Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2019 09:55 - Архивиране на Блога Ви (тук и в StihoveBg.com)
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4991 Коментари: 20 Гласове:
16

Последна промяна: 11.07.2019 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Причини да си архивирате публикуваното в Blog.bg:
- Възможна загуба на постингите Ви, ако сте били деактивирани по време на „Обновяване на Базите Данни“ (както вчера, и което ми казаха че се е случвало)!
- Възможност да разполагате с архив не само на постингите си, но и на коментарите в него, ако решите да напуснете блога, или той прекрати работата си.
- Възможност да преглеждате архива и без интернет връзка, даже и от телефона.
- Възможност да си направите Интернет страница с постингите Ви, защото Архива би предоставил на готово Информация на програмиста на Сайта Ви! (с възможност за обединяване на различните Ви профили)

- Ако някой ден има „историци“ или истински „Служби за Борба“ с Кибер, но и моралната и психологическа престъпност, там ще са и доказателствата, които модераторите искат, докато се „Оплакваме“, но само фиктивно!

   Как се прави Архив ли?
   С прост софтуер, свободен и безплатен -
HTTrack Website Copier  (image) ), с който може с просто описани инструкции да сторите горепосоченото, без да сте компютърни специалисти, камо ли създателите на Блога, камо ли с блогово спорещите логорейно че са такива :-)))
Аз вчера благодарно ядосан, заради постинга на
Hloris,  направих експеримент с краткия Блог на tokoev,... а днес си направих и мой Архив, защото ми е нужен и за Дневник на мислите, но и Вашите!

   Проблем!
   За да работи така изтегленият Архив, там са и скриптовете (софтуера
на HTML javascript), който „специалист“ да коригира, примерно... да не изтриват повтарящите си интервали, и да ви разваля линковете в коментарите ... :-))) Това означава.... Хиля се :-))) и Пак... :-))) Ама дали ще бъдем Нам съдни за това, или Нам благодарни, ако изпратя на програмиста „съкратеният“ скрипт, да го „сменка“ :-)))) ?

   Още Проблем, но не мой, но Техен!
   Ако
Blog.bg възнамери да забрани тази Възможност, ще трябва да замислят някой „програмист“ за ограничаване и, (което е „професионално“ Просто), да си направите Архив... ще трябва да има Съвещание, и да Инвестират брат... Олейййй, не искам да присъствам... Уча се на Търпимост! Карма от предишното ми Прераждане:-)))

   Нарцистично  и Егоцентрично,
си мислех че тази възможност може да се използва за да се „изтеглят“ архиви на  ТВОРЧЕСТВОТО ВИ, за да се добавят в един НОВ БЛОГ-БЪЛГАРСКИ, за да запазите Самоличността и Творчеството си...( АКО ИМАТЕ ПРАВО!)
   Но понеже НАУЖКИМ съм Ви МНОГО СЪРДИТ, и защото и Любимите ми от миналото ми „прераждане“ се подиграха, съпричаствайте си със Страх и Примиреност...
   Не Целта, а Пътят е Развитието“, тоест не Поезията и Разумът, а Споделянето и Осмислянето и!

  Добре де... ако някой иска да си съхрани Архив на написаното и споделеното в блога, и твърди че „това е негова творческа собственост“, (а не само на Блога,) може да се консултира, не с мене бе.... с някой неандроиден и непрограмиран от Други програмист... :-))))
--------
   Аз лично не мисля да харча повече личната си добронамереност, която ТУК не мога да споделя даже и с коментар, без да бъда обиден или унизен, защото тези, на които искаме да сме съпричастни, или да помогнем, пак най-много ни нараниха, докато приказвайки „Празни Приказки“ ни ангажираха повече от познатите Ви Хейтъри! Гадничко, и предсказуемо, за мене поне вече, и точно когато... Кога ли ...? Когато имаме нужда, не от Предатели, а от Приятели!
   За това... Обичайте Хейтърите си... И те Ви обичат, докато сте им съпричастни!!!

  С много усмивки Ви „порицавам“ за Разбиране, Любов и Съпричастност!

