Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2020 11:36 - Поредно предупреждение до съдържателите на блога. + ОВЧИТЕ МИ РЕЗОЛЮЦИИ
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5906 Коментари: 41 Гласове:
25

Последна промяна: 03.07.2020 15:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        Изпратено и на електронната поща

  Мисля че е време да вземете мерки, господа собственици и модератори на този блог! Или да бъдете съдени, ако не от непризван Вам морал, то от  закони, които все още го съобразяват,  което все още се надяваме!
  След дългогодишния психически терор на личности с прозвище "Юлия, и Сие", които пред очите на всички изгониха от блога, и ограничиха споделянето на стотици хора, чрез интригантство, сега apostapostoloff, morskipesni и други обикалят денонощно всички постинги с обидни коментари и умишлени интриги между приятелите!
   Apostapostoloff освен задължителните си малоумни коментари, от вчера изпраща последният ми стих на всичките ми приятели, даже като негов... Пазя всички коментари и обиди към мене, даже и към децата ми!
   Това е умишлен психически тормоз, който неведнъж съм доказал, и на Вас и на блогърите, че не само не ограничавате както сте длъжни, но и умишлено толерирате!
    Преди време се оплакахме на служби, които би трябвало да сезират прокуратурата за подобна умишлено мародерство, но ваши поддръжници надлежно ме уведомиха заплашително на какви служби сте били инвеститори! А други приятели ме предупредиха да внимавам с Вас, но и с някакви си хора от блога!
    Ама Кои сте Вие,  толкова незнайни но опасни бе???, че си позволявате да предоставяте пространство  на хората за споделяне на интересите,  но и личните си мисли и съдби, а допускате  до тях  мародери  които да се гаврят с достойнството им!? В блога даже и модераторите които според мен са идентични с някои от хейтърите, се крият като мишки, и не взимат никакви мерки след дългогодишните оплаквания! Да не говорим че умишлено им е предоставен  софтуер  за помпане (увеличаване на броя четения) на собствени и чужди постинги, но и достъп  до лична информация и до личните коментари, които се е случвало да се изтриват и даже да модифицират.!
   Независимо от декларираните правила за толерантна комуникация в блога, никой никога не е взел мерки тя да се нормализира, и да не се накърнява човешкото достойнство на пишещите! Напротив от години тази практика, не е възпирана, но е и доказано толерирана.
   Ще отида и по-далече с твърдението си, че всички които през това време страхливо и примирено приемат това за нормално, аз пък ги приемам за съучастници!

Lex Parsy

П. П. Предупреждение предимно към новите блогъри!
   Дейността на тези Хейтъри, които все повече хора предполагат за платени, е добре организирана (доказано), и използва неподозирани от вас методи. 
   Примерно могат да помпат постингите ви за четени, с цел да привличат и други наивници за споделяне, и им се доверите, докато так причакват жертвите си,  каквато сте и вие.
   Често използвани са фиктивни комплименти които се отличават с малкото слова и неадекватност,  и пак със същата цед,  да оплюят и обидят ваш приятел и много често да развалят отношенията ви с него.  Това при мен заработи десетки пъти!
   Бих изреждал мноза примери за УЖ малоумното им държание, което даже някои съжаляват и оправдавза, за мой ужас :-(((, но все още съм афектиран от това че Веси повярва, че стиха ми е на Апостолов, и го похвали даже... А аз може би ще изгубя още един приятел, при който да коментирам спокойно и без да си разваля настроението за деня, както това беше постигнато... за пореден, от хиляди пъти с мене, и десетки хиляди с останалите блогъри!

   Аз лично във всеки постинг се старая освен да размисля, но и задължително да усмихна някой! Затова ви припомням един мой стар постинг " В дядо Блоговия двор"  (image

-------
   Подсетен от elizabethborislavova дописвам, че за пишещите в блога, и особено за новите трябва да има много дълъг инструктаж и информация.
    Аз пиша от три години, и не се смятам за ветеран като някой, но адски ми е жал когато видя хора пишещи и споделящи прекрасно, но винаги предсказано от мене стават жертва! Напускат блога възмутени и разочаровани или просто си ограничават до минимум комуникациите с приятели.
   А едно от многото неща които аз подозирам е че този блог е платформа за социално психологическо проучване, плод на нечий извратено гениален ум, част от пирамида от такива. И всеки странно изглеждаш за социума и има досие. А целта на хейтърите е да ограничат комуникацията между интелигентни и будни хора, за което са наети или наивниц и  излезнаващи се психопати, или се плаща на добре организирани  психо-научниманиаци!!
   А психопортрета нас"световноизвестнитят"  астролог Апостолов и неговата самоотвержена и неуморна упоритос,  много ми приличаНа такъв.? :-))))) 

    И пак прогнозирам, даже и ще предскажа че отговорът на този постинг ще бъде перфектно работещата стратегия която се нарича МЪЛЧАНИЕ! Защото принципът е че когато нещо работи непоклатимо без никой да протестира и да може да направи нещо, не е нужно и ти да правиш каквото и да е. Преди време бях написал постинг със заглавие "Вие сте овце", на чиито доводи само хейтърите протестираха. Затова и сега визирам много обвиняеми, които не знаят че даже обединената мисъл, да не говорим за словото са голяма сила.  Даже и когато си мислят и със сигурни че властта на два е тяхна, даже и чрез институциите от които зависите!

