Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2018 20:47 - Съпричастно за Исляма, от един Християнин
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1196 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 01.04.2018 05:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Повод да напиша този постинг.
   Днес  следобед срещу мене тичаше едно малко момиченце (после разбрах че от Сирия).. Беше на около 5-6 години… тичаше към мене по пътеката в парка и викаше жизнерадостно „Бх"ааба… абаааа“ (татко на арабски). Веднага разбрах, че не викаше баба си от акцента и спрежението и като се обърнах видях че зад мене е баща му… Запитах се и вас питам,! Къде щяха да бъдат, ако нямаха възможността да избягат от ужаса на Дома си че да са щастливи в нашия парк???
   Само преди да тълкувате погрешно становището и посланието ми ще отбележа, че аз по Род съм Българин и съм Православен Християнин (доводите си изложих в един мой постинг-спор отдавна), понеже съм убеден, че трябва да имаме верска принадлежност. Но страдам не по-малко от изопачаване на Историята и Вярата ни!

   Исторически и Духовно за Исляма. ли?
   Подчертавам че това е лично споделяне и становище и се моля да го коригирате!
Може да се справите с припознатата история (ама не от Google). Исляма е религия, с не по-малко ценностна и духовна стойност от оцелялата ни, и  която е духовна опора на (знаете колко) много хора, но от нашата визия чрез езуитска демагогия и особено след кръстоносните походи е превърната не само в политическа (както и християнството), но най-вече във военна доктрина! Че и как лесно се прави армия и народ „Хашиши“ са се договорили…
   Само проверете „исторически“ какви споразумения са сключили йезуитите наречени „Тамплиери, Илюминати„ след неравните "битки със Саладин"… и как много скоро след това  Европа е залята от османско нашествие, където май всички „ПАШИ“ са с (аз мислех че е европейски) еврейски произход!  А и до колко се разви тази гавра с религията на тези хора, като същевременно настояваме да бъде уважена Нашата, с не по-малко кръв за нечии Жертвопринушения? 
   Моля!!!, ако имаме разум и разбиране, нека нямаме никакъв преднамерен и вменен ни негативизъм към еврейския народ, американците, руснаците, и всички Земни Хора, в същия контекст като за арабите и ислямистите, който излагам)!!!

   Дали си противоречат религиите ни?
   Ами аз знам толкова, колкото ми позволиха... но нямам време да разкажа, с думите нещо не се справяме за разбиране.... Виж за цифрите само ще ви сетна, че ги наричаме арабски....а не разбираме символиката им, освен да си броим парите и измерваме двора... аааа и да си мечтаем за лампата на Аладин, че да измерваме повече :-)))

   За Хората ислямисти ли ?…
   Ще споделя единствено и само заради довода, че трябва да формираме мнението си Лично, а не информационно вменено.
   По времето на дивия Соц. реализъм имах мои си съдбовни причини, част от които соц. договорите за взаимопомощ и студентските програми с избрани страни…
За мене е ценно да си спомня разговорите както и с лекуващите се бойци директно от фронта, така и с богати с много парфюм и пари араби, а и с такива с духовни ценности… За тези хора Исляма е това, което е за 99 % от Християнството за или друга религия за "правоверните"!
   BREAK-OUT -  Споделих и с най-интелигентните латиноамериканци от народното  движение, но  студенти от средна Америка, които не споделяха толкова своята католическа религия, а Вярата и любовта си към Живота и как се танцува, това което в Америка и тука наричат спортни танци „Салса“, а те ни се смеят бе брат,. За да споделям , се научих да разказвам кратко и асоциативно...:-) в залата за латино-купон няма такова понятие като „стол“, ако си"изгубиш" партньора" или доскучее от танци присядаш на някоя празна каса от бира и винаги има кой да те приюти… или да те сложи да спиш:-)))

