Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2020 01:11 - Бих те... докато... бихме се били...
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1973 Коментари: 7 Гласове:
15

Последна промяна: 30.07.2020 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бих те забавлявал, докато
не отегча от смях очите ти.
Бих с теб размислял, докато
не искаш да преспиш мечтите си.

Бих те възхвалявал, докато
не почувстваш своята безличност.
Бих те критикувал, докато
не съзнаеш своята значимост.

Бих те утешавал, докато
не поискаш мен да натъжаваш.
Бих те разгневявал докато
бездушно ме успокояваш.

Бих те изповядвал, докато
не поискаш аз да се разказвам.
Бих ти се оплаквал, докато
не кажеш, че се възгордявам.
-------
Не Бих те заобичал, докато
не споделени сме, каквито сме.
Не Бих ти го казал, докато
не го знаеш и познаваш ме.
-------
Но и...
Бих ти теглил майни, докато
не бих теб" забравил и простил.
Бих наглостта търпял ти, докато
бих бил до теб", и реално споделил!!!

=======
   Само да си споделя дневнично, че може да забравя.
   Четейки си вчера, морско дълбочинни и небесно сини постинги, сред пясъчните си страхове да пусна усмихнато коментарно камъче някъде, джапвам смело сред вълничките на приятелска приятелка... Но след слънчевото ми възрадване, много скоро пак съм облъхнат ветровито, даже отвъд модераторската шамандура, от присъствената воня и маранята на "Морска Песен" и "Юлски водорасли"...
   И след поредното си облачно засенчване, направо пак реших, че на този блогов плаж не бих прихванал възрадван слънчев тен.
Твърдо решен да променя статуквото на споделеното си морско нахождение, намирам в блоговото си плажно иглу, заетостта от хавлията ми, където се изнахожда мястото, именовано "Тук", за да си деактивирам пясъчното блогово съприкосновение... И...
   Телефонно ме прекъсва Саша... С негови проблеми, но наопаки на гръцката камениста усложливост... Ами защото той ме дразни, като твърди, че помагал на хората, защото Бог така му бил казал. А освен това отказва всякаква форма на подаръчни или благодарствени възвращаемости...
   Приемам междуклетъчния температурен колапс на заобикалящите ме летни психоаномалии, за да разбера смисъла на Божественото Смирение. А то пък ме принуждава да се се насладим със Саша на по чаша Bacardi с много лед и лимон...

   Уфффф, пак се разприказвах, и изгубих контекста... Помня, че Саша ме обрече да съм си бил вземел бутилката... — Ама не я искам бееее! Зарад нея! Ша взема пак да напиша още нещо на Блога, че пак дразнещо да си ме мразят...! И май така съм бил сторил... :-)))
   Аз вече не помня, но агентите на блоговите модератори ще ви разкажат информирано и критично, и със забавна непременност.
:-)))))
   Аааа, щех да забравя! Мъдерувам си ви коментарностите, но без гаранция за спонтанна прозаична отговореност като...,  
:-))))) Бих те... докато... бихме се били...
---
Уффф..., тоз " път. ..
Бих приятелски молил докато
не адекватнеш за медийни  потвърдителности... Защото моите биха те  скандализирали  и, уффф,   забравих думата., но завършваше на ..ли! 



Гласувай:
18



1. didige - А аз ти казвам отдалече, "Н...
28.07.2020 08:43
А аз ти казвам отдалече,
"Наздраве!" и "Прекрасни дни!"
Отново смях се с теб човече!
Щастлив бъди и остани!

Здравей Лекс!:)))
цитирай
2. lexparsy - Здрасти Луупи
28.07.2020 16:12
loop1 написа:
ай за нищо не ставаш бе стихоплетеца аврам.

стига дрема в блога.

пий си хапчетата и лягай.

омм сестро иии гушшш татко.

