Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2020 08:52 - Второ заключване за Великобритания? Доказателствата просто не го оправдават
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 556 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 29.09.2020 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Второ заключване за Великобритания? Доказателствата просто не го оправдават

image Роб Лайънс

Роб Лайънс е британски журналист, специализиран в областта на науката, околната среда и здравето. Той е автор на „ Паника в чиния: Как обществото развива хранително разстройство“.

Сега, въоръжена със статистически данни и експертни съвети, британската общественост е много по-добре информирана за Covid, отколкото през март, и няма да издържа на поредното заключване, наложено от политици, които са се справили неправилно с пандемията на всяка крачка.

А задаващата се втора Lockdown във Великобритания, като част от случаен подход на правителството за справяне с пандемията от коронавирус, е обречен да се провали поради една причина: почитания "Блиц духа", че всички сме заедно в това е изчезнал. Сега това е всеки за себе си.

От няколко дни се говори за поредното предстоящо налагане на сурови ограничения върху нашето движение. Докато първото национално заключване беше общоприето, всяко последващо действие - наречете го „прекъсвач“ или каквото и да е умно име, което харесвате - ще бъде малко по-сложно.

Вижте какво се случи в Мадрид през уикенда, където вълна от протести обхвана испанската столица с хора, които се обиждат от усилията на регионалния президент да намали степента на инфекция в някои райони над 1000 на 100 000, като ограничи движението на 850 000 души

И когато Изабел Дааз Аюсо откровено предположи, че "начинът на живот" на имигрантите, живеещи в тези квартали, допринася за проблемите, тълпата настоява тя да подаде оставка. За какво? Опитвате се да ги запазите в безопасност?

image

СНИМКА НА ФАЙЛА: Хората демонстрират срещу блокирането и използването на маски за лице на площад Трафалгар, на фона на избухването на коронавирусна болест (COVID-19), в Лондон, Великобритания, 29 август 2020 г. ©  REUTERS / Хенри Никълс СЪЩО И НА RT.COMВторо заключване за Великобритания? Доказателствата просто не го оправдават

Не забравяйте, че Испания имаше драконовско тримесечно заключване, при което през лятото децата се затваряха на закрито, но те разпознаха, че всички са в нея и са залепнали за оръжията си. Сега този дух се разтвори, тъй като хората твърдят, че правителството разпространява страх и омраза сред вече маргинализираните общности. Вниманието е обърнато от борбата с пандемията към борбата помежду им.

Това непринудено спазване се втвърди и във Великобритания. Не приемаме толкова много думите, идващи от познатия подиум на Даунинг Стрийт в наши дни.

Защото сега имаме месеци на домашни експертни уроци от впечатляващото дуо от правителствени учени Крис Уити и Патрик Валанс, чиито внимателни, премерени обяснения и прогнози задвижват истинския разказ зад бустеризма на правителствените „лунни снимки“ и „световен побой“ ”Се хвали.

Миналата седмица Борис Джонсън ни каза, че всичко ще свърши до Коледа. Сега здравният секретар Мат Ханкок казва, че може би не. Този вид „каза той, тя каза, че глупости е тест за търпението на никого, но можете да видите откъде идва отчаяно обичаният премиер.

image

ФАЙЛ СНИМКА. ©  Getty Images / Massonstock СЪЩО И НА RT.COM

Covid Stasi: Ще станете ли агент на държавата и ще съобщите за нарушения на правилата на Covid от вашите съседи?Хората искат връщане към нормалното, дори ако това „нормално“ е различно от това, на което сме свикнали, и BoJo държи да бъде този, който да разпространява добрите новини. 

Но ако искаме да видим миналото, тогава трябва да се придържаме към фактите. Така че преодоляването на процента на инфекция и този най-важен ключов брой случаи на сто хиляди ни дава нещо, върху което да се съсредоточим в начина, по който се справяме с тази непоносима бъркотия в нашите региони, градове, градове и села.

Проблемът с предоставянето на цялата статистика на обществеността е, че хората ги усвояват, изхвърлят, смачкват ги в голяма смрадлива топка и ги хвърлят обратно в лицето ви.

