Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2019 22:00 - Женската, обичаната същност (с добавен завършек)
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 5281 Коментари: 20 Гласове:
6

Последна промяна: 04.05.2019 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
О Боже, колко си шармантна,
осанката ти сочи небеса,
под шапка скрити във вселени,
мен гледащи с очи на Ева.

Цветната ти същност духнах,
и скри мой вятър в малки устни,
прикрити с жест на черно цвете,
Лилит престорващ те прекрасна.

image

-------
   Някой вече са свикнали да ги скандализирам, и даже се кефят сами на злобата си, и за тях непонятна :-)))
   Но ще успокоим милите жени, че ги обичаме и търпим всякакви си, и чувствено красиви и проявени непонятно привлекателно... Но най  ги обичаме и размислящите се и споделящите се по свойски!
   Стихчето написах заради размислите ми за „женската същност“, преследващи ме и напоследък, даже философски, че и библейски :-)
   А израза на думите намерих не „случайно“ в тази илюстрация, която вече не знам Евичка ли ми подхвърли или Лилитка, или двете заедно :-)))

   А дали мистерията на Любовта, Господ не ние Я е поднесъл като проста задача с неизвестни X,Y, но геномно, като колко от неизвестните ни Същности се борят за Нея??? И дали това е същността на някакъв Проблем за математиката, или е задача с „Просто решение“, което някой иска (с някаква си конвекционна конвенция) да забули с още генетично-полови, неизвестни, подлежащи само на нему известни изчисления за половата ни самоличност ???
   Уффф, това все едно не съм го казал :-)))


-------
   След поредно и агресивно преиначения контекст на едно спонтанно споделяне, и за завършек на моя пак спонтанно предизвикан социално-психологически експеримент, вече мога да разкажа доводите за написване на стихчето, като се позова на „Еретично-Езическа“ легенда, като интерпретацията на една тъй позната, но забранена за разказване библейска история, и с опит за „научно-медицински“ отенък. Ще разкажа с кратки позиви само...

   Всички знаем че на шестия ден Бог създал Адам, но и с прозвище Кадмон. Това бил ония райски Адам, без никаква женска на главата му и си бил еднообразно двуполов разбира се. Райско щастие и скука :-)))
   Но за да му създаде работа Господ решил от реброто (думата се превежда буквално скелета, основата, тоест Същността му) Другарка и я нарекъл Жената Ева, А ние да я кръстим с
Х. Но понеже била част от Адам, него да кръстим “XY“.
   А Дървото на „Познанието за Добро и Зло“, което Господ изрично забранил, да кръстим „Ябълка“, но всъщност с него се хранел един Божи Помощник, който така се заигравал със Светлината, че му Викали Луцифер. И нали се сещате че той не бил по-глупав от  Адама и си имал женска Почитателка от Неговата си Същност. А баш на нея Лилит и викали.
   После знаете какво станало. Изкусила Лилит горката Ева да хапне от Ябълката, и така Тя си придобила още една Женска същност, която да наречем
“XX”. А понеже и Адам си хапнал, се заразила неговата част от “X”. Чак тогава милите разбрали че им трябват листа, да се прикрият, от другото дърво в Райската градина – „Дървото на Мъдростта“, наречено „Смокиня“, което им било позволено.
   Та да се върнем на контекста.
   Жената Ева се сдобила с още една женска същност, тази на Лилит. А тази от нейните Същности била много изкусително красива, но обичала странни „светещи“ неща (както Луцифер), които и на Мъжа Адама започнали да допадат, защото се привличали и с неговото си опорочено
“X”. И така  постоянно се изкусявали и всъщност започнали много да си ги харесват тези „светли“ Същности.
   Но харесвали си ги и защото така непоквареното „
Y“ в Адам имало контакт със своето истинско “X” в неговата си Ева, която го гледала през Очите си, когато можела. И само подсказвала че е подобия на Богинята Майка, както Природата, с много имена.
   Но все пак не можели без своите Лилит, която ги подмамвала в „светлините“ на невероятни фалшиви но бляскави Вселени, рисувани от Любовника и, но които все се оказвали, капани за изкупление и осъзнаване за Божието наказание.

