Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2020 22:58 - Предсказани, предначертано сбъдни
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1629 Коментари: 6 Гласове:
18

Последна промяна: 09.07.2020 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще те видя, в мой си сън сънувана,
звездно предсказана и припозната,
в утрото, когато си забравена,
намерила ме в спомен на съдбата.

Ще спомняш ме на твоите планети,
в еони спътница на техни си слънца,
с Любов предсказани наши моменти,
през съдбовни цикли, тлен за вечността.

Мечтая хороскоп между вселени,
в сбъднатост с предначертани ни мечти,
непорочни от пророчества вменени,
в свят красив, предсказал теб, и мене ти.

Щом приключа ще предскажа пътя ти,
до предначертан ни замък в небеса,
под мечталото ни Слънце сбъднати,
и гадател ще е само Любовта! 

image

-------
   Длъжен съм да отбележа, и не само за лични дневници.
   Привидният ми сарказъм в това стихче, съзрян от някои в блога, относно една досадна астрологична личност, е само фиктивен повод за едни мои по сериозни размисли за прогностичното и гадателското изкуство.
   Темата за прогнозирането и гадаенето на Съдбата ни може да се окаже повод за много дълъг дебат. Но аз лаконично бих споделил че когато с това се прекалява и не се практикува добронамерено и съзнателно и по призвание именно причинява повече вреда отколкото полза!
   Често, вместо да се съобразяваме с предначертанията на Съдбата, ние тенденциозно си я вменяваме психологически, като така неусетно и привлечена от страха ни, я възнамеряваме и сбъдваме.
   МНОГО ВАЖНО (според мене) е да знаем, че стопроцентова прогноза на съдбата ни не съществува. Причината (и голямата тайна :-) е даденото ни от Твореца право на Свободен Избор! Именно в това се състои предизвикателството на живота ни в
 безкрайно повтарящите се и жизнени цикли на Битието.  "ГОЛЯМА ТАЙНА" е от душевно съзнатите Хора, които други не такива, ни програмират за свои сервилно служещи им андроиди, чрез възхаленият им "Изкуствен интелект", внедрен навсякъде в бита ни, за да ни Прогнозира!
   Да не говорим за езотеричното предупреждение, че ако насилствено променим съдбата на някой ние кармично и е наследяване, което аз лично възприемам с много предразсъдъци и размисли.
   Но както всички подобни теми, и тази е въпрос на лично осъзнаване, но и все пак, и пак, на личен избор, чрез който може да променим и съдбата и реалността ни, но и да намерим любовта си даже, както лирически намеквам с поетически напъни... :-)))


-------
   П. П. П. П. Понеже Пропускам По Призвание, да чета това, което не ми харесва и касае в блога, бях уведомен, че "много хора се настройвали срещу мене". Аммма защо се обединяват чак, срешу един самотен протестиращ, който докато се моли благонравно за тях, може да ги изненада да им нарита страхливите (присъщо за наглостта) им задници?  А може би обсъждат оправдание за по-сериозна агресия, но както на родните ни мангали не им е изгодно по единично. 
   Много ми е интересно братле, има ли кой да изчисли процентно стойността на това Много, в съотношение с жадните за споделяне пишещи, но Прогнозирани да бъдат Примирени и Страхувани да го правят свободно, и без умишлената и организирана (и от самия блог) агресия на обединените "много". А останалите "малко", защото са сами със себе си, които се опитвам да защитавам, не пропускат овчеЖалейно да се оплакват, но даже и не пропускат да се забавляват, заедно с похитителите си! Типичен столкхолмски синдром братле :-( А не пропуснахте ли да видите словесните маниери и съдържанието на написаното, не само във вашите, но и в техните постинги, и процента им "популярни", (даже спрямо порочните критерии) в тази медия за споделяне, в кояти са престижни ерудити???
   "Всеки си сбъдва това, което сам си е прогнозирал!"... Кой го беше казал, че забравих?  :-))))) 






Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Днешната ми едностранна комуникация с blog@investor.bg
08.07.2020 00:13
   Ако продължавате да стимулирате, вместо да ограничавате аморалното, агресивно поведение и психическия тормоз върху мене и събеседниците ми в блога, както напоследък от morskipesni и apostapostoloff, който рецитира подигравателно моите стихове, даже и като свой сред приятелите ми, така че да се налага от срам да закриват постингите си заради моите протести...., аммми, мисля да ви предложа услугите си за имплантация на чип, симулиращ човешки говор, за да мога чрез диагностика на речта, да изготвя хороскоп на бъдещото ви поведение!
   Цената възлиза на стойност щетите от временната загуба на моята обяснителна словесност, за която моя шамански лечител ще Ви уведоми. Ще Ви бъде извършена и безплатна профилактика. Само моля да ми съобщите вашият сериен номер, с оглед предварителни технологически проучвания, от каталога за модели излезли от употреба!

   Предварително благодаря за любезното Ви съдействие!

   С уважение, и на вашите услуги!

Lex Parsy
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Лекс!
08.07.2020 08:39
Една приятна, току що дошла новина:
Вчера спортната ни федерация е произвела А. А., сред почитателите си по- известен като Пусто-л, за заслужил майстор на спорта по спам/ не по спане/!
Другарите му от отбора - за майстори на спорта! По спам- също! Така ,че е лидер, безспорен!
И понеже обича да се занимава с календара, да му напомним ,че е Юлиански А Юлий е обичал да убива галите? По собствени признания-един милион- тези ,изкукуригалите
А А.А. обича да кукурига- по всяко време?
Сега е месецът на Юлий, да внимава, да не го стресне в следобедния му сън
Както рибарят на Капри Тиберии с омара!

Да му е честито заслуженото спортно признание!
цитирай
3. missana - Красиво!
08.07.2020 10:38
Звучи като спомен от бъдещето.

Поздравление, Лекс!
цитирай
4. puk - Що си присвояваш на пустоля поез...
08.07.2020 11:44
Що си присвояваш на пустоля поезията?
цитирай
5. lexparsy - Така ме радва, и възгордява даже коментара ти Младен
08.07.2020 12:23
missana написа:
Красиво!
Звучи като спомен от бъдещето.

Поздравление, Лекс!

   "спомени от бъдещето" е една много точна асоциация, която може да бъде повод и за научно-философски разсъждения. :-)
   Много е хубаво когато има кой да сподели подсъзнателните пластове на мислите ти. А едно мое подсъзнателно послание е, че ние точно сега, чрез позитивни мисли и мечти, може да прогнозираме и да сбъднем спомените си от бъдещето. Ако си спомним за това право, и не Някой а ние си го позволим.. :-))
   А не знам дали този път успях да избягам от твоето удачно определение  на поезията ми като "съждителна".? :-))
   Благодаря ти за позитивното споделяне, и много се надявам този блог да направи нещо, за да може  пишещите без намесата на чужда агресия да го правят!
   Имай и един усмихнато споделен летен ден Младен.
цитирай
6. lexparsy - :-))) удачно пусната саркастична стрела...
08.07.2020 12:28
puk написа:
Що си присвояваш на пустоля поезията?

Само не знам на кой разчиташ да ти подложи мишената ме десетката... :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363274
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375