Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2020 20:07 - Страхува ли те моето безсмъртие?
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 1061 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 24.04.2020 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Страхува ли те моето безсмъртие,
и битие, с дарен му вирус се лишило,
и даже от предсмъртното усърдие,
вменено, но духът не придобило!?

Изплаших ли те, с земно целомъдрие,
изстрадано в свой избор на съдбата,
винил себе си, без капка милосърдие,
но непреклонен към прояви на лъжата!?

-------
   Бързам да отбележа, че е стихчето написано в първо лице, е едно тенденциозно и иронично преиграване! По-скоро е послание, след депресиращите ми размисли, дали и сега ще оцелея..
    И написах така докато се хиля от спомен, преди години, за един приятел от детинство, който срещайки ме, ме пита:
 - Ама ти да не си  Макгайвър бе!?
   Ами той ми е много добър приятел, но винаги се учудва, на хора които бягайки от вирусната си и порочна обитаемост, се гмурват в пречистващите предизвикателства на живота...
   И Ха...!, и тъкмо си мислят че ги няма вече, а те изплуват, и докато си поемат въздух се усмихват... :-))) Ако ти подадат ръка на лодката си, те питат "Как си?", и последват спасителни инструкции, как да опазиш себе си и придобитото ти, пазено в неимоверен страх! А като изслушаш търпимо техните оплаквания и страдания, и не си полезен ти викат айде "Ще се видим като се оправиш!" Спомням си че разказах като сбор от вицове  за Зайо Байо в постинг "Здравей, Как си…?" (28.10.2018), но се оказва че тези реплики са си жива реалност!

   Всъщност посланието ми за припомняне е, че Духът ни повлиян, но и контролиращ тялото ни, наподобява вирусоносителя чрез мислите и страха ни, и му дава убежище! По същият начин ни постига това от което се страхуваме! Също като постоянното настъпване на новиъе ни обувки! :-))))
   Но си припомняме също, че страхът чрез вибрациите си, уврежда имунната система на тялото!  Не случайно първите симптоми, даже и на кроновируса, са не тези на болестта, а на съпротивителните сили на имунната ни система! И Неслучайно жертвите са възрастни хора, и вменените от стреса на социалните  им задължителни придобивки! 
    И пак ще припомня дълбоко законспирирана тайна на медиците, че тялото има способността да се самолекува! А медикаментозният лечебен стрес, подтиска тази способност, но и прави милиарди печалба на олигарсите!
   Ще пропусна убеждението за по-висшите цели на страха и стреса,  позволяващи на някои среди да ни контролират по простата схема... Перифразирам - Страх - Възможни "Спасения" - "Свободен Избор" на най-неотложното...

   А всъщност, няма ли във всеки от нас една обвързана ни душевна присъщност на Макгайвър?
image

   А в памет на Фреди ви поздравявам с Who Wants To Live Forever?

-------
   Сетих се и за други усмихнати послания,, свързани с учудващото ни"безсмъртие", и здравословното оцеляване на бездомниците и клошарите,  сред неконтролируемата ни карантинност. Може и да разкажа, ако ми е карантинно скучно по-късно! :-)))


