно вдъхновяваме! Защото никой не може с нищо да приучиш...!
   Благодаря, че ми даде повод да си разтоваря малко размисли Дела. И за непреклонното ти вдъхновено присъствие в този... инвестиран за свободия на простотията блог!

цитирай
5. wonder - И аз съжалявам за опростачването на ...
30.09.2020 08:30
И аз съжалявам за опростачването на блога. Както казва един съблогър:
"Простотията е гръмогласна и фалшива, но със самочувствие. Простотията ругае, псува, обижда нагло и мисли, че знае всичко. Простотията завижда, злобее, плюе и няма почивен ден. "
цитирай
6. lexparsy - И аз се възмутих от наглостта когато изгониха Тонсън, и с довода че бил от "вашата компания'
30.09.2020 11:07
wonder написа:
И аз съжалявам за опростачването на блога. Както казва един съблогър:
"Простотията е гръмогласна и фалшива, но със самочувствие. Простотията ругае, псува, обижда нагло и мисли, че знае всичко. Простотията завижда, злобее, плюе и няма почивен ден. "

   Но според мене проблемът е именно в нашето съжаление и примирение защото не са виновни малоумниците и психопатите, но и този който ги е пуснал позволил и даже ги толерира и организира и ИНВЕСТИРА!
   Затова моя сърказъм и обвинение е насочено към собственика на блога, който Очевидно не е само пасивен наблюдател, и има същия манталитет, или някакви по-дълбочинни за разбиране цели, които са в
противоречие с възшвишено пишещите, или и двете!
цитирай
7. apostapostoloff - Това, което си сътворил тук,
04.10.2020 06:32
е просто отвратително.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363505
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375