Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 09:16 - Идилия по българском бъдувана
Автор: lexparsy Категория: История   
Прочетен: 1195 Коментари: 3 Гласове:
15

Последна промяна: 30.07.2021 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Заблудени от наука, 
заслепени от религия,
ще си вземем ли поука,
че далеч сме от Идилия...  

Идилия ни бе мечтуваност, 
тъй БогоТтворно съзидателна,
но оцеляли ли чрез сънуваност,
веч душевно ни съзнателна?! 
---
Познание не книга е написана, 
а паметни устни родом спомняна, 
и Българ ни е съдба орисана, 
за чутовно сбогом сторена! 
---
ИДИЛ ни е мечтувана реалност, 
заложена е в гена на кръвта, 
жадна ни за синхронична цялост, 
достойни ни за чисти в съвестта! 

А изправени ли сме духовно, 
и без Страх и Примирение, 
и по български чутовно, 
да се опомним в Съзидание!   

-------
   Понеже обещах да не "мълчувам", това и хрумна спонтанно на Светката ми... :-))))
   И само да им припомним на антиРазума, че България не държавност каквато е според дефинираните понятия на които българите са ги учили... Кажете ми държава, която от хилядолетия носи същото прозвище, и все още я има! Легендата казва че ние сме обединили шест племена, а седмото е рода на КХана...!
     Можели сме да препускаме в степта и да живеем като скити, и да ни наричат славяни хазари и татари и как ли не... но ние сме научили даже Европа как се строят градове от камък, и и как се воюва, и даже как се свири на някои музикални инструменти, които и досега използват... даже нордическите племена имат от нашата култура... да не говорим че този език който го имаме за английски, или амгло-саксонски, тези думи които си мислим че са чуждици и се водят към измислената индоевропейска езикова, група етимологията ни чете че са си родно български..., или псевдотТракийски, които уж нямали писменост и култура... Да не говорим за тюркския..., дето един блогър постоянно търси етимологията на думите там...
   А гърците които уж са ни дали културата... толкова много са крали от и преименували от Траките..., че ако Господ ги накаже според някоя от десетте божи заповеди няма да им стана оная работа поне, че да се размножават по нашите земи..... :-)))) 
     Така че не сме нито Славяни нито Тюрки... те са се учили от нас и сме им дали и културата и мисленето и начина на живот.. от Черно море чак до Япония.. Българите сме истинските Арийци... и не сме на брой толкова колкото са оцелели на нашата свещена територия... стотици милиони сме!
      А нулевата дата която католиците са ни измислили за летоброене (след Христа), никой Ама никой не може да докаже какво общо има с Него! И както 300 години избиваха истинските християни и изгориха Познанието, за да създадат *религията" и Библията ни... която не е лъжа а Демагогия в чужда полза... защото" каквото тук това и долу", както" каквото горе това и тук"... съгласно херметичният принцип. А така от около 300 години изопачават и науката и историята ни... 
    Но българинът е доказал, чекаквато и религия да му е наложена даже и исляма пак намира своята Вяра!!!
     Ский как се изморих да приказвам, и затова не пиша... и малко ще поспя, и затова няма да проверявам за зле тълкувани грешки... :-))))

П. За тези които ще противоречат, изповядвам че може и да преекспонирам, Но когато Тъмата надделява, Ние търсим резонанса на взаимното разбиране... и Ни трябва много време и търпимост! 




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Много работа днес и само надникнах ...
30.07.2021 15:36
Много работа днес и само надникнах сутринта, но вече сядам да пиша каквото мисля. :)))

Колко трудно е да бъдеш лесен!
Никой няма да избегне Уроците на Самсара. И в собствения си кръговрат, калейдоскоп и стремеж към нирвана, прави каквото може. МогИята е дар и урок от много животи.
Звукописът на мислите винаги чертае кармичните концентрични кръгове, които достигат до края на Аз-ът, разгръщайки духовната еволюция до нагорни небеса, за който го може.
Животописът в правда е умение свише - постигат го малцина. Духовната ни архитектура има вътрешна тектоника на устояване.
Тържеството на сърцето е мелодия от провикването на най-мелодичната птица на чувствата, достигнала до следващо Небе. И колкото по-нагоре - толкова по-сам. Накрая имаш само Себе си.
Когато посадиш чудодейните семена в сърцето си постигаш Любов, Хармония и Бог.
Един от нас запита Бог: "Какво нещо е доброто, което ражда любовта? Как може да се познае то и как да прави човек добро"?
Той погледна слънцето и бистрите води на езерата и каза: "Каквото е плода за плодното дърво, такова е доброто за живота на човека. Както се познават качествата и благата на плодовете от онези, на които служат за храна, така и доброто се познава от тези, на които е направено. А който иска да се научи, как да прави съвършеното добро, нека да гледа, как правят това светлината на слънцето и водите на изворите".
Хората винаги биват призовавани – от Доброто или от злото и тяхната свободна воля прави Изборът, който е съдба. И тук всичко става ясно.
цитирай
2. lexparsy - Не само поетична дарба имаш Дела!
30.07.2021 16:14
А аз пак ще се приведа в поклон, но със срещнати очи..., защото и прозаично не мога да се сказвам така!
Спомена че пишеш книга и тръпнем от очакване да имаме достъп до нея!
Но трябва да се съзнуваме, и да се научим да се различаваме дали сме частица от "механизма" на Божия промисъл, където Всеки има своята мисия като незначимо или важно зъбно колелце без което не може... :-)))

Поздрави и почитания!
И прохладност и на тялото и на ума в тази жега... :-)))
цитирай
3. wonder - Благодаря! :))) Ние сме махало до ...
01.08.2021 10:05
Благодаря! :)))
Ние сме махало до центриране на ценностите си - после знаем къде да спрем. ;)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363961
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375