Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2019 11:41 - Сутрешен виц, восКряснал ме
Автор: lexparsy Категория: Забавление   
Прочетен: 3373 Коментари: 17 Гласове:
13

Последна промяна: 30.04.2019 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
като отговор на вицовете на Младен (missana) и Чу :-))) image
   Току що осъзнах че и аз наистина възкръснах, но чак след като си направих силно кафе, за да осмисля жертвите на агнето и виното, които изконсумирах великденски :-)))
   Та, понеже всеки си разправя неговия виц, аз взрях по нещо и от моя контекст...
Добре де, ще разкажа.

   След целия Великденски ритуал в църквата и тройното и обикаляне, почти всички тръгнали към домовете, да си хапнат от тялото на Агнето и си Жертват Кръвта с купешко вино и да се Чукат разбира се, с нашарените си яйца (Подобие на техните си).
   Останали само старците болни от алцхаймер (, били повече от миналата година), но и някой прекалено потентни, но незадоволени...
   - К‘во правите още тука беее?! – креснал попа - Айде бегайте че и аз си имам Божа работа около църковните маси...
   - Ама нали до сега повтаряхме че е възкръснал бе! Къде е да Го зърнем? – рекли алцхаймерите.
   - А едни разправят че и Той бил потентен! – провикнала се пискливо една поетеса.
   - Ама Вие не разбрахте ли че пак е на ужким бе? – креснал им попа – Ето ви го на иконата питайте го него, каквото си искате!
   - Ама не го щем този от иконата! – креснала поетесата.
   - Ама ти да не искаш да ти възкръсна най-потентния поет възпял Господ и Мирозданието за Любов мааа? Знам един дето всеки ден пише поезия. По обед в парка всеки ден седи един восКресващ се със стихове! – рекъл с досада попа и се прибрал в храма...

   Тогава блеснала гръмотевица, духнал вятър и им изгасил на всички свещите... А хорицата си палнали мобилните и се прибрали, целите мокри от поройния дъжд завалял.
   Потентните се заели да обикалят чаршафите в леглото си.
   А алцхаймерите си припомнили за комунизма, когато на Великден им пускали най-хубавия филм на телевизора, а след това те си обикаляли поне три пъти около храмовете на телата си с Вяра и Любов към ближния, наподобяващи поне малко библейските думи на Божия Син.


-------
   А на Вас пожелавам по-скоро да восКрасим пак нормалното си Житие, поне малко наподобяващо това на Сина Божи, и Библейските Му проповеди и смисъла на Жертвата Му кръстова, така парадно и езически ритуално интерпретирана ни проповеднически!
   А аз ще чакам да възкръснат и някои „нему подобни“, че да дадат собствените ми парички с които Му се наподобяваха, а мене пак с ЛюбоФ жертваха... :-)))
   Успешна и пролетно красиво споделена работна седмица да имате!


 






Гласувай:
15



1. missana - Много интелигентно списан вицов текст, Лекс!
30.04.2019 13:12
Тоз - най-потентният от всички Пуетет, дето възпява всеки ден Мирозданието, че и Господа напоследък, веднага го разбрах кой е! Хвала ти, Приятелю! Майсторски ги редиш, та и Он ще се познае. Пиша нарочно с главна буква - Он, защото май нещо се е заизживявал като високопутентен господ, ама съм сигурен съм, че Господ му крои вече капа! Да имаш светли празници, Лекс!
цитирай
2. lexparsy - Благодаря за твоята си интерпретация на вица ми Младен!
30.04.2019 13:47
missana написа:
Много интелигентно списан вицов текст, Лекс!
Тоз - най-потентният от всички Пуетет, дето възпява всеки ден Мирозданието, че и Господа напоследък, веднага го разбрах кой е! Хвала ти, Приятелю! Майсторски ги редиш, та и Он ще се познае. Пиша нарочно с главна буква - Он, защото май нещо се е заизживявал като високопутентен господ, ама съм сигурен съм, че Господ му крои вече капа! Да имаш светли празници, Лекс!

Но аз просто следвах Буквалния контекст на двата вица, в които всеки Сам е направил вицовата си „изповед“ в своя контекст.