   За „езика и думите“ ли?
   Няма такова понятия Приятелю, когато хората Споделят…

   Та по темата Ислямисти- Терористи!
   Както „демократично“ ни е вменено арабите и ислямистите са Хора като нас, със своя Бит, Култура, Вяра и колкото те са „Терористи“ и им е внушено да мразят „Запада“, терористично намесил се в техния живот и суверенитет, амииии… тогава толкова сме и ние… ама пак внушено и вменено от ИСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ!
   Вие представяте ли си, докато сте си взели душ след „работа“ и чатите в блога че да седнете след това пред телевизора за да чуете за тя, че да ги коментирате..., какво се случва в тези държави под пресата на опитомяването им от Изток и от Запад…
   Бедна ви е и най Холивудската фантазия!!! И толкова и въображение имате какво и как ще сторите, когато всичко, което цените е не само обругано, но и изпепелено и без да жалите и погребвате близките си събирате оцелялото и ТРЪГВАТЕ НА ЗАПАД!!! ЗАЩОТО ВИ Е КАЗАНО ЧЕ ТАМ ИМА СПАСЕНИЕ!!!
    И нямате идея какъв "Джихат" под формата на "кръстоносен поход" с помощта на пилгримите ще сътворите  "В името на Бога си" ....
   Кой???
   И толкова ли не е очевидно че повечето „терористи“ са или платени или специално опитомени в специални лагери от Господарите им или просто неконтролируема измет, пусната от чистоплътните „лидери“ на Европа по уредените си булеварди,че да ги нарочат да извършват техните "Терористични Жертвоприношения, че и после да Реват за все повече  КОНТРОЛ НАД ЛИЧНОСТТА НИ… Жалка реалност!
   Срещали сме се, освен че сме чели за истински духовни хора проповядващи Исляма.. Освен това стари хора споделят как толерантно в бит, вяра и култура са съжителствали стотици години в разбиране с турците и евреитеи с всички по земите ни.  Ние Българите сме уникални в тази търпимост и толерантност… (и това е казал Гьобелс на Хитлер преди да отрови Борис).
   BREAK-OUT -  за мистичната ни разлика между „Х“ и „Г“ в руския.. Гьобелс сказал Гимлеру тайна каториго нехорошего уличает Гитлеру „Га-Га-Га… У Него нет Гуй“
   
    Тааа..., Син на Мъдър каза: „Никой не може да Ви разкаже повече за Историята и Паметта на един народ от комуникация с Духа и Артефактите на Културата и Изкуството му!„
   и също: Истинските истории и даже Приказките на старите (неподправените) ни дават пряк достъп до Паметта и Разбирането на предците и Историята ни!
   За това разкажете и споделете лично…
   Знам че имате, и аз имам стотици… някои не сме ги разбрали, докато не ги разкажем пак осмислено… (ако имаме Спомени все още)... за това ще дам пример в контекста само…

   Ето, сетих се пак… за сирийците… спонтанно се сещам есента в същия парк през уикенда чувам силна музика от автомобил… и си мисля че това е поредната мутра опнала барбекю на показ и слушащ чалга… но се оказа че там три млади момичета от Сирия танцуват Хоро… истина споделям… по неравноделните ритми и стъпките много ми заприлича на нашите… така споделих екзалтираната им радост… но и пак ми стана тъжно….
   Ето, ще споделя още… за Исляма… ами сетих се кой и как първи ме накара да се замисля за понятието Бог. Ами като ученик пак в дивия Соц. имах спонтанен диалог с един… истина казвам… французин ислямист… Трудно ще предам диалога ни как аз се утвърждавам като атеист… Той ме погледна неразбиращо, учудено и откровено и с разтворени ръце каза: „Ами кой тогава създаде всичко Това бе момче ?“ … ами аз не се поддавам лесно на демагогии и внушения, но това се заби като гвоздей в ума ми… и със сигурност не защото ми подари един Коран на арабски и на английски…
Но в интерес на взаимното ни Търсене и Път и Споделяне с Книгите ще доразкажа… Като споделих това с една случайна възрастна жена, тя извади от скрина една Библия от 19 век и ми Заповяда да я взема. Пазя я още, а жената не видях повече, а Корана подарих на един ислямист… Много се зарадва!
   Таааа…, пак лично споделям брат…, от тогава толкова книги, пътища и предмети дойдоха, споделиха и хванаха Пътя си, че се радвам даже че не ги трупах и пазех, за да дойде някой и да ги изгори, несподелени с други, че и факел за Дома и Рода да са ми…

   За новата-стара Игра ли?
   За тази която играем от стотици години, че и от хилядолетия… за купуване на Души чрез Демагогия и Страх и обезпаметяване ли? Колкото и тривиално да ви казаха че звучи...Душевно обединени, и сами даже, открили своя Храм, даже на скалата или под дървото… Духа и Вярата на Човека са непобедими!
   Син на мъдър каза "И тази битка вече е разказана! Всеки решава своя Избор!"

   За Посланието ли?

