Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2019 09:09 - кой пасе патките ?
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 889 Коментари: 6 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


image
"Мъдрия човек е господар на своя ум, глупака - роб" - Публий Сир

Както самото заглавие, така тази сентенция на Сир са си съвсем валидни битово-екзестенциали модели. Но ако за миг погледнем малко “по-надолу” и “на вътре” ще забележим, че този модел е наследник на нещо много по-голямо и глобално, а иммено основните design patterns на тази Планета. 

Ако генерализираме нещата така, то тези patterns са точно 2(11) - или служиш на някого (STO) или командваш някого (STS). Толкова е просто когато го разбереш.
За това съм длъжен да покажа среден пръст на всички слабоумни гуруподобни спасители, които твърдят, че ние масово трябва да се просветлим и да бъдем спасени от неква виртуална сила (генерирана от по-висша полярност, която най-накрая да завърти проклетото ‘колело на Къци’ и всичко да си дойде на мястото). Това никога няма да стане. Тези 1-3% STS винаги ще са си толкова, кой плаща на кого и кого на коя фракция служи и държи топките е без значение за design patterns, те са агностични по природа. Просто искам да намекна, че няма как да има само STS, трябва и STO, така, че спокойно, няма да ни избият като мухи :) 


За пример, ако погледнем назад в историята ще видим този дизайн доста по-ярко: господството и робите му във всяка една Империя от време оно до миналия век. Просто сега това не е толкова явно, защото всички гледат пред завесата, както се казваше “Same as it ever was”. Медиите и пресата са машата на елита (STO), която ни кара да блянуваме празни мечти, които да ни внушават да им служим
- “Искам на о.Бали, треа или да духам на некой шейх или да работя като магаре нон стоп!”. “Oderint dum metuant” e другата страна на монетата, която в момента се “радва” на широка популярност сред масите

Ето оня ден чета поредната mass медийна глупост: “...откриха астероид от злато, който можел да направи всеки един човек на Земята богат...”, олигофрени! Кой ще позволи това да се случи, когато има ясно дефиниран шаблон за дизайн? И 5 Луни, целите от злато и диаманти да има край нас, пак бедни ще ходим, е кой да им служи инак?

Дай му на циганина 20 лева и му гледай сейра после…
“Във вода да газиш, жаден да ходиш” ...
освен ако не си като бивола, който като е жаден мътна вода не гледа. Разбира се това, че аз и вие не сме от тези 1-3% не бива да ви плаши, даже напротив, трябва да сте щастливи, понеже:


“Трънливите пътища разраняват краката, но каляват душата”
Tова последното е моя мисъл или съм го чел някъде и сега съм си го доинтрепретирал (нямам спомен), тъй, че няма да е лошо като ме споменавате с добро пред някои добър ваш приятел да я споделите с него. Ако ме хейтвате пред ваш “добър приятел”, моля не я казвайте.

PS: съвсем скоро следват тежките AI теми :)
PS2: "...и патките пасе!"



Гласувай:
8



1. milady - :-))))
08.08.2019 10:06
причината е винаги близо...до..следствието, и обр..
цитирай
2. peperutka - пак ли..
08.08.2019 16:31
профилактики..в тъмни води...
баасси,и глупашкият сайт/ то, друго в Булгерия, немаа...
мутризация и чалгаризация...
сега ,очакваме и "нов" Премиер Слънце..с балет и Бенд, ха ха хаа
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528662
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031