Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2020 14:08 - Сега простих, отмерих и забравих
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2075 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 15.07.2020 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега простил греха ти, вече те забравям,
сред вълни, в терзания на свойто време,
Благодарих търпимостта си те оставям
да изстрадаш глупостта чрез свойто бреме.

Сега простил вината си, и се отправям
към мой си Слънца, творящи в друго време,
чрез любовта където пак ще пожелавам,
и с други съдбините си ще я делиме.
---
Претеглих трезво преживяното Сега,
с предишно наше, което с теб" изстрадах.
Часа̔ отмерих с песъчинки от тъга,
простени грешки на Духа си изповядах.

Пожелах си смело бъдещото Утре,
простил сегашно, с което се сравнявам,
Отмерих Време за осъзнат мой устрем,
чрез Любов да давам и възнамерявам!
---
Съдниците на кантара си оставих,
да се съизмерват с непростени грешки.
От своя хълм назад погледнах и забравих.
Слънце мое пак последвах..., по човешки!

image
  image
-------
   Не, този път няма да споделя защо написах така, а единствено насърчението на Дела преди минута ме кара да си. позволя коментарите! Но вярвам, че под Слънцето има по чисти места за споделяне и събеседване.

П.П. Предупреждавам Преди Простено да  забравя съдниците на старият кантар, претеглящи  храната си от моя тлен, да внимават как отмерват и времето на сънищата си!


-------
П. П. Признателен за Подкрепата и стимулиращото ме вдъхновение да пиша в блога, съм длъжен да  благоддря на Дела (wonder) . Убедих се че няма нищо случайно!
   Защото тези. (..., ууффф, вместо поезия ги наричам) съждителни стихчета, си написах край морето сам на себе си. И тъкмо се реших да ги публикувам, но със забрана на коментарите и нежелание за чужди мнения, отваряйки блога пулучих много приятен личен коментар от Дела, после подкрепен от два прекрасни стиха.
   Пак се убедих, че в Ефйра всичко се чува, и това, което наричаме синхроничност, си е просто несъзнато споделяне на мисли, чувства и настроения. Защото и аз се вглеждах самотно в морето, но нямам дарбата да го напиша така " Аз и Морската нирвана" (image)
   Благодаря Дела!  Сигурен съм че си заслужила вдъхновението да си една от малкото пишещи за споделената си любов!

   Все пак и категорично съм решен, освен да не допускам и да не чета мнения на примитивни създания, които в този Ефир внасят само хаос и душевни страдания на хората. НО и да не коментирам при хора, които нямат лична модерация от тях. А тези които, не само ги допускат,  но и позволяват подигравки и обиди по чужд адрес, бих обвинил в съзнателна съпричастност, и бих се въздържал даже да чета написаното  от тях,  с присъщата си като към хейтърите пугнуса! Същото отношение споделям и относно събеседниците  на едни, които не си цапат името на Пук, а си създават профили от които чрез хилядолетно познати маниери на евр... опейско фарисейско самочувствие, и греч... чеща проповядвана демагогия, вменяват КуриФейските си оценки на каквото им е угодно., като единствено меродавни за уГоителните им Овце.... Но това е само моето скромно , което  само се надявам никой да не ми забрани... :-)))

   Наказвам поздраввително с евъргрина Dust in the wind, всички които са го осъзнали. Защото сме само песъчинки разпилени от чужд пясъчен часовник , без душевната креативност на любовта!




Гласувай:
16



1. lexparsy - Без да обиждам хубавите стихове които могат да се прочетат в раздел "поезия",
15.07.2020 23:13
мисля че той е заприличал на квартална тоалетна (по-скоро мъжка), където всеки има достъп като самоназначили се оценител на всички облекчителни нужници..., с профил създаден преди дни, обаче "напомпан" от модераторите за да бъдат обидите и подигравките му "най-четени".
   Опитах се да се извиня на Софи за избухването си, че е допуснала  под хубавия си стих гуляйджийско сборище което ме подиграва, а тя достойно си деактивира постинга, и заяви че няма да пише повече в този раздел. Мисля да последвам нейния пример.
   Честен кръст, нямам никакви претенции че пиша хубава поезия което ме заболя устата да повтарям, нито да бъда най-четен и популярен.  Напротив, честно,  чудя се къде да се завра, за да мога на спокойствие да бъде споделен с няколко приятели. А те май намаляха  след неистовите и безскрупулни усилия  на няколко организирани и подставени лица и с мълчаливите подкрепа и толериране от модераторите, но и пред очите на всички!
Многократно си деактивирам постингите или ги премествам в други раздели Но даже и в "лични дневници" и не искам да съм популярен! Чесно! Мисля че не съм дорасъл за раздел "изкуство" като някои уважавани поети...
   Мислех да се завра в раздел "други", Но хич не ми се иска да съм от тях... :-)))
Засега, докато в "поезия" пребивават оценители и"творци"  и на поетична смрад, няма да припаря!

    Поне съм доволен и горд от това, че е показах на всички които имат човешки разум и очи, колко просто и безотказно се гонят набелязани и нежелани хора от блога, а не останалите се ограничава  до минимум  естественото споделяне,  че сте примитивни методи на народопсихологията, водещи до страх и примирение.
   Ползата и изводите за мое лично становище, че със същите примитивни маниери се манипулира начинът ви на мислене и поведението социалният живот, и заблудата ви че живеете в свободна, демократична и суверенна държава! Ако тези понятия все още имат правилно отражение в разбирането ни... :-((( :-)))

    Просто си казвам мнението бе!  Може пък и да бъркам! Да, ама не го натрапвам на никой, нито го проповядвам, нито го задължавам да го чете! Ами сложете ме в "черния си списък", и не се проявявайте като психопати и мазохисти да четете,  каквото не ви харесва. Но някой май ще изгубят духовната храна, чрез която съществуват, или просто заплащането си да се проявяват като такива...
цитирай
2. bojil - Прочетох всичко и го оцених- кра...
15.07.2020 23:45
Прочетох всичко и го оцених- красиво е!
цитирай
3. missana - Много хубав и топъл стих, Лекс.
15.07.2020 23:51
Поздравявам те!
цитирай
4. lexparsy - Радвам се че намери думата красиво в написаното Божил
16.07.2020 09:10
bojil написа:
Прочетох всичко и го оцених- красиво е!

   Всъщност аз споделих един катарзис не чувства, и само стремежът им да бъдат душевно позитивни вече е красив.
   Наистина е полезно човек да обръща пясъчния часовник за равносметка когато това е необходимо.
   Пожелавам и на теб много красиви летни настроения.
цитирай
5. lexparsy - И ти много приятно ме учудваш, както Божил приятелю
16.07.2020 09:29
missana написа:
Много хубав и топъл стих, Лекс.
Поздравявам те!

   Това потвърждава споделената ми алегория, че в "Ефира" се отразяват истинските душевни и намерения. А те са такива във вътрешната ми борба със себе си.
   Ами да... Точно така може да разпознаваме и Мразците, които се опитват да влияят на позитивното ни отношение. Достатъчно е само да се "ослушваме". :-))) Спомних си че тази метафора я използвам още от тинейджър...
   Пожелавам и на тебе да се ослушваш, и да чуваш само топли и красиви мисли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1365181
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375