   То в превод е нещо като :
"И пак се молим, и от името на други…Следвайте Своите Пътища,  и бъдете толерантни и разбиращи към чуждите!"

П.П. Гхъъъмм.... ако казах нещо грешно, утре ще осмисля... пак е Ден :-)
Ако преди това не ме самоубият., като преди това не са нарочили някои от духовните ми Дипломати :-)))





Гласувай:
6



1. emelika - Ами, браво, браво и пак браво!!!
01.04.2018 10:37
Духовните учения и книгите им - всичките са низпослани в определен момент, на определено място, с определена свише цел и няма повече или по-малко значими. Всички те са брънка от едно космогонично цяло, което може и трябва да бъде обединено, за по-пълното разбиране на света и себе си. Имало е и ще има ревностни четци и последователи, но и жонгльори на свети писания и вери, иновативни преписвачи и модератори манипулатори. Но човекът - чер, бял, жълт е един - sapiens. Останалите - ludens, faber, habilis, politicus, ... че и futura, са все човешки производни.
цитирай
2. lexparsy - Благодаря за съсмислието Емелика
01.04.2018 13:02
emelika написа:
Духовните учения и книгите им - всичките са низпослани в определен момент, на определено място, с определена свише цел и няма повече или по-малко значими. Всички те са брънка от едно космогонично цяло, което може и трябва да бъде обединено, за по-пълното разбиране на света и себе си. Имало е и ще има ревностни четци и последователи, но и жонгльори на свети писания и вери, иновативни преписвачи и модератори манипулатори. Но човекът - чер, бял, жълт е един - sapiens. Останалите - ludens, faber, habilis, politicus, ... че и futura, са все човешки производни.

Да, толкова сме заети да сключваме странни договори с Вярата си, че нито от Фауст на Гьоте, нито от Ян Бибиян на Елин Пелин взехме поука :-)
Развесели ме с твоите извадки от класификация на Homo :-), и ако имам избор бих избрал Ludens (играещия). Ами защото поне сам има избор да избере един от пътищата си. Дали благия път на Размишлението, или лекия на Подражанието или тежкия на Опита… Всичките са забавна игра, но Нашата :-)
цитирай
3. radostinalassa - Всъщност Путин има такива гени
01.04.2018 20:59
Но при Обама е открит генът на Коените, който се намира и в клана на Ротшилдови, при потомците на Хитлер. Едва ли ще се смесват с други простосмъртни.
цитирай
4. radostinalassa - Май не може да стане
02.04.2018 15:52
И затова са измислили телегонията. Как от нещо , което го няма ще стане зародиш не ми е ясно. А причината да се роди негърче е ясна.
цитирай
5. lexparsy - Не се ли досещаш тъй Радостна
02.04.2018 17:09
че с този неадекватен коментаро-спор обезсмисляш Контекста и Смисъла и труда ми да напиша този постинг ??? май не... определено... защото май не го схвана!!! Без анализ, синтез и Смисляне четенето е голям хомот на врата ни!

а за гените си напиши свой си постинг и ще спорим не с четящи а със смислящи и доказващи твърденията си, като това че има доминантни и скрити гени, които след поколения могат да доминират....(и не само в цвета на кожата, ако това те дразни)... а примерно за Българския, който като черен гологан, не се губи... На Пук на Някои... нали си четяща... още ти трябва... а за контекста на телегонията също (за която предците ни от хил. години са разбирали без научни теории)!

По-късно ще изтрия тези коментари... защо ли? ами ти сътрудничиш на тези от които се оплакваш в своите постинги като вменяваш глупост на смислените неща !!!
Ядоса ме!!!

цитирай
6. missana - Чудесно написан текст, Лекс!
03.04.2018 01:39
Нормално е да си застъпник на хуманизма, който би следвало да е сърцевината на религиите то по презумпция. Но не бива да забравяме, че религиите могат да бъдат изопачавани и точно в изопачения си вид войнстващо употребявани. И точно това става в момента с исляма. Няма да коментирам, дали зад това не стоят други кръгове, нямащи нищо общо с религиите. Важен е резултатът, който се постига, защото е изцяло на гърба ни. Да не забравяме как Хитлер опорочи един свещен символ като свастиката, а Ленин опорочи пентаграма - символ още от Атлантида. И аз обичам сирийските деца, но обичам и българчетата, които за жалост все повече се раждат в чужбина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364009
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375