=======
   Добре де, ще си споделя за лични дневници, но най вече защото нямам достъп до по-вдъхновени мисли, край чешмичката на пролетната градинка, заградена с червениленти,,  и пазена стриктно от полицаи! Може би за да не би, някой клошар да не би си бил измил самотно ръцете, след работния ден! :-)))
   За да бъде в контекст,  и попадна в целта, ще визирам през призмата на здравословните ми усмивки, друг спомен със същия мой приятел.
   Ами той, като спортен журналист си е извоювал правото да тества най-новите модели автомобили, за да може да напише угодна за притежателите на парите Ви статия за тях.
   И редовно ми изиграва следната сценка. Без да ме предупреди, но при всеки угоден случай, паркира пред портата ми, слага си черни очила и ми кряска: (импровизирам :)
  - Аре бързай, че шефа нема да те чека бе!
   При което всички съседи си зарязват виртуализиращите ги телевизори, защото нещо реално от истинския живот им се случва да видят, като мъжчв черно и извънземно возило! А аз се включвам сценария като кряскам:
 - Щом му требвам ша ме чека бе! И ти ша ма чекаш! :-)))
  Чета мислите съседски, че аз освен безсмъртен съм и приятел с безсмъртни мутри... Ами нали ги изпозастреляха всичките бе!? Аз не ги мразя бе! Те нека ме мразят необяснимо  си, когато си слагам каскет, и гоня с една пръчка някаква топка за Голф из двора си...
   На сценария не се връзва само една съседска актриса, която се кикоти съпричастно...  Сетих се че като и беше на гости Азис с новия си Майбах, един мой гост, в попрището си на световно неизвестен художник, изгони всички за да се снима пред возилото, за да убеди Света в творчеството му откраднато, което само ретушира!!
  А  ние отплаваме на слънцето с колела, за да го drive-ва възможно най тестово,  докато научавам  всички нови технологии в автомобилното ни строителство, а той се кефи на любопитната ми простотия...! Аз не ща да тествам,  защото имам неистов страх от Жигули... Направо ги привличам! - Ами какво ще стане ако някоя цунка това слънце на което се возим бе? - питам. - Няма бе, пък и има други дето да го мислят това... - ми отвръща... Но все пак откриваме някоя самотна върла полянка, за да издрайфаме оплаквателно пошлостта на живота ни!
  ... но все пак настъпва времето и на катарзиса, когато возилото ме паркира в градинката на Кристал , за да си медитирам мислите погладнал се от страни...  А аз мазохистично си избирам това да стори като събеседник някой от бездомниците или клошарите,  някои от които са с поглед по-интелигентен от тези на околната среда... Ами може би имам дарба с която злоупотребявам редовно, за да ми споделят всички тайни на  оцеляването в съгласната ни социална среда!
   Да! Сред тези, от които ви е гнус има невероятно интелигентни и духовни хора, за които трябва тънко ключа да отвориш вратичката на агресия и страх, зад която се скрили тъй нужното им споделяне.

  ...  но връщайки се към Реалността и  контекста, ще бъде много дълго, тъжно, но и смешно даже усилието ми да ви убедя, че тези хора преживяват по-щастливо и по свой избор съдбата, която някои си мислят че са им отредили, а вие си мислите че съжалявате!
 
П.П. Предупреждавам Предсказателно,  да не ми анализирате запетайките и членуването, защото пиша диктувайки на смартфона си на брега на морето...  ако завиждате на "безсмъртието" ми, само ми елате! Чакам Ви! :-))))))

-------
    Сетих се в какво искам да се преродя брат... Но след като   откупя безсмъртието си,  и си платя смъртните грехове !  Не, не в бездомен клошар, а в бездомно куче! Ами никой не му държи сметка за карантина, и даже може дали си пика  в градинката до чешмичката,  докато му се радват. А и всички хранят   и обгрижват, без даже да ги е молило...
   А този приятел съзерцаваше небето,  но се обърна отвратен от моята досадност. Дано не се оплаче на полицаите,  че нарушавам уюта на карантината му...:-)) 
image





Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Да си призная ли нещо? Когато влизам ...
10.04.2020 20:48
Да си призная ли нещо? Когато влизам в блога ти чета само стиха и не посягам с поглед към прозата, за да не ми накърни лирическия възторг от нестандартната енергия на стиховете ти, в които винаги откривам Смисъл.
Днес за пръв път се зачетох всецяло и установих, че може би съм пропускала Неща, които си струват. :)))
цитирай
2. lexparsy - Особено ценно е за мен споделянето ти Дела
10.04.2020 22:08
wonder написа:
Да си призная ли нещо? Когато влизам в блога ти чета само стиха и не посягам с поглед към прозата, за да не ми накърни лирическия възторг от нестандартната енергия на стиховете ти, в които винаги откривам Смисъл.
Днес за пръв път се зачетох всецяло и установих, че може би съм пропускала Неща, които си струват. :)))

