Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2020 14:43 - Краят идва,но не за нас!
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1470 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Здравейте, пиша тази публикация като вид обръщение към всички, които ще я прочетат,без разлика от партийни, идеологически или каквито и да е било пристрастия или нагласи,пиша това си свое обръщение или мнение към всички,които мислят,че се случва нещо нередно,към всички които смятат,че са способни на някаква умствена дейност непомрачена от пропаганда, истерия или изкуствено създаден идиотизъм,пиша това за всички,които си задават въпроси,пиша това за всички,които мислят…

Става въпрос за т.н извънредно положение, или още карантина, или за каквото го имат там ,,нашите” (управлявани) управляващи, които дори не правят разлика (или може би не знаят?) разликата между тези два термина.
Проблем с появилия се коронавирус (или още КОВИД 19) безспорно има, както и се изискват
мерки за справянето с него,но дали начинът, по който правителството на България се опитва да се справи с него е подходящ, или това е нещо,което се прави без нужните инфраструктура, ресурси и подготовка за това начинание средства!?
Нека погледнем какво се случва – след обявяването на извънредното положение бяха затворени всички магазини (с изключение на хранителните и/или с други някои малки изключения), голяма част от работещите им бе забранено да работят, оставени да работят бяха  аптеките, болниците и банките. Това на пръв поглед изглежда…що-годе понятно,разбираемо…но дали ще бъде ефективно не в здравословен,а в социално-икономически аспект!?
Нека разсъждаваме така, при една държава (или бивша държава!?),чиято продукция е 25-30% от БВП, а услугите са 70-75% от цялото БВП на страната, би ли издържала на едно такова извънредно положение,при което държавата на практика е спряла всякаква дейност – просто не работи, където въпреки че една голяма част от
населението е оставено без заплата за дълъг период от време,а същевременно сметки от всякакъв вид,кредити,данъци и т.н. не само че не са отложени за след извънредното положение,ами и няма обезщетение за тези,които губят или ще изгубят,как мислите,какво ще се случи!?
Коментарът, или моето лично мнение (приемете го както искате) ще оставя за по-нататък в публикацията.
Важното тук е да се обърне внимание на скорошните ,,ефекти” или по-скоро последици от необмислените и неуредени социални и икономически сметки,които ще хвърлят една значителна част от населението на страната в опасност от гладна смърт поради фактът,че просто няма да имат средствата,с които да си закупят най-важните и най-битовите за оцеляването ресурси – храната.
Искам да попитам читателите си и най-вече да попитам хората,които въведоха извънредното положение как мислят,че всичко това ще се отрази на:

1.Икономиката на страната,която предвид обстоятелствата губи.

2.Социалните промени,които настъпват и ще настъпят по време на извънредното положение/карантината.

3.Последиците за икономиката и обществото след приключването на извънредното положение/карантина.

4.Как мислят управляващите да се справят със всичко произтичащо от една спряла дейността си икономика и едно наплашено,обезумяло и доведено до просешка тояга общество по време И след края на извънредното положение/карантина.



На тези четири въпроса желая и изисквам да получа отговор като заинтересован гражданин на Република България и милеещ за бъднините на отечеството си българин,който е неспособен да се примири с нещо,което смята за нередно,за нещо което се върши без нужните подготовка и ресурси,за нещо дори ако искате го определете като некадърно извършено!

След като зададох въпросите си,които са базирани на публично достъпни данни и всеки може лесно и бързо да провери, ще кажа какво аз мисля,че би могло (не казвам ЩЕ,защото нито зная,не съм гадател за да предсказвам бъдещето, нито желая) да стане.
Ами произтичащото от една спряла дейността си държава е тотално унищожена икономика,или това което България има/имаше като остатъчна икономика е масова безработица,безпаричие и социално напрежение.
Преди да обърна по-подробно внимание на икономическите последици, искам да коментирам социалните последици,които се явяват като социални промени.
Това което аз съм наблюдавал,слушал и разбирал както за България,така и за Обединеното Кралство (държава в която за сега ми се налага да пребивавам) е масова истерия и обезумяване до степен на оскотяване…
Оказва се,че един от най-големите (ако не и най-големият) проблем на населението е да се снабди с тоалетна хартия и то толкова голям,че
дори се бият за тоалетната хартия (не вярвате? – ще поместя видео линкове към публикацията в края,където се вижда как хората,или обезумелите скотове се бият за пакет тоалетна хартия)!
Човешките взаимоотношения се изменят из корен – хората стават недоверчиви,сприхави и може би напълно агресивни към останалите,нещо което би имало трайни следи в човешкото общество и човешките отношения.
Голяма част от хората са толкова наплашени,че си мислят,че е дошъл краят,някои от тях толкова наплашени,че се стига до степен на опити за самоубийство (моя роднина,с която се чух наскоро ми каза за случай на възрастен мъж от региона,в който тя живее, който се е опитал да се самоубие заради огромния стрес и паника,причинени от медиите,или по-скоро СМРАД-овете,непрестанно бълващи гробовни прогнози и фатални неизбежности за КОВИД 19)!
Мда…това въобще не звучи като всяване на масова паника,нещо което според наказателния кодекс на Република България се наказва

сурово…

Следващата последица от социална промяна е и икономическа,за това тук ще комбинирам икономическите последици със социалните.
Когато икономиката не работи,когато няма работа,когато няма заплата за хората,а в същото време те са принудени да плащат всякакви сметки,да се занимават със частни съдия изпълнители и може би дори изхвърляни на улицата,без възможност да се изхранят и да изхранят семействата си неизбежно изниква в ума на трезво-мислещ човек нещото наречено – гладен бунт.
До това може да се стигне ако държавата не предприеме мерки, с които да олекоти,да облекчи финансовото положение на гражданите си,които няма да успеят да си снабдят най-необходимото по време и след извънредното положение/карантина.
В случай на масови бунтове и то гладни бунтове в цяла България, искам да питам – как мислите,че ще се спасите господа политици!?
Кой мислите,че ще Ви защити?
Армията?Службите за сигурност?Полицията?