-------
   Намерих малко време да допиша, и то е симултанно...
   Тъй наречената Лилит е изобразявана като злата Женска същност, защото е безлична, но и завижда, (както Луцифер) на Божието Творение, и защото Те нямат вече достъп до другото Дърво на Мъдростта. Изобразявана е като змия и по най-ужасни за възприятията ни начини, и с много имена в древните култове и религии.
   Но изпитанието, на което е подложено Божието Творение, разделено на Адам и Ева е да се пребори със Същността на припозналите се за Богове (фиктивно наречени Луцифер и Лилит), изгонени от Божието Царство, и до достъпа им до Дървото на Мъдростта и разбирането Същността на Творението.
   Предизвикателство, което Господ е дал на Адам и Ева е да се преборят със своите грешни Същности от имитациите Му. За да намерят своята Заедност, но преди това преборвайки се Сами със Грешното в себе си... За да бъдат пак ЕДНО.
   А Голямата Тайна е че Твореца всъщност няма никакви „Намерения и Цели“, защото и Времето и Пространството са Негови. Той Е, Сега и навсякъде и във Вас, и във всичко красиво и естествено подредено, точно пред очите Ви.
   А не мислите ли че Той, също като Нас, не Осмисля своето Творение, и мъдро го усъвършенства разчитайки
точно на Нас – Себе Си?!
   Точно за това е казано че „Сме Негово Подобие“ и Той е неоткриваема „мистерия“, защото се е скрил там, където никой не Го търси.
  НАС! Търсещи се!

   Ще отбележа подчертано и многозначително!
   Това което написах е само един личен опит за обяснение на Път за търсенето на Твореца. То винаги е Лично. И най-голямата грешка, която може да сторим е да го натрапваме на други в техния Път!
   А да превръщаме Душевните си просветления в Религия, и то с явната цел да манипулираме другите, и то с ритуали и обвързаности Явно и очевидно заблуждаващи ни за Същността ни... Това си е работа на служещите на „Светлите“ същности на „Богове“ Имитации.
   Едно от Подобията ни на Твореца е „Свободата на Избора“, така фалшиво и до порочност изопачена.

   Ще добавя само че уж най-гениалното изобретение на Подражаващия Светлината е „ИМИТАЦИЯТА НИ“, която е и голямо изпитание. „Празните“ от Божията си Същността хора постоянно ни изучават, за да наподобяват чувства, емоции, любов и красота, с които ни обвързват за да ни купят от Нечие Име.

   Какво можем да направим ли?
   Ами такива хора си вършат тяхната си „работа“ и с явно с Божия позволение :-) Защото избора е наш да преодолеем изпитанията! Ами ако когато са си свършили вече работата, просто им Простим и ги Забравим... Тогава се превръщат в предназначението си Нищо :-)
   А за Търсещите Нищото лесно се отличава, и по много прости признаци, които всеки сам преоткрива чрез
   Различаването!
   Това е същността на Разбирането. То е борбата ни със Себе си. И е винаги Сега, за тези, които нямат много време за губене на Творението. :-)))
   Защото някой беше казал, че Сатаната е Инертността ни. Ентропията на мисленето ни, основен закон и на „науката“ ни.
   Пожелавам!
   Различавайте! Кои Същности са Ваши?
   Отличавайте се от имитациите на Същността си.
...
Оставям отворено за дописване...





Гласувай:
16



1. missana - Винаги съумяваш да ме изненадаш, Лекс!
02.05.2019 22:39
Този ред от стиха ти:

"Цветната ти същност духнах"

е носител на естетическа многозначност. Поздравявам те!
цитирай
2. lexparsy - Ценя мнението ти Младен! винаги улавяш смисъла и споделени строфи на мислите ми!Ценя комплимента ти Младен,
02.05.2019 22:56
missana написа:
Винаги съумяваш да ме изненадаш, Лекс!
Този ред от стиха ти:
"Цветната ти същност духнах"
е носител на естетическа многозначност. Поздравявам те!

Ти си от малкото останали в блога хора, в който освен да си водя бележки, но и мога да споделям!

Добре де... чек и да те разсмея относно харесалата ви реплика...
Добре де... чек и да те разсмея относно харесалата ти реплика...
Амммм, жените си мислят че само те могат да „духат“ брат... но искрено се чудя защо така му викат :-))))))

цитирай
3. lexparsy - Докато трия коментарната химерична истеричност на нечии ментални незадоволености, пак се размислих...
03.05.2019 07:49
   Понеже и мъжете търсят своята Х неизвестна на идентичността си, веднага става ясно коя неуравновесена женска същност са си избрали :-)))

   А като си дочетох знанията разбрах че само при бозайниците е гарантирано наличието на Y хромозома в мъжкия вид. А липсата и присъща на странни природни същества!
На каква ли джендърска същност тъй настоятелно искат да ни престорят за опитомяване, че и да ни маркират, следят и лекуват с ветеринарна медицина? :-)))
цитирай
4. vesever - Това е тайнство, в действителност. ...
03.05.2019 08:30
Това е тайнство, в действителност. Женската същност. Жалко е, че често е била подценявана и потискана, още от древните векове, заради което е била и може би частично изгубена.
Но естеството на живота не се губи, рано или късно избуява.
Женската същност е тази, която дарява живот и красота на света, и нежност и чистота, и романтика и милост.
Един духовен човек беше казал: Дайте Земята в ръцете на жените и за 20 години ще върнат Божието Царство.
Доколкото бях разбрала мисълта му, беше в посока на това, че мъжете все мислят за войни, а жените са милостиви...

