Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2018 17:45 - Затъпяването – генетично или тенденциозно ?
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7402 Коментари: 49 Гласове:
23

Последна промяна: 07.07.2018 00:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

   Защо ми хрумна тази сценка ли?
   Повода е че прочетох прощалния стих и постинг на още един блогър, който се отказва, не само да пише но и да коментира вече тук. Доводите са изказани толерантно, но пак са неконтролируемата арогантност и тенденциозно мародерство към добронамерено пишещите. 
   Специално Елица (cinderellathespy) освен позитивна и вдъхновена поезия, и да чуя няма да повярвам да е обидила и наранила някой. А на блоговите „психолози“, с теорията за „кризата на първата година“ ще припомня че тя радва приятели и почитатели в този „блог“ почти десет години. А така съм бесен за прекрасно пишещата Емелика, която никой не успя да убеди пак да го прави тук... че...няма да казвам...

   А наистина, дали Затъпяването е само от простотия или е тенденциозно?
   Ще се отклоня малко философски за разбирането…   
   Отдавна добронамерените учени правят и публикуват и социологически и психологически изследвания, за тенденциите към понижаване интелигентността (или затъпяването) на населението на Земята. (като имам време ще цитирам линкове). Същата съдба преследва и образованието, което не осъзнаваме че ни учи само на правила и норми на възприятия, но не и на Мислене!
   Ще си позволя да припомня твърдението, че разбирането и споделянето на Мирозданието, не е свързано пряко с Информираността ни, която винаги е преходна и временна, и ни вкарва в анализ на  все повече „контекстни зависимости“… Това изложих още с втория си постинг тук. По същата логика може да се докаже че „изкуствения интелект“ не е човешки такъв, и вменяването му ни превръща от хора в роботи! Някой каза че разликата между умния и интелигентния е че на един въпрос първия винаги отвръща с отговор,, а интелигентния с друг такъв…
   Но нека се замислим дали това информационно заблуждение, водещо до затъпяване (неинтелигентност) не е изгодно за тези, които се нуждаят от послушни и изпълнителни андроиди за упражняване на властта си.
   В политически и световен мащаб сами се замислете… а относно блога ми се иска само да констатирам:
- Колкото и омраза и мерзост да има в т.нар. хейтъри се наблюдава една последователност и тенденциозност да се обиждат и унижават само добронамерени и интелигентно и вдъхновено пишещи.
- Наблюдава се една ангажирана информираност на тези хора относно личните данни и факти за живота на унижаваните хора. Това само по себе си би ангажирало цялото им време и за тенденциозно проучване (разработване) на хората, включително и относно данни, възможно да се придобият само от Есграона…
- Отдавна чух оплаквания и за хакерски атаки (асоциирани с блога) на компютрите и телефоните блогъри. А чрез лични проучвания и от споделяния на пострадали и разбиращи се установява че определени хора са „трасирани“ и следени софтуерно.

   Така че пак се замислете… 
   Кой ма полза да тероризира и гони от този блог нормалните хора. Или се пренасочват се към Фейсбук, където контрола и следенето отдавна са по-добре организирани :-)
   А за кое е полезно да ви се вменява Примиреността да търпите това, че и даже да съветвате останалите да го правят?

   Все пак моля не ми вменявайте параноя ! Не страдам от такава поради факта че имам отворени очи и уши, но и смелост да се изкажа…

П.П. А току що чук една максима по радио "Хр. Ботев" в контекста.
"Човешката свобода е съизмерима и със свободата на другите!"
Замисляме ли се колко в същност сме свободни свидетелствайки мълчаливо на поругаването на чуждото достойнство? Или само докато и на нас ни се случи че и даже и стова да се примирим ?!

 




Гласувай:
27



1. predatorkapredatorka - !!!!!!!!
06.07.2018 17:50
имаме Свободен Избор!!
друго...нямаме..
цитирай
2. lexparsy - Благодаря за припомнянето
06.07.2018 18:04
predatorka написа:
имаме Свободен Избор!!
друго...нямаме..

Не може да не се съгласим,а и да си ПРИПОМНИМ тази истина!
   ЧЕ ИМАМЕ ПРАВО НА ИЗБОР ДА СЕ ИЗКАЗВАМЕ, ИЗРАЗЯВАМЕ И СПОДЕЛЯМЕ, БЕЗ ДА СМЕ ОПЛЮВАНИ И ОБИЖДАНИ НЕОБОСНОВАНО ЗА ТОВА !!!
   И ЧЕ ИМАМЕ ПРАВО НА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ЛИЧНОТО НИ ПРОСТРАНСТВОИ ДАННИ, И НА ЛИЧНОТО НИ ДОСТОЙНСТВО И ЧУВСТВА !!!
   И ЧЕ ЛИШАВАНЕТО НИ ОТ ТОВА ПРАВО Е МОРАЛНО И ЗАКОНОВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!

   АКО ТОВА ПОНЕ ИМАМЕ ... А "ДРУГО... НЯМАМЕ", ПАК ЩЕ Е ДОБРЕ :-()()()

   П.П. А дали пък баш на тебе този "Свободен Избор!!" не ти допада, като напомпана всеки ден на първа, че съветваш как "друг...нямаме.." ???
цитирай
3. blagovestie - Затъпяването – генетично или тенденциозно ?
06.07.2018 18:44
Тенденциозно. Усилено подпомагано и натрапвано от някои. И успешно, за съжаление!
На всичкото отгоре, работата е там, че тези, които подпомагат затъпяването и опошляването, всъщност рият кал и я хвърлят на собствените си гърбове, затъвайки в нея.
Понеже всичко и всички сме взаимосвързани. И ефекта на пеперудата работи - осъзнато или не, с различни мащаби и сила, но действа неизменно.

Юлия, злото отношение ограничава свободния избор на добрите хора. Най-малкото защото на Злото всичко му е позволено, то не спазва морал, не се съобразява, не се стреми да е нещо друго, докато Доброто се е самоограничило в невъзможността да е друго, освен себе си. Избор е и всеки от нас какво изважда и дава, влага, споделя.

Матей 12:35 Добрият човек от доброто си съкровище на сърцето си изнася добро; а лошият човек от лошото съкровище изнася лошо.

