Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2019 21:30 - «Я ТЕБЯ ПОРОДИЛ, Я ТЕБЯ И УБЬЮ…»
Автор: dimganev Категория: Политика   
Прочетен: 840 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 06.10.2019 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бойко, Бойко, да беше прочел (на младини, сега знам че нямаш време за таквиз гейски занимания) дяда си Гоголя, белким се беше досетил че думите на Тарас Булба могат да стигнат и до твоя дюкян. Може би е все още рано да те споменавам в минало време но едно птиченце ми пее, че съвсем скоро на главата ти ще се изцвъкат хиляди птиченца. И ще стане като в баснята: „Щом до шия си в лайна – недей да чуруликаш…”, че все ще се намери някой с „добри намерения” да те изкара от лайната и да ти откъсне главата.

Вярвам че си спомняш 2013 година и как баба Мая ти дръпна килимчето (сега като нищо пак може да ти го дръпне) и как беше ви насмел Прокурорът, дето уж „ти си го избра!”. Не чакай лоялност и от Иванча, още повече че последният е наясно „кой раздава порциите”. Ако до сега не си разбрал, че ГЕРБ е клиентелистка партия и като не е на власт ще се стопи като тоалетна хартия, ще се наложи да го видиш с очите си. Калинките и шушумигите, дето те гледат в очите, целуват ти ръцете и викат „Евет!” бързо-бързо ще си намерят нов сайбия. Вярно е, че партия се прави с прости хора (ей виж ги интелектите – Да България, Не България и пр. – кой ги бръсне за сливи), но държавата не е партия, освен да караш влака, все някой трябва да чука по колелетата, да слага грес, да закача и откача вагоните, въобще хора специалисти. А твоите гавази – все по бензостанциите събирани – Нено, Дани, Емо, Николинка…, хайде да не ги изброявам всичките – те високо седят и отдалеч се видят. Като ги гледам – те и сега им шарят очите и правят каквото им наредят башовете дето са ги настанили при тебе. А сега и Цецо ще хвърля камъни в твоята градина. Ти въобще сбърка с това момче – може да е прост но в никакъв случай не е будала. Но май и той усети че корабът взе да пие много вода и сам се разкара по сухото. А какъв левент беше в началото!

То редно е и ти да си спомниш началото, как стана политически играч и партиен лидер, кой ти помогна, кой даде ръка и парички, щото партия без пари е като крава без виме – кому е нужна такава партия, пардон крава. Сега обаче нещо нещата се спихнаха – и пари уж имате и европейски хъс, ама някак си все по коловозите се търкаляте – а влезеш ли в коловоза – отиваш право там, при онзи дето го е издълбал. И като гледам тези коловози все на изток завиват…  Е, „Е”-то в ГЕРБ ще се чете като „евразийско”, но кой ти разбира от военна музика. Само че като гледам телевизия и слушам радиото, да не говорим за вестниците, нещо спряха с дитирамбите и за властта говорят само в минор. Въобще получава се нещо като преди трийсет години -  всички знаят че Тодор Живков си отива, само дето не е ясно как ще стане това. Но очевадно е, че чорбаджиите почнаха да си търсят нова визия, по нов сценарий и с нов измекярин. Тъй че, дано твоят знаменит политически нюх да ти донесе решение за оцеляване.
Иначе: Я тебя породил, я и убью!

P.S. Лично аз смятам че в това е и
шанса за преобръщане на палачинката.

Нали знаете вица за Бай Ганю и диваците : Отнесъл сто тояги, одрали му фаша кожа, като дошло време да го опнат изотзад се ядосал и изтрепал всичките диваци. А от казана французинът и американецът се обаждат ни живи, ни умрели: Абе човек защо трябваше да даваш да те бият и да те дерат та чак сега се развилня?

Ами… трябваше да ме ядосат! – отвърнал Ганю.

С :)  Д.Г.



