Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2018 06:30 - За хората и голите охлюви
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 17.05.2018 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
и не само за голите, но и за всякак, и странно облечените, даже и с едноцветни вратовръзки :-)
   Та за истинските голи охлюви се сетих, ‘щото на пролет всеки прави разсад и сади, с надежда да узрее нещо че да хапне от труда си… Но… идват охлювите брат… а те си закусват на готово от разсада и дебелеят и се размножават даже… 
   Истинска история.
   За това се сетих  как един приятел производител на разсад ми разказа преди време за патилата и разкритията си за пълзящите гадинки…
   Прозо-Пауза (ПП): Понеже си разказвам като децата, к‘вото си мисля, се сетих за вица: Какво е закона? – Бариера! Пълзящите прилазват, зверовете прескачат, само добичетата седят, чакат и  и мучат :-)
   Та моя човек, бесен пцува на македонски с пяна на устата и разправя:
   „Абе дебна ги аз кога идват и папкат, и все не мога да ги хвана, сутринта като ги видя ги мачкам гадовете… и реших да не спя да ги дебна… седях до 2-3 часа и заспах. Събуждам се в 7, а те пак закусили от тиквичките и ги няма… Но виждам 2-3 и изчислявам колко време им е нужно да избягат… и разбрах че в 4 часа пасат, когато всички спят, и птичките даже са замлъкнали да съберат сили за изгрева“ :-)
   ПП: Понеже си имам дарба да споделям откровено с всякакви типове, един професионален обирджия ме открехна, че тогава (в 4 часа) правели набезите по набелязаните къщи :-)
   И… възниква въпроса: Как да се опазим от пълзящите гадинки, които даже и да живеете в панелка, и да не правите разсад, пак хапват от труда ни, и винаги са сити и се размножават и благоденстват?
   Ами за тези пълзящи из градината, вчера пак дебатирахме с въпросния приятел и резюмирах три начина за отърване да споделя:
   1. Ако имате познат дърводелец, вземате стърготини и заграждате територията на обичаните ви растушки. Охлювите не могат да ги преодолеят, ясно защо…
   ПП: Ако нямате пари за СОТ, сложете бележка на вратата, какво имате и къде го държите… Ще се объркат и ще изгубят интерес… ‚ ‘щото вратата ви струва по-скъпо :-)
   2. Ако ви остане изветряла бира, слагате я в една паничка през нощта. Те я обичат и се трупат в нея. А на сутринта може да я хвърлите в съседския двор :-)
   ПП: Ако ги познавате кои са, че и целия квартал (освен полицаите), ги почерпете в близкото барче на приятелска приказка, и си ставате споделени другарчета… Най-евтино излиза :-)
   3. Не обичат някои силни миризми, примерно канела. Поръсвате по малко наоколо и бягат и не идват. Че и на другите разказват клюката! И се пуска слух че двора ви е гадно място :-)
   ПП: Ако са много нагли,  вземете че ги напцувайте, ама яко и откровено и безстрашно… Ще ви вземат за опасно луд, и няма да се занимават с вас повече!
   
   П.П. А ако пак не ме намразят вегетарианците ще споделя че може да ги хапнете омразните гадинки :-) Ако са с черупки ги киснете 24 часа със сол и оцет, и те си излизат чистички… и после с ориз :-) Аз не съм го правил, но съм гледал и опитал… амии… кат добре овкусени макарони:-)))
   А една леля ги хапва живички, че помагали за лекуването на язва…:-( 
   ПП: А ние всекидневно хапваме само акитата на едни по-дебели плужеци, които редовно, и примирено, и послушно храним !!!

П.П. 2 Това важи актуално и за някои блогови Пълзушки, хранещи се с подяждане на споделящите хора :-)))






Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1365476
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375