Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2019 15:53 - Резолюция, мои си изводи, и извинение!
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1567 Коментари: 17 Гласове:
-6

Последна промяна: 19.06.2019 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Моля за извинение Младен, че използвах Дома на твоето блогово пространство, уж за „общото благо“,  но както предрекох се оказа че пак единственото с което сме ангажирани е да си „джуркаме още бъркоча“, който сами сме допуснали в блога и в живота си. И само се радваме на смрадта от това, вместо да се обединим за да предприемем някакви и най-малки действия заедно, да се отървем от него!
   Интересното е, че аз съм Гузен и се Извинявам, но всички само ще наблюдавате как тепърва, докато си мълча като Вас ще съм разпнат на кръста или на (не овче, но) агнешко заколение, за тази моя вина! А Всички ще продължавате да сте мълчаливо примирени към Душманите си. Това се нарича ПРИДОБИТА РОБСКА ПСИХИКА!!!
   Другият полезен за мене извод (който пак предрекох) е, че останалите все пак да пишат духовно хора в този блог, включително и ти, Декларираха предварително че моя призив е БЕЗНАДЕЖДЕН, че е малоумен като БИТКАТА НА ДОН КИХОТ, че единственият ни ИЗБОР Е ДА СЕ ЗАТВОРИМ САМИ В СВОЕ СИ ПРОСТРАНСТВО ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ! Даже без да осъзнаваме, че само като отворим прозореца за да излезем на Светло, споделено с други, налитаме на заобикаляща ни Гнус и Агресия!!!
   Както цитирах без да повтарям... Ние сме Привикнали с Демоните си вече, и с анти-Културата, Познанието и Духовността, повтаряни ни достатъчно дълго, за да ни бъдат вменени изопачени, и чрез всевъзможни Съвременни и Технократски средства, с които сме свикнали „ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ“, до толкова, че си ги обичаме.
   Приучени сме на Примиреност към Агресията и Пошлостта, но по-страшното е че сме приучени и към Страха си, че ще сме Обвинени и Наказани ако даже по абстрактен начин се съпротивляваме!
   Даже и с наложената ни „Духовност“ и вяра в Христос, който като „син на преиначен нам Бог“, от „името“ на който можем да наказваме и сеем омраза и пошлост, и смърт даже, но и да наподобяваме разпнат на неравноделния си кръст. Уффф, извинете, но аз твърдя че имам принадлежност към Християнството! Пак не се разбрахме ;-)))
   Привикнали сме и към вмененият ни Страх и Примиреност и навик да оцеляваме Сами... в „кошарата си“ докато не ни призоват за Заколение!

   Моята полза, за която благодаря за съдействието е, че пак си направих полезни, дано и за други изводи, които ми се иска да напиша... Примерно едно дълго есе наречено „Хората на Изкуството“! Но ми е трудно да намеря правилните думи с послания за разбиране. Не знам дали не е много кратко всъщност... Нещо като...
   Когато една Нация не почита, не толерира, и не е способна да опази от нечистоплътност и агресия Хората на Изкуството, Творчеството и Културата (развитието), които са безпомощни толкова, колкото вашите малки деца, това просто е критерий за деградацията и!
   А това е най-голямото престъпление и мародерство, в което участваме Заедно, с мълчанието и овчето си примирение, и това на Институциите уж предоставени ни за Демокрация, които Ви доказах, че реагират само с ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ!
   И това е заради гузната им съвест, на която и Вие сте Съучастници, Тук и Сега!

П. Моля Ви (освен нечетените „хора“ от списъка ни), не ми пишете коментари убедително потвърждаващо вменено (с Празни Думи), вече отреченото за сега от мен‘ за мене си.
   Но след като сме още Тук, навярно има какво да споделим и научим, но в правилното си Споделяне, с правилните думи на Духа си, или поне в собствената си Тишина, ако все още имаме правото да си я извоюваме!