Или може би частните охранителни агенции!?
-Силно се съмнявам…армия,която е систематично унищожавана едва ли може да защити териториалната цялост на страната,камо ли да защити шайка престъпни узурпатори на властта,както и останалите изброени,поради три прости фактора:

Фактор 1:Систематично унищожение на органите за сигурност.

Фактор 2:Изключително ниският брой на служителите в съответните служби.

Фактор 3:Както ние,така и те не са застраховани от гладуване,безпаричие и отчаяние и те също като нас имат семейства,които може да пострадат.

Имайки предвид горепосочените фактори,уважаеми читатели как мислите,какво ще се случи?
Ами Вие – господа ,,управници”,мислите ли че може да оцелеете последиците на собствените Ви решения!?

Краят идва, но не за нас!
Това е така защото аз имам вяра в Бога,народа ни е преживявал и други социални и икономически катаклизми,може би и по-големи,ще оцелее и сега (за държавата обаче не знам),но тези,които натикаха страната ни в положение,което и те самите не могат да контролират и с което да се справят едва ли ще имат някакъв шанс за оцеляване когато вековната злоба на роба (както добре се е изразил Гео Милев) се отприщи върху им…

Но какво прави управлението на страната към критиците на действията им?
-Репресии...!

Водещият на предаването ,,Делници” по телевизия Евроком – Николай Колев е получил призовка от полицията за (забележете) мнения изказвани в предаването!
Също така негов гост от 13:03:2020 – Костадин Костадинов,който е председател на ПП Възраждане е получил също призовка от полицията.
Ето това е предаването,което явно е стреснало
управляващите и ги е накарало да пратят призовки на водещият и гостът:

https://www.youtube.com/watch?v=MpnRuqpi2Io&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0864MVwTFAC9A6W6W1BrmUmZv4QI_S7y6gWetrGqfioOGcvw-fj0wCzvI

Хора,те вече не се свенят да ни показват,че е престъпление да имаме свободна мисъл…вкарват ни в Оруелски роман (1984)

Оставете партийните,идеологическите и всякакви други различия настрана,тук става въпрос за нашето обществено и държавно съществуване…тук става въпрос за похищение срещу свободната воля и мисъл на човека…

Преди да приключа искам да се обърна към Вас,към читателите – мислете,не унивайте,имайте вяра,надежда и любов и най-вече задавайте си въпроси,ако Вие не можете сами да се досетите какви,аз ще Ви помогна –

Кой ако не ние? Кога ако не сега?

Когато правото се превърне в безправие – съпротивата е задължителна!

Като завършек на тази си публикация искам да Ви оставя да се насладите и да размислите над едно Вазово произведение:

Линее нашто поколенье

Линее нашто поколенье

навред застой, убийствен мраз;

ни топъл луч, ни вдъхновенье

не пада върху нас.

 

Къде вървим, не мислим твърде,

посока няма в наший път,

спокойно бият тесни гърди,

кога от злоба не кипът.

 

Стресни се, племе закъсняло!

Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!

След теб потомство иде цяло -

какво ще да му завещайш?

 

Ил твоят път се веч изравни?

Ил нямаш други ти съдби?

Ил нямаш ти задачи славни

и цяло бъдеще с борби?

 

Недей оставя, мили боже,

без лампа твоя свет олтар,

без химна твоето подножье,

без вяра живата си твар!

 

Недей оставя без звездица

моряка, в нощний мрак остал,

без утро мъничката птица,

народите - без идеал.


*****
 

Запасявайте се,но не само с тоалетна хартия…

 

 

Ето и някои познавателни видеа,които не е зле да изгледате:

 

Има ли смисъл от паника относно КОВИД 19:

https://www.youtube.com/watch?v=06M3V0EKiaA&t=309s

Оскотяване на макс, или бой за тоалетна хартия:

https://www.youtube.com/watch?v=GVHYTdGUAZM

Италиански вирусолог относно смъртността в Италия:


На български:


https://petel.bg/razumat-se-zavrashta-prof-rikardi-ot-szo-samo-12-ot-pochinalite-v-italia-pokazvat-kato-prichina-kovid19-ima-preotsenka-na-dannite/

На английски:

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Бурмата, съчмата, дъската...
27.03.2020 15:32
Бурмата, бурмата!
цитирай
2. vitalian4v - Мхм...
27.03.2020 21:04
apostapostoloff написа:
Бурмата, бурмата!


Ясно,благодаря...а сега моля - аргументация!
цитирай
3. krumbelosvet - Ква аргументация.
20.04.2020 20:53
Има ДВЕ гледни точки - на Станислави, Волен и с-ие, и на ПОЧТИ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ. Авторът е избрал първите. Но играта на Слави и с-ие е ИГРА СЪС СМЪРТТА, пази Боже.
цитирай
4. vitalian4v - Към изтрития(?)коментар
21.04.2020 17:59
Към коментарът на господина отгоре
Тук не съм критикувал някого относно ковид19, по-скоро критикувах мерките предприети от правителството за борбата му с вируса.
И много моля - медийната пропаганда удря много на емоция,дори използвайки чисти фалшиви "факти" за да си подпомогне - за това нека без емоционално водени коментари,не се опитваме да бием на емоции в момента.
Не съм фен на споменатите от Вас индивиди, но съм фен на здравия разум и съм против вкарването на масова психоза.
Аргументация искам защото аз се аргументирам - това очаквам и от тези,които искат да изкажат мнение - все пак така трябва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 353951
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031