Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 00:34 - Магия с детски боички, метла и свещ
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1642 Коментари: 9 Гласове:
9

Последна промяна: 18.11.2018 23:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Щом сложни мисли мъдро разгадаваш,
знай, верните са прости, че и живи.
А тъжните не бързай да раздаваш,
нацапай ги и смешни, та красиви!

Пет пръста пред очите ти минават...
От творческите мисли по Земята,
пред взора позитивните остават!
Това наричам
„за очи метлата’’.

А чужди мисли, ‘дето не желаеш,
не ще ги затрудниш да те забравят!
Ще им простиш и свещ ще им запалиш!
Не ще те спомнят… Минало остават!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Е… беше голяма тайна тая магия, ама аз само на Вас ви я казвам, на моя отговорност! Ако Ви се струва сложно… Моля!!!…, недейте пробва…, че сигурно вместо простите атрибути, може да предпочетете дамски гримове, калашников и неоновите лампи в бара :-)))
image  image  image   image
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Добре де... ще се уточня!
  
Защо мислите че са на изчезване чародеите и „магьосниците“, дето на всеки баба му е била такава?! Ами защото е толко просто това занимание, че чак невъзможно го забраниха от страх че ще настъпи хаос и няма да има „демокрация“ и неадекватен „законов ред“ чрез който да ни контролират Избраните Магове.

  
Не бе ще кажете… предоставена ни е толкова много сложна езотерика и духовни практики и „информация“ за мистичната същност на битието ни, че сме като малки деца, на които само „пророците“ могат да намекнат за същността на необяснимата ни Реалност…
    За сметка на това сме прелъстени все повече и от все по сложни и магически необясними Играчки, за които копнеем, че и не можем без тях. А само Избраните Магове на поредния Обществен Строй знаят какво са ни дали в ръчичките, за да ни разказват убедително все по-неразбираемите и сложни и скъпи за нас История, Наука, Медицина, Религия и други Вълшебни „приказки“ с които замениха тези на дедите ни, че и на диваците, които образоваме, с които от векове ни учеха… не на вълшебство и магия, а на простите фрактални същности от естествената жестокост, но и красотата на истинския Живот, смисъла на изпитанията ни, универсалността на Любовта, и тъй нужната ни близост със Земята.
   Така че примирете се… Магия няма и не ще да има, докато разполагаме само с Тази, която самодоволно задоволява измислената ни „Свобода“ и прикрита примиреност, страх, а от там и агресия, депресия и самосъжаление.

   Аз лично не мисля да се уча на „магия“, а да си я спомня… Как ли?! Ами всичко, което е просто, естествено и разбираемо за духа, разума и тялото е Магия!!!






Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Пишеш толкова чаровно, поднасяйки мислите си винаги от един неочакван ъгъл.
06.12.2017 09:07
Това си е магьосничество и чародейство, Приятелю! Мисля, или поне се надявам, че съм от хората, които имат достатъчен ментален капацитет, за да те разберат и да получат естетическа наслада от творчеството ти. Но дори и да не е така, ти носиш радост и възхищение на всеки, който посети творческата ти къщичка. Бъди благословен да продължаваш делото си!
цитирай
2. vesever - Много ми хареса :) И споделям м...
06.12.2017 11:01
Много ми хареса :)
И споделям мнението ти!
Да, всичко естествено, което хората все повече изгубват и се отдалечават, именно в него е смисълът!
Не знам кой има интерес да държи човечеството далеч от Първоизточника си и да го залъгва с изкуствени "играчки", но пък дано има повече смислени, хора, които да се усещат и връщат..
цитирай
3. lexparsy - Така ме зарадва че си разбрал...:-)))
06.12.2017 12:37
missana написа:
Това си е магьосничество и чародейство, Приятелю! Мисля, или поне се надявам, че съм от хората, които имат достатъчен ментален капацитет, за да те разберат и да получат естетическа наслада от творчеството ти. Но дори и да не е така, ти носиш радост и възхищение на всеки, който посети творческата ти къщичка. Бъди благословен да продължаваш делото си!

