Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2019 13:13 - „50 нюанса на Бялото“ или „Бялата колекция“
Автор: lexparsy Категория: Изкуство   
Прочетен: 2594 Коментари: 7 Гласове:
18

Последна промяна: 11.05.2019 15:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   - Идвай на втория етаж на ЦУМ! – ме информира телефонно Светла! А аз, тананикайки си къснобудно „Вместо Фа, изсвирих Ми“
    - Ама да не искаш да си купувам сватбен костюм от там? – и рекоох, като си спомних една стара рок песен... :-)
   - Не бееее, само ще снимаш булки, а пък ако някоя те хареса, си е ваша работа... :-))))
   И аз неизбръснат, недоспал и грозен, тичам да видя, че Там има поредното представяне на “GREEN FASHION DAYS” (image)
image

   Посланието на този Форум с традиции, е и за мое, но и Ваше почитание. С подкрепата на Кмета на София и Министерството на Екологията, и фирми загрижени за „разделното събиране на боклуците  ни“, но и за да се замислим как да използваме полезно и вещите и дрехите, които изхвърляме в кофите за смет, а си купуваме все по-изкуствени... А в дефилето участват моделиери, използващи естествени материи и материали, и даже прекроени дрехи втора употреба!

   Подчертавам, че този постинг не е нито отразяване на това събитие, нито демонстрация на някаква модна "фото сесия", а Лично споделяне. И хумористичния ми маниер на писане е само за приятели, но и с уважение към всички на тези снимки !!!


image
  
Това е спонтанен кадър на 6 от момичетата с роклите от „Бялата колекция“, приключили със сложните процедури, по гримиране, обличане и инструкции..., но и преодолян стрес, за да дефилират за минути, чак в 19 ч.
   А аз започнах да ги броя наоколо оглеждайки се, и стигнах до 9.
- Колко такива рокли имаш бе Светла?
- Около 15-тина май... Кой да ги брои бе...?
- Другите се гримират! – уточнява една сладурана, а аз отивам да видя... (подбрах този кадър :-)
image

  
Разбира се не показвам всички снимки, защото снимах над 200 кадъра (половината неуспешни, разбира се :), като почти не се занимавах с останалите 7 модни дефилета от различни държави даже, които бяха си ангажирали фотографи.
   Концентрирах се в мое си споделяне на поне 50 нюанса от завидните, характер и творческа дарба на Светла, и на част поне от задкулисните усилия на момичетата да са перфектни!
image
   А този кадър се получи след репликата на Светла (към друго момиче) - Вдидгни си ръцете, завърти се! Дай обем на роклята!

image

image

   Всички сте виждали и завиждали на модните манекенки! Но не се сещате какво преживяват тези момичета от рано сутринта, до късната вечер, като трябва и да дефилират преобличащи се с различни дрехи!
    А Светлаподбира бижута и украшения за всяка манекенка, Някои са нейни, а други предоставени и от колеги със щандове...
image

image

image

image

   И разбира се намират време да се порадват и сами на красотата си, и да си направят селфита :-)
image
   Белите рокли, всъщност си дефилираха целия следобед из „ЦУМ“ че и около него. А манекенките май се чувстват принцеси с тях, защото само за малко ги зърнах с другите дрехи :-)

   Като влязох, още на ескалатора видях една бяла рокля, и я питам усмихнато къде се преобличат, А тя ме пита - Do you speak english? Да имаше и няколко чужденки, покрай чуждестранните участия.
image
   А ескалаторите са и улеснение, но също и подиум за дефилиране!
   Помня че такова "съоръжение за първи път видях като дете точно в ЦУМ:-)

   Хубави снимки станаха и навън, и подлеза и край руините.
   Но всички фотографи повечко преследваха Цвети, която с шармантна усмивка, нямаше празна поза :-)
image
=========================================================

   А от самото ревю няма да показвам снимките, защото, по разбираеми причини не станахадобри. Не само заради светлината, но и защото, по-скромните "снимачи" чакахме на края. Но аз след първото дефиле, нахално звъннах на Светла и и викам, - А бе кажи им да се поспират малко за снимане, преди да се врътнат :-)))
   Споко, имаше си професионални фотографи и с професионални апарати!

image
Имаше и дефиле с детски дрехи и музикална програма, даже с детски хор облечен от моделиер. Но те още по-трудно се снимат :-)
image

image
   А аз се сетих, че так и непреброих белите рокли :-)

=====================================================
   Ще припомня, че през март, със Светла импровизирано снимахме колекцията и „Етно мода“  (image), а след това беше решила че ще снимаме и колекцията „Арт Еротика“. Но така и не намерихме време и слънце. Но аз се раззвънях телефони да намеря кукли-манекени с „крака“. Да разсмея поне приятели, ще разкажа.
   Намерих манекени в един Аутлет, и водя Светла да ги види. Продавачката беше,  усмихната и услужлива, да ги покаже, но аз се връщам, и я питам дали се разглобяватт... А тя вдигна полата на една кукла, да покаже, а аз да и помогна, да не падне... А Светла, която гледа от вън, после вика – А бе какво правите на манекенката бе? Не ви ли е срам да я разсъбличате пред хората :-))) Но ще дойде ред и на Арт еротиката... Лято иде! :-)