Ндам...
цитирай
4. lexparsy - Цитирам НЕПРИСТОЙНОТО И НЕДОСТОЙНО за търпимост лично съобщение на troina
06.07.2018 18:54
troina написа:
ти си НИКОЙ за мен, колега..едно име на ?? г., е ,и? (ново)
не ме предизвиквай,да се обяснявам публично..
няма да ти допадне на меката глава..
а, твоите л.данни са лични, докато
не ги предоставиш на Гугъл, моите също
ноо, забележи,аз НЕ се жалвам...
слаб си, момко..още много слаб..и мек..
нищо лично,просто блогуваме..
аз, Юлия
п.п.
а, кой си ти, че да държиш сметка,
кой, къде, какво писал..на кого, как...
и къде избирал, да пише..М?
безумно смешно и олигофренно звучи..
затова реших да прокоментирам..
успех..

   Това отново е липса на всякакъв морал, отново подкрепен с обиди и СМЕШНИ заплахи…
   Ще се изразя алегорично, макар доказано болната ти психика да няма начин да разбере…
Това е все едно да влезеш в чужд дом и да обиждаш собственика и приятелите му….
   Ами ако не морал си има и закони….
   Май пак не разбираш… ще пробвам така…
   Ако примерно за подобно поведение аз ти шибна едно шамарче (да ти се зачервят здравословно бузките загорели от неона на монитора) или те ритна по дупето, (колкото да скокнеш че да си раздвижиш ставите:-), или ти покажа Оня момък дето предполагаш че е „слаб и мек“ :-))))), ами май ще искаш да ме дадеш под съд със свидетели, а ????
   Не се ли сещаш ???, че това което правиш е 1000 пъти по обидно и трайно болезнено бе Червеношапке ???
   А и морала и законите в тази страна са аналогично дефинирани за твоите престъпления и би трябвало да се самосезират при твоята дългогодишна практика и десетки хиляди свидетели и потърпевши !!!
   Все пак ще се консултирам :-)

   И престани да ми пишеш поне лични съобщения, защото те не са модерирани, и не за предназначени за лични нападки обиди и заплахи !!!
   Нееее няма начин … пак не разбра… все едно на телевизор говоря :-(
цитирай
5. nebonebo - Здравейте...
06.07.2018 19:04
Това, че напускат блога потребители, говори за безхаберие, по отношение поддръжка на сайта. Чета и се натъквам на личностни нападки, гнусни, цинични обръщения и квалификации. Причината, според мен, е в егото. На отделния човек. Култура на писане и комуникация. Злоба... И в реалността е така, а виртуалът е част от нея. Хората се озвериха. Защо - всеки би могъл да си отговори.
Пишете за свобода. Свободни сме за личен избор във всички аспекти. Що касае законността - това е друга бира. Спазване от всички граждани, живещи на територията на дадена страна.
Моралните норми са занижени... Тръгнали сме към нещо, което би ни убивало бавно, но сигурно.
Изразих лична позиция.
Лека вечер, Lexparsy...
цитирай
6. lexparsy - Благодаря за подкрепата с толерантни и пристойни думи Люси
06.07.2018 19:17
blagovestie написа:
Тенденциозно. Усилено подпомагано и натрапвано от някои. И успешно, за съжаление!
На всичкото отгоре, работата е там, че тези, които подпомагат затъпяването и опошляването, всъщност рият кал и я хвърлят на собствените си гърбове, затъвайки в нея.
Понеже всичко и всички сме взаимосвързани. И ефекта на пеперудата работи - осъзнато или не, с различни мащаби и сила, но действа неизменно.

Юлия, злото отношение ограничава свободния избор на добрите хора. Най-малкото защото на Злото всичко му е позволено, то не спазва морал, не се съобразява, не се стреми да е нещо друго, докато Доброто се е самоограничило в невъзможността да е друго, освен себе си. Избор е и всеки от нас какво изважда и дава, влага, споделя.

Матей 12:35 Добрият човек от доброто си съкровище на сърцето си изнася добро; а лошият човек от лошото съкровище изнася лошо.
Ндам...

За съжаление насилственото ми лишаване от добър тон и одухотвореност се превърна в саркастични нападки... но това все пак някой трябва да се жертва за да го каже... защото сме свикнали да чакаме и някой друг да ни извоюва правата, че и да го съветваме и поучаваме как да го прави ...
А аз пак съм добронамерен и ако трябва да се извиня ще го направя... но май няма на кой :-)))
цитирай
7. blagovestie - Лекс, реакциите ти са съвсем нормални
06.07.2018 19:24
и не губиш добрият тон, по моя преценка. Пък и тук всички сме хора, с характери и граници на търпението. А ти бая изтърпя и се стараеше.

Визирах изцяло Юлия - не само тук, навсякъде в блога.

Остани си такъв :)

А с примерите ти за отреагиране на поведението й - много се смях :))
цитирай
8. laval - Спеделям
06.07.2018 19:37
написаното, защото е вярно. В blog се подвизават една група хора, които явно изпитват удоволствие от гаврата с добронамерените пишещи тук. Аз лично вече съм се сблъсквал с такива и съм ги докладвал на администраторите на сайта. Мисля, че това е начина. Всеки трябва да реагира подобаващо, защото човек има достойнство. Преди време дори посветих цял постинг на хейтъра Апостол и имаше резултат. Напоследък се проявява със злобата си една често пишеща тук, нарекла се радостина ласса. За нейно съжаление нейният блог нито има достатъчно читатели, нито плюсове, а и коментарите са малко. Това явно поражда в такива като нея чувство на малоценност и отключва завистта и злобата към блогъри, които пишат смислени неща тук и попадат в кръга на четените и популярните в категорията си.
цитирай
9. lexparsy - Благодаря за подкрепата и личното разбиране nebonebo
06.07.2018 19:54
nebonebo написа:
Това, че напускат блога потребители, говори за безхаберие, по отношение поддръжка на сайта. Чета и се натъквам на личностни нападки, гнусни, цинични обръщения и квалификации. Причината, според мен, е в егото. На отделния човек. Култура на писане и комуникация. Злоба... И в реалността е така, а виртуалът е част от нея. Хората се озвериха. Защо - всеки би могъл да си отговори.
Пишете за свобода. Свободни сме за личен избор във всички аспекти. Що касае законността - това е друга бира. Спазване от всички граждани, живещи на територията на дадена страна.
Моралните норми са занижени... Тръгнали сме към нещо, което би ни убивало бавно, но сигурно.
Изразих лична позиция.
Лека вечер, Lexparsy...

