Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2019 16:31 - 368 руски агенти шетат из България - те не просто шпионират, а командват страната
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1072 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Време е да изгоним кремълски дипломати - ясен знак за Москва, че тя не може да си разиграва коня у нас     image

 

15SEP2019  

Алексаднър Йорданов

Споделеното в предаването "Тази сутрин" на Нова телевизия от бившия български външен министър Соломон Паси е абсолютно вярно. И чест му прави, че информира българската общественост. Всъщност какво каза министър Паси?
Той изтъкна, че в България свободно шетат руски шпиони. Посочи относително точната им бройка - 68 на брой в руското посолство, начело с посланик Анатолий Макаров и близо 300 под пагон извън посолството. И не мислете, че това са пенсионери, които местят пешки по шахматните дъски пред Народния театър. Всички те са на "отговорна" работа в наши държавни институции и в големи компании - главно в енергетиката.

Те не просто шпионират, а по-скоро командват

Има ги в медии и в университети. Основната им задача е да работят срещу националните интереси на България, да осигуряват прехвърлянето на милиарди изработени от българския народ пари към руски олигарси близки до Кремъл и ангажирани с руската агресивна политика спрямо Украйна и целия Черноморски регион.

Соломон Паси вярно отбеляза тяхната активност с цел да се възпрепятства сделката за Ф-16. Ще припомня, че важен елемент от това възпрепятстване бе противопоставянето на тази сделка от страна на президента Румен Радев и на назначеното от него служебно правителство с премиер проф. Огнян Герджиков. Тогава, ако си спомняме, под въздействието на президента на закрито заседание служебният кабинет реши да одобри сделка за закупуване шведския изтребител "Грипен". И по "странно" стечение на обстоятелствата за такава сделка се изказваха все русофили, а аз преполагам, че сред тях имаше руски шпиони. Но ДАНС е службата, която би трябвало да знае дали е така.
Всъщност спорът за "Грипен" или "Ф-16", бе само епизод, макар и важен, от

 руската агентурна борба срещу българските национални интереси

 Основната битка продължава да се води главно на полето на енергетиката, където засега руската шпионска мрежа е заела изключително изгодни позиции. Там е нейната сила и от там тя черпи постоянно ресурс за останалите си действия, които изтъкна и Паси: дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата. Но не само, защото в България съществуват паравоенни организации, които някой снабдява с необходимото за "тренировките" им обурудване. И най-важното: за влияние върху политиката на партиите. Антиевропеизмът и антиамериканизмът, които демонстрират редица партии у нас са 

платени с мръсни руски пари

 Всеки успех на европейската българска политика, какъвто несъмнено бе инициативата за отношенията ЕС-Западни Балкани или сега, какъвто е ресорът на еврокомисар Мария Габриел, се посреща с негативизъм, характерен за руската шпионска стратегия у нас.
Всичко, което е успех на България в отношенията ни с останалите европейски държави и САЩ трябва, според тази стратегия, да бъде охулвано и подценявано. За да не би българския народ да види очевидното. Че доброто за България идва от Европа, от западния свят, а злините и опасностите - от Русия.
На битово равнище русофилството не съществува у нас. Малцина са нашенците, които си падат по руски стоки или предпочитат да изпратят децата си на школо в Русия. Дори тези, които народът ни нарича "рубладжии" кътат парите си в евро, долари, лири и франкове. Но русофилството е опасно, защото е прикритие за активно действие срещу геополитическата ориентация на страната ни, което цели да я върне в капана на руското влияние. За да се живее бедно в България, както бедно и мизерно се живее в Русия. Тази изостанала, поради съветското си минало, от модерния свят държава, може да оказва влияние и да минипулира политиката само на бедни държави. Неин инструмент за това е корупцията. Тя друга "ценност" няма. Няма друга ценност и създаденият от нея Евразийски съюз, в който някои наши 

национални предатели искат да набутат България

Соломон Паси постави и още един важен въпрос: за това, че е време да изгоним от България руски дипломати. Това ще бъде ясен знак за Москва, че тя не може да си разиграва коня у нас, както го е правила досега. Защото гледката оня ден от язовир "Копринка" бе отвратителна. Толкова много безродници събрани на едно място не се срещат в никоя друга държава по света. Дрънкала и кречетала на Москва. Паси каза, че "русофилията не е по любов, а е платена" и изтъкна, че има "обективни данни за това".

Соломон Паси е учредител през 1991 г. на Атлантическия клуб на България. Преди две години неколцина родолюбци и ратници на атлантическата идея, създадохме и нова атлантическа организация - Атлантически съвет на България. Вложихме много усилия, за да информираме и предоставим експертиза на българските граждани за пагубната роля на руската намеса в българската политика. Като ръководител на програмата "Гражданско общество и демокрация" в АСБ имах честта да участвам в подготовката и провеждането на редица публични форуми - конференции и семинари, по въпросите на руската хибридна война срещу България и ЕС, да изготвям доклади, становища, декларации. И подчертавам: безплатно. Те съществуват на сайта на АСБ и всеки, който се интересува от проблема може да се информира.

Изявлението на министър Паси от тази сутрин, както и други подобни изявления и позиции, не трябва да остават епизодични, изолирани и затрупани от проруска пропаганда, каквато ежедневно ръсят редица български медии. За зловредното влияние и действия на руската шпионска мрежа в България трябва не само да се говори и пише постоянно, но и срещу нея трябва да се действа постоянно. Ако наистина искаме бъдещето ни да не изглежда така, както изглеждаше сборището на язовир "Копринка". А снимки от него бяха публикувани предостатъчно, за да се налага да описвам това грозно позорище с думи.
imageimageimageimageimageimage




Гласувай:
11



1. eva666 - :-))))))))))
15.09.2019 18:56
я да си оправиш...таговете, колев38,
пожалУйстъ, мой друг..немедленноо...
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
16.09.2019 10:31
Ето тези безсъзнателни безродници, неспособни да осъзнаят, че с действията си оскверняват честта и достойнството на Родината ни, са позорът и воденичният камък на врата на родолюбивите българи, който вече 74 години дърпа България към ру-съветското дъно на Путландия! Това са бездуховните роби на комунистическото безумие и техните още по-бездуховни и нагли наследници, опиянени от жаждата за власт и грабеж...
цитирай
3. radostinalassa - А вече съм гласувала...
23.09.2019 18:33
за Мошето.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060082
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031