ППП! А лелейййй, понеже пак прочетох нечии мисли...
Ама най се Стррррррахувам от тъй приучената Ви „Съпричастност“ да Съжалявате споделящите ви Чувства, като в Турския Ви Сериал....  Сбъркали сте адреса братя и сестри :-)))
Аз си намирам спешно всякакви дребни нещица около мене, за да ме усмихнат... Проблема е с Хората... На изчезване са!
   Ето, в контекста на думите ми, в София се развихри красива буря с гръмотевици... Измива и пречиства всичко! Даже
GSM клетките замлъкнаха в ума ми! :-))) Много и се радвам и съм и съпричастен. Даже ще изляза да ме повали и погърми :-)))




Гласувай:
15



1. valdor1355 - Лекс, всеки от нас има собствено ...
19.06.2019 15:59
Лекс, всеки от нас има собствено виждане за правилната стратегия, с която да дава отпор на онова, което не му допада.
Поздрави. :)
цитирай
2. missana - Привет, Лекс!
19.06.2019 16:32
Ти няма за какво да ми се извиняваш. Ти пръв коментира стихотворението ми и след това ме попита дали може да споделиш свои виждания за доброто на блога. С радост дадох съгласие. Теб въобще не съм те визирал във връзка с невъзпитано поведение. Визирах съвсем други блогъри, които нито думичка не обелиха за моя текст, а се впуснаха директно в клюкарски припирни. Ти си един от малцината, които бият камбаната, ръководени единствено от общия интерес на електоралната блогова маса. В редица други участници, обаче, съзрях само утилитарност.

Приветствам те, че продължаваш да се бориш за истина и справедливост! Имаш пълната ми подкрепа!
цитирай
3. lexparsy - С две ръце и девет пръста съм съгласен с тебе :-)
19.06.2019 16:58
valdor1355 написа:
Лекс, всеки от нас има собствено виждане за правилната стратегия, с която да дава отпор на онова, което не му допада.
Поздрави. :)

Но, малкото пръстче на дясната ръка си го свих, преди да споделя замислено...
За Правото ни да споделим, и да бъдем чути, от който и където трябва!
И за това, за което и Тоти написа относно този Блог – Дом.
Дом в който да поканим хора за споделяне на мислите си. Дом, който е Наш, и защитен от агресията на всеки, който може да влезе и да обиди, без доводи и тебе и Гостите ти!
Тогава може да си позволим да се чуем и изслушаме и Задължително!!! да се обогатим и да... Не Променим насилствено! А да обогатим вижданията и разбиранията си.

Понеже „Вън Вали“ и имам време, ще споделя...
За разликата между това да имаш Право да си Различен, и това да го парадираш и натрапваш на другите!
Сетих се... че най-добре се обяснява за разбиране чрез алегории, които са прийом не само на поетите!
Вчера имах разговор с един човек който... ммм, как за да не е обидно да рекна? Обратен, педераст, хомосексуален... джендър... Ама все е обидно беееее?
А той си е не само нормален за себе си, но най-важното и уважаваното от мене НЕ ГО ПАРАДИРА НА ПРАЙД ПАРАДИ, И НЕ ИСКА ДЕЦАТА МИ ДА ГИ ПОУЧАВА ДА МУ ПОДРАЖАВАТ!!!
Но освен че е доказан шивач и моделиер на дрехи с престиж на ревюта, но и с дарбата за минути да обучи манекенка как да ходи по сцената... и с поглед само и докато изпушите цигара, ще седне на машината и ще ви преправи дрехите на тинейджър, да изглеждат по оригинални от скъсаните им коленца на дънките, купени Им за „луди пари“ от ВАС!!!
Но за пример само, и в контекста... „Пича“ толкова добре чете характера на хората и живота им, че като ми прочете писанията и публикациите си.... все едно съм направил 100 коремни преси от смях :-)))

Нарочно дадох този пример, защото „предричам“ че това споделяне ще ме обвини с цитат и логорейни доводи „на първа“ че аз съм обратен, или че подкрепям джендърството... Което просто е Обратното на Истината. Нарича се Клевета. Подсъдна е!!!
Добре де... в контекста! Как този човек, което мене ме изкефи, и което (според мене) си заслужава да се чуе... най малкото в този Блог да стане?
Невъзможно.
цитирай
4. hloris - Права е Скарлет,
19.06.2019 16:59
че тук всеки се спасява поеденично,подобно това,което прави в своето ежедневие...

Ти се извиняваш на Младен,пък аз искам да ти се извиня на теб,ако съм те засегнала,но така стоят нещата...знаех че постът ще ми бъде подметнат на първа,знаех му съдбата предварително,и знаех,че ще го прибера.