За съжаление морала никога не е можело да се дефинира чрез законови ограничения, защото той се определя от духовния ни мироглед. Затова липсата и поругаването на вярата и духовността, (а напоследък и само фиктивното им съблюдаване) в една нация е пагубно за нея. Тогава даже и нормите дефинирани като Етика са силно изопачени! Както в момента в България.
За жалост липсата им оди и до така наблюдаваното примиренчество пред парадиращата простотия и трябва сами да си ги извоюваме и защитаваме!
цитирай
10. lexparsy - Да, Люси, добронамерено Нормалните приемаме с разбиране тона си :-)
06.07.2018 19:59
blagovestie написа:
Лекс, реакциите ти са съвсем нормални и не губиш добрият тон, по моя преценка. Пък и тук всички сме хора, с характери и граници на търпението. А ти бая изтърпя и се стараеше.

Визирах изцяло Юлия - не само тук, навсякъде в блога.

Остани си такъв :)

А с примерите ти за отреагиране на поведението й - много се смях :))

Хе-хе, ами да не мислиш че и аз не се смея на въображението си докато го фантазирам :-))) Но защо не ни дават да го използваме по-прагматично, че и повече хора да се и размислят и смеят…
цитирай
11. lexparsy - Здравей Лазар
06.07.2018 20:27
laval написа:
Спеделям написаното, защото е вярно. В blog се подвизават една група хора, които явно изпитват удоволствие от гаврата с добронамерените пишещи тук. Аз лично вече съм се сблъсквал с такива и съм ги докладвал на администраторите на сайта. Мисля, че това е начина. Всеки трябва да реагира подобаващо, защото човек има достойнство. Преди време дори посветих цял постинг на хейтъра Апостол и имаше резултат. Напоследък се проявява със злобата си една често пишеща тук, нарекла се радостина ласса. За нейно съжаление нейният блог нито има достатъчно читатели, нито плюсове, а и коментарите са малко. Това явно поражда в такива като нея чувство на малоценност и отключва завистта и злобата към блогъри, които пишат смислени неща тук и попадат в кръга на четените и популярните в категорията си.

   Аз като прочетох че и с тебе, дето си се посветил да пишеш само образователно енциклопедично, което е от полза за всички… са се заяждали, направо се шашнах…
   На „Администратора“ не само че не му дреме, но и явно толерира подобно поведение… нали това е контекста на проблема… а предполагаемите „обяснения“ са много странни и смешни, но „адекватни“ за социума ни :-(
   Виж Радостина е друго интересно Явление… и не го казвам в трето лице, защото и лично, и сега даже и на нея Пак добронамерено споделям… Преписването и цитирането на статии от нета, може да е полезно и да образова, но само чрез лична интерпретация и дебат с други. И аз я чета и научавам… но „желязната завеса“ на убеденост и величаещо и безпрекословно чувство за „Правота“ дразни хората и е и безполезно, а и много често обърква разбиранията… А когато се намесваш и в чужди постинги със същата категоричност на „знаещ“ (не с мнение) това дразни и опорочава дебата… Благодаря за Разбирането Радостина…Това е само мнение…и добронамерено, даже и да не вярваш :-)))
цитирай
12. blackpredator - напразно се напъваш Лексе
06.07.2018 21:39
Юлка не мое да се оплоди..
;)
цитирай
13. lexparsy - напразно се напъваш Лексе, Юлка не ...
06.07.2018 21:58
blackpredator написа:
напразно се напъваш Лексе, Юлка не мое да се оплоди..
;)

Що бе… пробвам… може пък и да си мечтае, и да се нуждае баш от този натуралистичен подход, какъвто и предложих :-) че да зачене някаква позитивна мисъл в тримерното си празно пространство…
Забавно и очудващо ще е... после трябва да ме черпят много хора :-)))
цитирай
14. missana - Привет, Лекс!
07.07.2018 00:02
Много интелигентно списан материал. Поздравления!
Покойният ми баща ме учеше, че общото количество свобода в едно общество е константна величина. В тоталитарните общества, който е на върха на пирамидата я отнася всичката за себе си. В демократичните тя се разпределя върху членовете на порции с някои специфики. Спонтанно хейтърство няма. То е насочено винаги срещу талантите. Както срещу развиващия висока скорост мотоциклетист се ражда насрещен вятър, за да го спре. Това значи хейтърство.
Тамасът сам пази себе си!
цитирай
15. lexparsy - Благодаря за разбирането на така несвързаните ми на пръв поглед асоциации Младен.
07.07.2018 00:32
missana написа:
Много интелигентно списан материал. Поздравления!
Покойният ми баща ме учеше, че общото количество свобода в едно общество е константна величина. В тоталитарните общества, който е на върха на пирамидата я отнася всичката за себе си. В демократичните тя се разпределя върху членовете на порции с някои специфики. Спонтанно хейтърство няма. То е насочено винаги срещу талантите. Както срещу развиващия висока скорост мотоциклетист се ражда насрещен вятър, за да го спре. Това значи хейтърство.
Тамасът сам пази себе си!

Благодаря за разбирането на така несвързаните ми на пръв поглед асоциации Младен.
   Да, понякога когато оставим Света ни да се „самоорганизира„ той го прави по своите си самоповтарящи се правила и принципи… и тяхното разбиране е цел на интелигентния „търсач“, а не записването и спазването на знания
   Ами всъщност и аз нямам против да се спречкам с Тамаса (докато следвам избрания си Раджас или Сатвас :-), но даже от древността и в най жестоките и непримирими битки са се спазвали ритуалните правила, присъщи за достойния войн… А мародерството е първият закон, наказван безпрекословно от всички… Ние ли сме по-големите диваци?
цитирай
16. krumbelosvet - И как
07.07.2018 06:45
И как да допринесем да изчезне смазващото превъзходство на глобалистите във всички медии, вкл. интернет и... Холивуд?
цитирай
17. lexparsy - Това е десетката на контекста на спонтанни ми постинг Крум…
07.07.2018 09:07
krumbelosvet написа:
И как да допринесем да изчезне смазващото превъзходство на глобалистите във всички медии, вкл. интернет и... Холивуд?

