Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2020 11:11 - Родовата Памет за Любовта с Познание
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2053 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 21.08.2020 08:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Родовата Памет опознава,
чрез древното свое призвание,
и не учи се да се съзнава,
а спомня го като Познание.

Птици вълча плячка не преследват,
нито вълкът се учи да лети,
а в Дух на същността си се обсебват,
в свят познат им с образни мечти.

Родът дарен с душевност творчески,
е човек по Божие подобие,
а изразен Нему порочески,
родом с нечовечно е призвание.
---
Разумът с душевност е Познание,
и път Света да опознаваме,
но изопачен в научно знание,
е път духовен в заблуждение.

Чрез Принципи Духът се опознава,
следващи Твореца му с подобие,
изследван от закони заблуждава,
прагматично спиран от движение.

Любовта е творческата същност,
търсеща разбиране с взаимност,
и разпознава Истина присъща,
и Света, в движение и близост.

---
България не е древна държавност,
а Памет с Родово познание,
душевността и е с принадлежност
към Любовта ни с  Божие призвание.

П. П. Предписание Послепис. Благодаря на Татяна (bven), че уточни голема част от контекста (image) на тези рими, които трябваше да деактивирам временно, поради поредната публична гавра на blog.bg с постинга, с модераторски, озаглавен с псевдонима иподигран облик на аватара ми! Нека на всеки се пише засюужено на съвестта! 
_______
   Само повод така да резюмирам мислите си, бе неразбрана реплика с уважаваният от блога и от мене енциклопедист Лазер (laval), относно древността на Българската история, държавността и хановете и.
   Друг повод, е очевидната за всички преиначена демагогия на вярата и познанието, чрез изопачена до своята противоположност духовна религиозност, проповядвани заедно с псевдо научни социални доктрини, вменявани ни за задължително спазване и все още изучавани от децата ни в училище, без стимул за размисляне, но като правила за поведение!
   Очевидно за всички, това се прави от тези които изгориха, скриха и изопачиха хилядолетно духовно познание, но и подхвърлят на търсещите го, научно, езотерично и медийно, трохи от Истини, облечени в очевидна пошлост от лъжи, за да осмеем и заблудим сами разбирането им. 
   Иска ми се да ги разочароваме (както и "родът" на хейтърите в блога :-), и да си припомним че Познанието не гори, не се изтрива и винаги остава, както любовта чрез която го търсим и съзнаваме.
    На тези, които си мислят че любовта се заключава в привличането между двама души и тяхната сексуалност,  ще припомня да прочетат библейската дефиниция на Христос в Коритяни 13:4. И може би ще се досетим че единният език, разделен на много, също остава, както Любовта, записваща изначалното творящо Слово, не чрез букви, а чрез знаците на нейните послания.
  ... понеже дочувам въпрос, му отговарям! Да, мога да изпиша десетки страници с размисли, доводи и доказателства за твърденията ми! Но освен че вече са написани стотици хиляди, от по мъдри и умни, нямам право да се бъркам и налагам пътя за духовно  израстване и себепознание на никой! Но пък имам право да припомням Правото Ни на Избор! 

_______
   Хе ☺️,  нарочно изчаках 15 минути за да публикувам постинга в 11:11, защото забелязах че броячът ми за "Прочетен" в тази минути става 777777 😉. Нямам представа колко е верен, както другите блогови статистики, но приятелите ми знаят че такива послания постоянно ме преследват... 😁 Захилих се, като си спомних че по Коледа, когато мислех да го видя като  като шест шестици, докато се усетя нарасна с 4000 и ги подмина. :-)))))
   И само да отбележа за хейтърите, че ако римите ми са поезия, тя е лична и съждителна, а не любимата им абстрактно страдалчески любовно несподелена... 😜😄
---
   Чувам че в барчето звучи Sade - Why can"t we live Together?, и с тази песен поздравявам, докато се чудя какво и е синхронично в мислите ми... 🤔😉. Като си направя една цигара и поръчам още едно кафе, може и да се сетя...  ☺️




Гласувай:
15



1. katan - Хареса ми!
17.08.2020 11:38
Поздрави, Лекси!
цитирай
2. lexparsy - Хареса ми!Поздрави, Лекси!...
17.08.2020 12:43
katan написа:
Хареса ми!
Поздрави, Лекси!

Радваме и много ценя твоето разбиране Кате.
Имай слънчево, усмихнато и споделено августовско лято.! <3 :-)
цитирай
3. blackpredator - бе да те попитам
17.08.2020 16:24
ти нямаш ли топки, да теглиш една яка попържня
на хисарският хемороид на блога Полигор

ама яка, та и цензурата да се изчерви...
цитирай
4. lexparsy - По-Здрави черен предаторе,
17.08.2020 18:39
blackpredator написа:
бе да те попитам
ти нямаш ли топки, да теглиш една яка попържня
на хисарският хемороид на блога Полигор

ама яка, та и цензурата да се изчерви...