ти си в матричката

   Пускам те на прага, че приятрли да те огледат наметнат с вълча кожа....
Откъде пък извади този стряскаш със своята категоричност вълчи вой. Май блоговете овце са привикнали тъй да ги си ги стряскаш...
   И понеже си настръхнах антенно няколко косъма, за да схвана еМисията ти на циклични Мразна блогова безличност, в която блоговите модериращи са инвестирали...
Като каза за хапчета, се сетих за манталитета на повечето полицаи, които си приличат с хейтъгите по равноделната им наглост и неадекватност!
   Защото скоро едни такива ме питаха дали нося дрога и хапчета..., и им викам
— Ами аз даже хапче за сън си го цепя на две, и то само по пълнолуние бееее! - и понеже не ме разбраха, си вадя ножката, отварям я, и им показвам как си цепя нощното хапче, докато им соча дневната Луна... Много лесно се стресират брат, защото отстъпиха и се отказаха да ме тарашат... :-)))
   Между другото, да знаете че в Гърция могат да ви глобят, дори арестуват ако носите острие по-дълго от 4 пръста! Един приятел изхвърли комбинирания инструмент от чантата ми, защото искал да се върна след разходката си... А аз изхвърлих и химикалката си защото един китаец ми каза че тя може да е по-опасно оръжие от безопасното ми е ножче, и е дълга цяла педя :-))) . И от фиша за глоба на полицая можел да стори фунийка, с която да го приспи като малоумен хейтър през деня, и без нощно хапче....
   Уфффф, бих ти разказал и още много смешки за полицаите Луупи, но май ти си свикнал да се усмихваш само на гадории с твоята компания.
   Само те моля да предадеш на астролога ви, де си пише дългите коментари в тоалетната на кръчмата ви.  Там все някой ги чете!  аз ги трия въпреки че предишният ми постинг достигнаха до 7 без да броя анонимните не Пук.
   Прекрасно и циклично блеене ти пожелавам, и без вълча кожа, но в твоята си кочинка!
цитирай
3. lexparsy - Хей здравей Дидкоо,
28.07.2020 17:02
didige написа:
А аз ти казвам отдалече,
"Наздраве!" и "Прекрасни дни!"
Отново смях се с теб човече!
Щастлив бъди и остани!

Здравей Лекс!:)))

   Само да знаш к'ва възрадвана усмивка ми цъфна че те чувам, и че съм те усмихнал! :-))
   И ти си от блогърите, които най са гонени заради чистите ти като детска сълза стихчета (и ръкоделия даже), но пак си Тук на Пук... :-)
   :-))) Помня, че се запознахме преди три години след като излаях на Юлка да се маха от красивата ти полянка.... А това не е маниер на останалите да се споделят в този инвестиран от хейтъри блог... :-)
Така ми се иска пак да върнем традицията да си купонясваме позитивно мислещите!
   Цункай децата и специално мъненката, ако ме помни.
   Гушнати прегръдки и поздрави, и на морето ти край Балчик, от мойто уж временно... :-)))
цитирай
4. tonsun - Бих винаги те чел - харесвам не...
28.07.2020 20:07
Бих винаги те чел -
харесвам нестандартния ти стил!
Много му се кефя -
чрез него Сивите с порядъчна доза ирония
богато си нагостил!;) :))))

Поезията бяга от мен по тъч линията, но пък винаги оценявам добрите попадения!
Поздрави!
цитирай
5. lexparsy - Много ценя твоето разбиране и мнението ти Тонсън
28.07.2020 23:19
tonsun написа:
Бих винаги те чел -
харесвам нестандартния ти стил!
Много му се кефя -
чрез него Сивите с порядъчна доза ирония
богато си нагостил!;) :))))

Поезията бяга от мен по тъч линията, но пък винаги оценявам добрите попадения!
Поздрави!