   За съжаление този блог се явява мини модел на тенденциозното затъпяване чиито главен инструмент са медиите и интернет!
   Темата е толкова необятна, че не стига не постинг но и конференция даже :-) Но резултатите са отчайващи за все още виждащите, как фатално нараства броя на робо-хората, само симулиращи чувства и емпатия, като заложени в софтуера им :-) Шегувам се че май за това се опитват да дразнят нормалните, че си попълнят базите данни :-)))
   Жалкото е че във форумите от които имаме нужда за споделяне за да компенсираме на медийното зомбиране а се настанили ловко и безмълвно странно държащи се, даже и за психолозите елементи…Точно за това се замислям.. а бе дали някой не им плаща на Юлка и на други да гонят и възпрепятстват останалите нормални хора да се споделят и размислят :-(… или и те са само удобни неосъзнати жертви, щом никой не ги възпира, а всички ги е страх да протестират !!!

   Какво да направим ???
   Според мене винаги има решение ако си върнем навика да се размисляме и споделяме! Давам пример… Аз примерно от години не гледам телевизия и се оказва че не само не ми липсва, но и ако е пусната и я спра все едно се телепортирам от центъра на София на горска полянка :-))) Хе-Хе ами гледам интересните мачове и подбрани предавания, а се информирам по други начини, има такива… А относно музика и кино (още от соц. времето) се информирам и доставям по свои си начини.
   Но пак стигаме до това, че СА НУЖНИ ФОРУМИ ЗА СПОДЕЛЯНЕ. Моля защитавайте ги и се борете за съществуването им!

П.П. Ами ето спонтанно имам нужда да споделя пример от тази минута…
   Обажда ми се приятелка, която преди три дена след борба с Джипита „бърза помощ“ успях да настаня в тежко състояния в „престижна“ софийска болница. Търси си личната чанта бе приятелю (която лично оставих до леглото и), след като се освести и трети ден !!! и ме пита в кое отделение и стая е била настанена тогава… там са и личните вещи и четката за зъби и парите и…и инсулина, (щото и слагали несъвместим) и моли за съдействие бе брат мене щото с „лекуващия персонал“ е безполезно …    Болницата се охранява като офис на ЦРУ от „посетители“ на затворените пациенти…
И виж психо ефекта !!! Тя се е примирила че и няма чантата брат…и се мъчи да ме успокои Мене… защото знае че ако ида там „Медиите“ ще пишат довечера че невменяем терорист е нахлул в болницата и е искал да нападне някой Доктор… Събирам мъдросмислие как да постъпя… Дай съвет!
цитирай
18. radostinalassa - laval
07.07.2018 10:53
Този блогър редовно се опласва от мене пред блог.бг. Не харесвам топачите. Той няма гръб да отговаря на коментарите ми, а реве пред блога редовно за съвсем цензурни коментари. Мисля, че от четенето на постингите му няма голям смисъл . Лично мнение. А гласовете му не броя, не ме интересуват. Моите теми са повече от една неосмислена докрай история.
цитирай
19. karamelita - Много интелигентно списан мате...
07.07.2018 11:02
lexparsy написа:
missana написа:
Много интелигентно списан материал. Поздравления!
Покойният ми баща ме учеше, че общото количество свобода в едно общество е константна величина. В тоталитарните общества, който е на върха на пирамидата я отнася всичката за себе си. В демократичните тя се разпределя върху членовете на порции с някои специфики. Спонтанно хейтърство няма. То е насочено винаги срещу талантите. Както срещу развиващия висока скорост мотоциклетист се ражда насрещен вятър, за да го спре. Това значи хейтърство.
Тамасът сам пази себе си!

Благодаря за разбирането на така несвързаните ми на пръв поглед асоциации Младен.
   Да, понякога когато оставим Света ни да се „самоорганизира„ той го прави по своите си самоповтарящи се правила и принципи… и тяхното разбиране е цел на интелигентния „търсач“, а не записването и спазването на знания
   Ами всъщност и аз нямам против да се спречкам с Тамаса (докато следвам избрания си Раджас или Сатвас :-), но даже от древността и в най жестоките и непримирими битки са се спазвали ритуалните правила, присъщи за достойния войн… А мародерството е първият закон, наказван безпрекословно от всички… Ние ли сме по-големите диваци?

"Говори,да те позная!"," Език мой- враг мой!"По начина на говор ще ги познаете!Речника издава всичко!
цитирай
20. karamelita - Относно кражбата на чанта - в бол...
07.07.2018 11:08
Относно кражбата на чанта - в болниците най много крадат санитарките,които повечето са циганки или много прости жени от селата,крадливи.Добре е да се оплаче на Главния лекат,те си ги знаят кои крадат и може да ги заплаши с уволение ако не върнат.По принцип в болница не се ходи с пари и скъпоценности,защото се краде!Ключове също!
цитирай
21. radostinalassa - Затъпяването не е генетично
07.07.2018 11:10
Тук имам предвид коренните българи. Расите имат равни цивилизационни права, но биологията им е различна. Господин Лавал се възмути на въпроса ми , дали хетите са били негри ? И на коментара ми, че това не е възможно като се има предвид отношението им към образованието. Това в никакъв случай не е расизъм. Това е доказано за тези, които могат да мислят.
Причините за затъпяването са в неправилното хранене, вредните храни, ваксинациите, с които ни вкарват тежки метали и формалдехид, обгазяването, ГМО храните и пр.
цитирай
22. karamelita - Най голямата причина за затъпяв...
07.07.2018 11:30
Най голямата причина за затъпяването е системното пиене на алкохол и то в големи количества.Българите масово пиянстват,простолюдието,което е повечето хора , считат пиянството за мъжество или това бил хубавият живот!Сега се прибавят инаркотиците,от това пък най - бързо се затъпява и деградира,също и от лекарства и чайове с наркотичен ефект.А и нетрениран мозък закърнява постепенно.Пиянството по селата започва дори от 1 годишна възраст...дават на децата да си цукнели,че да спят,а те побесняеат повече...имам наблюдения отдавна и за това казвам ,безкрайно ужасена и тревожна!Не напразно хан Крум изкорени лозята и сложи крайни закони- народът е особен...
цитирай
23. lexparsy - Ами само дядо Господ се интересува вече от оплакванията ни бе Радостина :-)))
07.07.2018 11:31
radostinalassa написа:
Този блогър редовно се опласва от мене пред блог.бг. Не харесвам топачите. Той няма гръб да отговаря на коментарите ми, а реве пред блога редовно за съвсем цензурни коментари. Мисля, че от четенето на постингите му няма голям смисъл . Лично мнение. А гласовете му не броя, не ме интересуват. Моите теми са повече от една неосмислена докрай история.