-- - - - - - 
   А докато  Апостолов тържествува  самодоволен,  че е център на внимание и е успял с пробива си,  очаквайки  своето възнаграждение... , а всички ни убеждават че трябва да се оправяме сами, аз припомням на Апостолов, че съм обещал да се видим пред свидетели..., по-малко от тези пред които се гаври с отношението ми, даже и пред "малоумните" ми според него деца!  А до тогава още му обещавам, че всяка мисъл за мене ще си я слага на страна,  където доктори и психиатри трудно ще му издрайфат, нито астрологично прогнозират! 

_________________________
≠====================
   РЕЗОЛЮЦИИ
   Написах този постинг не като оплакване, а като лакмус за осъзнаване на средата в която се опитваме да творим и да се споделяме?
   За да приключа с това натрапено ми настроение, за сметка на насилствено отнетото ми позитивно ще си направя прогнозираните от мен, но неосъзнатите от повечето блогъри резолюции.
   ЛИЧНАта ми РЕЗОЛЮЦИЯ е че след месеци усилия Апостолов успя, но чрез безскрупулната си наглост да изпраща един съкровен за мен и за чувствата ми стих на всичките ми приятели от негово име. И не къде да е, а при един изпълнен с позитивно мислене и любов човек както Веси, която вярва в доброто отношение и го раздава на всички. Постигнатият резултатът бе, че унижи споделените ми  чувства,опорочи поне два постинга,  и провокира други на мои приятели, както и намеренията за позитивно споделяне на много хора.
   ВАШАТА РЕЗОЛЮЦИЯ аз я провокирах, като допуснах за пример коментарите на
apostapostoloff и morskipesn, но ще трябва да ви я разкажа защото май малко хора я осъзнаха. Пред очите ви тези хора демонстрираха че нямат нито срам, нито страх от поведението си!  Прочетете коментарите им на тържествуващо самочувствие че могат безнаказано да продължават Явно целенасоченият си психически натиск върху отношението ви и настроението за споделяне с приятели.
   Не усещате ли една добре позната воня  на менторския тон със самочувствие, че не сте дорасли да имате собствено мнение и лични душевни споделяния, които не допадат на техния по-висш разум, на който сте длъжни да предоставяте достъп, за да Ви превъзпитава, напътства и контролират.
   Честно бе..., имам чувството че аз съм единствения който вижда олигофренията на психопат в подобен коментар:
   "Аз не разбирам много от поезия, обаче ми харесва защото има ритъм!" (цитирам по спомен)
   И Вие това го приемате за комплимент, който ви радва, и повишава самочувствието, и благодарите, и имате уважение към този човек, който да пускате в аудиторията си?! Без да подозирате ни най-малко как ще отговори на ваш приятел в постинга ви, и какво ще коментира за Ввс в неговия!
   И пак се чудя... Как може да има толкова много овце, водени "Успешно" от толкова малко пастири, с поведение на психопати, но владеещи изкуството на демагогията и народопсихологията!?
   Спомних си, че във всички социални общества от хилядолетия, тези които се възползват от слабостите на хората или ги ограбват се наричат Мародери. А отношението към тях никога не е било подлагано на обсъждане. В мирно време са ги заливали с катран и въргаляли в перушина,  да се скитат така свободно. А във военно време сами може да се сетите... А сега? На каква социална свободия ви е наложено насилствено да се възрадвате бе хора !?  

   Аз ли?  Пиша си тук моите стихчета за лични дневници, и с плахото намерение да споделя размисли, и задължително усмивки и добро отношение с неколцина приятели, останали да пишат тук, но зад висока ограда, и недопускащи агресията на свободно допуснати хищници, в мимикрия на хора?!
   Старая се да приличам поне на Санчо Панса, който слуша Дон Кихот, говорещ за свободата, но поне не сочи никой с обратния край на копието.  Както някои, които с него си зариват с шума отходните нужди, изръсени спонтанно пред портата на хората, докато им кряскат през оградата.. :-)))))
   Но от опит с подобни прогнози на битието ми, като на този астролог, който не само усърдно я изчисли, но и настоятелно реализира, и аз започнах да получавам пророчески видения братче...  Виждам как световноизвестният ерудит е привикан на съвещание.. и след тихи аплаузи и потупвания по рамото от колеги, шефа го смъмря че работи непрофесионално и подценява жертвите си!  и му е препоръчан да мине нов задължителен курс за илюминиране, докато нежността носа и заеме от друг професионалист. До мъжете в черно с Просветване на споюените,  прибягват само в крайни случаи брзная! Но знаят че то работи само на страхуваните смъртни души, а аз наивно се издмоят,  че моята е безсмъртна...! :-)))) Забравя тях, но любовта, честта да се проявява и защитава, и добротата и красотата, с които я радват, остават!



