Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2018 18:24 - Балчик - приказка без край
Автор: bghotels Категория: Туризъм   
Прочетен: 946 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2018 18:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Съществува райско кътче по българското Черноморие, което освен множество развлечения и забава може да достави ударни дози красота и пищност на природата, обгърнато от неповторима и богата растителност.

Такова забележително местенце е Ботаническата градина в Балчик. Тя зарежда душата с енергия, вдъхва силна доза емоция и чувственост и пренася в приказен разкош всеки решил да посети един от 100-те забележителни обекта на страната с национално значение. Не е случайност, че много определят северната зона на черноморската ни ивица, като място за аристократи и ценители на красотата. Балчик е сред местата, които примамват със скъпа и богата, а в същото време бохемска атмосфера изтънченост. Тук не бива да се пропуска и синият фон, които може да се види от самата Ботаническа градина. И на цялото естествено представяне на тази природна среда, кой ли би останал изумен, как в миналото дори румънската кралица Мария избира точно това кътче за своята лятна резиденция. Истински разкош, изобилие от природни красоти и уникалността на парка, поместил десетки хиляди растителни дървесни, тревисти, храстовидни и цветни представители. В Ботаническа градина Балчик и днес се съхранява най-голямата кактусова колекция в Европа. Капризно и дори леко объркваща би се сторила обстановката на много, но сред всичките цветни и пъстри представители, няма как да не отдадем подобаващо значение на това приказно място. Най-подходящото време за посещение на Ботаническа градина Балчик е през топлите месеци от май до края на септември. Тогава туристите могат да уловят всяка чудна естествена красота, всяко малко и голямо растение в истинската им прелест. Цялата обстановка е подсилена от автентични старинни неща, като огради, водно колело, навеси, къщички, водопади, малки езерца. В Ботаническа градина Балчик се съхраняват стотици редки и защитени видове. За по-добра ориентация на посетителите на всяко растение, било то тревичка, дърво или цветна градинка са поставени табелки с наименованията. Едва ли след цялата богата смесица от цветова, която може да предложи разходката из Ботаническа градина в Балчик, може някой да си тръгне незадоволен. Вдъхновението, тръпката и цялата тази емоция, остават ярки спомени, като милувка от богинята на природата – щастлива, топла, мила. Печат от ботаническа градина в Балчик всеки турист може да вземе на излизане на самият вход, който отвежда по калдъръмена уличка с множество сергийни и дюкянчета от, където могат да се закупят и сувенири за спомен.
Ако все пак решиш да останеш можеш да разгледаш тук: www.bghoteli.eu и да си резервираш евтин хотел в Балчик.


image
 




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. didige - Разкошност и великолепие. Пост...
04.02.2018 21:25
Разкошност и великолепие.Построяването на двореца е с интересна история за любовта построен от италиански архитект. Освен с редките видове растителност Ботаническата градина е известна още и с кактусите които са над 100 г, моста на въздишките, водопада, лятно кино, градината с розите в която се намира " Римската баня"- от фотографията.Не на последно място можем да споменем и небезизвестната " Магнолия" която се намира в близост до Римската баня.
Друг интересен факт е, че всяка градина и място в този неземен кът си има име и своя малка история.
Наред с очарованието на морския бряг всеки летен сезон се организират престижни фестивали, чиято организация се провежда в самия дворец.
С удоволствие можем да се насладим на покоите на кралицата и принцовете, параклиса и ред забележителности не само на самия дворец,но и
на града известен освен с хилядолетната си история и с откриването на храма на Кибела- майката на всички богове.Изобразена на трон с жезъл в ръка и тигър/ лъв/ до нозете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bghotels
Категория: Туризъм
Прочетен: 11268
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031