Още не съм се събудила съвсем, инак може още много да се каже )))

Химерична истеричност на ментални незадоволености, леле, какво точно определение си й дръпнал )))
Нахили ме от рано ))

цитирай
5. vesever - Ето и малко красота, женска )))...
03.05.2019 08:32
Ето и малко красота, женска ))) съчетана с мъжко звучене...
https://www.youtube.com/watch?v=vfmj8TJYrf0
цитирай
6. lexparsy - Веднага схвана контекста на посланието и разсъжденията Веси :-)
03.05.2019 08:59
vesever написа:
Това е тайнство, в действителност. Женската същност. Жалко е, че често е била подценявана и потискана, още от древните векове, заради което е била и може би частично изгубена.
Но естеството на живота не се губи, рано или късно избуява.
Женската същност е тази, която дарява живот и красота на света, и нежност и чистота, и романтика и милост.
Един духовен човек беше казал: Дайте Земята в ръцете на жените и за 20 години ще върнат Божието Царство.
Доколкото бях разбрала мисълта му, беше в посока на това, че мъжете все мислят за войни, а жените са милостиви...

Още не съм се събудила съвсем, инак може още много да се каже )))

Химерична истеричност на ментални незадоволености, леле, какво точно определение си й дръпнал )))
Нахили ме от рано ))

Сега ще те комплиментирам, че тя интелигентността май по-лесно се постига докато я възпитаваш съзерцавайки женската същност на Майката Природа :-)
Абе то тази идея за даване властта на жените от време на време не е лоша... ама през 20 години май си трябва и някой мъж, че да пооплеви малко райската им градинка :-)))))

А за „химеричната истеричност...“, хехе, понякога и на мене ми е интересно какви съм ги писал в стремежа си да се изкажа с малко думи :-)))
цитирай
7. lexparsy - Наистина ме грабна този клип...
03.05.2019 09:16
vesever написа:
Ето и малко красота, женска ))) съчетана с мъжко звучене...
https://www.youtube/watch?v=vfmj8TJYrf0

и визията на реката и музиката и танца на жената, сляла се със същността и...
Заприлича ми на китайското Тай Чи, на което природата май може да научи по-бързо и от учител в школата :-)
Добро послание за посрещане на утрото.
Благодаря Веси!

П. Но тази река ме подсети и за едно любимо изпълнение на Yiruma – „River Flows in You“, с което аз пък поздравявам приятелите... уффф, ‘айде и останалите :-)))
https://www.youtube/watch?v=7maJOI3QMu0


П. Но ме зарадва и факта , че май вече програмистите на блога не трият „.com” в линковете на коментарите :-)
цитирай
8. lexparsy - Декларирам че нямам нищо общо с „...
03.05.2019 12:25
Декларирам че нямам нищо общо с „химерично истеричното“ инфантилно забавление, предоставено на някои блогъри да „напомпват“ себе си или протежетата си, „кой е по-по-най четен“...
Аз лично страдам, защото трябва да се депресирам да чета малоумни и обидни коментари (както днес), но рядко се „кефя“, и само ако искам да споделя нещо за „обществено достояние“.
Но и когато сред бисерите на някои „хейтъри“ (предоставени Ви пак от модераторите на блога), има такива със стойност за любителите на социалната психоанализа. Като последната обидна, не само за мене тирада на apostapostoloff, който все е безпомощен че не може да изяви „конституционните си права“, и щял да се оплаче... познайте на Кой!!! – на вестник „Стършел“ !!!
Оххх, заболяха ме стомашните мускули от смях. Жал ми е за читателите на вестника :-))))
цитирай
9. missana - Жените са променливи като вятъра, Лекс!
03.05.2019 12:50
Затова така си духат. То си е чиста поезия. Както и да го погледнеш.
цитирай
10. lexparsy - Лелей... Младен, как пък таз думичка баш издухах поетично :-)
03.05.2019 13:09
missana написа:
Жените са променливи като вятъра, Лекс!
Затова така си духат. То си е чиста поезия. Както и да го погледнеш.