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marconi5659 - Въпросният другар,
02.07.2020 12:03
... Апостол Апостолов мина и през мен - аз обаче най-възпитано дръпнах синджиря на баеркасата и той потъна надолу по тръбите на гириза...
цитирай
2. morskipesni - Никога не ползвам нецензурен език.
02.07.2020 12:10
Спазвам правилата на блога. Често се налага да изоблича бездарниците, правя го културно и по европейски.
цитирай
3. elizabethborislavova - не му се връзвай
02.07.2020 12:23
Добре е че даваш тази информация
цитирай
4. lexparsy - Много се надявам да съм сбъркал с преценката си като те цитирах
02.07.2020 12:54
morskipesni написа:
Никога не ползвам нецензурен език.
Спазвам правилата на блога. Често се налага да изоблича бездарниците, правя го културно и по европейски.

Но твоите доводи са много показателни за това какви критерии имаме за обидно нелепо и даже интригантско!
Както преди малко споделих навеси Важен е "крайният резултат" че хората се оплакват от неконтролираното безцелно и ненужно разпиляване на позитивното и мислене и доброто отношение!
Ако не се досещаш ще ти обясня, че може би е работа на психиатър да установи, защо един човек по цял ден чете това, което не му харесва, не разбира и даже го дразни, за да го оценява коментирайки... Просто се консултирай, без да ми се обиждаш!
цитирай
5. lexparsy - Въпросният другар,
02.07.2020 13:07
marconi5659 написа:
Въпросният другар,
... Апостол Апостолов мина и през мен - аз обаче най-възпитано дръпнах синджиря на баеркасата и той потъна надолу по тръбите на гириза...

Да.., но ти развали настроението отне ти времето, а и не знаеш какво друго и къде е написал за тебе... Нали?
А чрез много и целодневни проби все някой му се връзва да го допусне или да му се върже на интригата и да му развали отношенията с приятели. Както стори и днес с мене въпреки моя опит и този на Веси която твърди че бил написал много хубаво стихче защо да не го допусне и да му се порадва!? Уаугггххххффсссццсск :-(((((((
цитирай
6. lexparsy - Ама няма връзка между двете изречения Елизабет!
02.07.2020 13:14
elizabethborislavova написа:
не му се връзвай
Добре е че даваш тази информация

Защото аз, който от 3 години се старая да не се връзвам, а освен това имам и много много, много друга информация, такива като него, продължават да си постигат целите след невероятна упоритост, присъща или за психопат или за платен такъв, което много сериозно подозирам, даже и с доводи.

цитирай
7. morskipesni - Оплаквате се само някои- които не търпите критика (не сте дорасли за плурализъм на мнения)
02.07.2020 13:52
Дори отговаряте с просташки цинизми на всяко мнение или коментар- несъвпадащи с вашите мераци. Когато напишете нещо свястно, ще съм първият който ще ви похвали.
цитирай
8. catforlife - Най-тъжното е, че се гонят новите ...
02.07.2020 13:52
Най-тъжното е, че се гонят новите потребители. Това "място" би могло да е много по-позитивно без подобни отровници!
цитирай
9. apostapostoloff - Ти по- добре си признай, ама без бой-
02.07.2020 14:13
ти ли написа тия мръсни стохотворения "Калугер ме гони" и "Кънчо Путкодеров"!

(Отлично информиран източник, пожелал анонимност, ме осведоми, че си написал и тази гадост: "Щом вятърът забрули теменугите".)
цитирай
10. radostinalassa - Всички, които са коментирали...
02.07.2020 14:24
са тролове или как им казвате там. Ще ги поздравя с песничката за хейтърите, която е много приятна.
цитирай
11. lexparsy - НАРОЧНО ДОПУСКАМ КОМЕНТАРИТЕ НА ГЕРОЯ
02.07.2020 14:28
ЗА ДА СЕ ВЗРЕТЕ В НАГЛОСТТА  И САМОЧУВСТВИЕТО МУ НА ЕРУДИТ
 с който трябва и сме длъжни да се съобразяваме. Като с алегория... да нахълтва всяко време в дома ни, за да мърсува и обижда компанията ни, по най-възможно малоумен начин. А когато не го допуснеш, да седи под прозореца ти и да мята камъни и лайна. А после в кръчмата със съмишленици да планира новите си подвизи.
   Последният път когато му казах че не може да прави така, той буквално ми отвърна "да поучавам малоумните си деца!".
   Хейййй О́вцееее! Да се Ви честити и вълчовците и скунксовете,  и стригачите, и ...ачите пожелани ви!
А знаете ли какво прави той в момента бе Овце!? Ликува самодоволно, защото е център на внимание, и си е постигнал целта, и преизпълнил плана си, и може би ще получи премия и троен хонорар за свършеното!!

