Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2015 09:24 - Тайният живот на вещиците
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2211 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Тайният живот на вещиците Публикувано на 26 ноември 2014 |

image
Независимо от факта, че в съвременния свят се отразява на развитието на технологиите, суеверия, които са характерни за нашите предци, сигурно съхранявани при нас. Вярата в съществуването на различни видове вещици не е изключение.

Много хора вярват, че е вещица, така да се каже, че в своята класическа форма - със сигурност е една стара жена с патерица и гърбица. Но в действителност това е дълбока грешка. Магьосничеството практикува от хора на различна възраст и социален статус. В обикновения живот, те могат да бъдат лекари и учители, художници и инженери, и дори духовници голямо разнообразие от вярвания. Това може да изглежда малко странно, но няма абсолютно нищо, за да бъдат изненадани, защото в Средновековието е имало дори специални църковни служби, които са били търсят свещениците, които са продали душите си на дявола. Всички онези, заподозрян в такива грехове - изгорена на клада.

Стана, и все още се превърне вещици и продал душата си от завист и гняв, алчност и власт. Но в същото време тези действия вещица изоставят своите ангели пазители, и на духовно ниво те растат рога, копита и опашка. В подчинение на всяка вещица получава определена сума дяволи, демони и Polubes. Брой на злото се повишава с времето, когато вещицата носи повече вреди на хората.

Вещиците са генерични, когато умението да се предава от поколение на поколение. Те могат преки щети и да навреди на хора, които вече с 12-13 години. Има и nepotomstvennye вещици, които имат семейство нямаше никой с такива способности.

Най-лошото е, че вещиците могат да тормозя дори хората в църквата, въпреки че се предполага, че те се страхуват от Бога. В същото време, за тези, които ходят на църква редовно, че е много трудно да се изчисли в енорията на хора с нечисти мисли и намерения. Вещици и магьосници винаги се опитват да пазят кръстосани пръсти или ръце.Ако те коленичат, след това се опитайте да запазите краката си бяха пресекли. Някои започват бързо да кръсти с лявата си ръка, на първо кръсти стомаха, челото, а след това в ляво и дясно рамо. В допълнение, в църквата, която се опитват да бъде така, че на гърба е била покрита от олтара, и оставяйки църквата, върнете назад или се върнете обратно. Това се дължи на факта, че лъчите от олтара и иконите силно впрегнат обратно вещици, в които има голям брой нервни окончания. Eyes вещица тече, те не изглеждат хората в очите.

Въпреки това, съществуват в света, много хора, които са станали известни и уважавани вещици и магьосници, които нямат познания за магията и окултизма.

Най-известният вещица UK беше Agnes Waterhouse или просто Mother Waterhouse.Престъпление, което обвини жената е просто отвратително - тя, заедно със съмишленици проклети, нанесени тежки телесни наранявания и дори убиват хора, използвайки черна магия. За доста дълго време църквата не отговори на дейността на Агнес. Ето защо, тя се превърна в първата вещица в Англия, който е осъден на смърт светски съд.

Най-интересното нещо на корта жена открито призна, че се поклони на дявола и практикуването на черна магия. Тя имаше черна котка, която Agnes нарича Сатана. Жена Animal изпратен да убие добитък на техните врагове и самите врагове. Майка Waterhouse е осъден на смърт чрез обесване, а само по пътя към бесилото, тя започна да се моли за прошка.

В САЩ се радва на огромна слава Реймънд Бъкланд. Той е бил свещеник vikannov и уважаван експерт във всичко, което изглежда нео-езически неща. Започвайки с 60-те години той активно участва в събора на вещиците, говорейки своя лидер. В момента той "пенсиониран", живее в Охайо и е писането на книги за магьосничество, както и от време на време, практикуващи черна магия.

Също така популярна в Съединените щати е вещица и Лори Кабът. Момиче от Калифорния, на легендарния танцьор. Нейният силен интерес към изкуството доведе MAGICAL Лори в New England. В продължение на няколко години тя учи магьосничество науката, открит и магазин в Масачузетс, в историческия център на лов на вещици.

Първоначално, Лори се страхува да говори открито за това, което тя е вещица, и само тогава, когато черната си котка заби в дърво, седеше там в продължение на много дни, и отказа да го свали от огъня, жената е принудена да признае, че животното е необходимо да се извършват ритуали. Това признание има ефект, тъй като думата "вещица" през 1970 г. е била вид стигма. Пожарникари веднага станаха много нежни и учтиви, и много бързо спасени бедните животното.

По-късно тази жена се превръща в национален знаменитост. Тя се отвори не само един магазин в магьосничество, но също така създава сборище, което е много нежни отношение придоби голяма популярност. Магазинът е много любители на туристите, а тя Cabot е един от най-силните в света на вещиците.