----

П. Без да преувеличавам... публикуването на постинга ми отне повече време, от писането му, докато се „ОБНОВЯВАТ БАЗИ ДАННИ“... Може би за да бъдете четени от „който трябва“! Може би и на Луната и на Марс, даже на Сириус и... :-))) , но невъзможно Споделени с Приятелите Ви... :-))))

   И защото е Явно че Блога Агонизира, и от вчера се мъчи да Реанимира работата си, което е АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО за Жертвите Му да си губят времето да пишат...! И не е нужно някой да Прогнозира съдбата Му...
   Ха, пък самоогледно се сетих че докато ВИ УБЕЖДУВАМ БЕЗПЛАТНО, не съм закусвал, а и ми свършиха цигарите брат! А клошарите и мангалите вече са си свършили работата, да се нахранят от Боклука Ви, или да Ви убедят в „професионализма“ си как да си дадете последните пари „да ви почистят Кенефа“ :-)))
 -------
Винаги когато пиша за Блога пускам този клип.
Orpheus in the Underworld :-)

========
   Като край на експеримента се оказа че не съвсем прав за програмата! Не бях я ползвал отдавна и бях забравил за технологията.
   Добрата новина е, че програмата изработва копие на един интернет линк, като уеб страница, като изтегля и записва информацията от всички подлинкове! Но следователно, деактивираните постинги няма да се качат!
   Това значи че Блог.бг трудно ще спре този алгоритъм. Абе може, ако има недобронамереност, но няма да казвам :-)
   Лошият ефект и недостатък е, че ако не се укажат „линкове за изключване“ ги качва и тях! При експеримента със блога на Софи, докато ме нямаше, ми качи 600 МБ от
wikimedia и други, които тя ги е цитирала, че и продължаваше :-))) Но ако в блога има много снимки ще си е обемен архив!
   Хубавото е че след това по най-малкото съпротивление може да се преработи сайта в подходящ вид. В случая да се махне всичко излишно от функциите на Блога...

   Все пак, който разбира, програмата се казва HTTrack Website Copier,и може да я свалите от
линка (image) , а иначе може да напиша инструкции, но ще са дългички и сега ме мързи, без да знам дали ще са полезни за някой. :-)
   Благодаря Ви за вниманието!

========
Архивиране на постингите на Автор от StihoveBg.com
   Когато пробвах да използвам програмата за да направя кратък архив на отделен Автор от този сайт, се оказа че не е толкова лесно, защото творчеството е разпределено не лична папка, а по раздели. Освен това имаше много външни сайтове, които да се ограничат от изтегляне.
   Това обаче ме накара да изследвам функциите на програмата, и след 2-3- часа експерименти успях да намеря правилни настройки и една страница ограничения...
   Като резултат творчество от 857 стиха се архивира в сайт с големина 41
MB.








Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Възможно ли е да архивираш моя блог ...
09.07.2019 15:21
и да ми пратиш адреса ?
цитирай
2. lexparsy - Моля за правилно разбиране Радостина!
09.07.2019 17:16
radostinalassa написа:
Възможно ли е да архивираш моя блог ... и да ми пратиш адреса ?

Не злопаметно, а прагматично правя аналогия че това е същото както преди година те помолих да ми направиш от твоето лечебно питие и да ти платя, а ти ми даде сумати инструкции от кои магазини какво да ходя да търся да си купувам ... :-)))

Разбира се че ще ти направя архив, най малкото и за себе си, защото в твоите постинги има много полезна информация! Сега се замислих, че в този архив може да се търси по-добре по „ключова дума“ отколкото в търсачката на Блога...(ако сте забелязали :-)))