   И само почетете изразът на морските песни че "не сме дорасли..." Знаете ли По какво си приличат с Апостолов? Отношението не ви ли прилича, на една древна нация, бродеща по Земята от хилядолетия която счита хората за Гои, които трябва да се управляват и да им служат,, но и са задължени да чуват мнението им, и да се съобразяват с него!
цитирай
12. radostinalassa - Май не си заслужава да ги обсъждаме
02.07.2020 15:20
Модераторът ми кадва, да не се поддавам на провокациите. И аз ги изтривам, без да ги чета.
цитирай
13. lexparsy - С този коментар считам и тебе за съучастник Радостина
02.07.2020 15:49
radostinalassa написа:
Май не си заслужава да ги обсъждаме
Модераторът ми кадва, да не се поддавам на провокациите. И аз ги изтривам, без да ги чета.

Разбира се че така ще каже модераторът..., ти уж си умна у получаваш цени жена...! А нито ти нито модератора разбирате разликата между спонтанна провокация и целенасочен и организиран психически тормоз, интригантство и мародерство, явно подкрепяно от самите модератори!
Пиши си за славяните, игнорирай и се забавлявай!
цитирай
14. lexparsy - http://lexparsy.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/10/24/prichinata-da-pishem-v-tozi-blog.1679380
02.07.2020 15:55
catforlife написа:
Най-тъжното е, че се гонят новите потребители. Това "място" би могло да е много по-позитивно без подобни отровници!

Да наистина е много жалко! Пускам ти един мой постинг в който кратко си размислям Защо в тези тежки за психиката ни времена Имаме нужда да се споделяме с някой, или изповядаме чувствата си.
Благодаря ти за включването.
цитирай
15. radostinalassa - Считай ме
02.07.2020 15:56
Но аз не бих си хабила нервите с такива особи. Това са тролове, които работят за пари и ми вменяват на мене, че вземам пари. А защо модераторът не ги трие е ясно. Те раздвижват блога и дават повече импулси за брояча.
цитирай
16. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=e-GcLbMx938
02.07.2020 16:07
Има си гръб старецът и то солиден-гербов!

Аз с какво ли не опитах. Обижда потребители,децата им, заплашва с ББ ....дори с ДАНС.

09.02 14:31 - Плешивият варненски дребосък
от: apostapostoloff За постинг: ЗА ВАЛЕРИ СТАНКОВ от афера.бг и мой кавър по текст на мимо от афера.бг

ни тормозеше години наред с ежедневното си словоблудство. Добре стана, че му биха дузпата.

Гледай да не теглят и на теб, секирке, отново шута! Че ти пак безобразничиш и сееш омраза.
Одобри | Изтрий

Що за управа на сайта са когато позволяват от тяхно име той да заплашва потребители и не само мен?

Росица Копукова си имат паролите и ми пишат двустранно и гласуват, имат и помпа.

АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, С ДОСТА ПАРИ ОТ КОИТО СЕ НУЖДАЕ САЙТА.
цитирай
17. sekirata - За какъв брояч говорите, то тук всичко е в ръцете на трима луди и още трима отвън. Сайта се манипулира яко -"НЯМА ЗАЩИТА"така изписва с удивителна
02.07.2020 16:11
15. radostinalassa - Считай ме
15:56
Но аз не бих си хабила нервите с такива особи. Това са тролове, които работят за пари и ми вменяват на мене, че вземам пари. А защо модераторът не ги трие е ясно. Те раздвижват блога и дават повече импулси за брояча.
цитирай
18. lexparsy - Но аз не бих си хабила нервите с та...
02.07.2020 16:12
radostinalassa написа:
Но аз не бих си хабила нервите с такива особи. Това са тролове, които работят за пари и ми вменяват на мене, че вземам пари. А защо модераторът не ги трие е ясно. Те раздвижват блога и дават повече импулси за брояча.

   Не схващаш ли Радостина че нещо се губи логиката в това разсъждение?  Или операторите са малоумни като хейтърите, от които очакват да направят повече импулси в блога от стотиците а може би хиляди които са възпрепятствани да пишат и да се споделят ежедневно.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Лекс!При Пустол има ...
02.07.2020 16:24
Здравей, Лекс!
При Пустол има единство и борба на противоположностите
По едно време си мислех, че някой ползва името му, не може да се излага по такъв елементарен начин И, независимо от някои доказателства, че е той ,не съм съвсем убеден, че е той!
Да, той е велик, наравно с боговете Щом прави предсказания
Затова се дразни, когато някой надигне глава, има инициатива, действия, несъгласувани с него Той трябва да задава темите, той е диригентът!?
И понеже другите са прости, действието му в случая е повече от просташко!

