Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 04:57 - Още размисли за Цветарката (продължение)
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 511 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 22.09.2017 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да довърша само разказа…
Забравих да кажа, че като и купих от късите рози и продължих да се усмихвам… тя взе да сяда на масите на по-добронамерени хора, и даже без да казва „Добра вечер“…
Ама аз понеже там си вечерях, пък и да си имам разговор с приятели по бизнес, и взех да си губя мисълта и апетита… и накрая си я насметох (както си знам), ама разбраха и другите клиенти и управителя, и приятелите, и куките, и кучетата наоколо даже… Леле Бб… (имам предвид „оЛлее бе Бате …“) Шегувам се бе... само и казах разни други неща ... не помня ! :-)

***

Изчаках, замислих се, но не се надявах, че ще получа коментар или становище „Какво да правим с Цветарката?“, но попитах и блогъри и приятели… какво мислят за ситуацията …

Та какво споделиха?:
„Ами човече… та това е просто една Цветарка, представяш ли си колко е бедна, самотна тъжна, а всъщност е толкова добра душа..!!!“
„А ти как може да си така  примитивно спонтанен и Агресивен, и Неетичен…и речника и граматиката са ти груби, успокой се!!! К‘во ти е направило момичето, че де ни и купиш късата роза и днес… Бъди търпим, следвай пътя на ЛаоДзъ и на дон Хуан… Нямаш ли съжаление!?“ Ти си Терорист !, търсиш изгода от хорското страдание за да се правиш на интересен!

Какво стана ли?
Ами смених заведението (аз си го харесвах това!) и тъкмо мислех да ходя в по-елитните, ама и тя точно тях си избра…, и като се срещнахме, докато си търся място да поседна, гледаше надменно…!!! Беше заработила повече от мене!

Е, викам си, дай да забравя…
Ами дай да видя новините в 20:00, че да съм Адекватен! (аз гледам телевизия, само мазохистично) А Там... детенцето от ммм… (лелее, как трябваше да го нарека).. абе, мангалче… дето пребило учителя с тояга де… и слушам!!!: „Ама, дайте да не го изключваме от училище… престъпник ще стане! Майката плаче…- ‘Той откакто го освободиха не яде и не спи!!!‘ Социолозите… ‘Трябва да го приобщим към Обществото!‘ ... Героя, научиха ли го Как!? да бъде по-умен престъпник !?!?!?
Да, това са най-важните новини, които Обществото в България трябва да чуе, по БНТ !!!

Неее, по добре да се разходя, ще си събера мислите с цигара…
Грешно място избрах!!!
Зад всеки двор на вилната зона се крие Куче, което не престава да говори, плаче и споделя…Един приятел вика: „Ами таз каракачанка трябва днес да тича 5 километра за да е жива бе!!!“ .
Ами улицата се оказва важна за кучетата, които лаят от всеки двор… Едни си мислят че лаят за да ги пазят, други се страхуват и забързват да отминат. Аз не си вдигам телефона, даже да чакам важен разговор!
А даже не чуваме какво казват кучетата! Обаче ги съжаляваме ако са гладни, а човек, паднал съм виждал как подминават СЪЩИТЕ хОРА!

Бих написал специално „Истински истории“ за кучета, ако има срещу кого!

***

Дали ще искам някога да мога така?
Да споделям чувства, но в свободен стих!
Да пиша мъдро, но като цитирам!
Да дебатирам, но за възхвала!
Да записвам мисли, но сам за себе си!
Да си имам фенове, но Другите да мразя!
Да критикувам Другите, но розите си да продавам!
Ако поискам, ще се върна… в старото заведение!
При Цветарката, тя знае как :-)

***

И пак днес зад очите си поглеждам!
Дали там с мислите ми се мечтае!?
Напред пак гледам, и пак поглед свеждам!
Красив и Споделен Светът така е!








Гласувай:
8



1. kvg55 - Мисля, че отказът да купиш цвете ...
22.09.2017 22:45
Мисля, че отказът да купиш цвете натъжава цветарките.
цитирай
2. lexparsy - НАПРАВО СЪМ ШОКИРАН, но и благодарен!
22.09.2017 23:25
Благодаря за коментара... наистина ми помогна да съм Адекватен kvg55
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1372321
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7380