Чек да се прекръстя преди да кажа... Уффф, как бяха посоките?
Ами, май ако вече съм вътре в някъв си „храм“ в който извършвам полу ясни за мене ритуали, май си трябва по католически „Господ да не ме въвежда...“, не в „прегрешения“ (, те са си наши и самопожелани...), а от „Напасть“ да ни пази... За това православно ще се прекръстя, че да вляза в моя си Храм, чиито „тайни на градежа му“ май църквата ме е оставила сам да си намеря... :-)))

Та Христос е рекъл „Истина Ви казвам!“ и също „Който се похвали – взел е своята награда“... нещо като Гредата в окото си. Така и аз тъй декларирам че не ща ничие поведение да тълкувам или нарочвам.

Успешна Христова, и воскресена вече седмица да имаш!

цитирай
3. apostapostoloff - Богохулстваш!
30.04.2019 13:52
Не те е срам!
цитирай
4. lexparsy - Срам ме е! И то много ме е срам даже Апостоле!
30.04.2019 14:35
И толкова страдам, че съм сигурен че Христос би простил първо на мене, поне след като „прекарам сто камили през иглени уши“. Писах за притчата (на 03.07.2017).
Не ти изтрих пак коментара, защото се чудя дали покрай Великденските празници си могъл поне малко да осъзнаеш „Апостоле“, подобие на кой „бог“ все успяваш да се престориш, ходейки систематично и мазохистично все по дразнещите те, и по неразбрани от тебе (както поезията, от която се оплака) постинги, за да Хулиш и обиждаш публично.
Вярвам че и в еретичните църковни ритуали, пълни с езичество, от което постоянно се оплакват, и преиначили до неразбираемост, но и огледално и удобно, Божията същност на Христос, си намерил себе си.

П. следващия ти опит за хулене пак ще изтрия!
цитирай
5. lexparsy - Замислих се трябва да има раздел “Сатира“, но постинга ми и за „Забавление“ става :-)))
30.04.2019 21:11
Обещах да трия коментарите на „апостолите“ на странни „богове“, но те пак са цени за размисъл и усмивки даже. Зщото освен стандартните обиди и или кратки обвинителни нарицателни, без дума смислена обосновка, че и епитети за други хора, има ценни мисли за невесел размисъл! Като:
„Няма да ми триеш коментарите! Свободата на словото ми е гарантирано от конституцията!“
А аз и за себе си и за размислящи ще се разсъдя...
Само отбележете че изречението е заповедно и констатиращо явно „очевиден“ за нас Факт, че всеки и навсякъде може да те спре или да влезе в дома ти даже или да ти седне на масата за да изслушаш „правото му“ да обижда или констатира крещейки някакво измислен от него порок, пред всички останали...

Конституцията Ни приятели, ако въобще вече някой зачита, отдавна се нарушава и със закони и хиляди техни разпоредби – отричаща ги. А да не говорим че отдавна е продадена в служба на чужда „конституция“, където нещата пак така си седят и при нея!
А това денонощно ни е внушавано чрез УЖ СВОБОДНИТЕ МЕДИИ, но очевидно стриктно контролирани, не само като информация, но най-вече в Тълкованието, което приемаме и като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, по Европейските „конституционни директиви“. Ако не сме врагове на Свободата и Демокрацията. А бе по времето на Комунизма си беше по свободно словото май бе хора!!!
Крайният резултат е освен Заблуда, Неразбиране, Примиреност, но и Страх от „властта“.

Но дадох този логореен пример, само защото в контекста на сатиричния ми виц, така и абсолютно аналогично седи въпроса и с Духовността и Вярата ни!
Относно осмените от мене „ритуали“ наскоро прочетох и една статия „Окултните корени на великден“, но нито научих нещо ново, нито причината за така написаното е това! Но ми харесаха едни кратки изводи, наречени с Imprint:
Та, освен че е очевидно как Библейските писания са и преписани и огрничени, но и някой укрити с единствената цел Вярата ни да бъде както Конституцията, както тълкувана пригодно, но и чужда собственост. А с това Църквата ни оставя истинските духовни хора на произвола на съдбата, а на други вменява качества в противовес на Христовите.
Само погледнете поведението на „вярващите“, декларирайки се за християни с прокламираните от Църквата духовни ценности!
Крайният резултат е освен Заблуда, Неразбиране, Примиреност, но и Страх от „бога“.