   Нашите оплаквания все се състоят в това че не сме успели да дефинираме бинарно и удобно някой като лош или добър, умен или глупав и т.н.
   А ако си представим Земята като метафора на „Санаториум за извънземни“ :-), толкова много различни визии за вселената може да си споделим директно и от първа ръка, че и фентъзитата ще ни се сторят скучни :-)
   Само трябва да се приемаме различни и да бъдем толерантни и изслушващи се… Можем ли? И ще ни позволят ли надзирателите, или се страхуват че ще настане бунт в лудницата, че и от извънземни на това отгоре :-)))))
цитирай
24. lexparsy - Разбирам твоето притеснение karamelita
07.07.2018 11:54
karamelita написа:
Най голямата причина за затъпяването е системното пиене на алкохол и то в големи количества.Българите масово пиянстват,простолюдието,което е повечето хора , считат пиянството за мъжество или това бил хубавият живот!Сега се прибавят инаркотиците,от това пък най - бързо се затъпява и деградира,също и от лекарства и чайове с наркотичен ефект.А и нетрениран мозък закърнява постепенно.Пиянството по селата започва дори от 1 годишна възраст...дават на децата да си цукнели,че да спят,а те побесняеат повече...имам наблюдения отдавна и за това казвам ,безкрайно ужасена и тревожна!Не напразно хан Крум изкорени лозята и сложи крайни закони- народът е особен...

   Но защо не се опитаме да приемем че алкохолизма е следствие на Социалното ни заболяване, а не причина… както и наркоманията…
   Все повече се досещаме че „Съвременното“ актуално лечение (не само медицинско) е премахване на причината като гледаме на процесите и явленията Холистично! Това винаги се е знаело от „древните“… И толкова е просто и близко до нас е.. да се опитаме да си променим мирогледа и върнем позитивната нагласа и разбиране към „болестта“… тогава тя просто става излишна (ако вече не е хронична патология разбира се)… и алкохолизма и наркоманията и примитивното ни изпростяване :-)
   И е доказано че е така, но май е „забранено“ да го споделяме !!! Да пробваме да си раздадем малко позитивни мисли и усмивки като начало, вместо обиди и злоба… Ще разберем че работи… Сигурация сестро :-)))
П.П. Ето, взех да разправям на болната ми приятелка по телефона разни неадекватни смехории и тя се разхили и живна малко :-)))
цитирай
25. radostinalassa - Всичко е много материално в този случай
07.07.2018 12:06
Преди имах над 3000 гласа дневно, а сега над 1000. Мисля , че съм глобена от блога. Поне не ми е спряно желанието да публикувам постинги като в близкото минало. И това е нещо. Важното се намира на друго място според мене, и аз съм убедена , че съм права.Хетите са дошли от Балканите и това трябваше да е същността в информацията. И са имали свръхспособности.
цитирай
26. lexparsy - Замислих се дали примера е свързан с темата… но май Да :-)
07.07.2018 12:19
karamelita написа:
Относно кражбата на чанта - в болниците най много крадат санитарките,които повечето са циганки или много прости жени от селата,крадливи.Добре е да се оплаче на Главния лекат,те си ги знаят кои крадат и може да ги заплаши с уволение ако не върнат.По принцип в болница не се ходи с пари и скъпоценности,защото се краде!Ключове също!

   Ама ЗАЩООООО бе karamelita трябва примирено да спазваме някакви „инструкции и правила“ за оцеляване в джунглата на социума ни, в който за да живеем трябва и да плащаме все повече и не само паричен Данък???
   Ето жената си е плащала всички осигуровки, а аз вчера след като се промъкнах с търпима наглост и хитрост (Като Кумчо Вълчо при бабата :-), доктора ме посрещна с тирада и лист на който е написано какво допълнително да се купи за „по-доброто лечение“… (аммм… към 50-60 льеуа)
   Питате ли се кой е организатора на този „театър на абсурда“ (както и на блоговия акъв) бе приятели ???

П.П. „Алиса в страната на чудесата“ пасти да яде бе karamelita… След половин дневно „разследване“ след „заплахи“ по телефона че „ша са гледаме на телевизора“ :-))) се намериха 3 „забравени“ чанти, но не и правилната !!! Интересно в какви черни дупки са изпаднали собствениците им !!! Отивам да разследвам на място… ако не чуеш за мене повече, не тъгувай :-)))
цитирай
27. karamelita - Преди имах над 3000 гласа дневно, а ...
07.07.2018 12:24
radostinalassa написа:
Преди имах над 3000 гласа дневно, а сега над 1000. Мисля , че съм глобена от блога. Поне не ми е спряно желанието да публикувам постинги като в близкото минало. И това е нещо. Важното се намира на друго място според мене, и аз съм убедена , че съм права.Хетите са дошли от Балканите и това трябваше да е същността в информацията. И са имали свръхспособности.

През турско робстви българите от Тракия и Северна България са бягали да се укриват масово в Балкана,заселвали се там.За това говорят влиянията във фолклора на балканджиите,които са смесица от Север и Юга.От хетите мина много време.За свръхспособности - ами личи си колко ги имат щом гласуват на изборите за управници крадци...
цитирай
28. lexparsy - :-)))))))))))))))
07.07.2018 12:35
karamelita написа:
radostinalassa написа:
Преди имах над 3000 гласа дневно, а сега над 1000. Мисля , че съм глобена от блога. Поне не ми е спряно желанието да публикувам постинги като в близкото минало. И това е нещо. Важното се намира на друго място според мене, и аз съм убедена , че съм права.Хетите са дошли от Балканите и това трябваше да е същността в информацията. И са имали свръхспособности.