   Много си права, че духовните хора възприемат поетичните послания, които са им нужни, на друго равнище, което е достатъчно за емпатията на техните възприятия!
   А на мене пък ми е толкова трудно, (особено в този блог), да оправдая поетичната си изразност, с това че искам да изкажа мислите си! А аз всъщност им водя записки, за да си ги прочета някога, даже и сега... ;)
  ... помълчах, за да се осмеля да кажа..., че споделянето на позитивните ни, и творчески размисли е една крехка Призма на единомислие, която по Божие подобие убива всички не само вируси но и зли помисли!
   И всички крадци на История,  Култура, Духовност... искат да ни ограничат достъпа до тази "Призма", за да бъдем служители страхува ни и безлични!

:-))) Спомних си един постинг, в който вложих всичките си душевни усилия, и поетични и душевни алегории, имедийни демагогии, но накрая импровизирах какво би казал по въпроса Мечо Пух... и всички бяха впечатлени единствено от неговото мнение:-)))
цитирай
3. missana - Що е лъжа?
11.04.2020 00:45
Бих попитал в контрапункт на Пилат Понтийски. Защото не знаем нито що е лъжа, нито що е истина. Поздравявам те за остроумието, Приятелю!
цитирай
4. lexparsy - Винаги си предизвикателен за мислите ми приятелю, за което искрено ти благодаря!
11.04.2020 01:59
missana написа:
Що е лъжа?
Бих попитал в контрапункт на Пилат Понтийски. Защото не знаем нито що е лъжа, нито що е истина. Поздравявам те за остроумието, Приятелю!

   Въпроса ти, правилно зададен винаги ще бъде контрапункт с въпроса "Що е истина?"
А дали контрапункт на името Пилат е Понтийски? Откъдето произхожда и семитската му греческая грешност! А той отдавна миличкия е помолил Господ, и Той му е простил, но ни е наследил мимолетния  му порок, който себеобречено, но и страдалчески, проповедно и реюигиозни да тълкуваме!
   А Пилат отдавна си е излекувал главоболието, и си споделя с кучето, навярно усмихнат ни на, пук!  Може би и с котарака Бегемот! ( визирам, "Майстора и Маргарита" на Булгаков ;-))

:-))) нарочно се изказах толкова сложно, че да видя как Юлка и приятели ще подберат адекватно фрази, които да осмеят в някакво нечие смислено смислие :-)))

   Пожелания за чисти като пролетните вдъхновения мисли да имаш приятелю, и също толкова чистонравно коментарно поле за споделяне
цитирай
5. fun1001 - :-))..баш, хубаво сравнение си/си/ дал. с лудият демон.. бегемот..
11.04.2020 10:45
чистонравно коментарно поле за споделяне.../

мухахахаахах ха ха ха хаа..
цитирай
6. lexparsy - Ский Младен, как предсказах опита за вникване в контекста, чрез плужене по повърхността му...
11.04.2020 12:59
fun1001 написа:
- :-))..баш, хубаво сравнение си/си/ дал. с лудият демон.. бегемот..
чистонравно коментарно поле за споделяне.../

мухахахаахах ха ха ха хаа..

Аммм теб, забавлителко на простосмъртните, май няма кой да те подсети, че преди да се откажеш от любовта си към един Демон, трябва да си поговориш с него, за да разбереш какво мисли за тебе... а Бегемот е мъдра котка, а ти даже и няма да се научиш да се забавляваш и усмихваш като Него, на смъртоносната човешка пошлост... :-))))
   Вече е късно да го питаш защото ти е опасно... по-добре започни диалог с чеширската котка...,  че до усмихне малко смисъла от присъствието на същността ти...

А този мой приятел сигурно го сърби като го споменавам, защото на един турнир по Голф взе интервю от мене за същността на играта (която не е спорт)! Но като прочетох статията, исках да му сритам топките за изопачените ми цитати които е написал...,:-)))
цитирай
7. missana - Бабодед Юлов е много лесен за предсказване. Шило в торба не стои.
11.04.2020 23:58
Благодаря ти за хубавите пожелания, Лекс! Да ти се връщат!
Благодаря ти и за оригиналите разсъждения!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364686
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375