А дали пък за вярващите „Страх“ не се подразбиране Респект, но Господ да се е „застраховал“ за тези, които рушат Храма му..., че и с Правото на Конституцията и Църквата ни???
цитирай
6. lexparsy - Една приятелка каза че я е гнус от някои коментари за да се изказва
30.04.2019 23:08
За това ги изтрих...
Извинявам се Приятелко... :-)))
Излез на открито, дишай дълбоко... Оммммм :-))))))
цитирай
7. vesever - О, дишам, дишам за двама, че и за д...
30.04.2019 23:19
О, дишам, дишам за двама, че и за десетима, Лекси )))
Дишането не си го давам - оммммм ))
За мен извинение не трябва, грешката не е в теб, а в злобните особи, които освен всичко нямат и елементарен усет за нормално и адекватно поведение - кауза пердута е да се очаква от такива адекватност.
Да, погнусата е налице и има защо, рядко ми се е случвало толкова да се погнуся от някого.

Да споделя свои спомени за Великден.
Като малка с моята баба Веска ходехме в любимия ми храм на Великден и вземахме по една свещичка, която държахме да гори, докато се приберем, и ги внасяхме вкъщи, горящи. Баба казваше, че така внасяме от Божията светлина в дома си.
Много мили спомени.
Обаче е вярно, че повечето свещеници са неадекватни. Не разбирам как някой може да стане свещеник, без да носи живата вяра и искреност в сърцето си. По църквите почти няма свещеници, които да казват на хората нормални и разбираеми приказки за Исус, за жертвата му.
Сега в Търново, има над 40 църкви. Само за една от тях знам, че има свещеник, който събира хората и им говори, но не папагалски, а от сърце. Такива свещеници са за възхищение, те наистина вършат Божията Воля, а не да си изпеят литургията и да бягат...на трапезата..
А инак, аз се чувствам разочарована, че повечето хора по празниците мислят предимно за ядене и пиене и така смисълът на празника се размива и се губи...
Но дай Боже да има и повече хора, които да обръщат внимание на смислените неща.
Поздрави от мен!
цитирай
8. lexparsy - Пак бързо лесно и естествено под...
30.04.2019 23:37
Пак бързо лесно и естествено подразбра и смисъла и хумора, и на забавната ми ирония и на духовното послание Веси.
А също и че поне старите хора до нас, даже и да няма свещеник носеха в себе си истинска Вяра и Духовност, на която никой не им я е чак толкова проповядвал.
А човек който ги има просто превръща всички излишни „ритуали“ в споделена и смислена радост и разбиране на празника.
А сега старците ни са зомбирани от религията ежеминутно натрапена им от телевизора. Аз не издържам много до това съоръжение. Хрумна ми да направя статистика на шаблонните негативни думи, които човек може да чуе на ден. Използвах думата „imprint”, вменяване, внушение на „идеи“ и емоции, с които се идентифицираме и подражаваме.
А същото е положението и в Храмовете ни. Приеми че аз съм чувствителен скенер, който отчита „радиацията“, и в повечето църкви не изтърпявам...
Дали има изход ли?
Има! Да комуникираме с позитивни и духовни хора и да им подражаваме! Тогава снега на пошлостта и фалша много лесно се стапя. А и ти го знаеш.
Пак благодаря за разбирането и споделянето ти Веси.
Това което пожелавам си го имаш, но пожелавам и да си го запазиш :-)))
цитирай
9. krumbelosvet - Некои
01.05.2019 01:17
обичат да уригват публично в нета. Некогашните уригвачи можеха да погнусят само околните. Велико нещо са технологиите.
цитирай
10. lexparsy - http://lexparsy.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/06/25/informirani-li-sme-bez-da-sme.1553668
01.05.2019 01:47
krumbelosvet написа:
Некои обичат да уригват публично в нета. Некогашните уригвачи можеха да погнусят само околните. Велико нещо са технологиите.

Благодаря за краткото, но смисленото изказване :-)

Да, технологиите са велико нещо, но в чия полза се използват, и материално и психологически духовно?
Някъде четох че когато Сталин бил информиран за създаването на компютъра и безжичното предаване на данни реагирал с нещо като „Това устройство може да е дело само на Дявола!“ Но дали не му се е приискало да го притежава? :-)))
И наистина, кой може да прецени дали с цялата тази „информираност“ и уж прагматичните, че и технологични ползи, способстват позитивно да се наречем „Развита цивилизация“. И възможно, но и в полза ли „изкуствения интелект“ за оцеляването на хората, като такива?