Никой нищо няма да ти направи...просто всичко ще си тече по старому...едиствения начин е да подбираш хората,с които комуникираш,както и кого подускаш в своята виртуална къща....

Една промяна е наистина промяна,която започва отвътре навън,а не обратното,защото това ще се зачете като като насилие,нарушаване на нечии права на някои други.

Поздрави за смелостта,както и дза изразената позиция.:)
цитирай
5. lexparsy - Пак се радваме да чуем мнението ти Тони
19.06.2019 17:30
hloris написа:
че тук всеки се спасява поеденично,подобно това,което прави в своето ежедневие...

Ти се извиняваш на Младен,пък аз искам да ти се извиня на теб,ако съм те засегнала,но така стоят нещата...знаех че постът ще ми бъде подметнат на първа,знаех му съдбата предварително,и знаех,че ще го прибера.

Никой нищо няма да ти направи...просто всичко ще си тече по старому...едиствения начин е да подбираш хората,с които комуникираш,както и кого подускаш в своята виртуална къща....

Една промяна е наистина промяна,която започва отвътре навън,а не обратното,защото това ще се зачете като като насилие,нарушаване на нечии права на някои други.

Поздрави за смелостта,както и дза изразената позиция.:)

Извиненията си ги даваме и приемамe само от куртоазия :-)))
За „виновното“ ни примирение че „всичко ще си тече по Старому“ вече се изказах.
За примирението ни че сме „Предрекли и си Знаем“, каква ще бъде съдбата на постинга ни Също вече споделих...!
Но контрапункта на твоят коментар е „отвътре навън“... и „нарушаване на Нечии права“!
Мнооого дълго бих се замислил, дали Пътят за Разбиране е „еднопосочен“ в дълбочина... И за Чии (the шшииит) Права става на въпрос??? :-)))

Без да се извинявам, знаеш че много уважавам мнението ти. И така разчитам да споделяме за размисляне Тони.
А бурята и гръмотевиците са прекрасен повод за размисляне :-)))
Приеми моите искрени поздрави и усмивки даже!
цитирай
6. rustam - Обратното на истината
19.06.2019 17:52
не се нарича "клевета", както твърдиш, а се нарича "лъжа". Клеветата е морална категория и не е просто лъжа, а позоряща личността лъжа.

Вярно е, че е подсъдна, но не се разследва от Органите, а чрез искова молба до съответния съд. След като си си внесъл държавните такси и 10 процента от исковото обещетение.

Друго е по-интересно. Струва ми се, че според теб най-важното качество на въпросния джендър моделиер не са шиваческите и дизайнерски умения, а способността му да вниква в дълбочината на твоите текстове. Което някак си води до извода, че няма да е лошо и ние да се изпедерастим, че да ги вникнем.
цитирай
7. lexparsy - Знам и уважавам мнението ти Приятел, и както казах вече извинението е задължената от морала ни куртоазия :-)))
19.06.2019 17:58
missana написа:
Ти няма за какво да ми се извиняваш. Ти пръв коментира стихотворението ми и след това ме попита дали може да споделиш свои виждания за доброто на блога. С радост дадох съгласие. Теб въобще не съм те визирал във връзка с невъзпитано поведение. Визирах съвсем други блогъри, които нито думичка не обелиха за моя текст, а се впуснаха директно в клюкарски припирни. Ти си един от малцината, които бият камбаната, ръководени единствено от общия интерес на електоралната блогова маса. В редица други участници, обаче, съзрях само утилитарност.

Приветствам те, че продължаваш да се бориш за истина и справедливост! Имаш пълната ми подкрепа!