Не по-малко популярни и Алфонс Louis Constant, по-известен като Елифас Леви Zehed.През 19-ти век, той се е занимавал с изследвания на различни вероизповедания, от християнството и юдаизма приключва. В крайна сметка, той се присъединява към някои от тези упражнения с карти таро и писма средновековните алхимици да даде нещо, което е било, наречени "окултното." Леви е бил обучен богослов, но той винаги е бил известен още като учен, отколкото магьосник. В същото време, той се отличава с обширни познания за различните области на магьосничество и беше много харизматичен. Е автор на много книги, посветени на ритуал магия. Най-известният от произведенията му - "Барфоме", историята на сатанински бог почитан от Ордена на тамплиерите. Според Леви - тази цифра беше представяне на Абсолюта. Като илюстрация на Елифас привлече женска фигура с крила и глава на коза, която по-късно се превръща в символ на окултизма.

През 19-ти век в Англия е доста добре позната фигура и Тамзин Blythe. Тя беше лечител и една вещица. Тамзин Blythe е в състояние да премахне проклятието и проклятието, ще изпадне в транс и предсказва бъдещето.

Независимо от добрите дела, той се практикува черна магия и, като нейната репутация опетнена съпруг Джеймс Томас, който също бил магьосник. Той често пиеше и хулигани, за които той не е искал, макар и уважаван за магически способности. В резултат на това, Тамзин и съпругът й се развеждат, и едва в края на живота, те отново са заедно.

Следва да се отбележи, че често проклятието Тамзин Blythe имаше зашеметяващ ефект, защото вещицата беше спазен и се страхуваше. Така, например, един ден тя не иска да плати за работата на обущаря и го проклел, като каза, че той ще остане без работа.Когато чуем за проклятието разпръснати из района, обущар избягва от всички, поради което той е бил принуден да напуснат домовете си.

През 19-ти век доби популярност и George Pikindzhill който практикува фолк магия. Той винаги е имал враждебно поведение, и уплашени хора със своите високи и остри дълги нокти. Този магьосник е прост работник, но твърди, че е наследствено Witcher.Родословие бе проследено до 11-ти век, за да вещицата на име Джулия Pikindzhill.Самият George многократно е тероризирал селяни, настоявайки бира и пари. Но въпреки това, той се уплаши и уважаван.

В тайните тесни кръгове Pikindzhill бе признат Little Helper Сатана, съюзник на сатанистите, и имаше известна власт в магьосническия свят. Но репутацията му донякъде помрачен от някои от качествата, по-специално, че е сексистко (на сборището направи цялата работа с жени, които са били принудени да се съобразят с изискванията на много съмнително), както и фанатик (в събора на вещиците могат да участват само тези, които биха могли да докажете своята чиста произход).

В Ирландия, въпреки факта, че в страната има за дълго време не е обръщал внимание на магьосничество, също имаше своите вещици. Една от първите жертви на ловците на вещици стана Ellis Kyteler, лихвар, чиито съпрузи почина един след друг, оставяйки жена цялото си състояние. През 1324 г. църквата обвини Kyteler, че той участва в заговор с тайно общество еретично. Властите се опитаха много пъти, за да арестуват жената и я вкарат в затвора, но всеки път, когато тя е в състояние да избегне наказанието.

И в крайна сметка това, че Kyteler веднъж изчезна, оставяйки сина си и слуга. Носеха се слухове, че вещицата заминава за Англия, където той е живял в разкош до края на дните.Не е известно дали тя е вещица в реалния живот, но все пак, това е нейното име е известен като името на първата вещица в Ирландия.

През 15-ти век, много добре позната фигура е магьосник и вълшебник на име Abrmelin.Истинската история на живота му се губи. Но, въпреки това, учението му продължават да живеят и се развиват в множество последователи и имитатори. Abrmelin е силен магьосник, който умело заповяда добри и зли духове. Неговата система се основава на магически символи, активиране, което се извършва в определен час и само с определени ритуали.

Също прословутия в благородничка 13 век беше Ангела де ла Берта. Инквизиция си изгорена на клада за голям брой зверства. Тя се говори, че са правили секс с демон.Разбира се, че е възможно, че в живота на Анджела е луд човек, но основната му престъпление е, че тя поддържа религиозната секта на гностически християнството, което Католическата църква отрече. Това не е обичайно поведение Angela доведе до факта, че тя е била обвинена в магьосничество, което се превърна в ужасна смърт.

Виж повече ТУК

 



Тагове:   живот,   вещиците,   тайният,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39971052
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930