През турско робстви българите от Тракия и Северна България са бягали да се укриват масово в Балкана,заселвали се там.За това говорят влиянията във фолклора на балканджиите,които са смесица от Север и Юга.От хетите мина много време.За свръхспособности - ами личи си колко ги имат щом гласуват на изборите за управници крадци...

   "ДЕМОКРАТИЧНОТО" НИ ГЛАСУВАНЕ Е ПЪЛНА АНАЛОГИЯ НА БЛОГОВОТО, КАКТО И "ДОВОДИТЕ" НА ИЗБИРАНИТЕ 'ДЕПУТАТИ" :-)
   Аз мисля че върху явленията втози блог може и психолози и социолози и политолози и т.н. да си напишат и докторски дисертации и много "научни" трудове :-)))
Питате ли се кой е организатора на този „театър на абсурда“ бе приятели ???
П.П. ама честно бе… не се бъзикам. Преди пол. час видях летяща чиния на Витоша (над Симеоново)… шматкаше се и за 2-3 секунди заобиколи и изчезна в мъглата на южните склонове… може би защото гледам небето, а не телевизора :-) Та дали и на Тях им е интересен този „сценарий“ … :-)
цитирай
29. radostinalassa - Аз хвърлям ръкавица на историка
07.07.2018 12:50
Хетите са живеели 2000 години пр. Хр., в твърде далечно време. Аз бих спорила с всеки на тема здраве, ако някой се осмели, без да му натяквам , че няма знания.
цитирай
30. balar - докато има
07.07.2018 15:40
хора с по пет десет профила така ще е. Влизат през единия и пишат после през останалите гласуват за себе си и се самокоментират (което е равносилно на това да си говориш сам).
Появи се някой нов блогър и веднага се нахвърлят отгоре му с обвинения, че е някой "стар враг".
И за какво е всичко? За едната "първа", която повече прилича на Стена на Срама, в повечето случаи.
цитирай
31. netengalfon - Тоя блогър е извънредно тъп. Най...
07.07.2018 16:16
Тоя блогър е извънредно тъп.
Най-добре е и той да се омете като Елица.
цитирай
32. lexparsy - Благодаря. netengalfon:) Тъкмо се притесних...
07.07.2018 16:49
анонимен написа:
Тоя блогър е извънредно тъп.
Най-добре е и той да се омете като Елица.

Тъкмо се притесних че анонимните Нетни Галфони не са си взели дозата… че да осмислят постинга:)))
цитирай
33. born - Аз лично не съм чел някой да е толкова петимен за Стената на мераклиите, освен Дюла.
07.07.2018 17:11
Но тя е клиничен случай , а психично болните хорица трябва да се съжаляват. Що се отнася до ТИТАНИТЕ на мисълта - те също не са толкова много и трябва да ги пазим, защото кой после ще ни забавлява ? А ако сте забелязали - има специален раздел "Забавление". Идиоти дал Бог - да ги оставим да ни развличат. Е, като прекалят - някой по-горе спомена, че модерацията следва да реагира. И аз мисля така. . Дано, ама надали !
Адмирации за позицията !
цитирай
34. lexparsy - Правилни наблюдения имаш balar
07.07.2018 17:28
balar написа:
хора с по пет десет профила така ще е. Влизат през единия и пишат после през останалите гласуват за себе си и се самокоментират (което е равносилно на това да си говориш сам).
Появи се някой нов блогър и веднага се нахвърлят отгоре му с обвинения, че е някой "стар враг".
И за какво е всичко? За едната "първа", която повече прилича на Стена на Срама, в повечето случаи.

В повечето случай хора, които споделят абстрактно и отровено и поетично и за приятели, не желаят даже да са на прословутата „Първа“.
А редовна практика на „благословените“ от Блога хейтъри да напомпат жертвата, за да може пред всички да я оплюят и унижат ! А другия страхотен и прагматичен „Ефект“, който постигат е че останалите приятели ги е страх да коментират, защото може и на тях да им се Случи… На мене са ми споделяли че си деактивират временно постинга, за да се махне от там… и аз съм го правил…
цитирай
35. stela50 - Здравей, lexparsy !
07.07.2018 17:35
Винаги казваме - да, времената са такива, стойностите и ценностите се промениха...
така е... но не може да няма начин да се реагира успешно срещу злонамереното
навлизане в личното пространство на един човек безнаказано... и това няма нищо
общо със свободата... много съжалявам за всички, които напуснаха блога обидени,
наранени, разочаровани през тези почти девет години, откакто съм тук... а те не са
малко... винаги е имало блогъри с много профили, които създават с поведението си
интриги, обвиняват несправедливо, държат се грубо и цинично - в коментари,
на лични, където успеят. Преживяла съм го... отговарях с постинги,
опитвах се да обяснявам, да бъда толерантна и уважителна... понякога сякаш успявах...
После спрях да реагирам по какъвто и да е начин - не отговарях на лични, триех
недобронамерените /меко казано/ коментари, отминавах страниците, които имаха
само няколко думи постинг, а безброй коментари, които приличаха на безумни
и безкрайни дебати... всъщност не съм имала никога модерация...
Това, че ги игнорирах от мислите и профила си и не отговарях имаше ефект...
Докога - не зная.
Изпращам ти един постинг от 2012 г.
http://stela50/lichni-dnevnici/2012/03/15/bydete-shtastlivi.920990
цитирай
36. lexparsy - Ама нали за това говорим born
07.07.2018 17:38
born написа:
Но тя е клиничен случай , а психично болните хорица трябва да се съжаляват. Що се отнася до ТИТАНИТЕ на мисълта - те също не са толкова много и трябва да ги пазим, защото кой после ще ни забавлява ? А ако сте забелязали - има специален раздел "Забавление". Идиоти дал Бог - да ги оставим да ни развличат. Е, като прекалят - някой по-горе спомена, че модерацията следва да реагира. И аз мисля така. . Дано, ама надали !
Адмирации за позицията !