Оценявам много че си един от малкото с чест, и с неподражаемо достойнство, даже за това, че коментарите са ти отворени... Аз за известно време опитах, но не издържах :-)))
За това си позволих да се „развилнея“ малко в Дома ти, за „разгонване на Демоните“ :-)))
С приятели като тебе просто си четем мислите, даже да изглежда различно. Проблема е за Правото ни на пространство, където да няма неканени гости на Партито... :-)))
Наслади се на хубавата дъждовна сряда, след прекрасната и кратка гръмотевична буря приятелю. Пречистваща е!
цитирай
8. lexparsy - Оставам твоите разсъждения за а...
19.06.2019 18:24
Оставам твоите разсъждения за анализ от сложният Логос на правораздаващата ни демократична логика Рустам...:-)))
Очевидно е желанието ти да бъдеш нает за разгадаване и анализ и на блоговата логика и политика :-)
А жалкото е, че никога няма да разбереш, реалният си образ, за който даже и един обратен може да ти подаде огледалце, защото вече си свикнал с този огледан в телевзизора си.... :-)))
цитирай
9. valdor1355 - П. п: След като прочетох и комент...
19.06.2019 19:08
П.п: След като прочетох и коментарите до тук, искам да допълня, че според мен няма малоумна битка, дори и предварително изгубената. :))))))) Това, че изглежда не намираш хора, които да възприемат твоя начин за дисциплината на блога (в случая), не означава, че ти трябва да спираш. :) Правиш каквото смяташ, че е правилно, за да " успокоиш" душата си, че си го направил. Какво значение има дали някой ще те подкрепи?!- Никакво! Всъщност и Полигор години наред "работи" сам, без ничия подкрепа за неговите си каузи, а ти си тук от съвсем скоро. ;)))))))) Дай да видим какво би могло да се случи между Давид и Голиат. На Поли се пада честта да играе Голиат. :)))))))))) Аз ще ръкопляскам и ще махам с копринена кърпичка от ложата до самата арена. :))))))))
цитирай
10. lexparsy - :-)))) Успя да ме разсмееш и мене!
19.06.2019 21:44
valdor1355 написа:
П.п: След като прочетох и коментарите до тук, искам да допълня, че според мен няма малоумна битка, дори и предварително изгубената. :))))))) Това, че изглежда не намираш хора, които да възприемат твоя начин за дисциплината на блога (в случая), не означава, че ти трябва да спираш. :) Правиш каквото смяташ, че е правилно, за да " успокоиш" душата си, че си го направил. Какво значение има дали някой ще те подкрепи?!- Никакво! Всъщност и Полигор години наред "работи" сам, без ничия подкрепа за неговите си каузи, а ти си тук от съвсем скоро. ;)))))))) Дай да видим какво би могло да се случи между Давид и Голиат. На Поли се пада честта да играе Голиат. :)))))))))) Аз ще ръкопляскам и ще махам с копринена кърпичка от ложата до самата арена. :))))))))

Като се прибрах си викам, какви ли простотии сега ме чакат да прочета, а ти ме разсмя и обнадежди :-)))
Започвам да си оправям прашката, и ще види той тоз‘ ПолиГолиЯд...:-)
Сетих се че и сега още съм спец по прашките... Запалих и децата в махалата, и редовно идват да им сменям ластиците и да им ги оправям :-)
Проблем са ластиците, защото вътрешните автомобилни гуми вече не са така разтегливи, а медицинските лесно се късат...
Но имам и други идеи, а едновремешните прашки са били на друг принцип... Може и с такава да потренирам :-)
цитирай
11. missana - Искам да споделя мое лично мнение, Лекс!
20.06.2019 10:07
Много неща ще си дойдат незабавно на мястото, ако не се допускат повече от 2 различни ника за потребител в блог бг. В крайна сметка, ако един и същи потребител има повече от 2 различни ника, това елементарно се вижда по Айпито. Щом се установи наличието на такъв потребител /било по подаден сигнал от друг потребител, било по проверка от модераторите/, трябва незабавно на този потребител да бъде наложен вечен бан по Айпи. Така той завинаги ще е лишен от правото да ползва блог бг. Това автоматически решава всички проблеми с хора като Джуфла, Полигор, Канибал и изобщо кликата от анонимни чучела, наследници и сподвижници на едно голямо Чучело. Защото те и само те тровят атмосферата в този блог. Детински лесно е блогът да бъде прочистен от тях по Айпи път веднъж и завинаги. Тогава наистина в този блог ще настъпи творчески рай.
цитирай
12. lexparsy - Това са само малка част от нещата, които могат да се направят поне софтуерно Младен!
20.06.2019 10:46
missana написа:
Искам да споделя мое лично мнение, Лекс!
Много неща ще си дойдат незабавно на мястото, ако не се допускат повече от 2 различни ника за потребител в блог бг. В крайна сметка, ако един и същи потребител има повече от 2 различни ника, това елементарно се вижда по Айпито. Щом се установи наличието на такъв потребител /било по подаден сигнал от друг потребител, било по проверка от модераторите/, трябва незабавно на този потребител да бъде наложен вечен бан по Айпи. Така той завинаги ще е лишен от правото да ползва блог бг. Това автоматически решава всички проблеми с хора като Джуфла, Полигор, Канибал и изобщо кликата от анонимни чучела, наследници и сподвижници на едно голямо Чучело. Защото те и само те тровят атмосферата в този блог. Детински лесно е блогът да бъде прочистен от тях по Айпи път веднъж и завинаги. Тогава наистина в този блог ще настъпи творчески рай.