Чек' и аз да те поПипам...
   Чудя се, дали си поредният зачислен лично от шефа на блъга, и ангажиран за целодневни лични коментарни малоумия И се опитвам да схвана неравноделната зъбата фразеология на хумора под черната ти хищническа маска...,
   Като гледам че си помпаш постингите с по над 23 000 четения, голям хищнически глад за популярност те гони...
   Ами това ще бъде световен блогов рекорд, за изгонване на един споделяш с приятели  човек... !!!  Щом имате средства да си назначите и още един блогов сКалЕбан (kaliban3), посветил се на постинги за мене,  че и с работно време за Фотошоп, за да изопачава и прави на плакати снимката ми, че да заприлича на Шефа ви..., :-))),  или на министър-председателя ви и на прокурора ви, в които сте инвестирали... :-()

    А Овците, остамали да пишат още тук, които страхливо и примирено ви гледат сеира, не мислят ли, че злепоставяте  пред всички и България и шефа ви даже, който си мисли че е някаква престижна, но скрита от всички мишка...
   И какъв ли "празник на победата" си спретнахте, след като изгонихте и Тонсън (tonsun), един от най-позитивните и четен от всички напоследък? Или печалбите на Шефа ви от кликове също са напомпани!?

   И май само на мене ми е интересно, докъде ще стигне наглостта и простотията.   Навярно ще прибегнете до древното и сигурно средство, блогова Клада, с всички подопечни ви блъГърчи Овце и за зрители... Ама откъде знаете че не съм безсмъртен бе малоумнициииии.. :-))))))

   Аааа, ти пък топките ли си ми харесал да провокираш бе...!? Ами аз много бързо си ги адаптирам особено за магарета с тигрова кожа наметнати. А преди малко, като се гмурках си ги маскирах на стръв, и и всички рибки взеха да обикалят около мене.. защото си мислех да ги изловя за вечеря, но ще мина на плодове, за пречистване от коментарна отврат... :-))))

   А за " попържня на хисарският хемороид", която им пожелаваш, се страхувам че ще им се вкаменят топките псевдо хищнически.  И на 'Постоля споделих, че в студентските години с много психотестове приемахме новите си гаджета, камо ли членове на компанията ни. А последният беше след много мръсни песни всички да пеят "Хей, дигу,  дигу, дигу...,  кой не пее дигу, дигу, 'фани на... здрави гу...!". И малко, уж с мръснишка хейтърска  изразност взимаха изпита... :-)))) Та, се страхувам че много ще им тропат докато се разбягват..., и много ще им стане скучно на всичките им останали тук забавни почитатели... :-()

_______
   От лаконичния и малоумен и обиден отговор че "си заслужавам", се вижда че и ти си от колекцията психопати на шефа... . Ама какво си заслужавам бе черна Мишко хищник? Аз след малко си прибирам телефона в джоба и се усмихвам на света. А ти и компанията и почитателите които занимавате в този блог, ще си киснете завинаги собствената смрад на мислите си... А те имат способността да се сбъдват, но с ластичен ефект... Пляясссс по муцунката... Хе, бегайте сега пред огледалото да си видите смрадлив хищнен облик..., под олигавена та маска, докато всички не видят с какви същества контактуват...
   А като какъв "селянин" би трябвало да съм обиден бе силикончооо? Аз съм роден и израсъл във вихъра на града, съпътстващ хайлайфа и културата и мизерията, които ти само си тълкувал от телевизора си, провесил топки, но ако ми дадеш земеделски инструменти мога да сътворя нещо полезно и красиво! А ти ще си постелиш килимче от райграс за да мастурбираш и драйфаш на него... :-((( И после ще наемеш фирма да ти го смени, с парите които шефа ти е откраднал от селяните... Ама по-евтино силиконово, защото си се охарчил за  уискито издрайфано, на което само етикета му е black layBalls, с пет звезди...
   От хиляди години хората такива като вас са наричали мародери, и са ги изкарвали на мегдана за да залеят с катран и овъргалят перушина, и са ги пускали да си тичат сами из гората. А вие сте си направили блог да мастурбирате публично пред всички...
   Нарочно писах толкова дълъг коментар, заради тебе малоумнико, за да могат останалите блогъри даже и някои приятели да си представят какво мисля аз за тях, когато видя някой от вас в постингите им. Нека тяхното бедно въображение в "метаморфоза на интелектуалци" си представи.
цитирай
5. bven - поздрави, Лекс!
18.08.2020 17:03
Стихото е прекрасно, но предполага някакво ниво...Нещо, което не се забелязва в настървените коментари:))
Сигурно разбралите очакват още!
цитирай
6. lexparsy - Здравей Татяна
18.08.2020 18:45
bven написа:
Стихото е прекрасно, но предполага някакво ниво...Нещо, което не се забелязва в настървените коментари:))
Сигурно разбралите очакват още!