Линка в заглавието е една моя статия „Информирани ли сме, без да сме?“.
Тежичка е за четене от несмислящи "уригвачи", но я цитирам защото ти не си от тях!
Пускам ти я и покрай разсъжденията ми и въпроса в твоя постинг - Кой ръководи „националната" ТВ?. Бих добавил и Медиите и Духовността ни. Щом покрай моя виц до там естествено я докарахме :-)
цитирай
11. vesever - Е да, в днешно време всичко е обър...
01.05.2019 09:22
Е да, в днешно време всичко е объркано и изопачено, обаче надеждата е в това да се събуждат повече и повече хора.
Ще споделя още свои впечатления за празниците.
Тук, на село, през годините си говоря с много хора - и възрастни, и млади - и установявам, че битува схващането, че празникът Великден се състои в боядисването на яйцата и в трапезата с агнешко. Е, немалко хора отиват и на църква, но заради традицията, инак през останалото време не се сещат - това е просто ритуал, който "трябва" да се изпълни на празника.
Аз заявявам своето разбиране, когато си говоря с такива хора, че Бог не го интересува боядисваме ли яйца или не, хапваме ли агнешко или не, ходим ли на църква веднъж или два пъти годишно или не, интересува Го вършим ли Добро или не. Традициите са хубави, ала те са измислени от хората и когато хората ги приписват на Бога, за мен е неразбираемо как не се усещат.
Но все пак на лукавия това му е работата, да заблуждава и да държи хората в лъжи...
Стига съм философствала, хайде в градината! )))
Слънчево да ти е, Лекси!
цитирай
12. lexparsy - На 11: Добре че си ти Веси, че да предадеш контекста на мислите и отношението ми...
01.05.2019 09:50
защото твоите са доказани, и за приятели и пред Бога даже, а на мене няма да повярват :-)))))
Но това е повод и аз да размисля с други (докат‘ са ма напомпали кат‘ най-потентен :-))
Според мене разликата между Религията и Духовните Учения е че първата се осланя само на Вярата чрез духовни практики. но Тя е само за тези които има в себе си поне наченки на истинска Вяра за да я развиват и доближават подобието си на Твореца. Ето примерно ти си от тях, но самия аз не съм сигурен дали :-)
Та проблемите на Християнството ни е че все повече превръща свойството на Религията да ни убеждава да вярваме в политическа и даже военна доктрина в служба на някой или нещо. А те систематично потулват истинската същност на Вярата чрез умела демагогия и преклонение към езически култове, като даже нагло обвиняват истинските християни е това. Само си припомнете исторически, че няма място за цитати...
Но има „клонове“ Християнството, които вече са и Духовни Учения, с разликата че те гностично обясняват мистериите и ритуалите за извършвани от него за разбиране на духовния път на вярващия. Но и за това пак от католицизма, но и примиреното ни Православие нарича Гностиците - „еретици“, а търсещите мистериите на Творение по други пътища „езичници“...

Уффф, пак се разприказвах... то който иска да знае ам си търси и страда разбирането. Аз само споделям, не натрапвам.
А понеже е казано „по делата им ще ги познаете“, завиждам на възможността да практикуваш вярата си на твоя двор, и сред богинята Майка - Природа :-)
цитирай
13. lexparsy - Но и като завършек на мислите ми, и ...
01.05.2019 10:29
Но и като завършек на мислите ми, и повод за размисъл за друг, че и повече постинги ще разсъдя още малко за това как се използва Религията от властимащите.
Тенденцията и свойството на Изопачената Религиозност е да ни вменява чрез демагогия и народопсихология канони и ритуалите им, изисквайки от нас Сляпа Вяра!
А не мислите ли по същата логика може да наречем „религия“ и доктрините на всички „социални строеве“ наложени ни идеологически и даже чрез законност. Така и от всяка политическа партия – до фен клуба на любимия отбор. А даже и самото понятие НАУКА, което имам сериозни доводи за дебат дали и то не е „религия“ :-)))