Това са само малка част от нещата, които могат да се направят поне софтуерно! Аз се сещам и съм споменавал и други, които не ми се цитират, а и потребителите могат да предложат!
Да не говорим за очеВадните софтуерни грешки и затруднения, някои нарочни, други безотговорни. Но аз като намекна само, се появява един разбирач, да ме убеждава че съм с грамотност на третокласник :-)))
НО НАЙ-ВАЖНОТО!
Да се отнемат „Правата“ предоставени не само на Модераторите, но и на (както доказах) толерирани от самия блог личности, които всъщност омерзяват цялата атмосфера тук. И не само с помпане и нападки, но и с още „по-висок достъп“ да четат лични коментари, което, само предполага, че имат достъп до паролите. Сума ти хора ме молят да изтрия след като съм прочел, и явно има защо.
Чак тогава ще стигнем и до личните Морални, и от там Етични Норми и Правила на модераторите, които по сигнали и оплаквания ще изтриват и постинги, но и явно и тенденциозно злоупотребяващи! А на както изтриха неизгодно ироничния постинг на Дела, защото омерзиха промоцията на книгата и!
Но това всички го знаят, но Блога е кораб пълнещ се с вода, и съществиващ само заради някои, които за своя сметка я изпомпват. А някому е безотговорно изгодно, защоти си полуава кликове за реклами, и сигурно сега си харчи в Гърция на морето :-)))!
Аз откакто пиша в блога, си мисля да потърся инвеститор за един нов блог, за който покрай този ще напиша поне 50 страници „Бизнес план“. Защо пък не? :-)))

П. Да те открехна... покрай дългите коментари с които разговаряхме в постингите с един блогър (изгонен и рядко пишещ вече) установих, лимита от 2000 символа го няма когато си коригираш коментара и го пуснеш целия... (както в случая)
Лелеееей пак ги открехнах! Дано не го забранят ;-)))
цитирай
13. lexparsy - Аммма ша умра от смях с Вас бе хора :-)))
20.06.2019 11:22
Тъкмо се чудя защо за нула време ме нацвъкаха толкова минуси на червени ръчички, а то съм бил кацнал на „първа“ и ненапомпан даже... :-)))
цитирай
14. vechnonapompana - Желая ти успех в благородната ка...
20.06.2019 12:57
Желая ти успех в благородната кауза!
цитирай
15. valdor1366 - Лекс, пак ще те призова. Бъди Давид!
20.06.2019 13:27
Лекс, пак ще те призова.
Бъди Давид!
цитирай
16. lexparsy - Ха, кой кацна... :-) Благодаря за благородните пожелания!
20.06.2019 13:36
vechnonapompana написа:
Желая ти успех в благородната кауза!

Богините ти да ни помагат дано!
Защото тъкмо си коментирахме с Бвен, че Жените Войни са само едно от проявленията на винаги Триликите Богини в религиите, изява на Богинята Майка...
Каква Синхроничност, да се замислим, ти кое от проявленията си многолико! Само да не си Кали.... с многото ръчички... Уууужас, Богове и Богини на Блога :-))))
Много благородни каузи намислени да ти се сбъдват и на тебе!

цитирай
17. lexparsy - :-)))
20.06.2019 13:58
анонимен написа:
Лекс, пак ще те призова.
Бъди Давид!

   Нямам си на представа вече, кой се крие под това удобно и модерно прозвище „анонимен“, с имитация на чуждо име? Може би се използва и като свършат ползваните никове за минусови камъчета градинката на Давид, миличкия :-)))
   Но понеже се досетихме, че си помпидура на истинската „valdor1355“ , или истинския ПолиГолиЯд, ще ти призная! Нямам подходящ ластик за детска прашка като за Давид. Но ще те успокоя, че започнах да тренирам с истинската му, старовремска! Много по- ефикасна ще е за ПолиГолиЯдът :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364071
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375