Толкова сложно се обясняват вече простите неща, че и мнооого думи не стигат :-)
За това нормалните използваме абстрактно мислене че да се разберем, ама не чак тъй лесно, та Просто, като твоята "Поетеса Придворна", която ме разсмя сутринта :-)
Да... ще си посещаваме все по-усамотените чародейски къщички, имаме минута до 12, а това си е много Време :-)))

цитирай
4. lexparsy - Благодаря за споделеното съгласие Веси, надявам се усмихнато :-)
06.12.2017 13:12
vesever написа:
Много ми хареса :)
И споделям мнението ти!
Да, всичко естествено, което хората все повече изгубват и се отдалечават, именно в него е смисълът!
Не знам кой има интерес да държи човечеството далеч от Първоизточника си и да го залъгва с изкуствени "играчки", но пък дано има повече смислени, хора, които да се усещат и връщат..

По усмивката се разпознават разбиращите от прости неща :-)
А тези дето ни държат далеч от Първоизточника, и на тях им стана много сложно за обяснение че да кажат! Трябва да питаме някое от по-старите дървета ако е оцеляло и ако отидем при него, ама те идват при нас нацепени за зимъска :-)))
цитирай
5. didige - Благодаря Вятърко!:)))
07.12.2017 10:05
Благодаря Вятърко!:)))Простичко с няколко думи-Силата на Духа! :))) Туй то.
цитирай
6. cinderellathespy - За Его-то... и истината...
07.12.2017 13:36
Мисля, че всеки човек трябва да следва своята истина, Лекс.
Аз например се опитвам да предпазвам хората, които обичам,
дори от самите тях. Когато се ударя в стена от неразбиране и
егоизъм, обаче, ги оставям на собствената им съдба и избор,
прибирам вълшебните си крила и си откривам друга кауза,
която да ме кара да се чувствам цяла и пълноценна!
Усещането ми е, че ще има обаче едно финално
изравняване на параметрите и грешки от стари времена,
непречистени по адекватния начин в настоящето ще трябва
да се плащат. Цената ще се осъзнае, но ще бъде късно. Егото вече
ще си е свършило отрицателната работа. Въпреки това моята светла
същност не спира да вярва в справедливата развръзка. А в нея –
на всекиму според делата! Всеки може да твори чудеса,
стига да избере да прави щастливи повече другите, отколкото
само самия себе си! Хубав ден от мен! :)

Ели
цитирай
7. lexparsy - Re:За Его-то... и истината...
07.12.2017 16:42
Благодаря за съпричастното споделяне Ели.
Всъщност този постинг е едно от моите настроения и асоциации, а аз съм свикнал да си ги изследвам докато не получа разбиране. :-) и исках пак да е с чувство за хумор, но се доразмислих...
Но понякога разбирането не ни оставя на мира и ни предлага "случайности" :-)
Споделям... След като се замислих как да отговоря на коментара ти продължих да си чета книжката и веднага попаднах на следното:
Книгата написа:
"Хитрецът смята за глупак онзи, който действа против собствените си интереси. Праведникът смята за глупак онзи, който действа против интересите на цялото човечество. Следователно всички са глупаци."

Виждаш ли уловката за Примиреност, която ни вменяват...
Ама нали все пак има и Хитреци и Праведници...
Права си...Егото си е полезно за Глупаците и не трябва да си късаме "вълшебните крила" за тях камо ли ако не са помолили!
Това да промениш мнението на Хитреците си е неблагодарна и загубена кауза според мене...
Какво ни остава? Ами ако може да увеличим тези, които мислят като Праведниците, или поне да ги спасим от тенденцията да станат Хитреци
Много хубаво звучат думите ти:
cinderellathespy написа:
Всеки може да твори чудеса, стига да избере да прави щастливи повече другите, отколкото само самия себе си!

