Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2020 19:22 - Истинска история (една от днешните ми '-)
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1086 Коментари: 4 Гласове:
17

Последна промяна: 12.05.2020 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Понеже не ми се пише стихче, за лични дневници си разказвам.
   Седя си аз скандално на една каменна пейка в градинката, с биричка, която все още не съм си разлял, и си пиша усмихнат коментар на bven...
   Но ме доближава жена на средна възраст, която ми приказва нещо на гръцки, което аз възприемам като забележка за скандалното ми държание... Но се оказва че греша, след като установявам че тези които твърдят че говорят малко английски, си го говорят много добре... :-)))
   Оказва се че жената ме при познавала като че ме била виждала някъде..., А това ме предизвиква инстинктивно да я застрелям с отговор, че - Може би от някакви астрални и ефирни наши светове:-))), което за мое учудване приема нормално и с усмивка.
   Пак за мое учудване се оказва че жената е един много образован и начетен адвокат. Но след кратък разговор, за да довърша психотеста си я питам скандално, но с усмивка;
   - Обясни ми защо повечето гърци, освен че се страхуват да правят и най-елементарни услуги, които може и през носа да ти ги изкарат, но и подаръци за благодарност се страхуват да приемат?
   А отговорът съвпада с този, даден ми и от други.
   - Ами такива Са Си бе, страхуват се от всичко различно, особено след кризата и този коронавирус...!
   - Ама ти нали си гъркиня? - питам!
   Тук бързам да споделя, че не ми се иска да имам предразсъдъци към гърците, като нация, защото среща много разумни и духовни хора!
   И си споделям, че разговорът ми с Нели стана много приятен, и ме остави учуден, нак с толкова малко фрази споделихме и за подаръците, и за мириса на розите, и за българското розово масло, с което бяхме известни, и за плажовете на Тракийско море,  в което ме уверява че мога да се топна, без да ме арестуват, че чак ме открехна за някой си неизвестен мен психоаналитик, който слага в джоба си проповедите на Ошо.   :-)))))
   Уффф, спирам до тук, защото скивам, че скромното ми държание на пейката, пак скандализира нечии погледи....:-))))
-------
image
   А това е едно куче, което седеше пред мене, на пеейката ми,  докато си пишех в един парк, вече пълен жизнерадостни хора, споделяйки се, и разхождайки и децата си, но и кучетата си... А този приятел от време на време, скокваше да налае някакво си само от него дочуто псе, изказващо се на територията му.... :-)))
    Отивам да намеря къде се е запилял Фирчо, и белият ми гълъб, които ако ми споделят, още някоя истинска история, ще се опитам да я споделя...
   А аз равноделен християнски кръст сторвам че и думичка от моята истинска история не си измислям!
   Единственото ми послание е, и Вие да споделите Вашата истинска история!... но без злоба Страх и омраза, а чрез искрената Ви пролетна усмивка!

-------
   Поздравявам с  Dr. Dre ft. Snoop Dogg,  защото се сетих за скандалният мене апостроф на Димана Гуляшка,... да, дъщерята на спомненият от Вас син Андрей,...и на баща си, която ми рече:
- А ти знаеш ли кой е измислил рапа бе момче?... :-)))))
   Че чак се присетих, колко бе възмутена от ладовете на музиката ни, която някои си тъй бил "темперирал"... :-)))) 




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vania23 - Да, има такива срещи
14.05.2020 12:12
с хора, с които за кратко много можеш да си кажеш. Идват, когато най-малко ги очакваме, както и всичко друго важно в живота ни.
цитирай
2. lexparsy - Благодаря ти за разбирането Ваня
14.05.2020 13:37
vania23 написа:
Да, има такива срещи
с хора, с които за кратко много можеш да си кажеш. Идват, когато най-малко ги очакваме, както и всичко друго важно в живота ни.

И на мене ми се иска да припомня и потвърдя, че хората с позитивно и добро отношение, и оцеляло ор наложеният стрес на живота ни, разум и емпатия, се споделят по-бързо и надеждно и от интернета и смартфоните ни :-))
Четейки статията на Татяна, за "истината за коронавируса", както и други "научни факти" , осъзнавам че не мога да намеря правилни думи, чийто смисъл така вече ни е изопачен, и няма да кажат Нищо ново на тези които виждат какво се случва около нас!
Най-важното е да съхраним разума си и да пази и защитаваме и душевността си!
Пожелавам го и на теб заедно с много пролетни усмивки които лекуват всичко :-))
цитирай
3. missana - Ех тези образовани жени на средна възраст.
14.05.2020 16:48
Имат и чар и познания, а когато са адвокатки и уютна кантора - място идеално за след работно време. Гъркините имат редица качества, едно от които е афинитетът им към нестандартни неща. А иначе казват, че евреите плачели само когато се раждат гърци!

Виждаш ли как само ме размисли, Лекс. Направо ми прегряха лагерите, Приятелю!
Поздравление за интересното Споделено!
цитирай
4. lexparsy - Съжалявам за прегрятите мисловни лагери приятелю :-)))
14.05.2020 21:21
missana написа:
Ех тези образовани жени на средна възраст.
Имат и чар и познания, а когато са адвокатки и уютна кантора - място идеално за след работно време. Гъркините имат редица качества, едно от които е афинитетът им към нестандартни неща. А иначе казват, че евреите плачели само когато се раждат гърци!

Виждаш ли как само ме размисли, Лекс. Направо ми прегряха лагерите, Приятелю!
Поздравление за интересното Споделено!

Мога да ги охладя с много усмихващи разсъждение от наблюденията ми, по какво се отличават гърците, и ще бъде с много страници, но и уговорки, за да не ме изкарват антисемит... :-))
Особено покрай карантинното поведение, което се спазват като роботчета, но понякога е толкова странно че се чудя как може само аз да го виждам...
А ако ти разкажа за многофункционалната дума "маляка", която използват почти във всяко изречение и то от всички възрасти..., и откъде асоциирах че произхожда, направо ще ги прегреят всички лагери и от смях даже.. :-)))
Иначе са много любезни и усмихнати хора, особено ако става на въпрос за забавление или далавера... :-)
Но аз си подобриг знанията по психология, и се научих да се движа незабележимо, и да се вглеждам внимателно, без да съм "интересен'... :-)
Дано те усмихнах, като компенсация за лагерите Младен. Хубава вечер да имаш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363498
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375