А прагматичното ми ограничени е, че временното ми „гнездене“ в момента разполага с 6.5 ГБ интернет за месеца, качването на архива не зависи от скоростта на нета, защото е аналитично..., а и ми прегрява лаптопа и се самоизключва на това отгоре.... а и качването спира, когато блога си се „обновява“...
Поради тази причина 3 часа (и не е свършило) качвам архива на Софи, защото още съм ядосан че и няма стиха „Дух“... И после ще искам разрешение да и го публикувам в коментар... Ей, така...! Защото да си опозная характера ;-))))
Твоите постинги са само текстови! За пример ще дам моите за 2 г. са около 400 МБ, като имам не по една на постинг, но с коригираните и повече снимки. Но си представям колко ще бъде на Веси, или на Коста (planinitenabulgaria)...
Така че ще го кача, когато имам възможност!
Но не знам дали дълго ще има! Защото с този постинг предупредих БЛОГА, и може да го блокират скоро!
Та, така, ако понимаеш :-)
   Лекс
цитирай
3. radostinalassa - 2. lexparsy
09.07.2019 17:38
И моят комп непрекъснато спира. Аз малко се пошегувах за качването на блога ми. Но син йод всеки може да си направи. Аз отдавна бих си качила постингите в компа, но винаги мога да ги възпроизведа. Записала съм авторите и сайтовете, а дори и ги помня. Възможно е и да де повреди компа ми, но и това не е фатално. Мисля обаче да поправя заглавията в такъв смисъл, че лесно да ги намирам в Гугъл Там ми пазят постингите засега. А и идеята ти за безплатен хостинг / или как се казва точно / е много добра.
цитирай
4. lexparsy - Хей. . . не се оказах съвсем прав за ...
09.07.2019 22:35
Хей... не се оказах съвсем прав за програмата!
Не бях я ползвал отдавна и бях забравил за технологията.
Добрата новина е, че програмата изработва копие на един интернет линк като уеб страница, като изтегля и записва информацията от всички подлинкове!
Това значи че Блог.бг трудно ще спре този алгоритъм. (абе може, ама нема да казвам :-)
Но това означава, че деактивираните постинги няма да се качат!
Лошият ефект и недостатък е, че ако не се укажат „линкове за изключване“ ги качва и тях! В случая при Софи, докато ме нямаше, ми качи 600 МБ от Wikimedia и други, които тя ги е цитирала, че и продължаваше :-)))
Ще ги изключа и пак :-)
Хубавото е че след това по най-малкото съпротивление може да се преработи сайта в подходящ вид. В случая да се махне всичко излишно от функциите на Блога...

П, Хе, на Софи архива стана 317 МБ. Архивиран в RAR - 145 МБ Нищи пространство, но си заслужава :-)
цитирай
5. vesever - Не съм чувала за такава програма, но ...
09.07.2019 22:45
Не съм чувала за такава програма, но звучи логично. Аз изгубих много постинги в стария си блог баста, защото бях деактивирана дълго време и като се активирах, беше станала някаква грешка в системата и всичко се бе изтрило.
Имах много ценни постинги, спомени...
Поздрави и от мен!
цитирай
6. lexparsy - Ами май си заслужава Весо
09.07.2019 22:54
vesever написа:
Не съм чувала за такава програма, но звучи логично. Аз изгубих много постинги в стария си блог баста, защото бях деактивирана дълго време и като се активирах, беше станала някаква грешка в системата и всичко се бе изтрило.
Имах много ценни постинги, спомени...
Поздрави и от мен!

Твоят Архив ще е по големичък, защото имаш много снимки...
Но ако имаш пространство на диска си заслужава да си архивираш.
А после от време на време пускаш актуализация и се качва само новото!
цитирай
7. missana - И аз не бях чувал за такава програма, а батко Лекс взе, че ми се накара.
09.07.2019 23:13
Не се сърди, Лекс, не съм запознат с тези архивирания. Вероятно са много полезни,
иначе едва ли би си хабил от времето, за да пишеш за тях.

Лека нощ, Приятелю! И нека утрото е по-мъдро от вечерта!
цитирай
8. lexparsy - Не съм ти се баш толкова "накарал" бе приятелю :-)
09.07.2019 23:38
missana написа:
И аз не бях чувал за такава програма, а батко Лекс взе, че ми се накара. Не се сърди, Лекс, не съм запознат с тези архивирания. Вероятно са много полезни,
иначе едва ли би си хабил от времето, за да пишеш за тях.

Лека нощ, Приятелю! И нека утрото е по-мъдро от вечерта!

Исках да ми дадеш спешен съвет дали да пускам този постинг, поради опасения че Блога ще блокират тази възможност. Малко се разсърдих че си чак толкова зает :-) Оказа се че ще е трудно, но само ако имат недобронамереност към блогърите... Няма да се учудя, щом са тук недобронамерените им Хулигани :-))))
Лека нощ и на тебе!
цитирай
9. lexparsy - Направи си регистрация в някой „Облак“, където винаги да си архивираш!
10.07.2019 02:46
radostinalassa написа:
И моят комп непрекъснато спира. Аз малко се пошегувах за качването на блога ми. Но син йод всеки може да си направи. Аз отдавна бих си качила постингите в компа, но винаги мога да ги възпроизведа. Записала съм авторите и сайтовете, а дори и ги помня. Възможно е и да де повреди компа ми, но и това не е фатално. Мисля обаче да поправя заглавията в такъв смисъл, че лесно да ги намирам в Гугъл Там ми пазят постингите засега. А и идеята ти за безплатен хостинг / или как се казва точно / е много добра.