   Ама нали за това говорим born, че ни писна да Съжаляваме и Лекуваме единици олигофрени с многопластова шизофрения… които нямат ама никаква Жал към жертвите си…Има си медицински институции за това…
   А за „забавление“ освен раздел си има психо-стаи, дето да си споделят тяхното чувство за хумор… защото нали знаеш лафа „Абе я ми го мани тоя Майтап отзад бе брат!“ :-)))
   А очевидно е че като се оплакваш на Модератори все едно на Въпросните се оплакваш… Аз престанах да споделям вдъхновените си мисли за да се посветя на това да прочетат миличките МОДЕРАТОРИ… ОПЛАКВАНИЯТА…
АМИ ЕТО БЕ… ЧЕТЕТЕ, ПА АКО МОЖЕТЕ И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ…
но спрете телевизора за известно време, че пак ще забравите какво сте измислили :-)

цитирай
37. lexparsy - Благодарим за умерения ти оптимизъм Стела, че може нещо да се направи…
07.07.2018 18:12
stela50 написа:
Винаги казваме - да, времената са такива, стойностите и ценностите се промениха... така е... но не може да няма начин да се реагира успешно срещу злонамереното навлизане в личното пространство на един човек безнаказано... и това няма нищо общо със свободата... много съжалявам за всички, които напуснаха блога обидени


Изпращам ти един постинг от 2012 г.
http://stela50/lichni-dnevnici/2012/03/15/bydete-shtastlivi.920990

Оказва се хиляди са преживели това както ми е споделено до сега…
Но един човек сам не може… Нали прочете какво му отговаря netengalfon :-)))
И аз се сетих за един линк като пример, който ми изпратиха преди месеци. Цитирам:
„…това е пост отпреди 10 (11) години. Положението е същото, само кретените са се сменили.
http://tera/drugi/2007/06/03/jitie-na-bloga.76679“
цитирай
38. zimna - Затъпяването е характерно за жените
07.07.2018 18:31
Има лафове: тъпа гъска, тъпа пуйка и т.н.

За мъжете е характерно оглупяването, но се случва след брака, и покрай жената.
цитирай
39. lexparsy - Искрено ме разсмя zimna :-)
07.07.2018 19:05
zimna написа:
Затъпяването е характерно за жените. Има лафове: тъпа гъска, тъпа пуйка и т.н.
За мъжете е характерно оглупяването, но се случва след брака, и покрай жената.

   Ама те жените май само се правят на тъпи.. това им е номера да им се угажда :-) Пък и така са си по чаровни даже. Иначе всичко им е подредено в хаоса, и накрая все мъжа - умния е прецакан миличкия… :-)
   Ами баш за това, ако ги нахъсаш малко идеално стават за хейтъри…
А и тази Еманципация само как хитро си я измислиха… пак са си чаровни и обичани, че и умни… само дето мъжа трябва и да си сготви и почисти и изглади заради Екстрата… ако не са си го избрали богатичък де… тогава си е луд купон, докато не пообеднее :-)))
   Шегувам се де… нали трябва и малко натурално чувство за хумор, колкото да знаем че още си е там… :-)
цитирай
40. zimna - lexparsy :))
07.07.2018 19:34
Това, което описваш са крайни случаи на женско и мъжко малоумие.
Щом един мъж се хваща да чисти, готви, глади заради Екстрата, то той вече не е мъж, или е?
Егати Екстрата :))
цитирай
41. lexparsy - Добре де… за мъжа и жената, но по темата :-)
07.07.2018 20:27
zimna написа:
Това, което описваш са крайни случаи на женско и мъжко малоумие.
Щом един мъж се хваща да чисти, готви, глади заради Екстрата, то той вече не е мъж, или е?
Егати Екстрата :))

   Подчертах че се шегувам, а обикновено човек го прави с малоумието на „крайните случаи“ :-)
   А иначе си мисля че обикновено Затъпяването на отношенията между мъжа и жената се дължи на изчерпването търпимостта на тяхната различност. Тогава „бягството“ е да си напомнят и вменяват очакванията си един към, и на друг… И тогава ако не е генетично (липса на душевно привличане, или любов :-) очакванията се превърнат в тенденциозни натрапвания и обиди разбира се!
   А дали може да си преотстъпят и позволят връщането на личното пространство и да се преоткрият, щом един път са го направили…? Какъв е начина ли? Аз лично не понасям доктори и психолози :-), но понякога има лекари и психоаналитици, които са добри… ама са кът :-) За това ние самите често сме най-добрите си съветници.
   А ти ако имаш идея кажи …:-)
цитирай
42. zimna - lexparsy
07.07.2018 21:37
Напълно съм съгласна с твоето мнение.
Уважавам умните мъже с оригинално мислене като теб.
цитирай
43. lexparsy - “Много ти мерси“ за съгласието и уважението :-)
09.07.2018 01:42
zimna написа:
Напълно съм съгласна с твоето мнение.
Уважавам умните мъже с оригинално мислене като теб.

но не ми помага, щото като се гледам в огледалото съм съгласен с Юлето че съм грозен и неактуален :-)))
   Добре де пак се шегувам… исках да кажа че очаквах да противоречиш или допълниш… Ама не като една приятелка, дето в противовес се изказа по темата, че не разбирам, и от сорта… че това не е медицинско и психо-диагностично и всичко се лекува с глад ! Не че не е вярно де, аз си го практикувам и физически и духовно… ама аз се депресирах и изтрих коментара. Срааам !
   Добре де пак се шегувам…:-)))
   Сериозното е че се замислих за само-съветването при Затъпяването на отношенията между…Марс и Венера… Ами защото започват Тенденциозно да си вменяват недостатъците (както хейтърите на „любимите“ си блогъри) и да споделят своите само с приятели… или Марс на чашка, или Венера на кафе и клюки…
   В контекста - СТРАХУВАТ СЕ И НЯМАТ ВЗАИМНО СПОДЕЛЯНЕ, за да не им вменят още недостатъци… (като в блога). И на всички това е „удобно“ решение че да намерят повод „да променят нещо в живота си“. Особено близки и роднини вземат дейно участие защото участват в Истински в живота както са гледали в турския сериал. И какво да сторят !? Ами ясно бе… Ще ги разделят и разведат… (ами изгонването им освобождава място за повече напомпани интриги и простотия на Първа…) А и нали така е модерно… С надеждата че може и да се поразширят малко или поне да пренаредят мебелите… Нов живот !!!
   А Генетично ли? Ами дечицата гледат неадекватно съпричастно и мълчаливо си изживяват пубера, пред компа, в Мола и в странни компании със странни маниери и езикова култура…докато не избухне… Баууу. А Марс прегръща чашката за кураж пред някое мечтано гадже… А Венера е все така задоволена от съжалители :-)))
   И сценария е филмиран… Нема скука сестро.. Ще измислят и по завързан следващия път… :-(