Казвал съм му подобен маниер на изява е присъщ на пубер или на възрастен, изживяващ се като пубер- с неизживян пубертет
Всеки има право на мнение Сгрешил си! Само някои богове и Полубогове като Апостолов и двама трима, хайде, десет да са още , не грешат! Колко не грешат, наскоро разнищих един подобен полубог в постинга му Ами в постинга му нямаше нещо, което да не е сгрешено и да е разбрано правилно?
Обади се по човешки- смятам ,че тук си сгрешил, с това не съм съгласен..... И това не е особено приятно ,но е човешко! Ако наистина съм грешил, благодарял съм, ако ли не, получавал съм извинение И толкова

Това разбирам, но подигравки" а ла пубертет" са ми непонятни! Просто такива хора сами сриват авторитета си, който са изградили по някакъв начин Какъв авторитет може да има някой с пубертетска проява? Ако наистина е пубертет, простено и обяснимо е!
Но на прехвърлил на попрището жизнено средата?
Смешно е!!
цитирай
20. radostinalassa - Аз твърдя, че един блогър има ...
02.07.2020 17:00
никове на Н - та степен. а той ми казва, че не мога да го досажа. Ти си спец по въпроса, не аз.
цитирай
21. lexparsy - Благодаря за дългото описание на тази личност Лео
02.07.2020 17:31
Но тука не става въпрос за характеристиките му като личност и като автор А за целенасоченото и възнамерено поведение към тенденциозно избрани от него жертви извън неговите интереси упорито и явно по нечия поръчка преследва, с цел унижение, обиди, интриги и провокиране добрите отношения с приятелите. А това Само по себе си доказва неопровержимо че психопат в много напреднала фаза, или за това му се заплаща. При всички случаи модераторите и собствениците на този блог са негови съучастници както и на такива като него при условие че са уведомени за това тенденциозно поведение.
Ти поне ме уведоми, и не пусна моя стих от негово име като коментар.
А на мене ми се струва че освен примирението и страха протестираме и стокхолмския синдром много явно и странно се появява.
Аз направо се шашнах като в постинга на дела под лика на Христос тя беше допуснала коментар от него че искал да и влезе в леглото.. А това било шега с която той много се гордее..., и докато заспи от умора, я практикува върху всички останали! А те му се радват и викат - А бе Той се шегува бе.... :-((((
цитирай
22. puk - Уха! Каква драма! Тука от някаква ...
02.07.2020 18:07
Уха! Каква драма! Тука от някаква детска градина ли сте събрани?
цитирай
23. lexparsy - Тук puk обсъждаме, как на пук...
02.07.2020 19:29
puk написа:
Уха! Каква драма! Тука от някаква детска градина ли сте събрани?

Тук puk обсъждаме, как на пук на дечицата, които искат да се чувстват като такива,.. в детските им градини и площадки в парка, със съдействието на общината, нахлуват всякакви проповедници, агитатори от фенклубове, психопати, платени рекламни агенти, чалгаджии, мастурбатори и какви ли още не!
Обсъждаме също и такива като тебе които търсят забавление в това!
Аз пък обсъждам че е време някой да спаси децата от тези малоумници,  и да ии нарита задниците!
Така че по-добре си пий питието в твоя бар.. :-))))
цитирай
24. leonleonovpom2 - Извинявам се, че отново се намесвам!
02.07.2020 20:04
Не подхождат на хора с претенции и на възраст пубертетски заяждания и присмех, както и дебелашки шеги, оцветени с черен хумор!
Такива заслужават шутове от Нариткова и хапане от Кобилкова!
Нищо друго!
цитирай
25. puk - Ех, тъкмо да пророня някоя сълза за ...
02.07.2020 20:05
Ех, тъкмо да пророня някоя сълза за горките дечица, и това последното изречение развали цялата работа.
цитирай
26. tonsun - Живеем в интересни времена – да си ...
02.07.2020 22:22
Живеем в интересни времена – да си тъп, нахален, агресивен, циничен и отявлен Простак е не просто мода, а убеждение че да си нагъл и безочлив е особено престижно. Хората често запълват с агресивност празното пространство в главата си.
Един мой приятел казва: Всички не могат да бъдат умни. Да си умен е въпрос на гени, родители, учители, възпитание, шанс – каквото ти се падне от рулетката на живота. Но да си прост е съзнателен избор. И за него не може да има оправдание!
Аз винаги съм спорил с него – не съм съгласен, че винаги да си прост зависи само от теб. Защото когато не си умен, не си интелигентен, не си образован, на теб ти липсва ценностна координатна система, липсват ти нравствени критерии, по които да оценяваш поведението си. И затова можеш да бъдеш прост и несъзнателно, без да го усещаш. Но съвсем друго, според мен, е когато става дума вече не за прост, а за Простак, Простотия, Простащина, опростачване... Да е човек прост, за разлика от моя приятел, за мен е в голяма степен също малшанс, стечение на обстоятелствата. Но да е човек Простак, тук съм категорично убеден, че това е вече абсолютно съзнателен избор, т.е. за Простака няма никакво оправдание, че е Простак. Той не може да се оправдава с никого и нищо, че е такъв. За Простака и Простащината няма никаква индулгенция, няма смекчаващи вината обстоятелства!
Н. Слатински


И така, Уважаеми Дами и Господа Админи, Съблогъри, Читатели и пр.
Подкрепа за Простотията и Простака?!?

Аплаузи за Простащината; за парадирането с простотията?!?

А стига бе!

Не вярвам нивото ви да е толкова ниско!

Напълно подкрепям домакина на блог-а в неговото негодувание.
Крайно време е да вземете мерки, за да не се окажете в един момент в компанията единствено на Простаците!

Чест и Почитания, Лекс!