Сега брат „духането“ ще стане основна тема за дебат на незадоволените хейтъри, че и на самозадоволените поети даже :-))))
И на Юлка веднага и направи силно впечатление... :-)

П. Ей това му мразя на „модерирането“... Трябва постоянно като тинейджърите да се взираш в смартфона си, че и после 5 минути да чакаш коментара да излезе, за да отговориш... Безплатно занимание и удоволствие да пишеш в блога :-(
цитирай
11. emelika - Адаме, двете ти се нравят
03.05.2019 13:32
Завиждаш на Сатанаила, че чрез Лилит от теб отхвърлена, заблестя във Луцифер. Падението си е дело негово. Дори и след това, на тебе равната, остана нему вярна. Признай, желаеш ти Лилит, дори да имаш всички Евини достойнства.
цитирай
12. lexparsy - На тебе нищо не може да ти убегне Емелика! Както и да е написано:-)
03.05.2019 13:44
emelika написа:
Адаме, двете ти се нравят
Завиждаш на Сатанаила, че чрез Лилит от теб отхвърлена, заблестя във Луцифер. Падението си е дело негово. Дори и след това, на тебе равната, остана нему вярна. Признай, желаеш ти Лилит, дори да имаш всички Евини достойнства.

Аз се опитах да разконспирирам Същността на Жената, но ти кратко и прозаично разконспирира и Мъжката Същност.
Благодаря и от името на други, които ще се търсят в същността и контекста на разбраното! :-)

П. Използвам да напомня на неразбиращите „същности“, които така и не се примириха че „конституционните им права“ да говорят несвързано и да поставят рекорди по брой обиди в изречение е ОТХВЪРЛЕНО!!!
А Апостол, чак Юлка е заразил да си търси „правата“... А един „анонимен“ рече, че той ме бил „напомпал“... Като малките деца, които се крият гардероба и викат „Няма мееее!“ :-)
А бе май Същностите им едни за другия са измислени бе сестро :-))))

цитирай
13. lexparsy - Не мога да не споделя колко успешно се развива моя социален и психологически експеримент...
03.05.2019 15:36
   Идеята ми дойде след „Омразното хайку“ с което исках пак да раtзмисля, а баш всички, които демонстративно си мразят ме обвиниха че аз Мразя... При условие че, освен с огледалото на самоиронията, не съм посетил никой с обидни епитети или интриганство, а отношението ми вдъхновено от красивото, любовта и Светлото в Божието Творение...Невероятно!!! :-)
   Когато човек е хапнал празнично и ритуално от агнето на Великден, той вече се е превърнал в такова! И Младен е прав, че Овцете са Продукта на фермера, а Агнето е Жертвено. Тоест някои са Овце, а останалите трябва да приемем за жертви, даже и на тях самите...
   Сетих се и колко „обидени“ бяха някой, когато разказах и доказах, че даже в автобусния транспорт, Овцете не смеят да защитят „Конституционните си права“, (и даже под формата на мъжкари мачовци) се крият при инцидент, или гледат и подсмихват, все едно гледат всекидневното олигофренско забавно шоу на телевизора...
   Хе... а в това виртуално Блогово Шоу, всички хейтъри се обединиха с цялата си Мощ да слагат минуси, да обиждат с „конституционни претенции“, и да ме искат да ме Разпнат на кръста на обвинението, че аз едва ли не съм сатанинската същност, обичащ само женската такава. Но ако питате настоятелно психоаналитика, че "мрачните" и страхливците, приписват собсъвената си гузна съвест на най-близките... :-)
   Или просто това си и навик, импринтван подсъзнателно, покрай всички ежедневни ритуали, които незабелязано са ни превърнали в Стадо?!
   Чакат Ни още много „Празници“! И много Хляб и Зрелища, преди да се превърнем в Тях. Но ще го забележим само за миг... този на Заколението!
цитирай
14. lexparsy - За завършек на моя спонтанно предизвикан социално-психологически експеримент,
03.05.2019 21:25
вече мога да разкажа доводите за написване на стихчето, като се позова на еретическа и езическа легенда, интерпретацията на една тъй позната, но забранена за разказване библейска история, с опит за научно-медицински отенък.
Ще разкажа в края на постинга с кратки позиви, които после може да допиша, ако имам муза.
цитирай
15. lexparsy - Даже много благодаря за този въпрос Димитър!
03.05.2019 21:58
freeoldmen написа:
Вижте, имам процедурен въпрос.
Ако се провежда публичен социално- психологически експеримент, то не би ли трябвало да се допуснат всички мнения? Как ще звучи: Проведох експеримент, но отрязах мненията, дето не ми харесаха?
Как мислите, lexparsy, по какъв начин ще бъде оценен вашия експеримент от дори и бегла научна точка?