   Много ме радва че потвърди твоето вникване в размислите ми!
   Всъщност и аз самия съм възмутен от себе си, до каква опростена изразност и семпли метафори трябва да прибягна, за да резюмирам разбираемо мислите си. А всъщност те са много по-задълбочени и дълги като изложение. Проблемът е дългогодишното упорито преиначаване на някои духовни, че и научни понятия, чак до тяхната противоположност. Така че ако не се започне от простото всеки опит за задълбочено изложение пак клони към грешно разбиране.
   Аз пиша така за припомняне на себе си и на приятели защото не можеш да научиш вълка да лети... :-)))
   Аз пък те поздравявам и се възхищавам на твоето постоянство и упоритост да публикуваш материали и размисли които ни дават Избор да си "припомним" и коригираме духовните си разбирания. Всъщност това е и моята цел, само че подходът ми е много дразнещ за милите хейтъри.

   Извинявам се на всички приятели за непривичното ми словесно излияние в предишният коментар, но на тези зверчета, правещи се на виртуални хищници трябва да им тропнеш по масата и да ги налаеш, за да не ти налитат на огризките от закуската, чрез които да те анализират...,:-))) Да бяха ме оставили да си пиша тъпи стихчета, а те цяло коалиционно блогово движение са организирали, че и блогъри посветили творчеството си срещу мене..., с което си осветяват реалността под маските:-))
   Жалко, че успяха да изгонят и Тонсън, на чиито постинги всички се радвахме, но такива неща тези същества ги озлобяват невероятно!

   А разбира се че има още какво да очакваме един от друг ако в блога има среда за събеседване и дебати.
Въздържах се да коментирам твоя призив за световния ден на визуализацията и за голямата сила на обединеното мислене.  Накратко ще споделя че и ние, и злите сили, които ни контролират и чрез него го подценяваме.  Само че при хората с богата душевност то е много по-мощно, Особено ако се практикува всекидневно!
   И обратното, такива хора приемат менталната агресия на омраза, по-болезнено и от физическата. А когато я приемат страдалчески, става низша енергийна храна за агресорите. А това в прав текст е практикуван и толериран безнаказано вампиризъм, приемащ различни форми на жертвоприношения и в настоящето съвремие! Но в природата всичко се балансира, и особенно ако агресията не се приеме, тя веднага се връща на притежателя и в изненадващи форми..
 А това трябва да го припомним на много хора които си мислят че няма какво, и не могат нищо да направят..., за и относно обладалите ги проблеми... Не зная как и дали е нужно да си доказваме, че както страховете ни постигат и се сбъдват, същото важи и за позитивното мислене и практикуването на любов... Представяш ли си как ще реагират на това мое твърдение, и сигурно ще си направят постинг, за да го осмеят, докато вътрешно си умират от страх:-)))
   Спонтанно се сетих и за Анастасия на Владимир Мегре, която сама в гората с посланията и мисленето си върши работа за хиляди, но в прогресивна форма за милиони!

   Леле пак се разприказвах...,  пропуснах си гмуркането:-)))
   Благодаря ти за изслушването Татяна, и се надявам все пак в този блог да имаме и намерението, но и смелостта да събеседваме без безпокойството на умишлено натрапените ни психопати!
цитирай
7. bven - Анастасия....
18.08.2020 22:42
прави каквото трябва и контактува с когото трябва. За пример на обществото.
Лека нощ!
цитирай
8. lexparsy - Анастасия. . . . прави каквото тр...
18.08.2020 23:27
bven написа:
Анастасия....
прави каквото трябва и контактува с когото трябва. За пример на обществото.
Лека нощ!

   Пак ти благодаря за припомнянето защото и аз се опитвам да се придържам към тази максима, но с повече излишни жертви :-)))
   И все пак ако имаме честта да се наречем войни то всеки има своето призвание и своето бойно поле за изява...!
   Чувствам се задължен че успокои мислите ми Татяна...
   Неадекватно ми хрумна че никое "пророчество" не е вярно когато имаме предоставен по право Избор! Напоследък на неадекватност и го карам..., за радост на Мразците... :-)))

  ... И нека само "Лек Ден" си пожелаваме..., Защото той е единствения ни критерий, как Сега, естествено и възмамерено сме реализирали намеренията,, които само страдалчески сме си сънували... :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363266
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375