Аз използвам Mail, защото имат една удобна програмка, която ти показва “облака“ като диск, и направо си синхронизираш папки...
Аз преди време намазах там една промоция от 100 ГБ, но сега май дават безплатно само 20.
Degoo дават 100 ГБ, а може да пробваш и PCloud.
Успех!
цитирай
10. missana - Аз никога през живота си не съм се занимавал с програмиране, а само с теоретична математика.
10.07.2019 10:28
lexparsy написа:
Не съм ти се баш толкова "накарал" бе приятелю :-)
missana написа:
И аз не бях чувал за такава програма, а батко Лекс взе, че ми се накара. Не се сърди, Лекс, не съм запознат с тези архивирания. Вероятно са много полезни,
иначе едва ли би си хабил от времето, за да пишеш за тях.

Лека нощ, Приятелю! И нека утрото е по-мъдро от вечерта!

Исках да ми дадеш спешен съвет дали да пускам този постинг, поради опасения че Блога ще блокират тази възможност. Малко се разсърдих че си чак толкова зает :-) Оказа се че ще е трудно, но само ако имат недобронамереност към блогърите... Няма да се учудя, щом са тук недобронамерените им Хулигани :-))))
Лека нощ и на тебе!


По тази причина съм най-неподходящия съветник, по засегнатата от теб тема, Лекс. А не съм се занимавал с програмиране, защото още от ранна възраст осъзнах, че програмистите в съвременния свят са това, което са били робите-гребци на галери в древния свят. Никога не съм искал да бъда роб, а камо ли доброволно да стана такъв, колкото и високоплатен да е подобен роб.
цитирай
11. анонимен - :-)))) Не разбирам твоето неразбиране...
10.07.2019 16:45
missana написа:
lexparsy написа:
...

Аз никога през живота си не съм се занимавал с програмиране, а само с теоретична математика.
По тази причина съм най-неподходящия съветник, по засегнатата от теб тема, Лекс. А не съм се занимавал с програмиране, защото още от ранна възраст осъзнах, че програмистите в съвременния свят са това, което са били робите-гребци на галери в древния свят. Никога не съм искал да бъда роб, а камо ли доброволно да стана такъв, колкото и високоплатен да е подобен роб.

Не разбирам твоето неразбиране, че “програмирането“ не е контекста на въпроса, а нещо като организационно-психологически :-)
Но като говориш за „програмисти“ мисля да те осветля :-))), че болшинството хора си мислят че една, да я наречем Програма, (даже в общ социален смисъл) се прави от програмисти.
Програмистите в твоят контекст са само хора въвеждащи програмен код на алгоритми..., ами нещо като „майсторите“ които строят една къща, проектирана от архитект. А особено днешните програмисти са много зле ментално, защото по-скоро обслужват готови вече платформи! Все едно да обзавеждаш принтавана 3D къща с готови мебели :-)))
Друго е да проектираш една Програма, да и организираш функционалността, тогава има нужда от „програмист“, който да въведе кода.
Но 99% от днешните програмисти не са наясно, че образно 10% от работата е програмиране, а 90% е анализ и „търсене на грешките“ при сглобяване на Проекта. А само едно от нещата нужни за това е Математиката! :-) Чак тогава идва Тестване и Внедряването, чрез което се Завършва целият проект!
Аз освен други неща приятелю, имам няколко такива проекта, завършил сам... И адски мразя да ми викат „програмист“, защото съм хванал мистрията и съм се качил на скелето заедно с мангала зидар ;-)))
А се сетих за един приятел, езотерик и се имаше за магьосник, но и програмист, който каза крилата фраза „За да бъдеш добър Магьосник е задължително да си добър Програмист!“ :-)
Аз съм съгласен :-)))
   Лекс
цитирай
12. missana - Не е изключено да си прав, Лекс!
10.07.2019 19:20
Но отвращението ми от програмистите е толкова силно, че явно ми пречи да бъда обективен. Вероятно това е вид фобия, но не зная точния научен термин за нея. Зная само, че ми се драйфа от програмисти и ги избягвам както дявол тамян!
цитирай
13. zax - Бира с цаца ли да черпя за да признаеш ...
10.07.2019 21:26
Бира с цаца ли да черпя за да признаеш името ;)
Аз имах една трибуквена и друга с които свалях цели сайтове или определени типове файлове и печях на дискове. Сега изхвърлям архива като непотребен.
:)
цитирай
14. born - Откакто блогът започна да се изд...
10.07.2019 21:57
Откакто блогът започна да се издънва, започнах постепенно архивиране на по-ценните /за мен естествено/ неща в т.н."Облак"- My drive. Място - бол. Преди това го ползвах предимно за фото и клип- архив. Сега между другото и за блог.бг.
Препоръчвам го на всички.
Напълно и искрено съчувствам на тези, които считат платформата за сигурно място и са публикували ценни и скъпи за себе си неща...
Амин.
цитирай
15. lexparsy - https://download.httrack.com/cserv.php3?File=httrack.exe
10.07.2019 22:05
Пускам отговора ми на личния коментар на Лазар (Laval)) относно въпросната програма!
--------
Програмата се казва HTTrack Website Copier
Може да я изтеглиш, но от моят вчерашен експеримент ще трябват някои пояснения, които дълго трябва да пиша... Някои споменах в коментарите си, но ако нямаш опит ще се объркаш...
Имаш много снимки и ще бъде голям архива!
Имаш препратки към сайтове, които програмата започва да качва, което не е необходимо и трябва да ги проследиш и изключиш.... (както се оаказа при архива на Софи!
Освен това трябва да се запазят настройките и после само да Обновяваш... И други неща...
Не знам дали ще се справиш...
Проблем е че си във Варна, иначе щях да дойда да ти направя организацията :-)
Дано да се справиш!
   Лекс
цитирай
16. lexparsy - Ех, как ми спести писане на още един коментар, защото ще повторя от твоя постинг :-))
10.07.2019 22:10
zax написа:
Бира с цаца ли да черпя за да признаеш името ;)
Аз имах една трибуквена и друга с които свалях цели сайтове или определени типове файлове и печях на дискове. Сега изхвърлям архива като непотребен.
:)