цитирай
27. lexparsy - Каква е ползата от доказване на очевидното Радостина?
02.07.2020 22:51
radostinalassa написа:
Аз твърдя, че един блогър има ...
никове на Н - та степен. а той ми казва, че не мога да го досажа. Ти си спец по въпроса, не аз.

Софтуерните неадекватности на блога някои от глупост други нарочни все друга дълга тема за дебат, която и аз съм предизвиквал за обсъждане. А тези с многото никове които даже се само коментират все забавни само за себе си!
И каква е ползата да им доказваш?
Ето аз сега подсещам за очевидното което и съм доказал но пак няма нито реакция нито полза. А досещаме ли се поне за причината? Не! Защото не ние нито изгодно нито забавно да си отговорим!
цитирай
28. lexparsy - Успя да ме усмихнеш Тонсън с този трактат за Простотията :-)
02.07.2020 23:18
tonsun написа:
Живеем в интересни времена – да си тъп, нахален, агресивен, циничен и отявлен Простак е не просто мода, а убеждение че да си нагъл и безочлив е особено престижно. Хората често запълват с агресивност празното пространство в главата си.
Един мой приятел казва: Всички не могат да бъдат умни. Да си умен е въпрос на гени, родители, учители, възпитание, шанс – каквото ти се падне от рулетката на живота. Но да си прост е съзнателен избор. И за него не може да има оправдание!
Аз винаги съм спорил с него – не съм съгласен, че винаги да си прост зависи само от теб. Защото когато не си умен, не си интелигентен, не си образован, на теб ти липсва ценностна координатна система, липсват ти нравствени критерии, по които да оценяваш поведението си. И затова можеш да бъдеш прост и несъзнателно, без да го усещаш. Но съвсем друго, според мен, е когато става дума вече не за прост, а за Простак, Простотия, Простащина, опростачване... Да е човек прост, за разлика от моя приятел, за мен е в голяма степен също малшанс, стечение на обстоятелствата. Но да е човек Простак, тук съм категорично убеден, че това е вече абсолютно съзнателен избор, т.е. за Простака няма никакво оправдание, че е Простак. Той не може да се оправдава с никого и нищо, че е такъв. За Простака и Простащината няма никаква индулгенция, няма смекчаващи вината обстоятелства!
Н. Слатински


И така, Уважаеми Дами и Господа Админи, Съблогъри, Читатели и пр.
Подкрепа за Простотията и Простака?!?

Аплаузи за Простащината; за парадирането с простотията?!?

А стига бе!

Не вярвам нивото ви да е толкова ниско!

Напълно подкрепям домакина на блог-а в неговото негодувание.
Крайно време е да вземете мерки, за да не се окажете в един момент в компанията единствено на Простаците!

Чест и Почитания, Лекс!

   Наистина сме поставили на пиедестал Простотията, защото лесно се подражава оцелява и забавлява и извива Престиж сред все по преобладаващата ни народност... :-)))
   Но пак припомням и твърдя че една от причините е страхът и примирението, които карат и уж будни и интелигентну хора, неусетно и даже несъзнателно да се приобщават към нея! А това е най-страшното свидетелство което наблюдаваме!
   И всъщност моя постинг не е толкова оплакване колкото обръщение към тези хора които имат време да се огледат и да се събудят. Да ама някои тъкмо се надигнат, и се ужасяватот видяното и пак си лягам брат.... :-)))
   Аз пък отдавам чест и почитание на тези които пазят и защитават достойнството си!
Слагам и тебе във воинството!  Рапорт даден, рапорт приет! :-))))
   Сърдечно благодаря за подкрепата Тонсън
цитирай
29. krumbelosvet - Мечките и гората
03.07.2020 20:44
Трудно е блогът да се сдобие с "нравствена полиция".
цитирай
30. lexparsy - Хе...!
03.07.2020 21:54
krumbelosvet написа:
Мечките и гората
Трудно е блогът да се сдобие с "нравствена полиция".

    Това не е ли логиката на човек, чиито навик е да ходи в гората със секира и пушка. Секирата му е да я сече, а пушката за да поучава нравствено, но като си подбира само страхливци.
   Не е останала гора, нито мечки, Затова и смелите, които изучават нравите на мечките, също ги няма братче... А ако някой има смелостта, сред дънерите, боклука и вълци, хранещи се със заблудени агнета..., да отиде и да си поседи фиданка,  но да я опази докато чака да цъфне и даде плод...  Хе...,,  се появява някакъв като тебе, който го поучава със секирата на подабна мъдра фраза от кръчмарския фолклор.  Обикновено носи ловджийска чанта и патрондаш от мечи кожи....
Но тази поука може да утеши приятелчето Апостлофффф, ффффъфлейки, доксто ме сънува като мечка..., ама не астрологичната му бе..., а като истинска, подразнена от астралните му топки, замръзнали в аспект на опозиция... :-)))
   Уффф, отивам да се наплискам с вода, че да си изплакна изцапаното въображение...,:-((((((
цитирай
31. radostinalassa - 27. lexparsy
03.07.2020 22:16
Предполатам, че можеш да го докажеш.
Доколкото блог.бг е извадка на настроенията у нас по отношение на новите и старите ни братя, които са очевидни за нас, някой се опитва да ги промени от 80:20 към други цифри. За да очарова старата мумия и слугите му.Но това е фалшиво, защото у нас даже сиганите са за Русия, дори само защото само това чуват около себе си и това са запомнили.
цитирай
32. dobrodan - Да знаете, че имате подкрепата и на един ТРОЛ,
04.07.2020 00:35
сиреч моята! И за двамата се отнася :). Tonsun и Lexparsy!
Има хора, които трябва да настъпваш докато започнат да ти се извиняват, че са стъпили под крака ти. Имена няма да казваме. Работете си спокойно и двамата!
цитирай
33. lexparsy - :-)))) Благодаря ти за този оригинален изказ на подкрепата ти. Приятно ме усмихна!
04.07.2020 01:21
dobrodan написа:
Да знаете, че имате подкрепата и на един ТРОЛ,
сиреч моята! И за двамата се отнася :). Tonsun и Lexparsy!
Има хора, които трябва да настъпваш докато започнат да ти се извиняват, че са стъпили под крака ти. Имена няма да казваме. Работете си спокойно и двамата!