Тагове:   бойко,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Кой се задава след ББ?
05.10.2019 10:52
Който да е,
Не е добре.
Щото не е
проблемът в БеБе,
и в Европа не е...
цитирай
2. dimganev - Драги krumbelosvet,
05.10.2019 15:40
В едно сатирично есе от 650 думи проблемът със създаване и съотв. елиминиране на политически субекти естествено не може да бъде обхванат. Никой не твърди че видиш ли някой отишъл при ББ и му рекъл: Ето ти пари, прави струвай направи партия, че да изгоним сегашните тарикати и да намажем и ние филията. Няма такова нещо.
Но за да се формира една партия без никаква идеологическа основа, трябва да има достатъчни условия и субекти, които да я създадат. ГЕРБ се създаде на основата на недоволството от крадливите управления на царедворците и тройната коалиция. Първоначално ГЕРБ обедини на пръв поглед несъвместими формации и структури: част от полицейския апарат, част от полулегалния бизнес и мутренските структури, част от интелигенцията, почти всички дребни предприемачи и търговци и още много други, всички с надеждата за промяна. Промяна имаше но не беше за добро. Политиката на затягане на коланите, наложена от Дянков измори дребния бизнес. Останаха да живуркат само близките до властта, което даде сили на „идеолога” Цв.Цв. да обяви че „който не е с нас е против нас” и който иска да просперира трябва да е част от ГЕРБ. Това си беше чиста проба фашизъм и слава богу, че паднаха от власт навреме, иначе щяха да се сгромолясат още по жестоко.
Какво последва: Едно правителство на БСП и ДПС, в което подобно на Любен Беровото всички правят далавери както си знаят и без никой да носи отговорност крадат като за последно. Бойко се завърна на бял кон, но с малцинство, тъй като електоратът вече му беше сърбал попарата и не му вярваше чак толкоз. И тъй като и съюзниците му бяха чиста проба торбалани, макар и да се кипреха в демократски одежди, работата бързо се размириса и Бойко хвърли хавлията. Новите съюзници в третото му правителство са като старите – и те уж „на ползу роду”, но на практика „на ползу джобу”. На всичкото отгоре и орел, рак и щука – днес са там, утре тука.
цитирай
3. dimganev - (продължение)
05.10.2019 15:41
Бойко разбра, че работата отива пак към таралясване и удари коляно пред агата: „Аз на тебе, аго – ти на мене!…” Но нека да бъдем честни – А.Д. не е от тези дето прощават, още повече, че Б.Б. вече десет години плаши гаргите, че ако не е той – ще е Доган. Доган ще го крепи, докато подуши, че има алтернатива и ще му намаже ските, както направи със Станишевия измекярин. Лошото е, че сега засега алтернатива няма. Корни може да лае много но… толкоз. Ако аз съм на мястото на ББ всяка вечер ще я водя на кръчма – да яде и да пие колкото може, такава опозиция – дай Боже всекиму.
Така че, не мога да отговоря КОЙ ще дойде след ББ. Но няма да е поборник за правда, това мога да го гарантирам. Демокрацията е процес, мъчителен, болезнен, и за народ, който има робска психика – много продължителен.
Що се отнася до Европа и ЕС – не са ни те виновни. ЕС не е детска учителка и РБ не е дете от забавачницата, ЕС е пространство за бизнес, и там няма приятелства, има само интереси. Време е да го осъзнаем.
Д.Г.
цитирай
4. krumbelosvet - Освен
05.10.2019 20:31
Освен, че е избор на "Е" "Н" П (ЕНП, напълно подчинена на глобалистите от Уолстрийт), извън тоя ЧУЖД избор, ББ е НИКОЙ. Той е марионетка. Сега му готвят още по-невежа марионетка, Слави или друг циркаджия. Няма изход от тоя вълчи капан. Освен Господ, чудо или гений...
цитирай
5. krumbelosvet - Моля,
05.10.2019 20:39
да посочите ЕДИН ДОКАЗАН пример за корупцията на "тройната коалиция". НЯМА такъв. А за ББ е достатъчен дори само случаят "Ало, Ваньо". Но ЕНП не спря парите на ББ даже за последната, имотната афера... А на Тройните ги спря ПО ПОДОЗРЕНИЕ. Корупцията е в ЕНП и САЩ. На тях е ИЗГОДНО да държат на власт примитивни и компрометирани субекти. Симеоновци, Догановци и Станишевци НЕ ИМ ТРЯБВАТ не за друго, а защото НЕ БЯХА ПРИМИТИВНИ.
цитирай
6. dimganev - Уважаеми читатели,
06.10.2019 10:06
Моля, не пишете необосновани и несъстоятелни коментари. Вашите пристрасия и емоции не са аргумент за истинност и всякакви възражения, колкото и да са аргументирани, едва ли ще са в състояние да ги променят. Занапред ще се въздържам от отговори на откровени нелепости и на техните автори, нещо повече същите ще бъдат изтривани, както изтривам псувните и цинизмите.
Д.Г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dimganev
Категория: Поезия
Прочетен: 316040
Постинги: 166
Коментари: 210
Гласове: 1074
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031