Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5381658
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
10.10.2019 14:52 - Renault ще се конкурира с Tesla
Автор: stoineff Категория: Технологии   
Прочетен: 3899 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Renault бърза да влезе в крак с конкурентите си, за да се възползва от нарастващото търсене на електрически автомобили в Европа със създаването на нови модели - вероятно с помощта на Nissan. Френският производител обмисля нов изцяло електромобил, по-голям от Zoe, който да се конкурира с такива модели като Tesla Model 3 и ID.3 на Volkswagen.

Автомобилът може да бъде произведен върху обща платформа с Nissan и третия партньор в съюза - Mitsubishi Motors, посочва шефът на EV по продажбите и маркетинга на френската марка Еманюел Бувие, цитиран от Automotive News Europe.

"Работим върху разработването на моделната гама така, че да покрием всички сегменти с електрически автомобили", казва Бувие и добавя, че новият модел може да бъде разработен и върху някой от съществуващите. "Рано е да се твърди, че ще се конкурираме с Tesla, но планираме да покрием по-голям дял от пазара", добавя той.

Автомобилните производители бързо разширяват гамата на електрическите си модели, за да бъдат в крак с по-строгите стандарти за вредни емисии в световен мащаб. Докато продажбите растат, изцяло електрическите превозни средства остават нишов продукт, защото купувачите са отблъснати от малкия им пробег, високата цена и липсата на добра инфраструктура за зареждане.

image

Това вероятно ще се промени съвсем скоро, тъй като на пазара вече се появиха няколко нови модела на достъпни цени, сред които Peugeot 208 и Volkswagen ID.3, като двата се продават на дребно за около 30 000 евро.

Renault, който от догодина ще предлага новата версия на Zoe с увеличен пробег, също работи върху по-достъпно превозно средство, казва Бувиер. Евтиният K-ZE, създаден за китайския пазар и отчасти базиран на индийския модел Kwid, в крайна сметка може да бъде използван за създаването на изцяло електрическо превозно средство, което да бъде достъпно за Европа, посочва той.

Търсенето на новото Zoe, чиято цена ще бъде 24 000 евро, се очаква да бъде силно, казва още Бувиер, а като цяло Renault планира да има 8 електрически модела в гамата си до 2022 г. В предишните планове на съюза от 2017 г. се споменаваше за 12 такива автомобила до 2022 г., общо за Renault , Nissan и Mitsubishi.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!