Освен това, съвсем откровено се възползвам от случая да ти благодаря за хубавите ти постинги, които си интерес и любознателност чета!
И аз те насърчавам да работиш спокойно и съзидателно!
Поздрави и почитания!
цитирай
34. lexparsy - Радостина, пак ти намеквам, че можеш да докажеш каквото трябва само на човек който има интерес, но и разум
04.07.2020 11:22
radostinalassa написа:
Предполатам, че можеш да го докажеш.
Доколкото блог.бг е извадка на настроенията у нас по отношение на новите и старите ни братя, които са очевидни за нас, някой се опитва да ги промени от 80:20 към други цифри. За да очарова старата мумия и слугите му.Но това е фалшиво, защото у нас даже сиганите са за Русия, дори само защото само това чуват около себе си и това са запомнили.

   Всички с оцеляла човечност наблюдават как все повече хора придобиват примитивен манталитет и душевност, присъщ на андроиди или зомби.  А техните разбирания и действия, и най-вече морал се диктуват, не само с демагогията на народопсихология, но и технически средства които са разположени навсякъде като телевизорите, масмедиите и даже неосъзнато все още, и негласно инсталирани навсякъде 5G клетки.
   А даже тези които съзнават това, са впрегнати в социалния капан, чрез усърдно вменените им страх и примирение от власт имащите.
   Тааа, кажи на кой какво си заслужава и се налага да докажа,  и пак няма да има нужда защото ще го помоля да се огледа за очевидното!  за което рискувам да ме намрази, защото ще се почувства нещастен, и ще се утеши с телевизора и смартфона си... :-)))))

   Ако мога да усмихна някой със споделен опит..., Представям си че не всички ръководни (и ДушеВодни :-) длъжности в социалната ни среда са поставени андроиди които се различават само по сложността на чипа и софтуера му... :-)))И се налага бързо да го прецениш, и да измислиш хакерски начин, ако трябва да го накараш да свърши някаква проста човешка работа, която не му е заложена в програмата! Защото тогава алгоритъмът му от много проста, я превръща в неадекватно сложна и дълга процедура която обикновено клони към невъзможност.  трябва да се внимава защото Ако задействаш системите му за самозащита извиква на помощ по-сложен процесор или много примитивен, с големи размери и полицейски палки примерно... :-)) И това не е нарочно бе...,и не трябва да им се сърдим даже. Просто това им е функцията на този етаж от Пирамидата! :-))))

    Веднага ти давам пример за въображението. Ако реша да направя точков масаж на Апостолоффф, с което очевидно и доказуемо да подобря физическото му и душевно здраве. Абсолютно сигурно е, че той ще ме осъди като извика да свидетели една част от блога, а останалата ( с известни изключения), ще се събере като публика да наблюдава и да се забавлява.  и аз ще си изгние в затвора,  а неудобната памет от чипа ще бъде маркирана и изтрита с натискането само на едно копче от клавиатурата.  Представям си пръстчето сестро..., със сива кожа, и закривено нокътче :-))))
цитирай
35. radostinalassa - Това не бива да се допуска
04.07.2020 14:25
Човешкият мозък е много по - съвършен от всеки компютър. Можеш ли да ми обясниш защо е така?
цитирай
36. lexparsy - Това не бива да се допускаЧове...
04.07.2020 15:24
radostinalassa написа:
Това не бива да се допуска
Човешкият мозък е много по - съвършен от всеки компютър. Можеш ли да ми обясниш защо е така?

   Разбира се че мога Радостина, щом го провокирам, и съм го правил с намеци, и с разсъждения в много коментари и постинги, под предлог че си пиша стихчета...  с пълното разбиране, че човек не можеш да приучиш нищо насилствено, без сам да го изстрада, но и с душевно разбиране.
   Прекалено много подразних аудиторията която неправилно си мисли че парадирам с някакъв интелект, или проповядвам някому духовност.
   Разприказвах се защото Апостолов си постигна целта да ме вбеси, но не знам дали съзнава него какво ще го постигне...