   А ето го и ЦУМ, ако на някой му е домъчнало, който вече не е „централен универсален“, но в ляво се вижда и джамията, която е! Като минах вчера и погледнах, си мислех да разкажа, и с уважение към вярващите мюсюлмани, но и с други размисли... Ама няма пък, да е днес!
image

   Та, не само заради ЦУМ, но и заради и Еко и Етно модата, в която се чувстваме естествени, пускам песента на Танга „Бъди какъвто си“ (в малко пародиен вариант :-)






Гласувай:
18



1. vesever - Еха, каква красота! Как ми се иска и ...
11.05.2019 22:00
Еха, каква красота! Как ми се иска и аз да можех да съм там, сред булките, де )))
Какво повече да кажа...
))
цитирай
2. lexparsy - Ами да Веси. И аз на това се кефих.
11.05.2019 22:10
vesever написа:
Еха, каква красота! Как ми се иска и аз да можех да съм там, сред булките, де )))
Какво повече да кажа...
))

Че освен че ги снимах, докато се контеха, те самите цял следобед си дефилираха и вътре и извън сградата. И се забавляваха много на това.
А „гостите“ чакаха час и половина, за да им се покажат за 5 минути :-)))
цитирай
3. emi1ts - Красиво
12.05.2019 11:51
и креативно!Интересно е споделеното!Благодаря!Пожелавам още успехи на всички участнички и на твоите приятели!С пожелание за приятен неделен ден и успешна нова седмица!
цитирай
4. lexparsy - Наистина, красивото е естественото и креативното, с изкуство и любов.
12.05.2019 12:14
emi1ts написа:
Красиво и креативно!Интересно е споделеното!Благодаря!Пожелавам още успехи на всички участнички и на твоите приятели!С пожелание за приятен неделен ден и успешна нова седмица!

Както и ти припомни в твоя постинг, че щастието е до нас. И постоянно ни пише „писма“ и ни подсеща, че не се състои от правила, а от прости принципи, които сме забравили.
Бъди все така размисляща и вдъхновена Еми!

цитирай
5. missana - Наистина красиви модели, Лекс!
12.05.2019 22:47
Поздравявам те за избора и се изкушавам да запитам, дали роклите не са подходящи и за булчински? Основание - преобладаващо белият цвят.

Желаяу ти много хубава нова седмица, Приятелю!
цитирай
6. lexparsy - Ами разбира се, че точно за това баш са подходящи тези рокли Младен.
12.05.2019 23:18
missana написа:
Наистина красиви модели, Лекс!
Поздравявам те за избора и се изкушавам да запитам, дали роклите не са подходящи и за булчински? Основание - преобладаващо белият цвят.

Желаяу ти много хубава нова седмица, Приятелю!

И булчинските рокли от хилядолетия са изглеждали сигурно много по-близко до тези, от съвременните!
Само аз бих посъветвал и за някои култови етно-елементи за украшения, за които се сещам че са типично ритуално булчински. Като колани, пафти, шевици, нанизите, и т.н.
Но в случая тази колекция е допълнение на нейната „Етно“ такава, само че Бяла.
А аз се възхищавам, не само на моделиерското и въображение, но и на това как се снабдява с материали, докато често работи само за Идеята, и за да облича модели, често и безплатно...

Благодаря ти за коментара приятелю, и да ти се връщат пожеланията!
цитирай
7. lexparsy - Ще споделя какъв беше коментара на моята кръстница днес, когато видя снимките...
12.05.2019 23:42
Тя живее от 25 г. в Испания, в Аликанте (, и тук е само за рождената си годишнина :-).
Веднага асоциира една друга популярна в Испания мода, която се нарича „Мода Ибисика“ (Moda Ibicenca). Характерното за нея е че също е изключително в бели дрехи, и от памук, лен и естествени украшения.
Обясни че тази мода възниква покрай хипарското движение на остров Ибиса (предполагам всички са запознати), и до днес е много популярна. И рече:
- А бе, това ревю ако беше в Мадрид, или в някой от известните курорти, нямаше да и оставят една рокля да се върне с нея в БГ... :-).
Това разбира се ще го споделих по телефона веднага, заедно с още идеи как да стане...! Но Светла ме насмете, че нямала пари за материали, а аз съм искал в Испания да я пращам... :-)))
Хората на Изкуството и Културата, са като малките деца Приятели. И като тях, искат разбиране, помощ и грижи! Всички го знаем!
Само държавните институции, и министерствата съответни Не! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363398
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375