   Добре де побъбрих си забавно, че да ми се доспи… Успях :-)
   Лека нощ и различни сънища ви желая (не от сериала) :-)
цитирай
44. ard - здравей Lexparsy
09.07.2018 22:57
Събрал си доста многообразни, разнообразни и разнопосочни мнения от най-различни дами.
Лошо няма:)
Щом не са безразлични, да се надяваме, че не са и двулични :)
цитирай
45. lexparsy - Винаги се радвам на разнообразни мнения Ard :-)
09.07.2018 23:36
ard написа:
Събрал си доста многообразни, разнообразни и разнопосочни мнения от най-различни дами.
Лошо няма:)
Щом не са безразлични, да се надяваме, че не са и двулични :)

Винаги се радвам на разнообразни мнения Ard, но не и на еднообразната но многолика простотия :-)
А това че повечето с които споделям адекватно в блога са Дами, не ми се тълкува в момента…
Иначе вярвам че добре сещам и чета двуличието и не си поплювам с дипломация даже да му тегля майната… затова повече негативни емоции събирам в този „блог“, и не намирам вдъхновение да пиша, макар че имам хиляда идеи на ума и на устата :-)
Благодаря че споделих …
цитирай
46. ard - Blog-а е едно мини отражение на обществото
10.07.2018 00:13
А това, че не намираш вдъхновение да пишеш е малко тъжно, мисля че ти липсва Муза:). Но не мога да ти дам съвет къде да я търсиш. Това с Музите е доста сложно.

Ще се радвам да продължиш да споделяш идеите си в блога.
А негативното отношение или коментари от някои съблогъри, дори очевадната (им) простотия, която на моменти намира проявление и при мен, аз лично не я приемам лично. По-скоро анализирам дали критиката (им) има основание, или не.

Идеята на блога е в споделянето на мисли, идеи, творчество и т.н. и би било чудесно ако и ти продължиш да споделяш своите. В процеса на комуникация се развиват и нови идеи, тъй като човешкото въображение няма лимити, дори се получват неочаквани комбинации :)

цитирай
47. lexparsy - Искрено благодаря за мнението и съветите Ard
10.07.2018 01:19
   И ето аз продължавам да пиша :-) и не искам да повтарям дебатите, които се опитвам да предизвикам и за себе си и за други…
   Но именно защото блога е „отражение на обществото“ на което по задължение трябва да сме жертви заради единици мародери и да даваме повече добро отношение отколкото може да получим…Не желая да съм участник в тази „неудобна поза“ убеждаван от жертвите че е Нормално да си жертва… а споделящите и съгласни с тебе да са изгонвани позорно…
   Е… никой не е „виновен“ разбира се че Чака някой сам да му промени „отражението на обществото“ и после сигурно да искат даже и останалите кусури на скритите „манипулатори на обществото“ да оправиш че да се възползват от както казваш „споделянето на мисли, идеи, творчество и т.н. „
   Ще понаблюдавам още… още уттр може да ми хрумне да напиша… но само това, което сам преценя че е „Отражение на Мене“ :-)))

П.П. Хе-Хе, размисли ме защо ли така откровено коментират „дамите“…
   Ами може да има някакъв фройдистки елемент бе Ард… примерно да ги възбужда факта че има някой който си позволява да е различен без да позволява да бъде „опитомен“ :-)))
   Направо си имам страх (и не само аз) че някой ще ме сложи в рамка с епитети, примерно с тази шега… Затова постоянно слагам „:-)“ на изреченията си…
   Благодаря предварително за разбирането :-)))
цитирай
48. ard - Здравей Lexparsy
10.07.2018 12:37
За мародерите, жертвите и доброто поведение, и за тези които биват изгонвани позорно? Не мисля, че някой може да изгони някого насила и насериозно от блога - не ме разсмивай. Някои се оттеглят, защото са се почувствали обидени, има го този момент. И не си избирай поведение на жертва, то няма и смисъл, така и Музите ще избягат от теб :)

Остани си такъв какъвто си, всеки човек е уникален и това е прекрасното.

Относно "опитомяването" - ще бъдеш "опитомен" само ако ти позволиш това да се случи :)
цитирай
49. lexparsy - Благодаря за психо-логореята :-)... Всъщност ми помага да се размисля още :-)
10.07.2018 14:01
ard написа:
За мародерите, жертвите и доброто поведение, и за тези които биват изгонвани позорно? Не мисля, че някой може да изгони някого насила и насериозно от блога - не ме разсмивай. Някои се оттеглят, защото са се почувствали обидени, има го този момент. И не си избирай поведение на жертва, то няма и смисъл, така и Музите ще избягат от теб :)

Остани си такъв какъвто си, всеки човек е уникален и това е прекрасното.

Относно "опитомяването" - ще бъдеш "опитомен" само ако ти позволиш това да се случи :)

   Аз пък ще използвам Алегорея :-)... Ами все едно всички психари в многолюдния парк да окупират детската площадка и после да твърдят "Не мисля, че някой може да изгони някого насила и насериозно" като не са останали деца наоколо...
   А за "опитомяването"... може ли сам да си реша, без наставнически съвети ?
Може пък да искам да бъда опитомен като Лисичката от Малкия Принц :-)))
   А и мисля че ама въобще не съм и нямам никакво намерение да си "избирам поведение на жертва" - напротив! винаги и на пук съм оптимист и се усмихвам и радвам на хиляди дребни неща... даже докато тегля майната на така амбицираните олигофрени наоколо :-)

Пак благодаря за мнението.
И на тебе пожелавам неопитомено усмихната седмица :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1359654
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7372