Да де...Кой, к'вот където си „архивира“... там, т‘ва си намира, някога!
За това аз си пазя „Личните дневници“!
За другото Прераждане са ми, (както написах стихово)! Да ме подсетят, че с Господ немаме време за губене брат! :-)))
Лекс

П. Ако за „името“ на програмата ще черпиш бира и цаца, пише на края на постинга, но дадох линк на Лазар в предишния коментар.
Само дано този път дойде сервитьорката по-бързо, че пак ще хапна цацата на предишния клиент :-)))
цитирай
17. lexparsy - Май всеки се е приготвил за потъване на кораба :-)))
10.07.2019 22:20
born написа:
Откакто блогът започна да се издънва, започнах постепенно архивиране на по-ценните /за мен естествено/ неща в т.н."Облак"- My drive. Място - бол. Преди това го ползвах предимно за фото и клип- архив. Сега между другото и за блог.бг.
Препоръчвам го на всички.
Напълно и искрено съчувствам на тези, които считат платформата за сигурно място и са публикували ценни и скъпи за себе си неща...
Амин.

И аз ползвам Облаци, но както отбелязах, с тази програмка блога ти си става уеб сайт. И може да си го преглеждаш офлайн както сега, даже и с коментарите...
Замислих се, че тези които пишат примерно за История, в коментарите има много ценна информация!
Особено ако постингите са текстови, не отнема много пространство и време да се направи!
Пуснах линка с малко обяснения на Лазар! Но ако си заслужава, ще напиша инструкция за изплашени от компютъра :-)))
Приятна вечер да имаш!
Лекс
цитирай
18. iskra1304 - L:)
28.07.2019 07:38
Един съвет - пишете си нещата на хартия. Много по дълго ще се запазят. Е коментарите - няма как..... но постингите и стиховете - да.
цитирай
19. lexparsy - https://youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcgа
17.09.2020 10:52
https://youtube/watch?v=qeMFqkcPYcgа

https://youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcgа
цитирай
20. lexparsy - http://lexparsy. blog/lichni...
17.09.2020 10:59
http://lexparsy.blog/lichni-dnevnici/2019/07/09/arhivirane-na-bloga-vi-tuk-i-v-stihovebg-com.1664999#last_comment

http://lexparsy.blog/lichni-dnevnici/2019/07/09/arhivirane-na-bloga-vi-tuk-i-v-stihovebg-com.1664999#last_comment
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363612
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375