Бих добавил... Само който си пожелава и заслужава!
цитирай
8. cinderellathespy - 7. Re:
14.12.2017 12:18
Здрасти, Лекс!
Този цитат от книгата, която четеш ме размисли. Преди години се борих за истината и справедливостта. Тогава имаше хора, които ми казаха че съм вървяла против собствените си интереси. Явно са били хитреци. От дистанцията на времето не съжалявам за нищо. Бях права, но системата е бъгава и даде превес и зелена светлина на една откровена лъжа, измама, чиста проба престъпление. Чувствах се смазана. Загубих интерес към работата си. Загубих вяра. И за миг не съм ги помислила хитреците за глупаци. Беше ми тъжно от малодушието им. От случилото ми се, обаче, в битийността ми се очерта една група от хора, които Праведника у мен разсъждава като гнили ябълки на социума, но не смятам че са глупаци. Те твърде добре си преследват егоистичните цели с цената на всичко, не им пука от нищо и никой. Ще те премажат само и само да стане на тяхната, да постигнат напредък, който обаче според мене е ялов, тъй като понякога е с цената на престъпление. Мисля, че е достатъчно дори един човек да не разсъждава над тези социални типове поведение като за глупаци, за да не се определя социума като съставен само и единствено от глупаци. Чел ли си „Героят в мен“ на Каръл Пирсън? Това е една от любимите ми книги. Когато ми се прииска да визуализирам по-ясно и обстойно вярата си в самата мен си я препрочитам. Аз съм заложила на архетип „Войн“ и бавно и последователно го развивам у себе си през годините. Мечтата ми е да достигна архетип „Магьосник“! Интересно е, че развитието при вашия силен пол автора го дава по сценарий герой – злодей – жертва, докато при нас жените везните са уравновесени – герой-герой – герой! Успяваме да запазим статуквото и размахваме меча все по-нагоре. Мисля, че и ако повече мъже разчупят стереотипа, повече хора ще имаме шанс да станем Магьосници, а достигнем ли такова ниво на социално съзнание Хитреците и Праведниците няма да вървят! Концепцията за глупостта като явление няма да върви. Ще се научим на подобаващо уважение спрямо другите. Ще се научим да търсим главно и единствено ценността на другия, защото това ще е гаранцията за някой друг самите ние да бъдем ценни! А когато те ценят – светиш! А нали в края на краищата всички сме Войни на светлината! Усмихнат ден!
Ели

цитирай
9. lexparsy - Благодаря Ели за съкровените ми...
15.12.2017 03:42
Благодаря Ели за съкровените мисли,които сподели и се чувствам поласкан че се доверяваш пред мене и постинга. Така правят търсещите и смелите войни, а те не са само мъже:-)
В написаното от тебе има много асоциации за размисъл и се затруднявам да търся кратки думи.
- Размислите от добрите книги обикновено се приемат с различно разбиране от различните хора (и различните прочитания даже), a твоя коментар се съгласява с моето разбиране. Благодаря за препоръката за Каръл Пирсън, не съм чел, но ще го направя.
- Относно Архиетипите ме замисли сериозно за смисъла и значението на думата. Както обикновено Уикипедиа само от части потвърди моето разбиране. Направо е ужасно че един ученик ще "разбере" че това е "модел на обект, личност или начин на поведение" и ще остане доволен! Добре че са му сложили в първия абзац и "Космическо дърво" :-)))
Ще пропусна тук многото си разсъждения... и само ще отбележа че архиетипите когато имат общо с Човека са свързани с Колективното му мислене, а не с личното. И виж как, когато не познаваме логичната йерархия на Архиетипите има конфликт както в случая между Жена - Войн или Мъж - грижовен Родител...
Пак ще се оплача че фаталното ни неразбиране на Архиетипите от Корена на "Дървото" позволява на Манипулаторите да ни изграждат и вменяват фалшиви такива в короната му!
Та в контекста на тебе нищо не ти пречи да бъдеш Войн! А за Архиетипа Магьосник Война трябва да е свършил всички неща по сложния и труден начин и тогава се приобщава, че да ги върши по просто:-) а като е свършил каквото дето е трябвало и не трябвало направо Светец си става :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364171
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375