 Добре де, хайде ти помисли над намека ми..., че човешкият мозък е само един проекционен апарат, а човешкият ум не е прикачено ни към тялото техническо устройство, за да го подлагаме на анализ колко е съвършен,  защото е част от цялото на духа ни, но и част от вселенския ум. И това му дава достъп до ПОЗНАНИЯ,  които са недостъпни и непостижими  от алгоритмите и законите знания.
А някои искат да не го превърнат в андроиден като техния, за да бъдем сервилно пригодни да им сложим без душевна осъзнатост за свободна воля!

Хе, прочети какви абстракции чрез алегории писах на bven, от яд и безпомощност да се изкажа чрез Разум :-))))
цитирай
37. radostinalassa - В подкрепа на първата ми теза за клъстъра ...
04.07.2020 16:02
ще кажа, че когато пуснах поста на НВК - Никой не ме е питал дали искам в НАТО, той веднага бе изтрит.
Чозъкът ни е само приемател и предавател на мислите ни. Не работи с програми, които са направени от някой като ИИ. Чела съм, че ИИ на колите не можел да различава челните и това ще доведе до челен удар с тях.
цитирай
38. lexparsy - http://lexparsy.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/02/06/reshenie-na-problema.1695094
04.07.2020 16:46
radostinalassa написа:
В подкрепа на първата ми теза за клъстъра ...
ще кажа, че когато пуснах поста на НВК - Никой не ме е питал дали искам в НАТО, той веднага бе изтрит.
Чозъкът ни е само приемател и предавател на мислите ни. Не работи с програми, които са направени от някой като ИИ. Чела съм, че ИИ на колите не можел да различава челните и това ще доведе до челен удар с тях.

:-)))) не мога да се включа в контекста ти в момента..
Но е ясно, че ако изхождаме от Верният общ Принцип (не закон), всичко останало просто и от само себе си последователно става ясно... Става ясно, че умът следвайки правилните Принципи, се ползва от готова и съхранена от духът информация, и решава един проблем който алгоритмите на Науката адски сложен или даже невъзможна Енигма.
В последствие си спомних един мой постинг в който правя плах опит да го докажа. както и да дам пример как математиката на която ни учат прави един прост проблем сложен. а умът естествено го решава чрез достъп до естествени принципи касаещи цялата вселена.
цитирай
39. radostinalassa - Но това не се отдава на всеки, нали?
04.07.2020 17:37
Не всеки е роден за лети, образно казано. А някои само се напъват, и като не става обичат да обиждат като доброто момче.
цитирай
40. oia - Лекс, въпрос на ИНТЕЛЕКТ. Всичко, ...
06.07.2020 08:34
Лекс, въпрос на ИНТЕЛЕКТ. Всичко, което е изписано е събрано само в тази
думичка. Задай му въпроса да ти обясни какво е това ИНТЕЛЕКТ, и каква е неговата роля за индивида. Говоря за АпостолоФФФФФФФФФ, което ми звучи, като диффффф, с неограничено Ф накрая
цитирай
41. batogo - !!!:))) Убий простака с презрение, Лекс! Човекът на духа винаги е по-силен от човека на егото!
06.07.2020 14:21
Трий го, изолирай го, игнорирай го... Така собственото му его ще го откаже да коментира при теб. А ако всички почтени, мъдри, стойностни блогъри, които творят в този форум, постъпват така с хейтърите, хейтърството ще стане рядкост и ще се стопи като сняг на слънце.
Поздрави!
цитирай
42. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
13.07.2020 20:16
41. batogo - !!!:))) Убий простака с презрение, Лекс! Човекът на духа винаги е по-силен от човека на егото!
06.07 14:21
Трий го, изолирай го, игнорирай го... Така собственото му его ще го откаже да коментира при теб. А ако всички почтени, мъдри, стойностни блогъри, които творят в този форум, постъпват така с хейтърите, хейтърството ще стане рядкост и ще се стопи като сняг на слънце.
Поздрави!

Добре казано ,със силни и точни думи!
Но простакът смята ,че винаги има право и винаги е прав!
Добива кураж и от клакьори и сеирджии ,които го насърчават!От собствен опит го знам!И тук!
И тогава идва едно старо правило в помощ!
Говедото не разбира от блага дума , а от сопа! Види ли я в ръцете ти, забравя за мераците си и става нормално!Примерно
За спортни изпълнения съм разказвал!
Но и на научен съвет размазах веднъж едни нахалници Траех си преди това, но нахалството растеше ,вместо да спадне и изчезне ! Е, там ги поставих на мястото-заслуженото! Ще ми ползват резултатите на готово, няма да ме споменат дори И при това некадърно, без да могат да извлекат максимума от тях! Казах им какво пропускат в ползването! И ,че го пропускат ,защото смятат ,че са по- компетентни и не се консултират с мен!
След този случай гледаха ме в очите , допитваха се и искаха разрешение

Простакът е изобретателен в простотиите и докато не почуства заплаха ,не мирясва!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363466
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375