Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2019 05:44 - Любовният триъгълник
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 8091 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 18.03.2019 05:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Любовният триъгълник е нормална архетипна ситуация в живота на повечето хора. Казано по-простичко, това се случва на доста хора и то не само в България, а и в Русия, Китай, Перу, Зимбабве или където и да се сетите. Любовния триъгълник не е ограничен от раса, религия, националност, култура, образование и т.н. Това е нормална ситуация в социалните човешки взаимоотношения, колкото и на някои да им се иска да не е така. Тук обаче изправени пред сложни и противоречиви чувства, обичайно вменяваме вина на някой от трите върха на триъгълника. Или обявяваме за виновни себе си или някой от другите двама души. Зависи от кой ъгъл на триъгълника имаме гледна точка. Любовният триъгълник с болката която рано или късно причинява, обикновено в последствие се оказва мощно средство за трансформация и израстване. Всеки получава индивидуален урок за себе си.

image

Карта Таро за деня –Любовниците
Колодакарти : на Райдър-Уейт

Тълкуване: според Мелита Денинг и Осбърн Филипс

Изтеглена: Нормална

Любовниците (VI Аркана)

image

        Тази карта не е толкова проста, колкото подсказва заглавието ѝ. Обикновено на нея са изобразени трима души: мъж и две жени, и по-рядко жена и двама мъже. Освен това има още един участник: крилатия бог на любовта (палавият Амур или грациозния Ерос). Оформлението с един мъж и две жени е по-традиционно.

        Какво символизира: Значението, което се крие зад тази карта, всъщност не е съюз а разделение. Човек трябва да направи своя избор между две алтернативи, като нито една от тях не е лоша: като например красота и мъдрост. Необходимостта изборът да бъде направен може да бъде ускорена или пък самият избор може да стане по-труден в резултат на външни фактори ( като Ерос и Амур), които ни правят пристрастни.

image
 

Гадателско значение при нормално изтеглена карта:

        Ситуацията, която тази карта представя, изисква голямо съсредоточаване и задълбочена преценка. Ясно е, че изборът, за който става въпрос, може да е свързан, но може и да не е свързан с любовна връзка: това може да е избор между две професии, две възможни места за живеене и т.н. Всъщност Шестата Аркана може да олицетворява всяко едно затруднение или дилема. Съседните карти трябва да хвърлят светлина върху вероятния изход от положението.

image
 

   Гадателско значение при обърната карта:

        Любовниците, когато е обърната, подчертава възможността изборът да е погрешен или пък нито една от двете алтернативи да не отговаря на надеждите ни. Освен това тя набляга върху лошите последствия от намесата в чужди работи. Когато разчитате такава подредба на друг човек, трябва внимателно и обективно да му предадете посланието на картите и интуицията ви да е възможно най-чиста.

image

                                                   http://taro.viastars.com/index.html
                                         https://www.facebook.com/pg/Таро-78-тайни/
                                               http://www.taro78secrets.viastars.com/

 

 




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Поздравления за чудесния постинг.
18.03.2019 06:48
Но триъгълникът е скромна фигура. И всеки друг многоъгълник предполага УСТОЙЧИВОСТ на връзките. Има и безразборен секс. В Библията е казано "На прелюбодеец се услажда всеки хляб". А за разпасана жена "Както човек мъчен от силна жажда отваря уста и пие всяка вода, така тя сяда срещу всяка шатра и пред стрелата отваря колчан". Баси колчана.
А една съвременница казваше "Няма лоша любов". Не знае милата, че почти цитира Библията - "нА ПРЕЛЮБОДЕЕЦ СЕ УСЛАЖДА ВСЕКИ ХЛЯБ".
цитирай
2. tota - Всичко зависи от възпитанието на ...
20.03.2019 23:54
Всичко зависи от възпитанието на личността, независимо дали е жена или мъж. И от силата на волята. Всеки пожар, може да се потуши, стига разумът да надделее...
Здравината на една връзка зависи на само от чувствата, а и от уважението и отговорността на двамата - един към друг и към тези, които са създали.
Откакто свят светува са се пораждали и паралелни връзки, които ако не са породени от взаимност, са нетрайни и нараняващи. Само, ако нещо е истинско, то оцелява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3699089
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031