По-задълбоченото разбиране на значението на тези цифри може да бъде използвано срещу същите правителствени експерти, които ги предоставиха. Знаем, че опасенията за разпространението на болестта се увеличават, когато степента на инфекция достигне 20 на 100 000, така че нека да разгледаме това на място.

От 32-те квартали в Лондон, в момента 18 са заразени над прага, който започва да бие алармени звънци. Но това означава, че 14 не.

image

Британският премиер Борис Джонсън се завръща на Даунинг Стрийт 10 след заседание на кабинета в Лондон, Великобритания, 15 септември 2020 г. ©  REUTERS / Peter Nicholls СЪЩО И НА RT.COMСмесените съобщения за шпиониране обобщават ужасното справяне на Великобритания с кризата в Ковид ... времето за клауна-клоун Борис Джонсън изтича
 
Така че, съответно, трябва да има някои допълнителни мерки за блокиране в тези области над лимита, но не и в останалите. Например кварталът, в който живея, е далеч в списъка, както и Уестминстър, смайван взрив в центъра на града, заемащ големи части от Уест Енд, където магазини, барове и ресторанти отчаяно се нуждаят от клиенти, пиячи и гладни клиенти оцелеят. Да се ​​наложи спиране върху тях и ужасното въздействие, което би имало върху шансовете им за оцеляване, би било икономическа и психологическа жестокост. Така че оставете Уестминстър извън списъка.

Трудно е да се разбере защо кметът на Лондон Садик Хан би поискал универсално заключване на столицата, когато той трябва да прави всичко по силите си, за да държи колелата да се въртят навсякъде, където може - дори това да означава малко по-бавно въртене от обикновено.

Той не би трябвало да прави брифинг срещу правителството относно заповедта за връщане към офиса, защото не само разочарованите шефове, обитаващи офиса, смятат, че работят с по-малко от пълна сила. Общественият транспорт, магазините за сандвичи и свързаният с тях бизнес също губят.

Но проблемът с миниатюрния кмет на Лондон е, че той се чувства изоставен и непрекъснато търси политическа активност с едно око на изборите догодина. Подобно на бившия си колега от лейбъристите в Манчестър, кметът Анди Бърнъм, той иска покана да седне на масата с възрастните на срещите на високо равнище COBRA, където да се преструва, че всеки принос, който може да направи, е незаменим в борбата срещу пандемията .

За съжаление на двойката, тези покани не са на път да дойдат, така че сме закъсали с двама изскочили регионални лидери, които поставят, придават и пишат за внимание. Благодарение на този експертен коучинг, който споменах, обаче, много от нас сега са също толкова добре информирани, както и тези, за които се твърди, че отговарят за допълнителната полза от гледането на сътресенията без изкривената призма на политиката.

Всички ние усещаме все още резониращия икономически и психологически вторичен трус на месеците, прекарани в затворени помещения. Сега се появихме, щетите по нашите главни улици и търговски обекти са ясни. 

Магазините уволниха персонала си и свалиха капаците, за да не се върнат. Сега трябва да се изправим на опашка по пешеходната пътека навън, само за да влезем в магазини, които преди рядко бяхме почитали с нашия обичай. Приятелите и семейството са без работа, градският транспорт е само краен вариант и ние прекрачваме изхвърлените маски по улиците, сякаш са прекарани презервативи. Наистина е съвсем нов свят.

Но заключванията, обхващащи широки части на нацията, няма да спечелят обществената подкрепа, необходима за успешното им придържане. Трябва да има малко повече креативност и интелигентно мислене от нашите лидери и малко по-покровителствени и глупости, ако искаме гладко да преговаряме за втората вълна на Covid-19.

Това може да се направи, но второто национално заключване не е подходът, който да се използва.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. missana - Британците се издъниха отвсякъде и така им се пада.
29.09.2020 09:01
"Хитрата сврака - с двата крака!"
Миграционната вълна им взе силицата. Сега ще им се наложи да прибегнат и до расизъм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743186
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031