   Относно поезията, съм и дал изгодна за разбирането ми дефиниция че е душевен словесен изказ! И преди малко при Ваня споделих че е кощунство да се подлага на оценка и камо ли критикува и оплюва особено публично и приятели. Това е все едно да лишаваш човека от стремежа му към красивото, любовта и истината, и го правят само същества обладани от техните противоположности.
   Хе...,  ами начинът по който и ти изразяваш това в което се вживяваш аз бих нарекъл прозаична поезия,  и също е душевна дарба! :-)))
   На мене ми е непримиримо тъжно, че на хората с дълбока душевност им е вменен страх и примирение, които се затвърждават и от неоправдана агресия, която пък е явно мародерство.  А то пък е качество а подли и страхливи хора, защото нападат слабите и чувствителните които са склонни и да прощават.
   Поругаването на хора с богата душевност и лишаването им от възможността да споделят,  за тях е престъпление по-тежко от физическия затвор и мъчение на тялото. А единствената причина тези наглеци да го правят е това че им позволяваме! А те в повечето случаи са страхливци които се крият зад изопачените ни закони,  и започват да църкат и квичат ако се възползваме от правото си да се защитим което си мислят, че са ни забранили...
   Докарали са ни до там, че естествени и толерирани са поетични послания, да не споделяме Любовта си, защото е опасно. Аз и това не бих критикувал защото е въпрос на личен избор и път на душевно разбиране.
   Уффф, пак се увлякох... направо комплекс ме гони вече че много приказвам, а даже на някои приятели в блога, трябва с биберон да ги захранваш с очевидната истина.... Олейй..., Много съм гаден брат. Нищо нека си ме мразят... , но все си се компенсирам нещо, за да се усмихна :-)))
   Придължавай и ти да бъдеш все така последователен, като ни въодушевяваш с душевните си емоции!
цитирай
6. lexparsy - И друго да споделя, на тебе, но и най вече на себе си...
29.07.2020 01:28
   Аммма знаш колко си ми е противен този придобит сарказъм, съчетан с изопаченото от фантазия до безобразност "чувство за хумор". Амо те са нещо като рефлекс от постоянния стрес, че някой ти замахва и после ти бърка в джоба да ти гепи от достойнството...
   Мразя и да си измислям прости и смешни детски алегории, за да постигна някакво разбиране... После говоря с нормален човек, а той ми вика — А бе ти за малоумен ли ме мислиш бе!? :-)))
   Егати..., искам да избягам на някое случайно оцеляло естествено и природно място, населявано от най-обикновени "първобитни" хора, с които даже не са нужни толкова думи за да споделиш нещо уж толкова за нас сложно... :-)
   И ако им разбиеш с един голям камък телевизора, и направиш "жабка" по морските вълни със смартфона им... да не го приемат за фатално за живота им събитие... :-))))))
цитирай
7. didige - А аз ти казвам отдалече, "Н...
29.07.2020 09:05
lexparsy написа:
didige написа:
А аз ти казвам отдалече,
"Наздраве!" и "Прекрасни дни!"
Отново смях се с теб човече!
Щастлив бъди и остани!

Здравей Лекс!:)))

   Само да знаш к'ва възрадвана усмивка ми цъфна че те чувам, и че съм те усмихнал! :-))
   И ти си от блогърите, които най са гонени заради чистите ти като детска сълза стихчета (и ръкоделия даже), но пак си Тук на Пук... :-)
   :-))) Помня, че се запознахме преди три години след като излаях на Юлка да се маха от красивата ти полянка.... А това не е маниер на останалите да се споделят в този инвестиран от хейтъри блог... :-)
Така ми се иска пак да върнем традицията да си купонясваме позитивно мислещите!
   Цункай децата и специално мъненката, ако ме помни.
   Гушнати прегръдки и поздрави, и на морето ти край Балчик, от мойто уж временно... :-)))

Да, разбира се, като моята и непременно с чадърчето!Още го използвам.
Хубавото е, че остават красивите неща.Онези които те радват в трудни моменти.Докосват те и те пазят когато и колкото е нужно, другото избледнява и се забравя.
За Сократ няма да споменавам и то точно на теб.:)))))))))
Тук е чудесно.Чувствам се много добре.Нямам време за нищо :))).Прескочих за поздрав.Ако ми остане временце, маааалко,може и да пусна нещо от ландшафтните ми творения, и не само.:)))Да, да, сега пък това:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363763
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375