И веднага моля за извинение, за несъобразената ми ирония!
Имах спонтанна „муза“ да напиша това стихче само за Приятели, които повечето са изгонени вече от Блога, точно от тези, които по никаква „процедура“ не желая да допускам в постинга си. В предишния трябваше да ги изтрия защото Веси каза че я е гнус да коментира... Ами... душевна чистоплътност просто :-)
Идеята ми за този „експеримент“ е спонтанно иронична и подсъзнателна, и подчертавам Лична и за лично ползване! А се зароди след поредните и привични „коментари“ с не само несвързана разбираемо реч, и без никакви позиви за размисъл, но и с нецензурни обиди... И то от хора, които от години демонстративно и публично тормозят мародерски блогърите...
Ето виж на... с приятелите си разбираемо споделих и хумор и разбиране и полезно размисляне, и позитивни емоции даже.
А на смислени въпроси, каквото ти задаваш, винаги и добронамерено отговарям.

Пак ти благодаря и ти желая релаксиращ и празнично споделен уикенд.
цитирай
16. lexparsy - :-)))))
04.05.2019 00:02
freeoldmen написа:
Разбирам вашата неприязън към субектите, демонстриращи "никакви позиви за размисъл". Аз също ги трия без милост. Но това е, защото вече не правя експерименти.:-).
Но дори експеримента да е за лично ползване, според мен, е редно да се оставят олигофренните коментари. И да им се отговаря. От вас. Защото публикувате в отворена медия, и бягството от отговори не е приемлива опция. Издава слабост и невъзможност да се защитава позиция. Според мен, както казах. Надявам се, че не съм ви обидил. Не това е моята цел.

Говоренето на "Ви“, не е присъщо за припознати приятели, за които е предназначено споделянето ми :-)
А КАК СИ ПРЕСДСТАВЯШ ТИ??? да защитавам Позиция сред хора,сядайки на масата ми и крещеики обиди и илигофренски изказвания... ИМАМЕ ЛИ ДУМАТА?
А Твоята телевизиона обоснованост е просто синтетична... И СИ ОТ ТЯХ! ПРИПОЗНАТ, НО С ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧИП :-))))))))))))))

Просто, по късно ще Почистя мислите и постинга си...
Но и на тебе благодаря, и блгопожелавам... да се споделяш само с Ближни :-)
Жив да си... НОООООО, на своето си Място!
цитирай
17. vesever - Лекси, не съм вкъщи и трудно пиша от ...
05.05.2019 09:07
Лекси, не съм вкъщи и трудно пиша от тел.
А, линковете ги орязват още, обаче аз си ги дописвам и ги надхитрявам хаха.
Като се прибера, ще коментирам по-задълбочено, сега съм при "сезам, отвори се! ")))
цитирай
18. roden - Успокой се!
07.05.2019 02:33
Имаш си грехове, като всички нас, и те те кипят. Търсиш оправдание за треперещата ти душа в другите, в нападките им и пр., но ти сам себе си нападаш, предизвикваш, за да заглушиш съвестта си чрез "онеправдаването" си. Остави това, то до никъде не води. Е, води, в блато. Лекс, отдръпни се от суетата на писането, защото тя само храни пожара в теб. Опиши себе си в себе си, без нищо да спестяваш. Ето, това е смелост! Направи го, УЖАСНО трудно е, но го направи, до край, и после непременно ще ти бъде разкрит пътя ти. Съветвам те, защото бях като теб.
Не ми се обиждай, уважавам те, искам да ти помогна чистосърдечно :)
цитирай
19. roden - Забравих
07.05.2019 02:34
Моля те, не ми показвай коментара - само за теб е.
цитирай
20. lexparsy - А бе РОДЕН...
07.05.2019 10:17
не знам къде си роден и Кой ти каза че можеш да съветваш размисляши се в този блог без да си припознат с нещо споделено..
След като аз си показвам имам смелост да си показвам Същността и мислите... ще покажа и коментара ти с който ме ангажираш...
Ако имаш добро отношение, просто го покажи... А СЪВЕТИ от "Приятели" СЪВЕТВАЩИ МЕ... "добронамерено"... Лелееееееййй... идвами не на св, Георги да се престоря... а на ... уффф нема да си хабя асоциаците...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364177
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375