А относно „празника 1 Май“ и споменатата дума Демагогия, миналата година по това време написах и стих и разсъждения по темата, така че няма да се повтарям :-)
30.04.2018 – „Егогоса на Демоса или Честит празник на Продукта“
цитирай
14. troia - Здравейте!
01.05.2019 10:37
Понеже хейтърите са блокирани от автора реших да се включа и аз.:)
Искам да ви препоръчам да гледате филма от поредицата "Ничия земя" по кино НОВА, който даваха сега на 27.04.2019 година. Има го в нета. В него имаше интервю с отец Христодул, който гони демони и зли сили. Много е интересно, има разкази от реални хора на които е помогнал, истински случки и т.н. Направо си е страшно!
Веси, и аз преди разсъждавах като теб, но след филма си промених мисленето. Трябва не само да се стремим към добро, но и да спазваме някои църковни ритуали като молитви, причастие, изповед и пости.
Има друг невидим свят за който самия отец твърди, че знае малко. Той дори има молба ако може да се запише със скрита камера как прогонва някой демон, защото реално нищо не се виждало, като въздух е, но той се надява нещо да бъде заснето.
Лекс, наистина горещо ти го препоръчвам.:)
Хубав ден и много усмивки!


цитирай
15. lexparsy - Много точно и на място коментира troia
01.05.2019 11:07
Даже до преди 100 години, че и сега са останали малцина свещеници и ходжи които помагат на много хора в гоненето на обладали хората енергийни същности, наречени общо „демони“.
Искам да отбележа че пророците и „виждащите“ могат да ви информират, но само на Свещеници и с упованието си в Бог им е дадена дарба да ги гонят.
И пак ще обвиня съвременната „църква“, че тези истинските проповедници на Вярата, камо ли свещеници с такава вяра, но и всички търсещи скритите и невидими мистерии на Мирозданието нарича „еретици“ и „езичници“. Като същевременно и явно се превръща точно в тях, но служеща на... няма да кажа какви сили и богове!

А хора със духовност и чувствителност, но без защитна система са най уязвими, и са принудени да се крият в себе си и от споделяне със себеподобните, от което се нуждаят.
Разбрахте ли сега защо ХЕЙТЪРИТЕ в този блог нападат безмилостно точно такива хора!!!
А аз за пореден път питам БЛОГ.БГ по какви „религиозни причини“ не прави нищо да изгони от „църквата“ си за споделяне подобни вредни на духовната ни съпричастност „сили“???

Благодаря за препоръчания филм и ще го гледам. Всеки филм, книга и споделяне идва в правилното време място и за правилните хора. Но на други, неправилните посляния няма да обогатят и без това голямото страдание от многото информираност, сред която и много фалшива и демонична езотерика, която вече е голям труд да пресееш и подредиш :-)))

Пак и много благодаря за включването Катя!
цитирай
16. krumbelosvet - Драга vesever, комент 11
01.05.2019 12:05
Великденското "меню" е възникнало преди доста векове. Животът е бил друг. Яйцето и агнето са били СТОКА за продан, и рядко са консумирани. Камо ли боядисано яйце и печено агне. За хората които от зори до здрач се трудят за насъщния, това "меню" не е било просто ядене, а ЗНАК ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНОСТТА на тоя празник. Готвенето е било психическа подготовка и очакване на празника. Нашите села ПОД ЧУЖДА ИГО са строили черкви и училища. Това без ДУХОВНОСТ става ли? Запомнил съм на селото на баба дъхът на цветя НА ЦЯЛАТА УЛИЦА, претъпканата черква, минаването под масата. И най-важно НАСТРОЕНИЕТО - празнично, оптимистично, с ВЯРА В ДОБРОТО... Ето така Бог е слизал между хората!!!
Лошо ли е да уважаваме и да ОБИЧАМЕ обичаите на дедите си? Аз помня обикновени хора на село, които бяха човечни и духовни, без да го знаят. Така и вашите съседи, като говорят за МАТЕРИАЛНАТА ПОДГОТОВКА за празника, знаете ли с какви ЧУВСТВА И ДУХ е съпроводено това? Сигурни ли сте, че не са по-човечни и даже по-духовни от вас?
Да уточня, че съм убеден във вашата човечност и духовност.
цитирай
17. vesever - Краси, аз не съм против традициите, ...
05.05.2019 09:17
Краси, аз не съм против традициите, само казвам, че те са човешки и не това го интересува Бог - какво ядем и как празнуваме. Интересува го вършим ли Добро на Земята. Яденето няма нищо общо с това, проблем е, според мен, когато хората заместват истинските божии ценности с някакви човешки разбирания, които са много по-ниско и много далеч от Бога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364208
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375